Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Beje, Mojo, nepergyvenk taip dėl to, kad Istrioja ne tokia graži. Pula super miestas - jis man labai labai patiko. Nereikia nė į Romą važiuoti - toks nuostabus koliziejus ten thumbup.gif Gamta ten daug žalesnė - daugiau miškų, pievų, pakrantės siauresnės. Juk vistiek nauja šalis, atostogos - blogai būti negali...
Be abejo visi čia atiduoda savo simpatijas Dalmatijai (aš jų tarpe), nes ten daugiau salų, daugiua kalnų, daugiau kontrastų, neįprasčiau, bet į Istriją visi važiuoja gydytis, ten stovi prabangiausi kurortai, taip kad aukščiau galvą ir mažiau panikos. Laiko dar yra, o savo mintis apie gyvenamo vietos paieškas tau surašiau į AŽ.
Atsakyti
žemėlapyje parodyta kad iš Pula galima nusikelt į Veneciją... gal kas žinot kiek kainuoja? kaip geriau ar su mašiniuku lėkt Venecijon, ar keltu persikelt kokiai dienai?
Atsakyti
QUOTE(trampararam @ 2007 04 03, 18:20)
žemėlapyje parodyta kad iš Pula galima nusikelt į Veneciją... gal kas žinot kiek kainuoja? kaip geriau ar su mašiniuku lėkt Venecijon, ar keltu persikelt kokiai dienai?

Na kai aš buvau, tai laiveliu keltis (bijau sumeluot, ar 2, ar 3 valandos į vieną pusę) kainavo apie 250 litų, na kažkur 50 eurų žmogui, jei kainos dabar nepasikeitę blush2.gif iš esmės tai gan nemaži pinigai, ypač jei keli žmonės važiuoja doh.gif Su mašiniuku, manau, tikrai būtų pigiau, tik reiktų pastudijuot žemėlapį, kaip patogiau nusigaut g.gif aišku dar prisideda parkavimas. Šiaip iš kitos pusės, tai jei su finansais viskas išsitenka, gal geriau plaukt laiveliu, nes būsi garantuotas, kad tikrai ten nuplukdys ir parplukdys, nebus pasiklydimo galimybės Italijoje, nereikės mokėt už parkingą ir t.t. mirksiukas.gif Ten Puloj prieplaukoje, tai stovi daugybė tų laivelių, kurie plukdo, net patys eina, siūlo keliones ax.gif O taip pat keliones galima užsisakyt Pulos turizmo informavimo agentūroje, kuri irgi visai netoli prieplaukos yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Na tai labas rytas ax.gif Siandien mano gyvenimas apsiverte diiideliu kampu - kalbejau su teciu.....del keliones savu automobiliu (jis gi visada pries tai, kad keliaut patiems)....ir ka jus galvojat bigsmile.gif Pasake man (na mes susilazinom...) kad jei suplanuosiu kelione ir pateiksiu apytikslia samata keturiem zmonem...tai gal ir vaziuosim i Makarska assa.gif Jis sako: Nu, 10000 lt uzteks? As sakau, turetu uztekt ir 3000 lt mastau.gif O jis: Ojei, jei uzteks 3000 tai varom yess.gif O dabar pagalvojau, kad neuzteks tokios sumos g.gif Ka manot? Kur patartumet planuot pradet? Kaip planuot? Kur ieskot info? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 04 04, 11:19)
Na tai labas rytas ax.gif Siandien mano gyvenimas apsiverte diiideliu kampu - kalbejau su teciu.....del keliones savu automobiliu  (jis gi visada pries tai, kad keliaut patiems)....ir ka jus galvojat bigsmile.gif Pasake man (na mes susilazinom...) kad jei suplanuosiu kelione ir pateiksiu apytikslia samata keturiem zmonem...tai gal ir vaziuosim i Makarska assa.gif Jis sako: Nu, 10000 lt uzteks? As sakau, turetu uztekt ir 3000 lt mastau.gif O jis: Ojei, jei uzteks 3000 tai varom yess.gif O dabar pagalvojau, kad neuzteks tokios sumos g.gif Ka  manot? Kur patartumet planuot pradet? Kaip planuot? Kur ieskot info? mastau.gif

Aišku, geriausias variantas būtų nusipirkt ar kažkaip įsigyt cd "route planner Europe". ten su visais keliais, kilometražais apsistojimais ir t.t. pas mane yra 2003 metų, bet pirma skaičiavo normaliai, dabat kažko durniuot pradėjo. nu žodžiu super dalykas. nu tikrai bus keliavusių automobiliu į kroatiją, pažėk ankstesnėse temose. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 04 04, 11:19)
Na tai labas rytas ax.gif Siandien mano gyvenimas apsiverte diiideliu kampu - kalbejau su teciu.....del keliones savu automobiliu  (jis gi visada pries tai, kad keliaut patiems)....ir ka jus galvojat bigsmile.gif Pasake man (na mes susilazinom...) kad jei suplanuosiu kelione ir pateiksiu apytikslia samata keturiem zmonem...tai gal ir vaziuosim i Makarska assa.gif Jis sako: Nu, 10000 lt uzteks? As sakau, turetu uztekt ir 3000 lt mastau.gif O jis: Ojei, jei uzteks 3000 tai varom yess.gif O dabar pagalvojau, kad neuzteks tokios sumos g.gif Ka  manot? Kur patartumet planuot pradet? Kaip planuot? Kur ieskot info? mastau.gif

Nu taigis sveikinu Makaliau thumbup.gif

Kai važiuodavau į šiaurinę Kroatiją, visada viską dariau pati, ta prasme kelius pagal žemėlapį žiūrėjau kaip čia geriau važiuot, o apgyvendinimą tiek pakeliui, tiek jau ten vietoj irgi neužsakinėdavau iš anksto, o vietoj ieškodavau. ax.gif

O pradėt, manau, ir reiktų nuo maršruto, dienų skaičiaus, planuojamų nakvynių pakeliui, maisto galimybių ir t.t. mirksiukas.gif

Sėkmės 4u.gif jei rekės kokios konsultacijos - kreipkis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leonel: 04 balandžio 2007 - 12:05
QUOTE(solo @ 2007 04 04, 12:35)
Aišku, geriausias variantas būtų nusipirkt ar kažkaip įsigyt cd "route planner Europe".  ten su visais keliais, kilometražais apsistojimais ir t.t. pas mane yra 2003 metų, bet pirma skaičiavo normaliai, dabat kažko durniuot pradėjo. nu žodžiu super dalykas. nu tikrai bus keliavusių automobiliu į kroatiją, pažėk ankstesnėse temose.  4u.gif

Maciau galima atsisiust route planneri www.erdvese.org mastau.gif Ai ne...ten MicrosoftAutoRoute... Vakaru ir Centr.Europ. Zemelapis...hm.. Kuo toliau tuo labiau mane visi atkalbineja hihihi.gif Atseit kaip pirmam kartui, Kroatija per toli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 04 04, 14:23)
Maciau galima atsisiust route planneri www.erdvese.org mastau.gif Ai ne...ten MicrosoftAutoRoute... Vakaru ir Centr.Europ. Zemelapis...hm.. Kuo toliau tuo labiau mane visi atkalbineja hihihi.gif Atseit kaip pirmam kartui, Kroatija per toli g.gif

Aš kaip tik kiek skaičiau sm'e, kad labiausiai būtent į kroatiją apsimoka važiuot su mašina.. tiesiog ir savo maršrutą pasidarai, ir 4 asmenims tikrai pigiau būtų. Nu ir aišku nebūk tinginyyyyys, pasiskaityk ankstesnes temas, tikrai rasi keliavusių auto biggrin.gif
Atsakyti
O tai jūs nman dabar būkit geri ir pasakykit....ar tikrai 3000 litų neužteks keturiems (du paaugliai, du suaugę) į Kroatiją kelionei? mastau.gif Kuo toliau tuo labiau prarandu viltį kad laimėsiu lažybas hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2007 04 04, 16:16)
Aš kaip tik kiek skaičiau sm'e, kad labiausiai būtent į kroatiją apsimoka važiuot su mašina.. tiesiog ir savo maršrutą pasidarai, ir 4 asmenims tikrai pigiau būtų. Nu ir aišku nebūk tinginyyyyys, pasiskaityk ankstesnes temas, tikrai rasi keliavusių auto  biggrin.gif

O kur internete galima maršrutą susiplanuot? g.gif Gal žinai kartais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 04 04, 23:08)
O tai jūs nman dabar būkit geri ir pasakykit....ar tikrai 3000 litų neužteks keturiems (du paaugliai, du suaugę) į Kroatiją kelionei? mastau.gif Kuo toliau tuo labiau prarandu viltį kad laimėsiu lažybas hihihi.gif
Papildyta:

O kur internete galima maršrutą susiplanuot?  g.gif  Gal žinai kartais  blush2.gif

Aukštyn galvą, Makaliau. Šaunuolis, kad lažinaisi, tik iš tėčio siūlytų 10000 Lt galėjai bent jau 4000 Lt užsirezervuot - būtum turėjęs laisvesnes rankas. Nueik į tą patį www.viamichelin.com - jis anglų kalba (jei reikia turiu analogiško vokiečių kalba versiją) ir dėliok sau sveikas taškus. Pirmoji kelionė iki Kroatijos nebus paprasta, bet tikrai ir ne pati sunkiausia. Puslapyje meta ne tik maršrutą (greičiausią, rekomenduojamą, trumpiausią), bet ir kuro kainas, kelių mokesčius. Su pačios kelionės kaina tikrai susiorientuosi greitai (vienas nepatogumas, kad tas puslapis iš LT į Europą nori vis vesti per Baltarusijos kampą). Kitas klausimas - nakvynė. Kroatijos sieną turėtumėte pasiekti po 20 - 24 val važiavimo, vadinasi reikia daryti tarpinę nakvynę. Jos kaina Čekijoje nebus didelė - žmogui skaičiuok po 18-20 eurų, o jei sugalvotumėte Austrijoje nakvoti - brangu. Tempt nemiegojus įmanoma, bet nerekomenduojama. Vietoje (Kroatijoje) nakvynę surasti tikrai nesudėtinga. Taigi, sėkmės tau planuojant ir rašyk jei ką - padėsime čia visos bendrom jėgom smile.gif Aš vėl čia užsuksiu tik po Velykų blush2.gif
Atsakyti
Labai labai diiidelis aciu, siandien vakare atsisesiu prie derybu stalo gathering.gif ir tarsiuos, klausiu, ar jei pavyktu viska susizinot, ar tikrai vaziuotume ax.gif Gincijausi su teciu del masinos...jis sako, kad kiekvienai saliai atskirai reikia masinai draudimo (o is tiesu, kokiu dokumentu reikia kelionei g.gif ), kad jam, dar neturinciam stazo (jis tik metus uz vairo) negalima vaziuot.... Dar jam baisu,kad galim nerast apsigyvenimo Makarskoj ir kad nerast nakvynes pakeliui mastau.gif O man idomu, ar mums, keleiviams, butinas draudimas? Ir dar....neisivaizduoju ka pakeliui galima butu aplankyt keliones paivairinimui doh.gif ir nezinau, kaip daryt del ekskursiju Makarskoj: Patiem i kalnus vazinet, ar pirkt is vietiniu agenturu unsure.gif Kai taip,tai atrodo kad viska zinau, bet kai paciam reikia planuotis, tai doh.gif kiek klausimu biggrin.gif padekit 4u.gif
Atsakyti
smile.gif Makaliau, pabandysiu nors ką nors atsakyt - važiavom pernai vasarą, liepos pab.-rugpjūčio pradž. 2 sav su draugais dviem mašinom dvi šeimos - na iš tiesų taip drąsiau būtų, ypač pirmą syk, o jeigu dar nedidelė tavo tėčio vairavimo patirtis...Bet aišku labai norint viskas įmanoma turbūt. Ir vairuot jis manau tikrai gali užsieny taip pat, kaip ir Lietuvoj ax.gif Draugai turėjo GPS, bet manau užtektų ir žemėlapio Europos kelių (mes tokį įsigijom maximoj, storoka knyga), tik sunku, bent jau man, kirsti didžiuosius Europos miestus, ypač jei sugalvosit juos apžiūrėt ar apsistot - mes į priekį važiuojant apžiūrėjom Vieną, atgal - Budapeštą, akiratis labai prasiplečia, bet kelionė tuomet labai išsitempia-jei ne patyrę draugai, nžn kaip su tais miestais būtų doh.gif ( kažkaip furistai mano akyse po šios kelionės pakilo biggrin.gif - vistik smegenų reik turėt, kad vėžintis po visą Europą bigsmile.gif )
Dėl draudimo - kai draudiesi mašiną civiliniu draudimu(tas privaloma Lietuvoj), tai visuomet kartu gauni ir žalią kortą, o jinai galioja visoje Europoj lig tais- na bent jau iki Kroatijos tikrai užtenka jos, taip kad atskirai nereikia nieko draustis, reikia tik žmonėms apsidraust med.draudimu, na bent jau pageidautina, jei maža kas-tas kainavo mums ( 2 suaug.+2 vaikai) apie 75 lt, dar turėjom ir Europos sveikatos draudimo korteles, kurias nemokamai išduoda ligonių kasos- jos galioja visoj Europos Sąjungoj.
O dėl Makarskos nieko nžn, nes ten nebuvom - mes keliavom per visą Kroatiją nuo Šiaurės iki pat Dubrovniko pakrante,labai įspūdingas kelias, kasnakt apsistodami vis kitur( bet mes visada kempinguose), informacijos ką aplankyt prisirankiojom forumuose - daugiausia laiko praleidom Hvar saloje wub.gif O dėl nuomos tai sm kroatijos temoj daug prirašyta, kad tikrai pasiūla nuvykus didelė. thumbup.gif Ir aplamai verta pasiskaityt čia viską apie Kroatiją, bent jau aš daug informacijos suradau ir esu visoms dėkinga 4u.gif
Mes keturiese išleidom beveik 5 tūkst litų- tiek ir planavom thumbup.gif Važiuoti verta, nors ir ganėtinai pavargom, labai jau daug norėjom apžiūrėt... ax.gif
Atsakyti