Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(braske09 @ 2013 10 07, 07:49)

Labutis,
Mano sūnui migrena. Kai jam antradienį buvo dideli skausmai, tai mes tiesiog važiavome į ligoninę ir mus priėmė mokamai konsultacijai. Laikykis
Atsakyti
sveikos,

jau 2 men neturiu migrenos(tfu tfu), nors paprastai stiprus priepuoliai uzeina keleta kartu i metus. bet anksiau pastoviai, vos ne kasdien skaudejo galva(be auros), ir kone kasdien gerdavau tabletkas. tai nuo oro, tai nuo saules, tai nuo kvapu, ypac kvepalu.. doh.gif

dabar nustojau valgyti cukru visais pavydalais ir miltinius patiekalus-rezultatas akivaizdus- ne vienos tabletes nesu gerus per ta laika! ta pastebejau tik po gero menesio-ej man neskauda galvos! bigsmile.gif
nuosirdziai rekomenduoju pabandyt 4u.gif
Atsakyti
o man po priepolio-užeina didelis noras ko nors saldaus..anądien kondensuoto pieno gal 4 šaukštus suvariau po priepolio...gal koks cukrus nukrenta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 10 07, 10:09)
o man po priepolio-užeina didelis noras ko nors saldaus..anądien kondensuoto pieno gal 4 šaukštus suvariau po priepolio...gal koks cukrus nukrenta? g.gif

as visada uzsinoredavau riekeles juodos duonos, kuo rugsciau smile.gif
arba dziuveseli koki..
alkis budavo ziaurus
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
na mano migrena pasiekė savo-atsidūriau ligoninėje... doh.gif aiškiai triptanų buvo perozuota, galašino lašalines, gavau vaistų ir paleido palaikę parą. Beja, gydytojas sakė atsirado naujas vaistas -paracitamolis+kodeinas.Geras derinys migrenai 4u.gif išrašė man jo, jei neklystu pavadinimas Utracod,ar kažkaip panašaus...sakė akščiau kodeinas buvo išimtas iš prekybos, nes kaip narkotinė medžiaga blink.gif bet vaistinėj man pardavė be recepto... g.gif šiaip išrašė homeopatinių lašiukų nervams ir geresniam miegui, nes sakė nervinė sistema šiek tiek pavažiavus.... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, užsukau pas jus netyčia, pasidalinsiu ir aš mintimis apie migreną smile.gif Turiu šią draugę, aplanko kas mėnesį prieš/per mėnesines, labai džiaugiuosiu, kai kartais pamiršta užsukti smile.gif Vargina žiauriai. Nežinau ko griebtis, nes vaistai tikrai nevisi ir nevisada padeda. Tašėje turiu turėti visada vaistus nuo skausmo.
Kontraceptinės tikrai nesuderinamos su migrena 4u.gif

QUOTE(tiutiute @ 2013 10 01, 22:40)
QUOTE(Nepamiršk @ 2013 10 01, 11:39)

o tai migreniniu vaistu negeriat, tik paprastus nuo skausmo? g.gif
bandykit gerti ta acetilsalicilo rūgšti, gal jums pades. kiekvienam skirtingai, vienam gali padeti kitam ne. gal jusu atveju pades ir bus geriau 4u.gif

Man klinikose gydytojas pasakė, jei įmanoma išvengti tų spec. vaistų nuo migrenos, tai taip ir padaryti, kuo vėliau juos pradėsiu vartoti, tuo geriau. Visuomet stengiuosi skausmą numušti paprastais vaistais nuo skausmo, nors ibuprofenas tikrai, kad nepadeda, reikia atsirinkti kurie tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolli: 10 spalio 2013 - 12:19
QUOTE(Jolli @ 2013 10 10, 12:17)
Man klinikose gydytojas pasakė, jei įmanoma išvengti tų spec. vaistų nuo migrenos, tai taip ir padaryti, kuo vėliau juos pradėsiu vartoti, tuo geriau. Visuomet stengiuosi skausmą numušti paprastais vaistais nuo skausmo, nors ibuprofenas tikrai, kad nepadeda, reikia atsirinkti kurie tinka.

Pradžioje man padedavo paracitamolis, tada tik paracitamolis forte, tada tik ketanovas, ir taip po truputį organizmas pripranta prie nuskausminamujų.Dabar tik triptanai...Nors kartais nežymis skausmelius numušu ir su ibuprofenu.Bet dažniausia ant rytojaus ateina rimtoji migrena.Džiugu, kad padeda paprasti nuskausminamieji...
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2013 10 10, 13:17)

man nepadeda jokie kiti schmoll.gif nebent pajutus pacius pirmus auros pazymius isgeriu nimesil ar nalgesin tada suveikia dazniausiai unsure.gif
o imigrana geriu jau 6m ir tik jis padeda. nors kai buna jau visai visai negerai tai tada mixuoju imigrana su nalgesin.
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2013 10 10, 18:16)
man nepadeda jokie kiti  schmoll.gif  nebent pajutus pacius pirmus auros pazymius isgeriu nimesil ar nalgesin tada suveikia dazniausiai  unsure.gif
o imigrana geriu jau 6m ir tik jis padeda. nors kai buna jau visai visai negerai tai tada mixuoju imigrana su nalgesin.

Būtent, pajutus pirmus požymius, reikia gerti vaistukus, nelaukti kol įsiskaudės ar galvoti, kad, o gal praeis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 10 07, 08:49)

Na jei gerai sutarėt su savo šeimos gydytoja, tai išsirašykite siuntimą pas neurologą be datos ir kai jau skauda extra ir eikit pas jį, bet šeip kai skauda jei neį priėmimą tai kryžiaus keliai laukia... O tas su kodeinu tai ir solpadeinas paracetamolis su kodeinu g.gif nu šeip kiek skaičiau užsienio spaudoj tai tas kodeinas tipo silpnas morfijus biggrin.gif

QUOTE(taša @ 2013 10 07, 10:58)

čia jums alergija iššaukia astmą, man panašu į tai, nes pati turiu alerginę, nervinę, hormoninę migreną - t.y. nuo alergijos migrena, nuo streso migrena, prieš mėnesienas migrena. Bet valgau saldžiai ar ne man įtakos neturi - manau kad individualiai g.gif nes pvz raudoną vyną galiu gert kiek noriu o realiai tūrėčiau negalėt g.gif

Laikykitės merginos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2013 10 11, 13:54)
Na jei gerai sutarėt su savo šeimos gydytoja, tai išsirašykite siuntimą pas neurologą be datos ir kai jau skauda extra ir eikit pas jį, bet šeip kai skauda jei neį priėmimą tai kryžiaus keliai laukia... O tas su kodeinu tai ir solpadeinas paracetamolis su kodeinu  g.gif nu šeip kiek skaičiau užsienio spaudoj tai tas kodeinas tipo silpnas morfijus  biggrin.gif

Paisigilinau apie kodeina...Taip, solpodeine yra 8mg kodeino, o ultracode 30mg. rolleyes.gif tai va, siandien jau teko panaudot, galva ziauriai svaigo, bet skausma nueme kaip triptanas g.gif thumbup.gif kazkaip keista, man gydytojas irgi minejo, kad jis prie narkotiniu priskiriama, bet parduoda laisvai be recepto blink.gif
Užsiregistravau pas savo neurologe vizitui.Tikrai paklausiu kodel manes atsisake priimti ekstra reikalu ir ka man daryt kitakart kai taip bus.... g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos.

Užpuolė mane toks keistas galvos skausmas, nors niekas gyvenime nėra skaudėję galvos, o dabar jau kone savaitę nepraeina. Jokie vaistai nepadeda. Skausmas toks pulsuojantis ties dešiniu smilkiniu, dar toks spaudimas jaučiasi, kartais pereina į pakaušį, o šiandien jau ir tie abiem smilkiniais jaučiasi. Baisu pasidarė. Skaitau čia pakritus internete ir nieko panašaus nerandu. Prie migrenos rašo, kad vėmimas, pykinimas turėtų būt, o man to nėra.
Jaučiu tik pastoviai mieguista, pavargusi, bet čia metai iš metų taip jaučiuosi, gal dėl to, kad žemas spaudimas.
O kaip yra nustatoma migrena? Ar šeimos gydytoja gali išrašyti siuntimą Kompiuterinei tomografijai, ar Magnetiniam rezonansui ar čia pirma pas kokį neurologą siųsti turi?
Tiesa, toks dalykas, kad kartais nei iš šio nei iš to pasilenkus iš nosiesw išlaša vandenukas. LOR kai pasakiau, tai nustebo, sako gal Smegenų skystis... blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Paklausė dar ar galvos neskauda, sakau ne. O kaip tyčia nuo tos dienos pradėjo man galvą skaudėt.... blink.gif blink.gif blink.gif Ar čia nerviškai man, nes baaaaaisiai jautri esu. Geriu raminančius, bet dabar kai taip galvą skauda niekas nebepadeda.
Galvoju ar eiti pas šeimos gydytoją be eilės su tuo savo galvos skausmu, nes jaučiu rimtesnių ligonių yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moony: 20 spalio 2013 - 16:26