Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Yerena, ar esi kad isbandziusi moliugu veisle Potimarron. Sudomino aprasytos skonines savybes, prilyginamos valgomam kastonui tongue.gif
Straipsniukas CIA
Atsakyti
matuke, konkrečiai šito nebandžiau, nes visų išvestų (ypač JAV) veislių neįmanoma įsigyti vienoje el. parduotuvėje, bet ryškaus kaštonų skonio neverta tikėtis schmoll.gif Vienas geriausių pavyzdžių- Hokkaido- irgi lyginamas su valgomais kaštonais, bet jų ten nerasta. Beje, galiu tik pasakyti, kad tokio tipo moliūgų minkštimas krakmolingas, termiškai apdorojus nevirsta skysta koše. Iš tos pačios operos yra Boston Marrow, Golden Hubbard, Red Kuri (Uchiki Kuri, Hokkaido). Jeigu auginate pastarąjį- paragaukite įvairiai pagamintą (žalią, troškintą, keptą, virtą) ir nuspręsite ar yra kaštonų skonis ir ar verta ieškoti būtent tos, straipsnyje paminėtos veislės mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba ryta. Na ka, pristatau is as savo uzaugintus melionus. I siltnami sodinau tris daigus, uzaugo keletas nedideliu melionu, veisle -Charentais , nedideli, vidus oranzinis, ziauriai saldus ir skanus smile.gif .

Siandiena nuskyniau paskutinius, nes jau sprogo nuo pernokimo...

user posted image

user posted image

Kitais metais noreciau pabandyti kitu rusiu. ax.gif
Atsakyti
del melionu mano Galia is parduotuvinio nepasiteisino, viena suvalgem, bet buvo neskanus, tai kitus nusprendziau dar panokinit ant krumo, to pasiekioje valgem jau pernokusi, nu visvien nebuvo skanus (vienas sonas surugias buvo pasirodo), o trecias isvis supuvo jau nat krumo iskart doh.gif
tai daugiau nesodinsiu... tuo tarpu Altaiskaja ir Sweet ananas, tai super melionai... aisku tik po 1 suvalgem, bet skonis nerealus... dar gyvenime neragavau tokiu skaniu melionu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 08 23, 11:54)
del melionu mano Galia is parduotuvinio nepasiteisino, viena suvalgem, bet buvo neskanus, tai kitus nusprendziau dar panokinit ant krumo, to pasiekioje valgem jau pernokusi,  nu visvien nebuvo skanus (vienas sonas surugias buvo pasirodo), o trecias isvis supuvo jau nat krumo  iskart doh.gif 
tai daugiau nesodinsiu... tuo tarpu Altaiskaja ir Sweet ananas, tai super melionai... aisku tik po 1 suvalgem, bet skonis nerealus... dar gyvenime neragavau tokiu skaniu melionu  biggrin.gif

op iš kur sėklų gavai? reikia man kitiems metams melionų - azartas pagavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(doviem @ 2013 08 23, 08:22)
tai vat tik ne per seniausiai 3 arbuzai uzmezge 4-5vaisius nepamenu. Kazin ar spes uzaugti g.gif

vargiai.. kitais metais gal geriau pavyks? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2013 08 23, 11:27)
Kitais metais noreciau pabandyti kitu rusiu.  ax.gif

maniškiai įdėti Ananas F1 ,augo šiltnamije,4daigai 13,elionų,paskutinis kumščio dydžio,bet gal spės sunokti ax.gif
kabo vienas prinokęs,tai šiltnamis ananasais kvepia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 23, 12:12)
vargiai.. kitais metais gal geriau pavyks?  mirksiukas.gif

tai dar yra seniau uzmegztu vaisiu, mes cia tik viena praejusi savaitgali parsinesem namo pabandymui, kiti buvo dar nesunoke pagal isorine isvaizda blush2.gif tie kur veliau uzmezge tai net nezinau, siaip kai pradejo augti tai labai sparciai vijosi dydziu tuos seniau uzmegztus, tai gal ir spes dar, na jei kas vistiek skinsiu ir bandysiu siltai nokinti juos rolleyes.gif nors pacia veisle tai nesau labai patenkinta, bent jau sprendziant pagal ta viena pjauta arbuza ax.gif

O gal kas turi meliono seklyciu nereikalingu, t.y. atliekamu, gal butu galima kaip susitarti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(doviem @ 2013 08 23, 11:38)
tie kur veliau uzmezge tai net nezinau, siaip kai pradejo augti tai labai sparciai vijosi dydziu tuos seniau uzmegztus, tai gal ir spes dar, na jei kas vistiek skinsiu ir bandysiu siltai nokinti juos rolleyes.gif

jie labai spačiai auga, kai šilta. Dabar orai atvėso, ir naktys net šaltokos. Augimas gerokai sulėtės.
Kol kas dar gali lauke gulėti ir po truputį bręsti. Aš visus skinu apie rugsėjo vidurį, tada jau patalpoj suvartojimo laukia.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 23, 11:05)
op iš kur sėklų gavai? reikia man kitiems metams melionų - azartas pagavo smile.gif

pirkau is estu...
lyg ir nehibridai, tai jei tas kuris pats didziausias (dar guli siltnamyje) ir bus sunokes ir skanus toks pats tai isimsiu seklyciu, galesiu duoti... nes kur valgem pries tai, tai isemiau tik kelais seklytes nes kartodrome dorojom, o galiausiai ismete ta mano puodeli biggrin.gif jau is siukslyno nebegau rankioti smile.gif...
pacio pirmo valgymo, tai ir tik kelias palikau, nezinau kodel(galejau gi daugiau palikti, nepagalvojau kad kazkam dar reikes blush2.gif ), tai tas jau sau paliksiu, jei sito dydziulio bus netinkamos...
Atsakyti
Tai nieko rasim pirkt jei ką smile.gif reiks išsiuostinėt kokios veislės vertos auginti. Mažinsim šiltnamy pomidorų, auginsim melionus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 22, 19:42)
Atsinešiau ir aš 7.6 kg arbūzioką, ale nelabai koks.. skūra storiausia, skonis irgi šiaip sau  schmoll.gif  Net sėklų nerinkau.
Šiaip jau atėjo ta fazė, kai kasdien parsinešu po arbūzą  wub.gif  Plaunam organizmus  biggrin.gif

Šiandien konservavimo procese įsijungiau LTV 'Laba diena, Lietuva', ko šiaip darbo dienom niekada nematau. Ir žiūriu - ogi entuziastingai pasakoja, kaip LT gali augti arbūzai  blink.gif  Pasirodo, filmuojama a.a. Nedzvecko dukterėčios interviu. Vaikšto po sodybą, rodo arbūzus. Viso lauko nerodė, tik tris arbūzus, kuriuos nupjovė. Pasakojo, kaip dėdė juos 'išveisė'. Arbūzai nemaži, sunokę, apetitni, ale baisingai stora skūra.
Sakė, kad kotelis turi būti žalias, ir kad apačioj geltona dėmė turi būti. Jei jos nėra - arbūzas dar auga. Dar sakė, kad arbūzas baisingai ekologiškas vaisius, nes jo nepuola ligos, negraužia kenkėjai, nereikia visiškai niekuo purkšti.
Ai, dar sakė, kad kai jau yra virkščios, negalima ravėti. Jokiu būdu. Nes kitaip virkščios nudžius. Nors aš ravėjau ir pernai, ir šiemet, viskas gerai su jais buvo. Atsargiai, žinoma.
Iš siužeto labiausiai patiko vynuogės - kekės baisulingai gražios, kilograminės  wub.gif  Arbūzų kai pati daugybę užsiauginu, įspūdžio nebedaro, o vynuogininkystėj dar tik pati pati mano pradžia..

kaip keista tokius ,,briedus'' girdet is tokiu zmoniu kaip a.a. selekcininko dukterecios.. gal jai reiketu parodyt kaip siaubingai serga mano arbuzai? Apsiverkimas....... ravejau siemet itin intesnyviai arbuzus, ne viena virkscia nenudziuvio, arbuzai didziausia derlius is 33 daigu + 70 vnt. Jei su kauptuku ravi ir nukerta virkscia tai gal ir nuvysta daugiau kitaip paaiskinti negaliu tokio pasakymo...
Atsakyti