Ačiū, mergytės, už patarimus
Necituosiu, nes tiek daug čia naudingų patarimų gavau
Padariau išvadą, kad reikia arba ceremonijos laiką ankstint, arba sodybos arčiau ieškoti
Na, dar su filmuotojais pasitarsiu
O VLN sodybos nelabai norime, nes visos normalios didelės sodybos jau užimtos, mažos mums netinka, o liko tik tos, kurių savininkai ir administratoriai žodžio nesilaiko, tai šiek tiek bijome su tokiais sutartį pasirašinėti.
O už 100 km. radau sodybą kuri mane labai traukia

:1. netoli jos mano vaikystė prabėgo ir sodyboje gamta ta pati. 2. tikrai graži aplinka sodyboje 3. kaina tinkama.
Bet ir čia yra minusų, todėl norėčiau Jūsų patarimo:
1. jie maitinimu nesirūpina. Turėtumėm patys pasirūpinti. Radau vieną maitinimo įstaigą, kuri žmogui maitinimą vienai dienai siūlo po 50 lt., o jei dviems dienoms, tai +20 lt žmogui (maistas ten tikrai skanus, esu įsitikinusi, kad jie tiksliai porcijas paskaičiuos, kad visko užtektų, tačiau nesu įsidikinusi kaip viskas vizualiai ant stalo bus patiekta)+200 litų už maisto pristatymą į kitą vietą+ padavėjui už naktinį darbą (už dieninį nereikia) po 40 lt. už valandą. Tačiau čia papildomos problemos - reikia prašyti, kad restorano atstovas nuvažiuotų į sodybą, kad sodyba jį įleistų, nes reikia pažiūrėti ar technika maistui ruošti sodyboje tinkama. Tai papildomos problemos man, kai visa tai 100 km man nuo namų, tačiau, tai pigiausias variantas. Tačiau labai nesaugiai jaučiuosi - o jei kas nors nepavyks? Ką tada reikės daryti?
2. savininkas man kažkoks keistas pasirodė - labai mažai užstato paprašė, o dėl sutarties pasirašymo pasijaučiau pirmu klientu, kuris tai pasiūlė - kažkoks nustebęs jis buvo, nors sakosi, kad sodyba veikia apie 5 m., o savininkas dar iki tol du metus tokį patį darbą dirbo, be to kažkaip neaiškiai jis man kalbėjo, pasirodė, kad dar 2014 metų sezonas jam taip toli, kažką sakė, kad kitam sezonui (tai išeitų 2014 m. ) planuoja iš klientų papildomai imti pinigus už dingusius stalo įrankius, nes jų nuolat mažėja. Tai čia man kažkas neaišku. Jei bus sutartis - tai juk ten bus kaina nurodyta. Suprantu jei lėkštės ar taurės bus sudužusios - tai galima apmokėti, nes bus matyti sudužusių indų šukės, o jei už dingusias šakutes ir peilius paprašys, tai kaina gali užaugti iki begalybės - kaip žinosi ar svečiai juos paėmė, ar pats savininkas kur paslėpė. Taip gali tapti pačia brangiausia sodyba.
3. Dar vienas minusas- aš svajuju per pokylį apie 24 val. žvakutes į upę paleisti, o iš šios sodybos einant prie upės ten to paties savininko pirtis ir nameliai baidarininkams nuomojami, tai atėjus prie upės tikimybė kitą kompaniją sutikti, labai bijau, kad koks incidentas neįvyktų, o gal net negražu juos trukdyti

. Gal reikia sutarti ir tuos namelius nuomoti? Gal būtų smagu kitą dieną iš pirties į upė šmurkštelėti? gal geriau nei pirtis prie sodybos su kubilu?Bet ar svečiai norėtų kitą dieną apie 250 m. nuo sodybos keliauti ?(kiek kainuotų, nežinau, nepaklausiau)
Na, bet pliusas, ko nėra kitur, kiek supratau, pas juos galima būtų naminius gyvūnus atsivežti, kas mums aktualu, nes tiek aš, tiek MB, tiek mūsų svečiai, visi šunis turime, tai neįsivaizduoju kur juos dviems dienoms galima bus palikti.