QUOTE(Mazule @ 2016 03 15, 18:45)
Laba diena, mergaitės
mano paauglė dukra turi migreną su aura. Prieš pusantrų metų prasidėjo ir kartojosi kas mėnesį; atsiradus mėnesinėms buvo dingusios 9 mėn., o dabar vėl atsirado
Buvom prieš metus pas neurologę ir okulistę, darė galvos encefalogramą - viskas normoje. Tačiau pagal simptomus tai tikrų tikriausia jai migrena su aura, nes mirga akyse, tirpsta ranka, liežuvis. skauda galvą, pykina...vienas džiaugsmas, kad neilgai trunka ir atrodo jau žinome kas išprovokuoja - didelis fizinis krūvis.

mano paauglė dukra turi migreną su aura. Prieš pusantrų metų prasidėjo ir kartojosi kas mėnesį; atsiradus mėnesinėms buvo dingusios 9 mėn., o dabar vėl atsirado

Buvom prieš metus pas neurologę ir okulistę, darė galvos encefalogramą - viskas normoje. Tačiau pagal simptomus tai tikrų tikriausia jai migrena su aura, nes mirga akyse, tirpsta ranka, liežuvis. skauda galvą, pykina...vienas džiaugsmas, kad neilgai trunka ir atrodo jau žinome kas išprovokuoja - didelis fizinis krūvis.
man yra buvę, kad migrena su aura kas savaitę, kas mėnesį, kartą į metus, kartą į pusę metų. Pirmą kartą priepuolis buvo kai man buvo 26 po labai didelio streso. Bangelės, tirpsta rankos, tirpsta liežuvis, (buvo ir kad nutirpo koja) stiprus galvos skausmas, po to vėmimas (nevisada).
Santariškėse darė galvos kompiuterinę tomografiją - nieko nerado. Neurologė žiūrėjo akių dugną - labai siauros kraujagyslės, gėriau plečiančius vaistus, phesamą, mildronate leido į veną, dar vitaminus kažkokius padidinta doze, nepadėjo niekas per metus laiko. Mečiau visus vaistus ir nebesilankiau pas neurologę, nes apspangus nuo vaistų įvažiavau kieme į kelmą, labai supykau, nes priepuoliai vis tiek neapmažėjo. Kai buvo vėl priepuolis vėl šeimos daktarė prirašė phezam, xanax, lexotanil, nusipirkau visą maišelį, bet išgėriau tik tam kartui, daugiau negėriau, nešiodavausi su savimi jei extra prireiktų, po to viską išmečiau.
Pradėjau atsigauti gydant skydliaukę, priepuoliai suretėjo, bet tai galėjo būti sutapimas. Esmė ką aš pastebėjau, kad atsiranda jie nuo fizinio krūvio (pervargimo) kartu su stresu ir priepuolis būna nebūtinai kai patiri fizinį krūvį, bet gali būti kai praėjo savaitė ir tu būni ramioje būsenoje ir staiga pasirodo bangelės. Ypatingai jeigu prieš poilsį buvo daug kruvio-streso-mažai miego, tai po to bangelės su priepuoliu garantuotos. Eidavau į mašiną išgulėti priepuolio. Vienakart buvo važiuojant mašina užėjo bangelės. Visi priepuoliai po intensyvaus streso, pvz.: po darbo pokalbio prieš kurį labai bijojau, po to kai reikėjo skambint dėstytojui, kurio labai bijau, po to kai reikėjo ruoštis pristatyti naują žmogų auditorijai, o aš labai stresavau, po to kai reikėjo dirbti už bendadarbę dvigubu krūviu nežinant jos darbo specifikos ir stresuojant, po to kai neseniai išlaikius teises reikėjo vairuoti vienai ir labai bijojau, po to kai pirkau maistą gaminau daug maisto paskubomis, o po to dar kelias valandas tampiau vaiką rogutėmis. Po to kai darbe klientas pagrasino kad kels triukšmą už klaidą, po to kai netikėtai sutikau pažįstamą ir išgyvenau stiprias emocijas. Arba po to kai turėjau pasimatymą ir prieš tai ir po išgyvenu labai daug emocijų. Visas tokias situacijas lydėjo priepuoliai su aura. Nebūtinai tą pačią dieną, būdavo ir po savaitės kai aš jau rami, bet dažnai nujausdavau, nu dabar jau viskas galiu laukti priepuolio ir akurat... Kartais jau iš vakaro jausdavosi kažkoks tarsi sumišimas, tada kitą dieną priepuolis be auros. Per dešimt metų jau išmokau jausti, kada jie bus ir kas gali būti priežastis.
Norėjau pasakyti dėl kūno kultūros lankymo, mano nuomonė tokia - pats fizinis krūvis nėra blogai, jei nėra kitų bėdų, pzv fizinis krūvis nerekomenduojamas jei yra skydliaukės hiperfunkcija. Aš vistik migreną siečiau daugiau su emociniu pervargimu, kuris eina kartu su fiziniu, pvz daug lakstymo kokiu nors nemaloniu arba per daug maloniu reikalu (pvz pasimatymas) t. y. su tuo kas sukelia gilias nesvarbus teigiamas ar neigiamas emocijas. Taip pat labai turi įtakos nedavalgymas-persivalgymas, nedamiegojimas-persimiegojimas, jeigu pirma nedamiegi po to permiegi, pirma nedavalgai, po to prisivalgai. Nedamiegojus ir turint intensyvias pamokas ir namų darbus tada ir kūno kultūra gal nebegerai, bet šiaip fizinis normalus nesekinantis sportas tai kaiptik turėtų būti vaistas nuo migrenos.