Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(Mazule @ 2016 03 15, 18:45)
Laba diena, mergaitės  4u.gif
mano paauglė dukra turi migreną su aura. Prieš pusantrų metų prasidėjo ir kartojosi kas mėnesį; atsiradus mėnesinėms buvo dingusios 9 mėn., o dabar vėl atsirado  doh.gif
Buvom prieš metus pas neurologę ir okulistę, darė galvos encefalogramą - viskas normoje. Tačiau pagal simptomus tai tikrų tikriausia jai migrena su aura, nes mirga akyse, tirpsta ranka, liežuvis. skauda galvą, pykina...vienas džiaugsmas, kad neilgai trunka ir atrodo jau žinome kas išprovokuoja - didelis fizinis krūvis.

man yra buvę, kad migrena su aura kas savaitę, kas mėnesį, kartą į metus, kartą į pusę metų. Pirmą kartą priepuolis buvo kai man buvo 26 po labai didelio streso. Bangelės, tirpsta rankos, tirpsta liežuvis, (buvo ir kad nutirpo koja) stiprus galvos skausmas, po to vėmimas (nevisada).
Santariškėse darė galvos kompiuterinę tomografiją - nieko nerado. Neurologė žiūrėjo akių dugną - labai siauros kraujagyslės, gėriau plečiančius vaistus, phesamą, mildronate leido į veną, dar vitaminus kažkokius padidinta doze, nepadėjo niekas per metus laiko. Mečiau visus vaistus ir nebesilankiau pas neurologę, nes apspangus nuo vaistų įvažiavau kieme į kelmą, labai supykau, nes priepuoliai vis tiek neapmažėjo. Kai buvo vėl priepuolis vėl šeimos daktarė prirašė phezam, xanax, lexotanil, nusipirkau visą maišelį, bet išgėriau tik tam kartui, daugiau negėriau, nešiodavausi su savimi jei extra prireiktų, po to viską išmečiau.

Pradėjau atsigauti gydant skydliaukę, priepuoliai suretėjo, bet tai galėjo būti sutapimas. Esmė ką aš pastebėjau, kad atsiranda jie nuo fizinio krūvio (pervargimo) kartu su stresu ir priepuolis būna nebūtinai kai patiri fizinį krūvį, bet gali būti kai praėjo savaitė ir tu būni ramioje būsenoje ir staiga pasirodo bangelės. Ypatingai jeigu prieš poilsį buvo daug kruvio-streso-mažai miego, tai po to bangelės su priepuoliu garantuotos. Eidavau į mašiną išgulėti priepuolio. Vienakart buvo važiuojant mašina užėjo bangelės. Visi priepuoliai po intensyvaus streso, pvz.: po darbo pokalbio prieš kurį labai bijojau, po to kai reikėjo skambint dėstytojui, kurio labai bijau, po to kai reikėjo ruoštis pristatyti naują žmogų auditorijai, o aš labai stresavau, po to kai reikėjo dirbti už bendadarbę dvigubu krūviu nežinant jos darbo specifikos ir stresuojant, po to kai neseniai išlaikius teises reikėjo vairuoti vienai ir labai bijojau, po to kai pirkau maistą gaminau daug maisto paskubomis, o po to dar kelias valandas tampiau vaiką rogutėmis. Po to kai darbe klientas pagrasino kad kels triukšmą už klaidą, po to kai netikėtai sutikau pažįstamą ir išgyvenau stiprias emocijas. Arba po to kai turėjau pasimatymą ir prieš tai ir po išgyvenu labai daug emocijų. Visas tokias situacijas lydėjo priepuoliai su aura. Nebūtinai tą pačią dieną, būdavo ir po savaitės kai aš jau rami, bet dažnai nujausdavau, nu dabar jau viskas galiu laukti priepuolio ir akurat... Kartais jau iš vakaro jausdavosi kažkoks tarsi sumišimas, tada kitą dieną priepuolis be auros. Per dešimt metų jau išmokau jausti, kada jie bus ir kas gali būti priežastis.
Norėjau pasakyti dėl kūno kultūros lankymo, mano nuomonė tokia - pats fizinis krūvis nėra blogai, jei nėra kitų bėdų, pzv fizinis krūvis nerekomenduojamas jei yra skydliaukės hiperfunkcija. Aš vistik migreną siečiau daugiau su emociniu pervargimu, kuris eina kartu su fiziniu, pvz daug lakstymo kokiu nors nemaloniu arba per daug maloniu reikalu (pvz pasimatymas) t. y. su tuo kas sukelia gilias nesvarbus teigiamas ar neigiamas emocijas. Taip pat labai turi įtakos nedavalgymas-persivalgymas, nedamiegojimas-persimiegojimas, jeigu pirma nedamiegi po to permiegi, pirma nedavalgai, po to prisivalgai. Nedamiegojus ir turint intensyvias pamokas ir namų darbus tada ir kūno kultūra gal nebegerai, bet šiaip fizinis normalus nesekinantis sportas tai kaiptik turėtų būti vaistas nuo migrenos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naujoke25: 08 balandžio 2016 - 11:31
Labai Jums aciu uz toki issamu atsakyma. Jus teisi - atmetus visas kitas diagnozes reikia susidraugauti su savimi ir stengtis pajusti, kas provokuoja migrena ir kaip reguliuoti miego ir maitinimosi grafikus.

Dar karta labai aciu 😊
Atsakyti
Labas 4u.gif
tema aprimus, turbūt visos pasveikot rolleyes.gif

ar buvo kam pasireiškusi tik aura, be skausmo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2016 05 10, 18:25)
Labas 4u.gif

Man yra buvę, nors paprastai turiu migreną be auros. Buvo pasireiškęs mirgėjimas ant pusės akies arba užtemimas ant pusės akies. Nežinau kaip paaiškint tiesiog šoninio vaizdo vienos pusės nematai.
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2016 05 10, 18:25)
Labas 4u.gif

buvo man ir be skausmo, tiesą sakant tuo momentu buvau maloniai nustebinta. Ypač jeigu laiku spėji prigulti, tai į siaubingą skausmą kartais nepereina.
Atsakyti
Man irgi yra buvę be skausmo, tik aura.
Atsakyti
QUOTE(luna2 @ 2016 05 11, 18:57)
Man yra buvę, nors paprastai turiu migreną be auros. Buvo pasireiškęs mirgėjimas ant pusės akies arba užtemimas ant pusės akies. Nežinau kaip paaiškint tiesiog šoninio vaizdo vienos pusės nematai.

man taip buna. nebematau viena akim, soninis regejimas sutrinka.

Papildyta:
Turbut esat girdeje, kad migrenininkams uzdrausta valgyti sokolado, surio ir vyno.
Kur vynas -ten i suris smile.gif
niekad nesuprasdavau ir ne vienas gydytojas man nebuvo paaiskines kodel.
ir tik visai neseniai akis uzkliuvo uz straipsnio, tiksliau vienos merginos posto, kur ji pasakoja apie histamino netoleravima ir per maza DAO kieki organizme.
pradejau dometis ir viskas stojosi i savo vezias. per ta laika patyriau 2 migrenos priepuolius(kas savaite), nors jau metus neturejau migrenos....
abejoniu neliko kai prisiminiau kad diena pries priepuolius as suedziau.......beveik visa plytele sokolado..(70%)... kai antra karta per toki trumpa laika patyriau migrenos priepuoli nusprendziau pasidaryti ta DAO tyrima.
Atsakymas uz 2 sav. Idomu ka parodys. Jei tikrai pasitvirtins mano speliones- tai rakta i savo sveikata as jau turiu!:)

keleta idomiu straipsniu

http://www.thedailyh...-get-write.html

ir leituviskai
http://www.synlab.lt...-netoleravimas/

(nieko nereklamuoju, manau kas turi ta liga griebiasi bet kokio siaudo)

nesirkit 4u.gif
Atsakyti
Labas noreciau ir as prisijungt prie jusu temukes,turiu migrena be auros+pripratima nuo cinie migreniniu vaistu.Migrena turiu 9metus bet pastaruosius metus diena is dienos vartojau cinie nes pabusdavau ryte su skaudancia galva ir jei neisgerdavau vaistu isiskaudedavo i lovos rezimo,be visu skausmu kamavo nerimas,sirdies permusimai todel gulejau menesi Palangos psichines ir fizines reabilitacijos centre ten man nustatyta vidutinio sunkumo depresija del jos sake galejo taip skaudet galva ir isties kol ten buvau gal tik keleta kartu skaudejo bet gryzus namo viskas atsinaujino,todel nusprendziau atsigult i ligonine ten padare rezonansa bet nieko nerado,isplove organizma nuo vaistu ir paleido uztat skyre vaistus topomax jie skiriami sergantiems epilepsija ir migrenos profilaktikai ir isties po 2-3sav pasijutau kitaip dingo rytinis skausmas suretejo galvos skausmai bet uztat priaugau 10kg svorio nezinau ar cia vaistai ar kiti sutrikimai,cinie vartoju per menesi 2-4tabletes vat tokia mano istorija
Norejau paklaust ar cia yra vartojanciu topamax ar reiskiasi kokie salutiniai poveikiai
Atsakyti
QUOTE(armi06 @ 2016 06 17, 08:14)
Labas noreciau ir as prisijungt prie jusu temukes,turiu migrena be auros+pripratima nuo cinie migreniniu vaistu.Migrena turiu 9metus bet pastaruosius metus diena is dienos vartojau cinie nes pabusdavau ryte su skaudancia galva ir jei neisgerdavau vaistu isiskaudedavo i lovos rezimo,be visu skausmu kamavo nerimas,sirdies permusimai todel gulejau menesi Palangos psichines ir fizines reabilitacijos centre ten man nustatyta vidutinio sunkumo depresija del jos sake galejo taip skaudet galva ir isties kol ten buvau gal tik keleta kartu skaudejo bet gryzus namo viskas atsinaujino,todel nusprendziau atsigult i ligonine ten padare rezonansa bet nieko nerado,isplove organizma nuo vaistu ir paleido uztat skyre vaistus topomax jie skiriami sergantiems epilepsija ir migrenos profilaktikai ir isties po 2-3sav pasijutau kitaip dingo rytinis skausmas suretejo galvos skausmai bet uztat priaugau 10kg svorio nezinau ar cia vaistai ar kiti sutrikimai,cinie vartoju per menesi 2-4tabletes vat tokia mano istorija
Norejau paklaust ar cia yra vartojanciu topamax ar reiskiasi kokie salutiniai poveikiai

Labas 4u.gif esu vartojusi topomax kažkurį laiką, bet stebuklingo pasgerejimo nebuvo, šalutinių poveikių nepajutau.kaip viena gydytoja sake-ne vaistai uzaugina kg, o reikia moket sutramdyt ta nora valgyt, aisku vaistai ta nora labiau paskatina rolleyes.gif
ar gerai supratau-kad teko gert triptanus kiekvieną dieną ilgą laiką? blink.gif čia jums taip gydytoja liepė? ar nieko neskyrė profilaktiškai-pvz propranololio?
nes teko 10 dienų vartoti zomig kiekvieną dieną-tai irgi atsidūriau ligoninėj del vaistų perdozavimo...
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2016 06 18, 08:40)
Labas 4u.gif esu vartojusi topomax kažkurį laiką, bet stebuklingo pasgerejimo nebuvo, šalutinių poveikių nepajutau.kaip viena gydytoja sake-ne vaistai uzaugina kg, o reikia moket sutramdyt ta nora valgyt, aisku vaistai ta nora labiau paskatina rolleyes.gif
ar gerai supratau-kad teko gert triptanus kiekvieną dieną ilgą laiką? blink.gif čia jums taip gydytoja liepė? ar nieko neskyrė profilaktiškai-pvz propranololio?
nes teko 10 dienų vartoti zomig kiekvieną dieną-tai irgi atsidūriau ligoninėj del vaistų perdozavimo...

Geriau metus diena is dienos ir niekas nieko man nesiule kol pati i ligonine nesugalvojau atsigult nes pavargau nuo skausmo ir gydytoju abejingumo
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti