sveiko svočiutės,
na pagaliau ir aš jau atlaikiau savo šventę...

, tik gaila, kad ne visu 100 procentų ja patenkinta:(... na bet apie viską iš eilės.
nebuvau aktyvi jūsų temutės lankytoja, bet jus gan aktyviai sekiau iš šono. kaip ir privalau atiduodi jums duoklę už jauniesiems sukurtą šventę. tikrai nuoširdus AČIŪ visoms pasidalinusioms mintimis. patikėkit, jūs NEREALIOS SVOČIOS.
Taigi mano rytas prasidėjo 4.00 val. kadangi turėjau pagaminti savo vaikams maisto ir juos prižiūrėsiančiai merginai. po to į dušą ir į kirpyklą. 5.30 jau pradeda šukuoti, po to makiažas, kuriuo nebuvau labai jau patenkinta. na bet vis vien gražiau atrodau nei kasdien.

susirenku tortus, duonas, žiedlapius ir kitus likusius reikmenis. skubu namo, nes jau 10.00 turėjom būti pas jaunąjį. žinoma pavėlavom 15 min, bet viskas buvo savo laiku ir savo vietoje. piršlį palieku pas jaunikį, o mane veža pas nuotaką. gerai, kad atstumas vos keli kilometrai. jaučiu kad jau vyksta išleidimai, greitai jaunąją ir pamerges įsivedu į kambarį, užtveriu duris 5 spalvotom juostelėm, ant kurių priklijuoju širdeles. jaunikio atminties patikrinimui, pasiruošiu 3 taures gėrimo (ale saldaus, sūraus ir kartaus), padėkliuką ir įlendu pas merginas. išsitraukiu 100 gramų brendžiuko, nes jau nuo nuovargio pradėjo rankos drebėt, o dar ir jaudulys prisidėjo... draugiškai pasidalinam su visais ten esančiais ir prasideda: jaunajai ištraukiu dėžutę nuo saldainių, į kurią dailiai supakavau seksalius naktinius. įteikėm kaip mergvakario dovaną nuo merginų. visom labai patiko. netrukus jau pasirodo ir mūsų vaikinai su gėlėmis. va tada ir pagalvojau: dabar tai bus.
žiūriu ateina mano vyras ir visi apsiašaroję

, nes labai mamą sugraudino kai jaunasis padovanojo savo vaikystės darbelį dailiai įrėmintą. tada neatlaikė net vyrai....beje, dar dėliojo iš akmenukų sakinį: myliu savo žmoną( vardas). na sakė tas momentas bent šypsenas išspaudė.
dar prie durų padėjau rodyklę, tipo pasirinkti pinigus, vedybas ar laisvę. girdžiu kaip pabroliai įkalbinėja, kad imtų laisvę. na tuoj jaunąjį priimu, padeda pinigus, kiek nori su išrinktąja pragyvent kartu metų, ir ką jūs manot: padavėm dailiai padirbtų 1200 įvairiom kupiūrom, nes nežinia kaip norės paduot, tai visus kaip dėjo iš unaro, tai net pati nuotaka išsižiojo. paragavo gėrimo, greitai atrinko datas ir pas nuotaką. čia jau viskas kaip iš pypkės: prisistatymai, gėlytės, juostos užrišimas, pirmi tostai. tuoj įsegėm po sijonu druskos ir česnako ir išėjom pabaigti puošt mašinas, nes atvarė iš salono jau su gėlėm, o mes tik kiekviena pora po kaspiną užrišom. vėl grįžom š kambarį ir prasidėjo ašaros: scenarijus tikrai nebuvo graudus, bet labai jau visi ašarojo, kai pradėjom kalbėt apie vaikystę, tad ilgai nelaukę padarom palaiminimą, padedam ant pagalvėlės žiedus ir einam kol dar makiažai laikosi

. trumpai pasifotkinam ir sėdam važiuot, nes turėjom jau 12.30 būt bažnyčioj, o dar beveik 20 min kelio.
kol mes derinamės su kunigu, paduodu pulkui 100 skardinių žvakučių, kad minimaliai papuoštų bažnyčią. toliau daili ceremonija, žiedlapiai, sveikinimai, nuotraukos.
važiuojam ant tilto, visi neša savo poras. grįžę surakinam širdelę, raktelius išmetam, išrenkami akmenėliai laimės receptui.
važiuojam prie vandens. ten laukė karieta. jaunieji važiavo su ja, o visi kiti sekė su mašinom. toliau jaunuosius pasigrobė fotografas ir filmuotojas, tai mes pažaidė, pasijuokėm užkandom. grįžo jaunieji, tai dar vienas žaidimas su jais ir leidomės į kelią, nes iki šventimo vietos daugiau kaip 100 km.
grįžtant jau prasideda pirmieji nerimo ženklai, kad kažkas bus negerai: skambina muzikantas ir klausia tokių klausmų, kuriuos išnagrinėjom po kelis kartus. grįžtam, niekas nepasitinka su jokiu maršu, nors vestuvė - tradicinė, senoviška. kai jau paskaitau žodžius apie duoną ir druską, jau tėvai vaišina jaunuosius, atsibunda muzikantai. na užspiria ant kelio kažkokį lagaminą, tipo lauktuvėm. na įmetam ir traukiam prie stalo, kuris labai gražiai užsėstas. atsivežam piršlio subaru, kuris tikrai sudaro superinį efektą. atiduodam netikrą liudijimą, pasus, netikriems jauniesiems po naktines kelnaites, piršliams po žvakę, paduodu 3 litrų degtinės butelį ir pintinę saldainių. apsišaukėliai kyla net neatsisukdami.

pulko net neprašė nieko. greitai bėgam sveikinti jaunuosius ir.....
derinimas su muzikantu. jis manęs klausia kas bus: mes su piršliu išvertėm akis: sakom , juk tau du kartus atsiuntėm scenarijų, viską iki kablelio aptarėm, o jis atkerta kad jo neturi. na suparina , bet aš atkertu , kad ne mano reikalas. trumpai išdėstau, ką numačius pirmo užsėdimo metu. jis pradėjo ryškint, kad darys kažkokį tipo labai jau prikolną susipažinimą, bet aš nesutinku, kadangi , kai prieš 3 dienas bendravom, sakė kad mano labai tinka.
susėdam prie satalo, greitai pasakom kur buvom, atiduodam dokumentus, širdelę, parodom ką jaunieji pirko parduotuvėje už 10lt pirmai šeimyninei dienai( jaunasis pirko prezervatyvų ir alaus, nuotaka - ryžių, pieno ir tirpios kavos)

. šitas bajeris labai fainai praeina.
na bet grįžtam atgal.suvalgom karštus, kurie beje buvo beskoniai ir dar šalti, ir pradedam vakaro darbą. prisitatom pagal mano variantą, visi linksmi pasižada, pasirašo vardus ant pažadų lapelių, o čia staiga muzikantas dar kartą liepia atsistoti, pasakyti savo vardą, nors jį visi iki vvieno pasakė, palinkėjimą iš savo vardo raidės ir pridėt sakinį: mano kelnėse yra..... na patikėkit, didesnės nepagarbos žmonėms nebuvau mačius su šituo visų navalkiotu žaidimu. visi svečiai virš 50, tik pulkas jaunas, o močiutei, kuri 79 metų papuolė lapelis, jog ji turi šikšnosparnį. na patikėkit, visi net susigūžė. čia kažkuri svočia net prašė atsakymų šiam žaidimai. patikėkit, labai su juo atsargiai, nes neaišku kokia publika. visi trauko pečius. tuoj muzikantas ištraukia kažkokią skrybėlę, kurią uždeda ant galvos ir paleidžia nešvankią muziką be cenzūros. patikėkit manim: didesnio siaubo vestuvėse nebuvau mačius.

matau kad jau prastai, tuoj išrenkam alkoholio reikalų ministrus, medikus ir t.t., bet niekas tų pareigų nepateisino, nes muzikantas daugiau nieko neveikė, tik riebiu bajerius dainavo. nebuvo nei vienos normalios dainos. tuoj pasidalinam duoną, greitai pasisako mamos, įnešam židinį.pakilimas. trumpa pertraukėlė, pasiruošiu reikmenis smėliui, tuoj jį supilam. jauniesiems ir svečiam labai patiko.

. tuoj valsas, bet melodija

- kažkokia simfonija, kad niekas nežino ką čia reikia daryt. piršlių polka ir toliau vėl seniai visiem žinomi ir nusibodę riebūs bajeriai apie pagraibymus, čiupinėjimus ir pan. nėra ką veikt. einu į lauką ramintis, kol dar muzikanto nenudaužiau nuo vaizdo
prieš 12 vėl sėdam prie stalo, pasisako jaunieji, padėkoja tėvam, tuoj deginam mergautinės pavardės pirmą raidę. o kaip verkė jaunoji.

matau kad ir vėl tik riebūs bajeriai, tuoj išleidžiu miegot įteikdama šaliką, laaaabai didelę peteliškę vyrui po kaklu, duodam varškės ir sūrų, kaip pavyzdį, saldainių dėžutę ir meilės kauliukus. pulkui - po dekoratyvinį prezervatyvą ir stringus lūpdažyje. toliau sėdžiu ir žiūriu žmonių reakciją: visi žiovauja o dar tik 30 min po 12 val.... niekas nenori nei gert, nei valgyt. muzikantas nueina savais keliais ir palieka mus be mikrofono. badom skaityt tostus, bet niekas jau neklauso. žodžiu pirmą val išvažiuojam namo.
antra diena jau geresnė. pasisveikinam, pristatom jaunųjų pėdutes, sūrio lazdelę, labai skanų sūrų, kuriuo visi vaišinasi, o aš jau lekiu perrengt pabrolius: dedasi po sauskelnes ir kūdikišką kepurę. tuoj visus sukviečiu mankštai, kurią praveda viena iš pamergių( apmokyta prieš tai). visi juokiasi iki ašarų, bet sportuoja. įteikiu paskaitinėt lankstinuką apie jaunųjų vaikystę, jų išdaigas, vaikystės mintis pan. visi sužavėti. mes tuo metu ruošiamės.
sėdam prie stalo, greitai pasisveikinam, paleidžiam butelį vaiko vardo rinkimam, tuojau paleidžiu aplink stalą vyniotis siūlų kamuolį, krikštatėvio rikimam. šventinam į šeimininkus. įteikiam NIKE kaliošus, kompasą skrybėlę, kočėlą. visi juokiasi, linksma, kol muzikantas tyli. tuoj įteikiam simbolinę kraičio skrynią, linksmus jaunųjų diplomus ir kylam. padarom mini teatrą, kurio metu net pati klaupiau ant kelių iš juoko. tikrai pavyko. o muzikantas ir sako: tai tu pirma padarei, aš nespėjau. na žinokit, viskas suderinta prieš bet kiek laiko, o jis "durnių" įjungė. pavaišinam piršlio krauju, kurio niekas nekorė, įteikiu po dėžutę meilės degtukų,tuojau padarom apdovanojimus. visi patenkinti.
jaunieji taip pat mus apdovanojo.ir netikėjau kad muzikantas važiuos namo. žiūriu val dienos, o jis pakuojas reikmenis. na žodžiu greitai pabaigėm dieną.
taip kad aš jau ramai einu miegot.
tik gal toks patarimas iš patirties: arba atspausdinkit muzikantui scenarijų, arba su juo kontaktuokit tik prieš vestuvę kai grįšit namo. man tai pbuvo pirmose vestuvėse ir viskas čiki.
tai štai, mielosios, kiek prirašiau savo nuotykių iš šių dviejų dienų....
didžiausios sėkmės toms, kurios dar tik laukia savo starto.