Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija

Na man nosies pertvaros operaciją (kartu šalino ir kriaukles) darė prieš 4 metus, bet dar dabar kai ją prisimenu šiurpas nukrato... verysad.gif Tačiau iš karto perspėju, kad man matyt taip sunkiai viskas buvo nes siaip esu lepšė, net ir po anginos operacijos paipaliojausi ilgiau nei savaitę...tai va - operavausi nieko nezinodama apie operaciją, tik tiek, kad gydytojas perspėjo, kad ji gali ir nepadėti ir kad tikrai paprastesnė gydytojui nei paprastutė anginos operacija. Taigi ir nesibaiminau.Labiau baiminaus narkozės, todėl buvo daroma tik su vietine. na aišku,per operaciją skausmo nejutau, nieko nemačiau tik truputėlį trikdė gydytojo ir seselės žodžiai, kai buvo prašoma plaktuko, kaltuko ir t.t. blink.gif taigi operacija nieko ypatingo, bet va po jos doh.gif čia jau buvo minėta nežmoniški galvos skausmai nuo tamponų, kraujavimas visą dieną, ryte savęs veidrodyje nepažinau - sutinusi ir visa geltona, kol tamponai buvo nosyje nejutau maisto skonio ir kvapo, jau nekalbu apie ta "malonumą" kai pridžiuvusius tamponus 3 dieną traukė lauk ir kaip po kelių dienų valė gleivinę kažkokiu siurbliuku...seselė tada turėjo mane laikyti, nes negalėjau išsėdėti. tada galvojau "jei kas būtų perspėję mane..." Po poros savaičių po operacijos buvo daug geriau - lengvai kvėpavau (pagrinde dėl to ir dariausi šia operacija, nes pro nosį beveik nebekvėpavau ir garsiai "puškavau"), tačiau jau po kokio pusmečio viskas grižo į senas vėžes...vėl puškuoju ir dažnai kvėpuoju pro burną verysad.gif Visas košmaras praktiškai be reikalo...
Bet kaip aš sakau geriau pabandyt ir pamatyt, kad nepadėjo, negu visą laik galvoti "o gal būtų padėję..."
O tiem, kam pasisekė tai išties labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaklina @ 2006 08 16, 20:07)
Sveikutes. mansikiui dare nosies pertvaros operacija Kauno klinikose, po operacijos koki men laiko jautesi gerai, slogos nebuvo, buvo lengav kvepuoti. praejo beveik metai, darosi vel tas pats, viena puse uzsikimsus, na panasiai darosi kaip buvo  verysad.gif  na bet gal cia kiekvienam skirtingai.

Jei ne paslaptis, tai kiek tavo antra pusė davė gydytojui? Mane visi kalbina, kad bent kiek yra privaloma. Tai kad aš net nežinau kokios kainos. 4u.gif
Atsakyti
Idomia tema radau! Gaila, kad kiek paveluotai biggrin.gif Pertvara issioperavau pries gera savaite. Kokie ispudziai??? Jei pas jus tokia problema - EIKIT KUO GREICIAU ISSIOPERUOTI!!! mane irgi pries operacija visi gasdino, mitus pasakojo apie skausma, melynes ir pan - gerai, kad niekada nekreipiu i tokias kalbas demesio. Operavaus Klaipedoje Miesto ligonines 3-jame korpuse (onkologiniam: ten yra LOR skyrius). Operavo skyriaus vedejas Bronius Praskevicius - Tik patys geriausi atsiliepimai apie si gydytoja! Tyrimai pries operacija standartiniai. Tiesa, i ligonine nevaziuokit lakuotais nagais - teks nusivalyt wink.gif Pagulde 2-ni, operavo 3-ni, 6-ni jau namo paleido. Pilna narkoze. Operacija apie pusvalandis, bet dar pora valandu laiko pooperacinej palatoj - laukia kol nubusi ir atjungia aparatura ir lasaline. Po operacijos tik nosis siek tiek patinus na ir tie tamponai viduj, bet parisa toki tvarsti po nosyte, tai isvis SUPER. Kolektyvas superinis ten - sokinejo, kaip apie mirstancia - net juokas jau eme smile.gif))) Jei kam idomu - nedaviau ne cento pries operacija niekam. Tik iseidama kaip padeka gydytojui ir pagrindinei sesutei nedidelius suvenyrus padovanojau. Aisku po narkozes noris miego , tad pora dienu beveik ta ir tedarai smile.gif)) Maistas ir tas i palata smile.gif Skausmo jokio nebuvo, tik nedidelis maudimas. Sekancia diena jau iseme tvarscius is vidaus. Tiesa, po operacijos kuri laika nejauti kvapo, bet man jau atsistate thumbup.gif Tai va, likusias dienas tiesiog stumiau ligoninej laika... Prieziura ideali!!! Grizus namo dar pora dienu laikesi pakiles spaudimas, bet tai menkniekis. O del traumos, tai tokiu neturejau - matyt gimdymo trauma - bent jau taip gydytojas sake, kad lendant galvutei mamai galejo but spazmas (saremis), o kremzlyti gi visai trapi...
Taigi, jei yra dar mastanciu - nebemastykit, o susitvarkykit - gi nuo kokybisko kvepavimo priklauso viso organizmo veikla!!! Tokia operacija - VIENAS JUOKAS!!! O jei yra klaipedieciu ar is kazkur arti jos - nuosirdziai rekomenduoju gydytoja Praskeviciu - as del operacijos susitariau su juo asmeniskai nuvaziavus. Sekmes!
Papildyta:
Beje del "stafkiu" uz sitokia operacija... Kiek domejaus Klaipedoj ir Vilniui, tai chirurgui duodama 100 Lt. ir 50 lt. anesteziologei. Cia info, kad lengviau butu orientuotis
Atsakyti
QUOTE(Jaklina @ 2006 08 16, 21:07)
Sveikutes. mansikiui dare nosies pertvaros operacija Kauno klinikose, po operacijos koki men laiko jautesi gerai, slogos nebuvo, buvo lengav kvepuoti. praejo beveik metai, darosi vel tas pats, viena puse uzsikimsus, na panasiai darosi kaip buvo  verysad.gif  na bet gal cia kiekvienam skirtingai.

mano sesi irgi Kauno klinikose operavo pertvarą ir kriaukles. dabar atrodo kaip kritusi ant asfalto su nosim - nudribo žemyn ir prisiplojo kažkaip. atsirado alerginė sloga ir vėl pradėjo kaip ir prieš operaciją neprakvėpuoti. absurdas kažkoks
Atsakyti
mane tai domina, ar nosis atsitiesina po operacijos g.gif Nes maniškė kreiva, bet nei slogos kamuoja, tik, kad labiau norisi pro burną kvėpuot.Norėčiau tos operacijos labiau dėl estetinių sumetinų, tad laukiu atsakymų.
Atsakyti
Kas dėl "užaugimo" (t.y. kai vėl neprakvėpuoji), tai kiek teko domėtis priklauso ne nuo gydytojo, bet nuo organizmo. Vieniems "atauga", o kiti toliau kvėpuoja puikiai.
Aš priklausau pastarajai kategorijai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rucis1 @ 2006 10 22, 03:56)
Idomia tema radau! Gaila, kad kiek paveluotai  biggrin.gif Pertvara issioperavau pries gera savaite. Kokie ispudziai??? Jei pas jus tokia problema - EIKIT KUO GREICIAU ISSIOPERUOTI!!! mane irgi pries operacija visi gasdino, mitus pasakojo apie skausma, melynes ir pan - gerai, kad niekada nekreipiu i tokias kalbas demesio. Operavaus Klaipedoje Miesto ligonines 3-jame korpuse (onkologiniam: ten yra LOR skyrius). Operavo skyriaus vedejas Bronius Praskevicius - Tik patys geriausi atsiliepimai apie si gydytoja! Tyrimai pries operacija standartiniai. Tiesa, i ligonine nevaziuokit lakuotais nagais - teks nusivalyt wink.gif Pagulde 2-ni, operavo 3-ni, 6-ni jau namo paleido. Pilna narkoze. Operacija apie pusvalandis, bet dar pora valandu laiko pooperacinej palatoj - laukia kol nubusi ir atjungia aparatura ir lasaline. Po operacijos tik nosis siek tiek patinus na ir tie tamponai viduj, bet parisa toki tvarsti po nosyte, tai isvis SUPER. Kolektyvas superinis ten - sokinejo, kaip apie mirstancia - net juokas jau eme smile.gif))) Jei kam idomu - nedaviau ne cento pries operacija niekam. Tik iseidama kaip padeka gydytojui ir pagrindinei sesutei nedidelius suvenyrus padovanojau. Aisku po narkozes noris miego , tad pora dienu beveik ta ir tedarai smile.gif)) Maistas ir tas i palata smile.gif Skausmo jokio nebuvo, tik nedidelis maudimas. Sekancia diena jau iseme tvarscius is vidaus. Tiesa, po operacijos kuri laika nejauti kvapo, bet man jau atsistate  thumbup.gif Tai va, likusias dienas tiesiog stumiau ligoninej laika... Prieziura ideali!!! Grizus namo dar pora dienu laikesi pakiles spaudimas, bet tai menkniekis. O del traumos, tai tokiu neturejau - matyt gimdymo trauma - bent jau taip gydytojas sake, kad lendant galvutei mamai galejo but spazmas (saremis), o kremzlyti gi visai trapi...
Taigi, jei yra dar mastanciu - nebemastykit, o susitvarkykit - gi nuo kokybisko kvepavimo priklauso viso organizmo veikla!!! Tokia operacija - VIENAS JUOKAS!!! O jei yra klaipedieciu ar is kazkur arti jos - nuosirdziai rekomenduoju gydytoja Praskeviciu - as del operacijos susitariau su juo asmeniskai nuvaziavus. Sekmes!
Papildyta:
Beje del "stafkiu" uz sitokia operacija... Kiek domejaus Klaipedoj ir Vilniui, tai chirurgui duodama 100 Lt. ir 50 lt. anesteziologei. Cia info, kad lengviau butu orientuotis

Kaip malonu skaityti tokį laišką padrąsinantį unsure.gif o va aš labai bijau fear.gif aš jau su nosim vargstu 10 metų pastoviai lašinu vaistus kad tik kvėpuočiau doh.gif prieš 2 mėn.gavau siuntimą šiai operacijai užsirašiau bet nenuvykau nes prieš tai pasiskaičiau supermamoj apie šią operaciją tai jau kitos rašė kokias kančias reikia ištverti nekvėpuoji,tamponais prikišta ir taip savaitę verysad.gif ir dar kol gyja apie mėnesį irgi nekvėpuoji doh.gif tai pagalvojau kad aš be nosies neišgyvensiu nėi vienos dienos schmoll.gif čia vaistų užsilašini ir viskas gerai,bet vienas trūkumas kad nuo vaistų dažnai būna slogos doh.gif vyras drąsina kad eičiau operuotis sako kiek dar kankinsies dėl nosies fool.gif bet aš taip bijau cray.gif nė karto dar nebuvau operacinėj doctor.gif tfu tfu tfu
Atsakyti
Sveikos, labai reikia info apie šią operaciją. Mano sūnui labai iškrypusi pertvara (turbūt gimdymo trauma) ir gydytojai liepė sulaukus 17 metų operuotis. Tai va, jam jau 17.Klausiau savo vaikų gydytojos, tai sakė registruotis į Žalgirio kliniką. Bet kiek skaičiau ten tik veido ir žandikaulio operacijas daro. O apie nosies pertvaros nieko nerašo. Gyvenam Panevėžio apskrityje, bet galėtumėm važiuoti bet kur. Ar reikia siuntimo, ar šias operacijas daro nemokamai? Radau vieną privat kliniką tai kaina nuo 1500 Lt. Mums tai per dideli pinigai. Prašau padėkite.Kur daro tokias operacijas, kur kreiptis. Gydytoja siuntimą išrašytų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemaika @ 2006 11 26, 14:29)
Sveikos, labai reikia info apie šią operaciją. Mano sūnui labai iškrypusi pertvara (turbūt gimdymo trauma) ir gydytojai liepė sulaukus 17 metų operuotis. Tai va, jam jau 17.Klausiau savo vaikų gydytojos, tai sakė registruotis į Žalgirio kliniką. Bet kiek skaičiau ten tik veido ir žandikaulio operacijas daro. O apie nosies pertvaros nieko nerašo. Gyvenam Panevėžio apskrityje, bet galėtumėm važiuoti bet kur. Ar reikia siuntimo, ar šias operacijas daro nemokamai? Radau vieną privat kliniką tai kaina nuo 1500 Lt. Mums tai per dideli pinigai. Prašau padėkite.Kur daro tokias operacijas, kur kreiptis. Gydytoja siuntimą išrašytų. 4u.gif

Aš dariausi Panevėžyje ligoninėje, LOR skyriuje. Nemokama buvo. Tik gydytojui davėm šiek tiek į kišenę, bet užtat jaučiausi kaip karalienė skyriuje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2006 11 26, 14:42)
Aš dariausi Panevėžyje ligoninėje, LOR skyriuje. Nemokama buvo. Tik gydytojui davėm šiek tiek į kišenę, bet užtat jaučiausi kaip karalienė skyriuje  bigsmile.gif

O kaip į ją patekot, ar per konsultacinę polikliniką? g.gif Kaip praėjo operacija, ar sunki, ar sunkus poop. periodas?
Atsakyti
QUOTE(Žemaika @ 2006 11 26, 23:53)
O kaip į ją patekot, ar per konsultacinę polikliniką? g.gif Kaip praėjo operacija, ar sunki, ar sunkus poop. periodas?

Taip, per savo gydytoją patekau. O apie operaciją jau rašiau šitoje temoje. Kadangi buvo su pilnanarkoze, operacijos komentuot negaliu, bet pooperacinis periodas buvo siaubingas.
Atsakyti
sveikos,
mano draugui reikia nosies pertvaros operacijos, bet jis niekaip tam nesiryzta, vis randa kokiu priezasciu, kodel negali to padaryti (darbas, nera laiko, darbas ir t.t.). bet pagaliau atrodo itikinau (ir geruoju, ir bloguoju bandziau), kad uzteks snopuoti ir reikia operuotis. taciu moketi kokius 2000lt privaciai jis nenusiteikes, nori gultis i santariskes ar kuria kita Vilniaus ligonine. ten ir su kokiais 500 zada prasisukti smile.gif gal galite parekomenduoti gera gydytoja? aciu
Atsakyti