Oho kokios diskusijos verda

Matau kalbat apie vaikus... įsiterpsiu ir aš

Mano artimiausi draugai yra bendraamžiai, šiek tiek jaunesni arba šiek tiek vyresni. Visi iš jų turi vaikus, vieni mažus, kiti jau suaugusius. Dažnai būna tokios situacijos, kad na ir pvz vasarą kokiam nors sode mes, moterys, sukiojamės virtuvėj, pjaustom, gaminam kažką ir visos kalba apie vaikus, o aš tik mandagiai klausau, kartais ko nors paklausiu, bet realiai tokioje diskusijoje lieku "už borto", BET... nesijaučiu kažkokia vargšelė ar nuskriaustoji. Viską puikiai suprantu, jeigu penkios moterys iš šešių yra mamos - joms aktualu diskutuoti apie tai, į kokį darželį vaiką ketina vesti, kur geresni vaikiškai drabužiai parduodami ir pan. Negi dabar dėl manęs vienos jos turi diskutuoti apie kokią naują d&g kolekciją, aplankytus muziejus ar naują spektaklio premjerą. Joms tai ne visuomet aktualu, be to vaikai svarbiau už mano paminėtus dalykus. Suprantu, kad aš turiu taikytis prie daugumos, o ne dauguma prie manęs. Tiesa, kartą viena draugė asmeniškai paklausė, ar nejaučiu diskomfortą, kai jos taip įsijaučia į kokią diskusiją apie vaikus ir šneka kelias valandas - pasakiau, kad nejaučiu, kartais, žinoma, būna neįdomu na, bet ir manęs draugė išklauso, kai pasakoju apie aplankytą Kinijos sieną ar pan.
flight mintys labai įdomios, iš tiesų esu linkusi sutikti, jog laimė greičiau yra būsena, o ne kažkieno turėjimas ar neturėjimas, tačiau tam, kad jaustum tą pilnatvę dažnai ir reikia būtent to kažko. Aš tikrai suprantu, jog turiu nemažai džiaugsmų. Aplink daug žmonių, kurie sukandę dantis eina į darbą, aš tuo tarpu važiuoju su šypsena, grįžtu irgi laiminga ir šiaip jo į nieką kitą nekeisčiau. Taip pat suprantu, kad laimė yra turėti daug kitų dalykų, kuriuos turiu, tačiau... juk pvz ir moteris, turinti nuostabų vyrą, puikius vaikus, tačiau mažai apmokamą ir nemėgstamą darbą viliasi kada nors uždirbti daugiau ir užsiimti mėgstama veikla

Tai nėra nedėkingumas ar problemų išsigalvojimas iš gero gyvenimo, tiesiog gal tokia žmogiška prigimtis - visuomet kažko negana ir kažko reikia. Stengiuosi koncentruotis į darbą, buitį, hobius, bet pvz per Kalėdas visada suskausta širdį, kad esu viena. Na taip turiu tėvus, tačiau jie jau garbaus amžiaus, jie neamžini, neturiu nei brolių, nei seserų, taigi jei neturėsiu šeimos liksiu visiškai viena. Draugai, žinoma, gerai, kad yra, bet jie jau turi savo šeimas, savo vaikus. Nebūsiu kaip penkta koja šuniui prie jų.