Įkraunama...
Įkraunama...

Sojos gaminiai

Aš pati nemėgstu sojos produktų ir iš jų negaminu. Gal todėl ir dukrytei dar nedaviau paragaut ax.gif .
Atsakyti
nedaviau savajai dar... ax.gif
Atsakyti
Niekada nebandžiau duot vaikui... Gal verta pabandyt?
Atsakyti
Kuomet vaikui sukakojo pusantru, paklausiau musu daktares. Nelabai ji ka zinojo aie, tai suvapejo kazka apie tai, kad tipo jei sojos piena galima, tai ir sojas galima, bet nzn... daviau paragauti. nenorejo. ne, tai ne, kam per prievarta grusti. Gaminu kartais. man skanu. moku gardziai pagaminti, tai niekam ir neuzkliuna saip musu namuose soja tongue.gif
Atsakyti
Sveiki, nemačiau tokios temos 4u.gif

Ką manot apie soją? Ar tikit, kad pasaulyje dar yra genetiškai nemodifikuotos? Gal duodat savo pupuliukams , tarkim vietoj mėsos (bet nebūtinai , galima ir valgantiems mėsą biggrin.gif ) ? 4u.gif Aš pati esu vegetarė, vaikai mano taip pat mėsos negauna 4u.gif Jaunėlė geria sojų pieną (pati maitinau iki 1,5 metukų ) 4u.gif Ragaujam sojų mėsos, tofu ( sojos sūris) 4u.gif


Truputis info :

Kuo naudinga?
Sojos pupelėse labai daug baltymų ir riebalų, kuriuos lengvai pasisavina net mažiausias vaikas. Rugiai, kviečiai, avižos ir grikiai turi 3-4 kartus mažiau baltymų. Sojose yra 27-50 proc. baltymų, 9-16 proc. angliavandenių, 15-28 proc. riebalų ir daug mineralinių medžiagų bei vitaminų: kalcio, geležies, fosforo, karotino, folio ir nikotino rūgščių.
Soja skiriasi nuo kitų ankštinių daržovių (pupelių, žirnių, pupų), nes jos baltymai tirpsta vandenyje, o amino rūgščių sudėtis taip gerai suderinta, kad panaši į pieno ir mėsos. Sojos baltymuose yra turi visų žmogaus organizmui būtinų amino rūgščių.

Pagal baltymų kiekį, 1 kg sojos prilygsta 3 kg jautienos arba 5 kg varškės, arba 30 l pieno, arba 80 vištos kiaušinių.
2-4 metų vaikai baltymus iš sojos pasisavina geriau nei baltymus iš pieno.
Labai mažai žmonių alergiški sojos baltymams (o alergiškų karvės pieno baltymams vis daugėja).
Sojos produktuose daug cinko ir vitamino E, todėl soją patariama valgyti gydantis nuo nevaisingumo, ginekologinių ligų.
Sojos produktuose gausu augalinės ląstelienos, tad jie padės užkietėjus viduriams.
Sojos dieta turi antišvėžinį poveikį.
Sojoje esančios amino rūgštys sušvelnina peršalimo ligų bei lūpų pūslelinės simptomus, todėl patiekalų iš sojos patariama duoti peršalusiems vaikams.


Laukiu įvairių nuomonių ir pasisakymų 4u.gif



Atsakyti
Sojų mėsą aš pati be galo mėgstu, taigi įpratinau ją valgyt ir savo vyrus (nors MB iš pradžių baisiausiai kratėsi, paskui priprato). Labiausiai mėgstam sojų kubelius, kartais darom kotletukus iš sojų faršo. Tiesa, valgom soją retai- kartą per porą savaičių (jei būt mano valia, virčiau dažniau biggrin.gif ). Mano bernai visgi mieliau renkasi mėsą.
Dėl tų modifikacijų- dabar negali niekuo būt tikras.
O kas per tofu? Ir aš noriu paragaut tongue.gif kur jo yra pirkti?
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2009 05 16, 16:14)
Sojų mėsą aš pati be galo mėgstu, taigi įpratinau ją valgyt ir savo vyrus (nors MB iš pradžių baisiausiai kratėsi, paskui priprato). Labiausiai mėgstam sojų kubelius, kartais darom kotletukus iš sojų faršo. Tiesa, valgom soją retai- kartą per porą savaičių (jei būt mano valia, virčiau dažniau  biggrin.gif  ). Mano bernai visgi mieliau renkasi mėsą.
Dėl tų modifikacijų- dabar negali niekuo būt tikras.
O kas per tofu? Ir aš noriu paragaut  tongue.gif  kur jo yra pirkti?

Tofu - sojos pupelių sūris, yra vadinamas tobulu maistu. Jame gausu baltymų, mažai sočiųjų riebalų ir tai yra puikus kalcio bei vitamino E šaltinis. Jame taip pat nėra cholesterolio.

Tofu yra gaminamas malant sojos pupeles, kol išsiskiria pienas. Tuomet pienas yra sutirštinamas mineraliniu koaguliantu kalcio sulfatu. Gaunamas tofu iš pradžių yra natūraliai prėskas, todėl tai yra tobulas priedas tiek prie saldžių, tiek ir prie aštrių patiekalų.

Tofu sūris
Yra du pagrindiniai tofu tipai. Šilkinis minkštas tofu yra švelnus ir gali būti naudojamas kaip tobulas priedas padažams bei gaminant ledus ar sūrio ir varškės pyragus be pieno produktų. Kietą tofu galima kepti, skrudinti, apvolioti džiūvėsėliuose, marinuoti, rūkyti.


Garintas tofu ypatingai tinka vegetarams. Jis aprūpina nevalgančių mėsos organizmą kalciu (kuris yra gaunamas iš kalcio sulfato) bei fosforu ir geležimi. Todėl sojos pupelių sūris yra puikus mėsos pakaitalas daugelyje vegetariškų receptų.

4u.gif

vakar kaip tik pirkau maximoj biggrin.gif . Su kmynais. Skanu 4u.gif

Dėl modifikacijų - jei vis gi ant pakuotės užrašyta, kad pagaminta iš genetiškai nemodifikuotų sojų, tai galima pasitikėt ? kaip manot? biggrin.gif 4u.gif Nes aš visada žiūriu, kad būtų ne GM ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jūra...: 16 gegužės 2009 - 14:24
Neduodu schmoll.gif
Atsakyti
soja viena iš populiariausių GMO produktų, neperkam jos specialiai. bet juk dažnai būna jos kituose maisto produktuose, pvz jogurte. būtinai žiuriu, kad būtų ne GMo.

Žodžiu, mokslas nuvertino soja, pvz anksčiau ją rekomenduodavo alergiškiems žmonėms, o dabar priešinai nebe, nes pastebėjo, kad vartojant gmo soja padaugėjo alergijų
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 05 20, 21:53)
soja viena iš populiariausių GMO produktų, neperkam jos specialiai. bet juk dažnai būna jos kituose maisto produktuose, pvz jogurte. būtinai žiuriu, kad būtų ne GMo.

Žodžiu, mokslas nuvertino soja, pvz anksčiau ją rekomenduodavo alergiškiems žmonėms, o dabar priešinai nebe, nes pastebėjo, kad vartojant gmo soja padaugėjo alergijų

ax.gif sutinku... bet jei ant pakuotės rašo, kad pagaminta iš ne GM, tai maž taip ir yra? o dėl alergijų tai sutinku. Tiesiog reikia stebėti vaiką, kaip ir pradėjus duoti bet kurį naują produktą 4u.gif Skaičiau, kad mažesni vaikiukai dažnai būna alergiški sojai 4u.gif na, bet maniškiai tai nea biggrin.gif
Atsakyti
Va koks idomus straipsnis.
As vis daznai pamastau gal pabandyti vaikui duoti sojos produktu.Gal valgytu.Bet kolkas nesu bandziusi.Tai ir nezinau kaip cia pradeti.Gal dar nevalgys. g.gif
Atsakyti
anksčiau labai mėgdavau soją,nepamenu ko buvau prisiskaičiusi negero apie soją,todėl nebevalgau,vaikui taip pat neduodu blush2.gif
Atsakyti