QUOTE(flight @ 2013 09 09, 16:12)
O aš tikėčiau, kad ne visos urmu laimingos, nes turi šeimą, ir ne visos urmu nelaimingos, nes jos neturi..
Kaip tik priešingai - aplinkui matau daug nelaimingų šeimoje. Vien SM temos ką pasako..
labai netgi ir labai pritariu. man keisti tie aylin bei laukines postai, kur vaiku turejimas iskeliamas kaip privaloma bio-euforija. soled dave grazu pavyzdi apie moteri, kuri visai kitaip iprasmina savo gyvenima, tai tuoj puole irodinet, vos ne is pavydo, kad visteeeek tai gimdymo neatsvers. paziurekim is kitos puses: o ka daro tukstanciai biologiniu motinu? apsikrovusios vaikais, buity taip ir sukas nuo ryto iki vakaro, draugems net laiko nera, jokiems kitiems rysiams, o apie savanoryste isvis nekalbu. nemoka suderinti laiko, o ir nenori gyventi pilnavertiskai, placiau, ne vien savo tvarte-budoj. bent jau man, misionieriskos prigimties nuo vaikystes, taipogi atrodo, jog toks gyvenimas, panirus vien savajam pasaulelyje, - tera apgailetinas.
laimingas pilnavertis gyvenimas susideda is daug aspektu - o ne uzgarantuoja, kad jei jau pagimdei, tai pajusi viso gyvenimo kaifa.
ar nebuna atvirksciai - moteris viska del vaiku suaukojo - o vaikai uzaugo, spjove ir i uzsieni isvaziavo arba siaip... nebesusikalba... taigi.
NEI vaikai, nei vyras, nei darbas, nei draugai, nei savanoriska veikla - niekas negarantuoja zmogui laimes.
laime neitelpa i visas sias savokas, nes savo esmeje laime yra egzistencinis arba netgi transcendentinis dalykas. laime tai ne "turejimas" kazko.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 09 09, 17:19)
Aš manau, kad laimė priklauso labiau ne nuo išorinių aplinkybių (kaip vyras, vaikas, turtas), o nuo vidinio požiūrio į tas aplinkybes. Todėl , tikiu - niekas iš išorės laimės negalės atnešti, jeigu jos nebus viduje. Net vaikas, net šeima. Žiedas ant piršto nėra asmens laimės indikatorius.
taikliai, tik kitais zodziais
Papildyta:
QUOTE(DoraMio @ 2013 09 09, 18:46)
išvykti, paskui buvo komentaras kitos merginos, jog mokytojai ne tiek ir mažai uždirba, atsakiau, kad būnant mokytoju - ekspertu alga padori, o užsidirbti galima ir papildomai. Taigi
mano komentaras

taip, mokytojai lb gerai gyvena, tik i ju profesija ziurima su ironija, "mokytojas ne profesija, o diagnoze". tuo tarpu net kai kurie garbus profesoriai tiek neuzdirba...
Papildyta:
QUOTE(Laukine_ @ 2013 09 09, 18:51)
Šiaip tai mokytoja eksperte tapti nėra labai paprasta

reikia turėti daug valios, darbštumo, organizuotumo, komunikabilumo. Ir dar net vadovėlius ar kokias metodines priemones sukurti.

Nu praktiškai gimdymas
O jūsų, autore, postuose daug lengvumo, tokia neužgrūdinta gyvenimo atrodote. Aišku, galiu klysti

Gal labai gabi kokiai sričiai esate , todėl lengvai einasi
jezau marija, tik nemirk is pavydo

as irg dirbu pedagogini darba, bet forume ir sms rasydama darau spec daug klaidu, vartoju zargona. nesusitapatinu su savo nicku given444 simta proc, nes tuomet galima taip nuproteti; kiekviena izeidima priimt kaip izeidima savo tikrajai asmenybei uz ekrano.
forumas tarsi atsipalaidavimas, zaidimo forma ar pan, nebutina man, ....., buti tolygu given444 virtualiam gyvenime.
kai kas atsispindi zinoma, o kai kas kaip tik priesingai.
kodel zmogui klijuojate pancius. man kaip tik autores postai atrodo per tvarkingi, per pedantiski. tikrai jokio lengvumo nepastebiu...o jei pastebeciau - galbut autore labai pertikrina savo postus, trina, vel perraso, as to nemegstu lb daryti - tai kaip butu i nauda tas atsipalaidavimas.... nes dabar nuolat buk pasitempes ir mirk vos ne kaip zvake, pasidazes, ir graziai atrodantis...

zmones toookia itampa sugeba kitiems sukelti...