Makaliau, pabandysiu nors ką nors atsakyt - važiavom pernai vasarą, liepos pab.-rugpjūčio pradž. 2 sav su draugais dviem mašinom dvi šeimos - na iš tiesų taip drąsiau būtų, ypač pirmą syk, o jeigu dar nedidelė tavo tėčio vairavimo patirtis...Bet aišku labai norint viskas įmanoma turbūt. Ir vairuot jis manau tikrai gali užsieny taip pat, kaip ir Lietuvoj

Draugai turėjo GPS, bet manau užtektų ir žemėlapio Europos kelių (mes tokį įsigijom maximoj, storoka knyga), tik sunku, bent jau man, kirsti didžiuosius Europos miestus, ypač jei sugalvosit juos apžiūrėt ar apsistot - mes į priekį važiuojant apžiūrėjom Vieną, atgal - Budapeštą, akiratis labai prasiplečia, bet kelionė tuomet labai išsitempia-jei ne patyrę draugai, nžn kaip su tais miestais būtų

( kažkaip furistai mano akyse po šios kelionės pakilo

- vistik smegenų reik turėt, kad vėžintis po visą Europą

)
Dėl draudimo - kai draudiesi mašiną civiliniu draudimu(tas privaloma Lietuvoj), tai visuomet kartu gauni ir žalią kortą, o jinai galioja visoje Europoj lig tais- na bent jau iki Kroatijos tikrai užtenka jos, taip kad atskirai nereikia nieko draustis, reikia tik žmonėms apsidraust med.draudimu, na bent jau pageidautina, jei maža kas-tas kainavo mums ( 2 suaug.+2 vaikai) apie 75 lt, dar turėjom ir Europos sveikatos draudimo korteles, kurias nemokamai išduoda ligonių kasos- jos galioja visoj Europos Sąjungoj.
O dėl Makarskos nieko nžn, nes ten nebuvom - mes keliavom per visą Kroatiją nuo Šiaurės iki pat Dubrovniko pakrante,labai įspūdingas kelias, kasnakt apsistodami vis kitur( bet mes visada kempinguose), informacijos ką aplankyt prisirankiojom forumuose - daugiausia laiko praleidom Hvar saloje

O dėl nuomos tai sm kroatijos temoj daug prirašyta, kad tikrai pasiūla nuvykus didelė.

Ir aplamai verta pasiskaityt čia viską apie Kroatiją, bent jau aš daug informacijos suradau ir esu visoms dėkinga
Mes keturiese išleidom beveik 5 tūkst litų- tiek ir planavom

Važiuoti verta, nors ir ganėtinai pavargom, labai jau daug norėjom apžiūrėt...