Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Li @ 2013 10 21, 16:52)
sveikos.
ar skydmaris jį kartą išnaikinus atsinaujina?

taip, jei suaugę egzemplioriai spėjo padėti kiaušinėlius.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 10 21, 17:30)
taip, jei suaugę egzemplioriai spėjo padėti kiaušinėlius.

ką daryt, ir dėl ko klausiu
sutikau pasidovanot vieną orchidėją, turėjusią skydmarį. bijau dabar kad jis gali atsinaujinti ir pakenkti kitoms mano orchidėjoms g.gif

Atsakyti
QUOTE(Li @ 2013 10 21, 18:27)
ką daryt, ir dėl ko klausiu
sutikau pasidovanot vieną orchidėją, turėjusią skydmarį. bijau dabar kad jis gali atsinaujinti ir pakenkti kitoms mano orchidėjoms  g.gif

laikykite atskirai nuo kitų ~mėnesį ir stebėkit. atsiras vėl - naikinkit.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 10 21, 21:34)
laikykite atskirai nuo kitų ~mėnesį ir stebėkit. atsiras vėl - naikinkit.

atsakiau tai narei, kad nebeimsiu blush2.gif
bijau, kad jeigu kas, tai per tą sergančią galiu ir savo sveikąsias numarint blush2.gif
Atsakyti
sveikos. renkuosi dabar internete trasas, substrata bei kitus dalykelius orchidejoms. Sakykite tie lavos gabaliukai tinka kaip drenazas ar kaip ir vulkanine uoliena, vermikulitas tinka maisyti su substratu? i kas isvis geriau? kaip jus sodinat savo orchidejas?

ir ar bande kas sias trasas?

trasos
ar jos vertos demesio?
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2013 10 22, 10:50)

ir ar bande kas sias trasas?

trasos
ar jos vertos demesio?

geros, jau seniai tik tokiom tręšiu.
Atsakyti
Labuka 4u.gif
Noriu paklausti, kaip naikinti skydmari? Trys orhidiejos serga verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siguska: 22 spalio 2013 - 14:44
QUOTE(Merii @ 2013 10 21, 08:56)

Atsakyti
Sveikos smile.gif
Ateinu pagalbos su sia gele, vienintele tokai teturiu tai nezinau ar gerai mastau. Taigi :
Gavau sia grazuole dovanu
user posted image
Nuzydejo gal per savaite verysad.gif na galvoju nauja aplinka tai ir nenustebau. Po kiekvieno laistymo ji man atrodo vis prastesne... gumbai nebeissipucia unsure.gif ir atrodo va taip :
user posted image
internete paskaiciau,kad gali but pazeistos saknys - taigi isemus is vazono radau toki vaizdeli :
user posted image
Manau,kad cia nemazai papuvusiu yra, kai kurios visiskai minkstos, kitos kietos...
paciam saknu centre buvo gumulelis kaip ir samanu ar kazko panasaus, zemes atrodo taip: ir trenkia grybais blink.gif
user posted image
sakykit jus man, iskarpius blogas saknis ar reikai i kokia chemija ja merkt? ar gana tik iskarpyt ir cinamonu nubarstyt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(v-inga @ 2013 10 24, 15:46)
sakykit jus man, iskarpius blogas saknis ar reikai i kokia chemija ja merkt? ar gana tik iskarpyt ir cinamonu nubarstyt?  g.gif

jei "trenkia grybu", tai dar galima pamirkyti fungicide arba silpname kalio permanganato tirpale.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 10 24, 15:26)
jei "trenkia grybu", tai dar galima pamirkyti fungicide arba silpname kalio permanganato tirpale.

4u.gif aciu...
o sakykit jos saknys turi but baltos spalvos? nes dabar dauguma pilkos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(v-inga @ 2013 10 24, 16:29)
4u.gif  aciu...
o sakykit jos saknys turi but baltos spalvos? nes dabar dauguma pilkos  doh.gif

taip, odontoglossum hibridų sveikos šaknys turi būti baltos ir kietos.
Atsakyti