Įkraunama...
Įkraunama...

2014 m. Vilniaus nuotakos

QUOTE(LemonArMona @ 2013 11 01, 23:26)

Dėl lakstymo, tai mane labiausiai neramina, ar nebus per vėlai pobūvis, jei bažnyčia 16 valandą, po to juk reiks pasifotkint ir dar 100 km. važiuoti ir dar pasifotkinti.

Na, bet šiandien kur vienai sodybai skambinau, tai jie paaiškino, kad šeštadienio vestuvėms reikia puoštis salę ketvirtadienį, o jei penktadienį ten kitos vestuvės, tai šeimininkai viską nurenka (tie, kur penktadienį, tai puošiasi trečiadienį), o po penktadienio viską vėl sudeda į vietas kaip buvo blink.gif  žažkaip keista g.gif bet, gal ir thumbup.gif 

Cia mano asmenine nuomone, bet manau, kad per velai ceremonija, ypac jei norite dar fotografuotis ir paskui vaziuoti 100km. As skaiciuoju taip, valanda ceremonijai, 30min prie baznycios sveikinimams, fotosesija min 3valandas ir nuvaziavimas iki vietos. Klausimas ar norite, kad kentetu jusu fotosesijos laikas?

Mano fotografe patare is vis fotosesija daryti pries ceremonija, tada laisvai sveciai gali 16val rinktis i baznycia ir nepraiilgs jiems ii sventes smile.gif Ir jaunieji atsipalaiduos, nereiks kazkur skubeti, jaudintis, kad sveciai veikia. Bet cia tik vienas ir variantu.

Del papuosimu tai ziauriai keistas variantas.....o kaip geles? Ok jei tik stala riekia puosti, o erdves dekoravijos? Viska papuosti, paskui nupuosti, kad paskui vel papuosti man skamba ziauriai kiestai g.gif Gal tada geriau palikti planeli, kas kur ir kaip turi buti. Aisku nezinant, kokios dekoracijos bus pageidaujamos, sunku pasakyti, ar sitas variantas tinka. Jei kazkas paprasto, tada be problemu, jeigu ne man butu sunku viska palikti i seiminku rankas, kai jie nera profesionalus dekoruotojai,na o daiktus sudeti, manau ir bet kas is draugu, giminaiciu gali wink.gif
Atsakyti
QUOTE(LemonArMona @ 2013 11 01, 23:26)
Dėl lakstymo, tai mane labiausiai neramina, ar nebus per vėlai pobūvis, jei bažnyčia 16 valandą, po to juk reiks pasifotkint ir dar 100 km. važiuoti ir dar pasifotkinti. ar svečiai iš sodybos nepabėgs atsibodus laukti ir kelintai valandai tada juos kviesti? g.gif

O dėl puošimo, tai nepabėgtumėm nuo tos problemos- prieš dieną reikėtų 100 km. važiuoti, kad pasipuošti, po to grįžti (vėl 100 km.), išsimiegoti ir būti kitą dieną linksmai ir žvaliai blink.gif

Aš taip pat pasakyčiau, kad vėlokai ceremonija, jei po jos norit visą fotosesiją daryt. Patarčiau tada prieš daryt.. Mūsų atveju ceremonija buvo 13h, o sodyba tam pačiam mieste buvo, gal 30 km. Mes į vietą atvažiavom apie 17.30h. Tai jūsų atveju gaunas, kad ir be fotosesijos, jūs jau apie 19h tik atvažiuosit smile.gif g.gif

O dėl sodybos papuošimo, sunku jums bus, nes tą dieną ir taip būna krūva ko veikt, be važinėjimo. Jūsų vietoj paieškočiau, kas galėtų be jūsų papuošt, deleguot kokį šeimos narį ar iš porų jei bus.. Ar kokios draugės paprašyt.
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif gal galetumet patarti grazia modernia su miegamom vieto vieta kurioje galima butu atsvest vestuves ax.gif butu gerai vilniuje ar arti jo smile.gif nes jau prarandu vilti rasti grazia jaukia vieta sventei verysad.gif vis mum kazkas netinka o bet kur svest nesinori schmoll.gif
Atsakyti
Tai va, būtent 28 d. liko, nes viena iš sodybų pasiūtė tą laiką, buvome sutarę pasirašyti sutartį, bet savaitę laiko jiems prisiskambinti negalėjome - jie neatsiliepė. Po savaitės patys paskambino, pasiūlė kitą dieną atvažiuoti. Išsiruošus važiuoti, likus apie 2 val. iki sutarto laiko, paskambino ir pasakė, kad nebegali susitikti, kažkur prisireikė skubiai išvažiuoti. Tai jau po šito aš nusprendžiau, kad geriau tos sutarties su jais nepasirašyti, nes jeigu išėjus iš bažnyčios po ceremonijos jiems kas nors pasikeis, tai ir pasirašyta sutartis nepadės - reikės švęsti gatvėje. Ir buvau visiškai teisi. Kitą dieną, kaip jie buvo žadėję, nepaskambino man, o po poros dienų gavau jų sms, kad šiai dienai sutartį jie sudarė su kitais, nes tie kiti sodybos buvo atvažiavę pažiūrėti netgi su savo tėvais. 
Su dar kita sodyba, tai taip pat panašiai, tik dar dėl sutarties nebuvome su jais kalbėję - nesiskubina patalpų aprodyti - tris kartus iš skirtingų numerių skambinau, ir vis tą patį girdėjau: "sodyba laisva, galite atvažiuoti pažiūrėti, tuoj sutarsiu, kad jus pasitiktų ir Jums paskambinsiu", tačiau nė karto nepaskambino ir į skambučius iš to paties numerio nebeatsiliepia 
ir iš kur tokie žmonės dygsta. baisu

Kaip Jūs merginos manote, ar spėsime mes lakstyti vestuvių dieną?

aš tai, tiesą sakant, nesuprantu, kodėl reikia ieškoti sodybos už šimto kilometrų? jei jūs jos dar neturite, tai juk galite rasti arčiau ir viską spėtumėte. kam tiek važinėti. o ir tikrai, jei ceremonija tik 16 val. o dar 100 km. nuvažiuoti reikia..labai jau vėlai pobūvis gaunasi
Atsakyti
Ačiū, mergytės, už patarimus mirksiukas.gif
Necituosiu, nes tiek daug čia naudingų patarimų gavau thumbup.gif
Padariau išvadą, kad reikia arba ceremonijos laiką ankstint, arba sodybos arčiau ieškoti g.gif
Na, dar su filmuotojais pasitarsiu ax.gif

O VLN sodybos nelabai norime, nes visos normalios didelės sodybos jau užimtos, mažos mums netinka, o liko tik tos, kurių savininkai ir administratoriai žodžio nesilaiko, tai šiek tiek bijome su tokiais sutartį pasirašinėti. schmoll.gif

O už 100 km. radau sodybą kuri mane labai traukia thumbup.gif :1. netoli jos mano vaikystė prabėgo ir sodyboje gamta ta pati. 2. tikrai graži aplinka sodyboje 3. kaina tinkama.

Bet ir čia yra minusų, todėl norėčiau Jūsų patarimo:
1. jie maitinimu nesirūpina. Turėtumėm patys pasirūpinti. Radau vieną maitinimo įstaigą, kuri žmogui maitinimą vienai dienai siūlo po 50 lt., o jei dviems dienoms, tai +20 lt žmogui (maistas ten tikrai skanus, esu įsitikinusi, kad jie tiksliai porcijas paskaičiuos, kad visko užtektų, tačiau nesu įsidikinusi kaip viskas vizualiai ant stalo bus patiekta)+200 litų už maisto pristatymą į kitą vietą+ padavėjui už naktinį darbą (už dieninį nereikia) po 40 lt. už valandą. Tačiau čia papildomos problemos - reikia prašyti, kad restorano atstovas nuvažiuotų į sodybą, kad sodyba jį įleistų, nes reikia pažiūrėti ar technika maistui ruošti sodyboje tinkama. Tai papildomos problemos man, kai visa tai 100 km man nuo namų, tačiau, tai pigiausias variantas. Tačiau labai nesaugiai jaučiuosi - o jei kas nors nepavyks? Ką tada reikės daryti?
2. savininkas man kažkoks keistas pasirodė - labai mažai užstato paprašė, o dėl sutarties pasirašymo pasijaučiau pirmu klientu, kuris tai pasiūlė - kažkoks nustebęs jis buvo, nors sakosi, kad sodyba veikia apie 5 m., o savininkas dar iki tol du metus tokį patį darbą dirbo, be to kažkaip neaiškiai jis man kalbėjo, pasirodė, kad dar 2014 metų sezonas jam taip toli, kažką sakė, kad kitam sezonui (tai išeitų 2014 m. ) planuoja iš klientų papildomai imti pinigus už dingusius stalo įrankius, nes jų nuolat mažėja. Tai čia man kažkas neaišku. Jei bus sutartis - tai juk ten bus kaina nurodyta. Suprantu jei lėkštės ar taurės bus sudužusios - tai galima apmokėti, nes bus matyti sudužusių indų šukės, o jei už dingusias šakutes ir peilius paprašys, tai kaina gali užaugti iki begalybės - kaip žinosi ar svečiai juos paėmė, ar pats savininkas kur paslėpė. Taip gali tapti pačia brangiausia sodyba.
3. Dar vienas minusas- aš svajuju per pokylį apie 24 val. žvakutes į upę paleisti, o iš šios sodybos einant prie upės ten to paties savininko pirtis ir nameliai baidarininkams nuomojami, tai atėjus prie upės tikimybė kitą kompaniją sutikti, labai bijau, kad koks incidentas neįvyktų, o gal net negražu juos trukdyti g.gif . Gal reikia sutarti ir tuos namelius nuomoti? Gal būtų smagu kitą dieną iš pirties į upė šmurkštelėti? gal geriau nei pirtis prie sodybos su kubilu?Bet ar svečiai norėtų kitą dieną apie 250 m. nuo sodybos keliauti ?(kiek kainuotų, nežinau, nepaklausiau)
Na, bet pliusas, ko nėra kitur, kiek supratau, pas juos galima būtų naminius gyvūnus atsivežti, kas mums aktualu, nes tiek aš, tiek MB, tiek mūsų svečiai, visi šunis turime, tai neįsivaizduoju kur juos dviems dienoms galima bus palikti.
Atsakyti
Pastebėjau, kad iki man užsiregistruojant į supermamą, Jūs diskutavote apie tai, ar užtektų vieno karšto, ar reikia antro. Man labai malonu, kad galiu patarti. smile.gif Negaliu pasigirti, kad labai daug patirties šioje srityje turiu, bet keletą metų iš eilės buvau atsakinga už darbovietės baliukų organizavimą, ir, kadangi tiems baliukams rinkdavome asmenines lėšas, tai užduotis būdavo - kuo pigiau. Taigi:
1. dviejų karštų tikrai nereikia, nes kiek vestuvėse buvau - karštas būdavo tik vienas, o be to su karštais yra toks dalykas - kai jį patiekia, jei žmonės nealkani, tai tik išknaibo ir tas patiekalas išnešamas. Skaitosi, kad suvalgė. Po baliaus niekas to nebeprisimins, o ir baliaus metu niekas į tai dėmesio nekreipia ir negalvoja, kad tai pinigus kainuoja. Tai kam reikia maistą mėtyti? smile.gif
2. Iš tą vieną karštą būtų idealu sutarti, kad patiektų pobūvio pačioje pradžioje (jei galima būtų taip sutarti, nes apie vestuves kalbant, kiek bandžiau sodybose aptarti tokią galimybę, tai visi sakė, kad neįmanoma, nes neaišku kada atvažiuosite, tai visi bijo, kad vestuvininkams vėluojant maistas neatšaltų), nes iš pradžių žmonės alkani būna, tai šaltą stalą nusiaubia ir jis lieka tuščias, o po to atneštą karštą tik išknaibo, kaip rašiau punkte Nr. 1
Aš pati asmeniškai manau, kad bandysiu daryti, kad prieš tai vieno kąsnio patiekalų stalas būtų, kad nemarinti badu svečių, kol jie lauks mūsų atvykstančių, kai atvyksim - iškarto karštas ir tik tada šaltą bus galima valgyti. thumbup.gif

Gal aš nuotaka siaubūnė, bet , sutikit, nė viena nenorim, kad vestuvių stalas atrodytų tuščias mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, buvau vienos dar sodybos pažiūrėti, kurią viena iš Jūsų man patarėt
tai dabar galvoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LemonArMona: 03 lapkričio 2013 - 18:13

[/QUOTE] radau vieną maitinimo įstaigą, kuri žmogui maitinimą vienai dienai siūlo po 50 lt., o jei dviems dienoms, tai +20 lt žmogui (maistas ten tikrai skanus, esu įsitikinusi, kad jie tiksliai porcijas paskaičiuos, kad visko užtektų, tačiau nesu įsidikinusi kaip viskas vizualiai ant stalo bus patiekta [QUOTE]
neįsivaizduoju, koks ten turi būti maistas ir kaip galima už tiek pavalgyti. Man tai atrodo, kad net namuose už savikainą gero maisto šventei tokiom kainom nepasidarysi..keista keista g.gif

[QUOTE] savininkas man kažkoks keistas pasirodė - labai mažai užstato paprašė, o dėl sutarties pasirašymo pasijaučiau pirmu klientu, kuris tai pasiūlė - kažkoks nustebęs jis buvo, nors sakosi, kad sodyba veikia apie 5 m., o savininkas dar iki tol du metus tokį patį darbą dirbo, be to kažkaip neaiškiai jis man kalbėjo [/QUOTE] man tai atrodo, kad jums patiems ta sodyba tiesiog nepatinka, tai randate vis minusų, gal vertėtų pasižvalgyti kitos

[QUOTE] abai bijau, kad koks incidentas neįvyktų, o gal net negražu juos trukdyti [/QUOTE]
manau, čia jau turėtumėte pasitikti savo svečiais? negi jie jau tokie visai..juk tokia graži šventė. Beje, o koks trukdymas ir kas per negražu? Jūsų vestuvės gi !!!

[QUOTE] pas juos galima būtų naminius gyvūnus atsivežti, kas mums aktualu, nes tiek aš, tiek MB, tiek mūsų svečiai, visi šunis turime, tai neįsivaizduoju kur juos dviems dienoms galima bus palikti. [/QUOTE]
nesupykit, bet man čia jau į absurdą panašu. žmonės randa, kur vaikus mažus dienelei ar dviems palikti, o čia gyvūnai. tai kas per šventė bus, jei vis reikės augintinius bėgt prižiūrėt?

[QUOTE] sutikit, nė viena nenorim, kad vestuvių stalas atrodytų tuščias [/QUOTE]
kai labai perkrautas tai irgi nedžiugina. nebegražiai atrodo lotuliukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žalios_pėdutės: 04 lapkričio 2013 - 07:48
Visai gera proga apsilankyt, kažkas rekomendavo vakarienei, kas renkasi mažas vestuves smile.gif

http://grupinis.lt/v...kai?show_more=1
Atsakyti
Na, šiandien apvažiavome dar keletą sodybų kitoje VLN pusėje smile.gif
O kaip Jums sekasi? Ar Jūs jau išsirinkote vietą, kurioje švęsite?
Atsakyti
Ar yra vilniečių, planuojančių tuoktis Bernardinų bažnyčioje? smile.gif
Atsakyti
O kokius jūs renkatės kursus Šeimos centre? Kur didelėmis grupelėmis ar iki 10 porų? rolleyes.gif
Atsakyti