Aš pati nemėgstu sojos produktų ir iš jų negaminu. Gal todėl ir dukrytei dar nedaviau paragaut
.
nedaviau savajai dar...
Niekada nebandžiau duot vaikui... Gal verta pabandyt?
Kuomet vaikui sukakojo pusantru, paklausiau musu daktares. Nelabai ji ka zinojo aie, tai suvapejo kazka apie tai, kad tipo jei sojos piena galima, tai ir sojas galima, bet nzn... daviau paragauti. nenorejo. ne, tai ne, kam per prievarta grusti. Gaminu kartais. man skanu. moku gardziai pagaminti, tai niekam ir neuzkliuna saip musu namuose soja
Sveiki, nemačiau tokios temos
Ką manot apie soją? Ar tikit, kad pasaulyje dar yra genetiškai nemodifikuotos? Gal duodat savo pupuliukams , tarkim vietoj mėsos (bet nebūtinai , galima ir valgantiems mėsą
) ?
Aš pati esu vegetarė, vaikai mano taip pat mėsos negauna
Jaunėlė geria sojų pieną (pati maitinau iki 1,5 metukų )
Ragaujam sojų mėsos, tofu ( sojos sūris)
Truputis info :
Kuo naudinga?
Sojos pupelėse labai daug baltymų ir riebalų, kuriuos lengvai pasisavina net mažiausias vaikas. Rugiai, kviečiai, avižos ir grikiai turi 3-4 kartus mažiau baltymų. Sojose yra 27-50 proc. baltymų, 9-16 proc. angliavandenių, 15-28 proc. riebalų ir daug mineralinių medžiagų bei vitaminų: kalcio, geležies, fosforo, karotino, folio ir nikotino rūgščių.
Soja skiriasi nuo kitų ankštinių daržovių (pupelių, žirnių, pupų), nes jos baltymai tirpsta vandenyje, o amino rūgščių sudėtis taip gerai suderinta, kad panaši į pieno ir mėsos. Sojos baltymuose yra turi visų žmogaus organizmui būtinų amino rūgščių.
Pagal baltymų kiekį, 1 kg sojos prilygsta 3 kg jautienos arba 5 kg varškės, arba 30 l pieno, arba 80 vištos kiaušinių.
2-4 metų vaikai baltymus iš sojos pasisavina geriau nei baltymus iš pieno.
Labai mažai žmonių alergiški sojos baltymams (o alergiškų karvės pieno baltymams vis daugėja).
Sojos produktuose daug cinko ir vitamino E, todėl soją patariama valgyti gydantis nuo nevaisingumo, ginekologinių ligų.
Sojos produktuose gausu augalinės ląstelienos, tad jie padės užkietėjus viduriams.
Sojos dieta turi antišvėžinį poveikį.
Sojoje esančios amino rūgštys sušvelnina peršalimo ligų bei lūpų pūslelinės simptomus, todėl patiekalų iš sojos patariama duoti peršalusiems vaikams.
Laukiu įvairių nuomonių ir pasisakymų
Ką manot apie soją? Ar tikit, kad pasaulyje dar yra genetiškai nemodifikuotos? Gal duodat savo pupuliukams , tarkim vietoj mėsos (bet nebūtinai , galima ir valgantiems mėsą
Truputis info :
Kuo naudinga?
Sojos pupelėse labai daug baltymų ir riebalų, kuriuos lengvai pasisavina net mažiausias vaikas. Rugiai, kviečiai, avižos ir grikiai turi 3-4 kartus mažiau baltymų. Sojose yra 27-50 proc. baltymų, 9-16 proc. angliavandenių, 15-28 proc. riebalų ir daug mineralinių medžiagų bei vitaminų: kalcio, geležies, fosforo, karotino, folio ir nikotino rūgščių.
Soja skiriasi nuo kitų ankštinių daržovių (pupelių, žirnių, pupų), nes jos baltymai tirpsta vandenyje, o amino rūgščių sudėtis taip gerai suderinta, kad panaši į pieno ir mėsos. Sojos baltymuose yra turi visų žmogaus organizmui būtinų amino rūgščių.
Pagal baltymų kiekį, 1 kg sojos prilygsta 3 kg jautienos arba 5 kg varškės, arba 30 l pieno, arba 80 vištos kiaušinių.
2-4 metų vaikai baltymus iš sojos pasisavina geriau nei baltymus iš pieno.
Labai mažai žmonių alergiški sojos baltymams (o alergiškų karvės pieno baltymams vis daugėja).
Sojos produktuose daug cinko ir vitamino E, todėl soją patariama valgyti gydantis nuo nevaisingumo, ginekologinių ligų.
Sojos produktuose gausu augalinės ląstelienos, tad jie padės užkietėjus viduriams.
Sojos dieta turi antišvėžinį poveikį.
Sojoje esančios amino rūgštys sušvelnina peršalimo ligų bei lūpų pūslelinės simptomus, todėl patiekalų iš sojos patariama duoti peršalusiems vaikams.
Laukiu įvairių nuomonių ir pasisakymų
Sojų mėsą aš pati be galo mėgstu, taigi įpratinau ją valgyt ir savo vyrus (nors MB iš pradžių baisiausiai kratėsi, paskui priprato). Labiausiai mėgstam sojų kubelius, kartais darom kotletukus iš sojų faršo. Tiesa, valgom soją retai- kartą per porą savaičių (jei būt mano valia, virčiau dažniau
). Mano bernai visgi mieliau renkasi mėsą.
Dėl tų modifikacijų- dabar negali niekuo būt tikras.
O kas per tofu? Ir aš noriu paragaut
kur jo yra pirkti?
Dėl tų modifikacijų- dabar negali niekuo būt tikras.
O kas per tofu? Ir aš noriu paragaut
QUOTE(rikutis @ 2009 05 16, 16:14)
Sojų mėsą aš pati be galo mėgstu, taigi įpratinau ją valgyt ir savo vyrus (nors MB iš pradžių baisiausiai kratėsi, paskui priprato). Labiausiai mėgstam sojų kubelius, kartais darom kotletukus iš sojų faršo. Tiesa, valgom soją retai- kartą per porą savaičių (jei būt mano valia, virčiau dažniau
). Mano bernai visgi mieliau renkasi mėsą.
Dėl tų modifikacijų- dabar negali niekuo būt tikras.
O kas per tofu? Ir aš noriu paragaut
kur jo yra pirkti?
Dėl tų modifikacijų- dabar negali niekuo būt tikras.
O kas per tofu? Ir aš noriu paragaut
Tofu - sojos pupelių sūris, yra vadinamas tobulu maistu. Jame gausu baltymų, mažai sočiųjų riebalų ir tai yra puikus kalcio bei vitamino E šaltinis. Jame taip pat nėra cholesterolio.
Tofu yra gaminamas malant sojos pupeles, kol išsiskiria pienas. Tuomet pienas yra sutirštinamas mineraliniu koaguliantu kalcio sulfatu. Gaunamas tofu iš pradžių yra natūraliai prėskas, todėl tai yra tobulas priedas tiek prie saldžių, tiek ir prie aštrių patiekalų.
Tofu sūris
Yra du pagrindiniai tofu tipai. Šilkinis minkštas tofu yra švelnus ir gali būti naudojamas kaip tobulas priedas padažams bei gaminant ledus ar sūrio ir varškės pyragus be pieno produktų. Kietą tofu galima kepti, skrudinti, apvolioti džiūvėsėliuose, marinuoti, rūkyti.
Garintas tofu ypatingai tinka vegetarams. Jis aprūpina nevalgančių mėsos organizmą kalciu (kuris yra gaunamas iš kalcio sulfato) bei fosforu ir geležimi. Todėl sojos pupelių sūris yra puikus mėsos pakaitalas daugelyje vegetariškų receptų.
vakar kaip tik pirkau maximoj
Dėl modifikacijų - jei vis gi ant pakuotės užrašyta, kad pagaminta iš genetiškai nemodifikuotų sojų, tai galima pasitikėt ? kaip manot?
Neduodu
soja viena iš populiariausių GMO produktų, neperkam jos specialiai. bet juk dažnai būna jos kituose maisto produktuose, pvz jogurte. būtinai žiuriu, kad būtų ne GMo.
Žodžiu, mokslas nuvertino soja, pvz anksčiau ją rekomenduodavo alergiškiems žmonėms, o dabar priešinai nebe, nes pastebėjo, kad vartojant gmo soja padaugėjo alergijų
Žodžiu, mokslas nuvertino soja, pvz anksčiau ją rekomenduodavo alergiškiems žmonėms, o dabar priešinai nebe, nes pastebėjo, kad vartojant gmo soja padaugėjo alergijų
QUOTE(-simona- @ 2009 05 20, 21:53)
soja viena iš populiariausių GMO produktų, neperkam jos specialiai. bet juk dažnai būna jos kituose maisto produktuose, pvz jogurte. būtinai žiuriu, kad būtų ne GMo.
Žodžiu, mokslas nuvertino soja, pvz anksčiau ją rekomenduodavo alergiškiems žmonėms, o dabar priešinai nebe, nes pastebėjo, kad vartojant gmo soja padaugėjo alergijų
Žodžiu, mokslas nuvertino soja, pvz anksčiau ją rekomenduodavo alergiškiems žmonėms, o dabar priešinai nebe, nes pastebėjo, kad vartojant gmo soja padaugėjo alergijų
Va koks idomus straipsnis.
As vis daznai pamastau gal pabandyti vaikui duoti sojos produktu.Gal valgytu.Bet kolkas nesu bandziusi.Tai ir nezinau kaip cia pradeti.Gal dar nevalgys.
As vis daznai pamastau gal pabandyti vaikui duoti sojos produktu.Gal valgytu.Bet kolkas nesu bandziusi.Tai ir nezinau kaip cia pradeti.Gal dar nevalgys.









