Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pirmą kartą apsilankėte pas ginekologą?

15 metu mama nutempe,kazkodel as jai nepatikimai atrodziau,na ji to aisku nesake,bet manau,kad buvo taip, buvo baisiau nei baisu tas pirmas patikrinimas blink.gif ir dabar as ju vengiu,zinau,kad reikia,bet einu tik kai reikalas prispiria blush2.gif
Atsakyti
Pirma karta pas ginekologe apsilankiau 19metu budama 20savaite nescia smile.gif Bet bijojau ziauriai,gydytoja pasitaike tikrai labai gera dabar tik pas ja ir lankausi smile.gif
Atsakyti
pirma karta apsilankiau budama 19. buvo labai nedrasu ir geda, nes daktaras buvo vyras
Atsakyti
pirma karta apsilankiau 24 m. ir labai bijojau ...
Atsakyti
QUOTE(dulle @ 2012 01 25, 17:52)
pirma karta apsilankiau 24 m. ir labai bijojau ...

O ko bijojai? Dėl kokių priežasčių lankeisi - profilaktiškai, ligos ar kt.? ax.gif
Atsakyti
As pas gine pirma karta apsilankiau gal budama 19 ar 20, bet tada dar buvau mergaite ir gydytoja manes buvo uzklaususi ar esu turejusi lytiniu santykiu, kai pasakiau, kad ne tai ant samalioto ir nesodino. O ant samalioto teko atsisesti 21 ir nebuvo kazkokios paniskos baimes, man tiesiog pacios proceduros nelabai patinka ir po siai dienai blush2.gif
Atsakyti
15metu ejau pati pas ginekologa pasitikrinti
Atsakyti
Dar nebuvau biggrin.gif ir nezadu artimiausiu metu apsilankyt biggrin.gif reikejo medicinke susitvarkyt, tai siaip ne taip prasmukau ir be sios gydytojos biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
As nuejau pirma karteli gal kokiu 16 metu, bet gydytoja gera buvo ir jokiu slogiu prisiminimu is to karto. bet va pries keleta meteliu reikejo greit pas ginekologe papulti ir maniske neturejo vietu, tad ejau bet kur.. isejau issizergus atsiprasant, nes buvau dar nepatyrusi visai o jin man ta gelzgali kiso.. po to kraujavau keleta dienu. nuo to laiko vengiu ginekelogiu, tik kai labai reikia einu..
Atsakyti
Pirmą kartą papuoliau dvylikos metų, atvežė greitoji į ligoninę, nes žiauriai skausmingos mėnesinės buvo. Nemažai rėkiau, aimanavau ir stresavau, nes labai skaudėjo. Tiesiai pas vietinę ginę, tiesiai ant to lėktuvo, labai greitai, nebuvo kada susigėsti ar išsigąsti. Kur sėsti, supratau. Kur kojas dėti, nesupratau, nieko, pati gydytoja užkėlė, be komentarų. Komentarų buvo apžiūros metu, ne itin malonių: ''nelabai gi smarkiai čia pas tave teka'' (negi skausmo stiprumas priklauso nuo kraujavimo stiprumo?), ''ko čia šauki, gi pirštas subinėj'' blink.gif Esu jautri, bet nesusitraumavau visai, nes didžiulis skausmas buvo didesnė trauma. Vėliau dar ne kartą teko kęsti itin skausmingas mėnesines, išmokau kentėt, nešaukt, o gal suaugau, taigi manau, kad gimdysiu tyliai tongue.gif

Antrą kartą pas ginekologę nuėjau pati, šešiolikos metų, į moterų konsultaciją, kuri priklausė pagal gyvenamą vietą. Gydytoja buvo maloni, švelni, turbūt pagalvojo, kad aš pirmą kartą apskritai. Ale rūbininkės trigrašis: ''tai kokios problemos? o servetėlę ir pirštinę apžiūrai turi?'' turėjau nusipirkus, neprireikė. Va gaila, kad niekas nepasakė, jog apsiplauti prieš tai reikia, o pati nesugalvojau blush2.gif blush2.gif blush2.gif ir vėliau dar kelis kartus buvau, kol vienas gydytojas (vyras) labai labai taktiškai užsiminė apie tai doh.gif , na panašiu laiku jau kažkur ir perskaičiau, kad neužtenka, jog vakare prausies, reikia dar ir prieš apžiūrą. Gi dėl kitų gydytojų specialiai papildomai nesiprausdavau.. blush2.gif

Kažkodėl dažnokai, jei sužino, kad lytinių santykių nėra, mano, kad ir problemų apskritai nėra. Pas mane problemų buvo, maždaug nuo 9 metų amžiaus, bet to nesupratau, tik gerokai vėliau (gal dvidešimtmetė būdama) išsiaiškinau, kad tai nėra normalu. Pirmoji ginė, mėnesinių metu galėjo ir nematyti nieko, bet antroji galėjo ir pamatyt ar tepinėlį padaryt.. o nepadarė. Aš gi atėjau dėl kažkokio spuogo, nes Panelės žurnale rašė, kad reikia gydytojos klaust, - ir nieko ten nebuvo, problema buvo truputį giliau, mano dar nesuvokta.. po to teko ilgai gydytis, nes užsisenėjo kaip reikiant....

Dabar viskas tvarkoj, išsigydžiau, ale į mane kažko vis keistai pažiūri, kai kasmet ateinu profilaktiškai pasitikrint... doh.gif
Atsakyti
Gal galite patarti? sad.gif aptikau pas save pienliges ar ureaplazmozes pozymiu, pas kuri gydytoja kreiptis? pas ginekologe?
Atsakyti
QUOTE(Nikoletka96 @ 2012 03 29, 18:53)
Gal galite patarti? sad.gif aptikau pas save pienliges ar  ureaplazmozes pozymiu, pas kuri gydytoja kreiptis? pas ginekologe?

manau, kad taip
Atsakyti