Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Avijacija @ 2013 09 09, 16:05)
Tai kada mergaitės bandysim užsakinėti sėklikes? Gal kartu kažkaip galvotume..... aš tai neturiu kortelės kokios reikia. paprastos Visa electron ar Maestro juk netinka. Nebent pro draugus reiks prasikošt...... ir paklausinėt smile.gif bet vistiek ten sėklų būna supakuota po 20 vnt. Nu kad man tai ir 2 sėklų užtektų vienos rūšies  doh.gif  reiktų bandytis kooperuotis.
Papildyta:
http://stores.ebay.c...d=p4634.c0.m322

neužteks 2 vnt. schmoll.gif gal iš jų nei vienas daigas neišlys. Pirkau iš jų daug moliūgų sėklų, tai daigumas nekoks... rolleyes.gif
Atsakyti
ax.gif o veislės atitinka...nes labai jau papigiai parduoda ir dar tokius kiekius...nu bet jeigu prastas daigumas , tai tada aišku...
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2013 09 09, 17:32)
Pas mane is visu moliugu produktyviausia Delikata  thumbup.gif
Pink Banana 3 uzaugino, is kuriu vienas labai didelis, bet atvertus ji nerimauju kad yra kelios rusvos demes per kurias puvinys gali isimesti  g.gif
Acornus 6 nuo krumo suskaiciavau, Ushiki kuri isiskiria grazia oranzine spalva, bet negirsiu taip kaip Saintlina, nuo krumo vidutiniskai po du moliugus uzskaiciau.
Pakolkas skuros sukietejo tik Acornu, Sweet dumpling ir daugumos Ushiki Kuri moliugj, visi kiti minkstaskuriai, net patys didziausi  doh.gif

ax.gif žinai , kai kurių nesukietėja oda...tokia plona ir lieka, nors moliūgas subrendęs būna. Aš pernai tą pastebėjau , tik nežinau jau dabar ,kokie ten buvo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 09 09, 18:08)
ax.gif o veislės atitinka...nes labai jau papigiai parduoda ir dar tokius kiekius...nu bet jeigu prastas daigumas , tai tada aišku...

kiek pirkau, atitiko... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 09 09, 16:59)
maniskius moliugus tik pasetus ( sejau tiesiog i auginimo vieta, kaip visada, neuauginu daigeliu ant palanges), siemet labai mego sraiges... 

Vat viena iš priežasčių, kodėl sėklos daiginamos ant palangių ir augaliukai yra perkeliami į nuolatinę vietą su keliom porom tikrų lapų. Nes jei apgrauž viršūnėlę, iš po skilčialapių neišdygs niekas...

QUOTE(matuke @ 2013 09 09, 17:32)
Pink Banana 3 uzaugino, is kuriu vienas labai didelis, bet atvertus ji nerimauju kad yra kelios rusvos demes per kurias puvinys gali isimesti  g.gif
Acornus 6 nuo krumo suskaiciavau, Ushiki kuri isiskiria grazia oranzine spalva, bet negirsiu taip kaip Saintlina, nuo krumo vidutiniskai po du moliugus uzskaiciau.
Pakolkas skuros sukietejo tik Acornu, Sweet dumpling ir daugumos Ushiki Kuri moliugj, visi kiti minkstaskuriai, net patys didziausi  doh.gif

matuke, tik nevartykite moliūgų- galite juos sužeisti arba nutraukti nuo virkščių. O tos rusvos dėmės drėgnos, minkštos? Gal jau prasidėjo puvimo procesas?
Hokkaido per mažai moliūgų ant krūmo, jie mažiukai, vidutiniškai iki 10 vnt gali išmaitinti ir visi spėja sunokti. Ant kiekvienos šoninės atšakos mezga iš po kas antro lapo bigsmile.gif
Jei moliūgas dar auga, jo odelė yra blizgi ir minkštutė, jei pradeda nokti- matiškėja (tą turėjote pastebėti bent jau su Uchiki Kuri), o kietėja ypač per tą laiką, kai moliūgai džiovinami saulėje mirksiukas.gif

QUOTE(diuni @ 2013 09 09, 18:08)

veislės atitinka, bet kaina yra gan aukšta už tokį kiekį ax.gif pvz. JAV 100 sėklų kainuoja ~1.5-2 $
Atsakyti
Antrus metus iš eilės (gal čia tik sutapimas) pastebėjau, kad beicuotos moliūgų sėklos dygsta kur kas prasčiau (visos hibridinės buvo beicuotos). Užtat pilnai sutinku su rytorasa- Avijacija, imkite bent po 5 sėklas, gal koks daigas bus kreivas, šleivas, sergantis...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 09, 09:10)
KĄ aš su tiek veiksiu??

Nu ir ką sumislinai?
Va tie,kurių skūra plona tai varys sulčiaspaudėn.O kietaskūrius tingiu laupyt blush2.gif Nu dar sriubą virsiu,bet tikrai ne pienišką tongue.gif Bet kad jų tiek priaugo,kad vien tą sriubą reiktų ir ryt pastoviai doh.gif Iš tų mažiukų gausis daug gražių vienkartinių bliūdukų g.gif Ir vsio,fantazija baigiasi...

QUOTE(yerena @ 2013 09 09, 22:30)
Hokkaido per mažai moliūgų ant krūmo, jie mažiukai, vidutiniškai iki 10 vnt gali išmaitinti ir visi spėja sunokti. Ant kiekvienos šoninės atšakos mezga iš po kas antro lapo  bigsmile.gif

Nu,po 10 gal ir nėra,bet ne mažiau 5 primezgta tikrai.Justynkos irgi produktyvios.O va Marina di ten kažkokia tik po 3-4 turi.Bet dideli ir gražūs labai biggrin.gif

Aš jau kokį trečdalį nurinkau,nes kažko lapai pradėjo džiūt g.gif Ir sumąsčiau,kad jei tuos pirmus nuskinsiu,tai greičiau kiti bręst pradės,nes virkščios nukirptos.Nu lyg dar per mažai man tų moliūgų būtų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 09, 23:09)
... Iš tų mažiukų gausis daug gražių vienkartinių bliūdukų g.gif Ir vsio,fantazija baigiasi...
Aš jau kokį trečdalį nurinkau,nes kažko lapai pradėjo džiūt g.gif Ir sumąsčiau,kad jei tuos pirmus nuskinsiu,tai greičiau kiti bręst pradės,nes virkščios nukirptos.Nu lyg dar per mažai man tų moliūgų būtų doh.gif

Žiūrint kokie tie mažiukai, nes labai daug gražių namo/buto dekoracijų galima pasidaryti thumbup.gif
O dėl lapų džiuvimo- gali būti senatvė arba miltligė. Tiesa, šiemet vėl auginu cukinijas Black Beauty- ir vėl man jos pirmos serga šia liga, visi kiti augintiniai dar žaliuoja. Matyt dar sėklų lygyje perduodama ji, nes savo sklype nepalieku jokių augalų liekanų...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 09, 23:21)
Žiūrint kokie tie mažiukai, nes labai daug gražių namo/buto dekoracijų galima pasidaryti  thumbup.gif
O dėl lapų džiuvimo- gali būti senatvė arba miltligė. Tiesa, šiemet vėl auginu cukinijas Black Beauty- ir vėl man jos pirmos serga šia liga, visi kiti augintiniai dar žaliuoja. Matyt dar sėklų lygyje perduodama ji, nes savo sklype nepalieku jokių augalų liekanų...

mano cukinijos Black Beauty irgi šiemet pirmos susirgo miltlige ir nuo jų užsikrėtė moliūgai... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 10 rugsėjo 2013 - 06:47

Laba, norejau pasiklausti sniegiu augintoju, siemet turejau tris daigus is ju, uzaugo trys arbuziukai, vakar nuskynem, bet prapjovus matosi kad nevisai sunoke, nes seklytes dar nevisai juodos ir arbuzo vidus sviesus...bet skonis thumbup.gif saldus labai pasitaike,gal kad augo sauletoje vietoje... seklas tamsiausias isrinkau, bet nezinau ar jos bus tinkamos kita met daigint g.gif

Atsakyti
QUOTE(paprika4 @ 2013 09 10, 08:16)
Laba, norejau pasiklausti sniegiu augintoju, siemet turejau tris daigus is ju, uzaugo trys arbuziukai, vakar nuskynem, bet prapjovus matosi kad nevisai sunoke, nes seklytes dar nevisai juodos ir arbuzo vidus sviesus...bet skonis  thumbup.gif saldus labai pasitaike,gal kad augo sauletoje vietoje... seklas tamsiausias isrinkau, bet nezinau ar jos bus tinkamos kita met daigint g.gif

o kodel nebandyt? Šiaip dariau bandymą pavasarį daiginau baltą sėklą. Išdygo, nors kiek vėliau už kitas. Ir užaugo ir arbūza užaugino. Aišku, tokia sėkla nėra pavyzdinė ir žinoma, neišsaugo geriausių augalo savybių, nes nesubrandus tinkamai, o va jei jau tamsios tai manau tikrai digs
Atsakyti
Pasmane miltilige pirma susirgo Delicata,nu betjau tokia stipri miltlige doh.gif
Aplink auga ivairios moliugu rusys, tai tikrai atsparios, nes dar neuzsikrete
Atsakyti
o pas mane nieks nesusirgo smile.gif Sveiki, vešlūs, žalutėliai lapai gražiai nušalo per vieną naktį.
Atsakyti