Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(sharoonas @ 2014 03 01, 21:09)
norejau paklausti ar visos orchideju rusys dauginasi tik keikiais?ar jos gali daugintis ir seklomis?

apie dauginimą sėklomis.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 03 02, 00:22)

dekui

dar turiu klausima,kai prazysta ziedstiebis ir lieka tos miegancios akutes,man is ju niekad niekas neislenda,galima jas kaip nors pazadinti?
Atsakyti
QUOTE(sharoonas @ 2014 03 01, 22:45)
dekui

dar turiu klausima,kai prazysta ziedstiebis ir lieka tos miegancios akutes,man is ju niekad niekas neislenda,galima jas kaip nors pazadinti?

tik taip, bet irgi ne visada pavyksta.
Atsakyti
QUOTE(sharoonas @ 2014 03 01, 22:45)
dekui

Man asmeniškai labai negražu, kaip iš žydėjusio stiebo, išleidžiama dar viena atšaka ir dar viena. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 02 28, 14:43)
gal augalas jau parduotuvėje buvo perlaistytas. cimbidžio gumbai kaupia vandenį, todėl kai vėsu, o ir šiaip žiemą, kai jam turi būti ramybės periodas arba jis žydi, galima nelaistyti ir mėnesį. geriausiai orientuotis pagal įsmeitą vazono vidūryje medinį pagaliuką - jei drėgnas dar tikrai nelaistyti, jei sausas, dar kelias dienas ar net savaitę galima palaukti. ir nemirkykit, o tiesiog perliekit vazoną po čiaupu. pavasariop, kai pradeda augti nauji auginiai, vasarą priežiūra be abejo jau kita.

kas dėl dėmių, kažkaip taip pataisiau ką guglė išvertė:

Patinimas - šiuos fiziologinius audinių pažeidimus sukelia padidėjęs skysčių susikaupimas . Jie susidaro dažniausiai dėl to, kad orchidėjų šaknys vandenį sugeria daug greičiau, nei lapai turi laiko jį išgarinti, kas sukelia lapų ląstelių išsiputimą, formuojasipūslės. Dauguma šių pažeidimų įvyksta per laikotarpį nuo spalio iki kovo, kai kątik palaistyti augalai laikomi vėsiai, naktį ant palangės ar prie atviro lango (arba pūčia per plyšius ).

Cymbidium orchidėjų patinimas gali atsirasti ir pavasarį ar rudenį , kai laikomi atvirame ore ( balkone ar sode ) , jei iš karto po laistymo paliekami šaltai nakčiai.

Gydymo metodas :

Šis pažeidimas nėra liga, ir atitinkamai, gydymo nereikia . Jei dėmės labai erzina, o bendras lapų skaičius yra pakankamas normaliam gyvenimui , galite pažeistus lapus pašalinti. Tačiau "mediciniškai " tokių nurodymų nėra.

Laikymo sąlygos turi būti optimizuotos , ir tada nauji lapai užauga viisiškai normalūs , be jokių pažeidimų.

Žiemą reguliariai matuokite temperatūrą ant palangės , ypač jei ji pagaminta iš betono ar akmens. Kątik palaistyto augalo laikymo nakties temperatūra turėtų būti ne mažesnė kaip + 20 ° C. Jei abejojate , palikite po laistymo orchidėją vonioje ar bet kur kambario vidūryje ant stalo.

Aciu dideliausias 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Greiciausiai kaltas buvo ne perlaistymas, o tai, kad paliejus, iskart isnesiau ant palanges, o ten temperatura zemesne negu +20 doh.gif Kita karta paliksiu vonioj pernakt blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif sakykit ar nebus blogai, jei as savo orchytes kaskart laistydama tresiu?
Atsakyti
Kas man pasakys, kas atsitiko sitai orchidejai? :/

user posted image
Atsakyti
QUOTE(renesanse @ 2014 03 08, 18:49)
Sveikutes,  4u.gif sakykit ar nebus blogai, jei as savo orchytes kaskart laistydama tresiu?

tręškite taip, kaip nurodyta trąšų informaciniame lapelyje.

QUOTE(Smurfytee @ 2014 03 09, 21:12)
Kas man pasakys, kas atsitiko sitai orchidejai? :/

negalėjo nudegti saulėje?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 03 09, 21:27)
tręškite taip, kaip nurodyta trąšų informaciniame lapelyje.
negalėjo nudegti saulėje?

Nu kaip ir ne gal, nes turbut ir kitos butu nudegusios, o kitos visos sveikos, ir sita pries dvi savaites pastebejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurfytee @ 2014 03 09, 22:19)
Nu kaip ir ne gal, nes turbut ir kitos butu nudegusios, o kitos visos sveikos, ir sita pries dvi savaites pastebejau  g.gif

tada gali būti ir grybelis, ir virusas... gal skaitote rusiškai? galėtumėte čia paieškoti panašių simptomų ties "orchidėjų ligos" -> "lapų problemos".
Atsakyti
Laba diena, prašau patarimo, ką daryti : man draugė davė orchidėjos "vaikutį", išaugusį nuo stiebo, aš jį palaikiau vandenyje, o penktadienį pasodinau į permatomą plastmasinį vazonėlį, 2 dienas palikau ramybėje, o šiandien žiūriu, kad kai kur subtraktas pasidengė balta plėvele, atrodo, kad pasidengė plonu pelėsio plėvele. Ką dabar daryti... Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Dianele100 @ 2014 03 10, 10:18)
Laba diena, prašau patarimo, ką daryti : man draugė davė orchidėjos "vaikutį", išaugusį nuo stiebo, aš jį palaikiau vandenyje, o penktadienį pasodinau į permatomą plastmasinį vazonėlį, 2 dienas palikau ramybėje, o šiandien žiūriu, kad kai kur subtraktas pasidengė balta plėvele, atrodo, kad pasidengė plonu pelėsio plėvele. Ką dabar daryti... Ačiū

įtariu, kad substratas pas jus su durpėm, toks substratas "nekvepuoja", taigi dėl drėgmės ir blogo vėdinimo, blogos oro cirkuliacijos substrate ir susidarė pelėsis. reikėtų persodinti į orui laidų substratą, be durpių! tokį galima rasti didesnėj maksimoj, ermitaže, pavadinimas "OrchidCare", arba parsisiųsti iš orchidejos.lt.
Atsakyti