Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Liežuves persodinti reikia kai nauji ūgliai auginasi šaknis, nes po persodinimo senieji yra linkę šaknis nusinaikit mirksiukas.gif

Aišku, jei substratas sukritęs ir pamažu virsta tiesiog kompostu, persodinti reikia į laidų orui ir bet kokiu atveju jūs jau ją išrovėte. Dabar reikėtų sodinti į naują substratą ir laukti kol ims augti nauji auginiai 4u.gif Senosios "bulvės" jau nelabai išsitiesins, bet naujai augančios, gali būti gražiai išsipūtusios. Sveikos liežuvių šaknys būna baltos (šviesiai pikšvos) spalvos.

siguska, miltuotąjį skydamarį geriausia naikinti orchidėjas laistant actara. Tą daryti reikia bent du ar tris kartus - dažnai po pirmo karto išmiršta suaugę individai, bet jei jie spėjo sudėti kaiušinėlius ir iš jų po kurio laiko išsirita nauji kenkėjai, reikia sunaikinti ir juos.

Augalo purkšti chemikalais neverta, nes miltuotasis skydamaris turi ant kūno plaukelius, jie skysčius atstumia ir kenkėjo chemija tiesiogiai nepaveikia. Jis "nusinuodija" maitindamasis "apnuodytu" augalu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(rek @ 2013 10 02, 08:08)
kiek zinau actaros nuo rugsejo nebera ir nebebus - ES uzdraude

Jeigu dar ką domina - Vilniuje, Senukuose (PC Banginis) dar yra actaros, gan daug pridėta ir ne pusės žodžio niekas nesakė, kad nebeliks... Nežinau, gal kas pasikeitė g.gif Na, bet jei ne - gal kam pravers atsargų nusipirkimui.
Atsakyti
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2013 10 24, 18:48)
Jeigu dar ką domina - Vilniuje, Senukuose (PC Banginis) dar yra actaros, gan daug pridėta ir ne pusės žodžio niekas nesakė, kad nebeliks... Nežinau, gal kas pasikeitė g.gif Na, bet jei ne - gal kam pravers atsargų nusipirkimui.

Nieks nepasikeitė - klausiau konsultantės, sakė paruošta gražinti tiekėjams, bet manau tykiai tykiai laukia ir bando likučius parduot. Ermitažas iš kart išėmė iš prekybos ir sakė nebebus.
Atsakyti
Ar butina persodinti orchideja, jei saknys lenda is vazono apacios. Gelyte zydi ir dar krauna pumpurus.
Atsakyti
QUOTE(katikai @ 2013 10 24, 19:57)
Ar butina persodinti orchideja, jei saknys lenda is vazono apacios. Gelyte zydi ir dar krauna pumpurus.

Aš palaukčiau kol peržydės. Mano kai kurių orchidėjų šaknytės išlenda pro vazono apačią, bet jei matau kad vazone šaknims užtenka vietos ar neseniai jau buvo persodintos, palieku kaip yra..
Atsakyti
Gal kas bandete stai toki persodinimo rinkinuka? Zadu persodint svo orchideja nes nuzydejo ir jau visai netelpa vazonelyje, o nerandu pas ms UK pirkti zieves, o cia raso kad yra kazko tokio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balleys: 24 spalio 2013 - 22:43
sveikos,

as siandien persodinau beveik visas savo turimas orchidejas, vienos ju perzidejo neperseniausiai, kitos nezydi ir nekruta jau daugiau nei 1,5m nepaisant karstu dusu ir tresimo..://

pasiruosimas:

user posted image

beveik visos mano persodintos orchidejos pasizymejo ta pacia savybe:papuvusios saknys, todel jas nukarpiau ir pabarsciau cinamonu...
user posted image

as uk gyvedama radau tik toki orchideju komposta ties jis dregnas ir daugiau panasus i zemes nei vien i orui laidu zievini substrata ir suabejojau juo tik tada kai jas visas persodinau,

user posted image
persodintas ''darzas'', tikiuosi labai joms nepakenkiau blush2.gif
user posted image
o neseniai budama lietuvoj nusipirkau siu trasu tikiuosi geru reultatu pagaliau
user posted image
Atsakyti
Tiek SquezeeHRD, tiek balleys atveju man nepatinka užrašai "compost, coconut fibre". Automatiškai tokaime substrate bus birių medžiagų, kurios laikys drėgmę ir tuo pačiu sumažins pralaidumą orui. Toks miksas labiau tinka cimbidžiams, vyžūnėms, galbūt raibuolėms, bet phalaenopsiams nelabai. Aišku užrašai užrašams - reikėtų pamatyti foto kaip toks substratas atrodo pabertas g.gif
Atsakyti
Labas rytas,

sakykit, o jeigu aš turiu 1 orchidėją, kurią buvau perlaisčiusi ir stipriai papuvo šaknys ir nuleipo lapai (jie tokie gyvybės netekę, lyg isdžiuvę, bet negeltonuoja), dabar persodinus į naują substratą vistiek ilgai nelaistyti?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 28, 08:13)
Tiek SquezeeHRD, tiek balleys atveju man nepatinka užrašai "compost, coconut fibre". Automatiškai tokaime substrate bus birių medžiagų, kurios laikys drėgmę ir tuo pačiu sumažins pralaidumą orui. Toks miksas labiau tinka cimbidžiams, vyžūnėms, galbūt raibuolėms, bet phalaenopsiams nelabai. Aišku užrašai užrašams - reikėtų pamatyti foto kaip toks substratas atrodo pabertas  g.gif

man tas uzrasa ir kelia nepasitikejima, o jei bus substrato pavidalo, tai bus tik pinigai ismesti i bala, bandysiu ieskot kazko dar, arba prasysiu kad is Lietuvos anyta atsiustu g.gif
Atsakyti
QUOTE(SquezeeHRD @ 2013 10 28, 02:02)
sveikos,
as uk gyvedama radau tik toki orchideju komposta ties jis dregnas ir daugiau panasus i zemes nei vien i orui laidu zievini substrata ir suabejojau juo tik tada kai jas visas persodinau,

Sveika, as irgi gyvenu uk ir turejau ta pacia problema. Netinka tos zemes. Pati prisirinkau pusu zieviu ir angliuku pusynely prie juros. Dabar lyg ir gerai smile.gif. Tame pirktiniame substrate daug durpiu, o pasirinkimu nera, pati radau tik toki pat maiseli. Dabar ir su trasom tas pats, nerandu zyejima skatinanciu trasu g.gif .
Atsakyti
Pas mus tokiu daug yra, raso kad tinka augimo ir zydejimo metui g.gif
user posted image
Atsakyti