QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 12:48)
O jau visi puolė nurašinėti. Aš suprantu, kad labai džiugu pateisinti savus rotorių pasirinkimus, bet manau, kad plokšteliniai vis tiek efektyvesni. Net ir skaičiuojant teno prisuktą elektrą.
Tik neskaičiuojant teno prisukimą. Tenas, pašildantis orą iki 0C, esant lauke -23C, o viduje +20C, su rekupo nvk 95%, dirbs su mažesniu nei 50% nvk, be to tenas šildo orą iki aukštesnių temperatūrų nei 0C.
Rotorius lyginant su plokšteliniu+tenas ženkliai geresnis nvk, rotorius palyginus su plokšteliniu+ŽŠ jau prastesnis pasirinkimas ir visai nebūtina paulą pirkti, gali užtekt ir renovent su 95% nvk, o sutaupytus pinigus išleidus ant ŽŠ, gausi ženkliai aukštesnį nvk.
Dėl savo rotoriaus pasirinkimo, tai aš nepasirinkau vis dar, vis ieškau, bet plokštelinius jei be ŽŠ varianto aš jau nurašiau, beje, gliukolinį, o jį visi giria kaip neturintį trūkumų išskyrus įrengimo kainą, ŽŠ aš jau įsirengęs, trūksta tik kaloriferio už ~1200 Lt. Jei pasirinksi geoterminį ŠS ir darysi gręžinį, padaryk jį 20m gilesnį, ir laisvai galėsi pajunginėti kaloriferį prie jo, tai ir tu turėsi glikolinį ŽŠ. Taigi, aš vis dar galiu pasirinkti tiek rotorinį, tiek plokštelinį su ŽŠ, antras variantas man kainuotų plokštelinio rekuperatoriaus kainą +1200 Lt, Jei lyginti tavo pasiruošimą ~4000-6000Lt permokėti už 2% nvk geresnį Paulą, tai manau, jog mano pasirinkimas būtų vis tiek geresnis, bet aš vis tiek linkstu prie rotorinio, nes jo įsigijimo ir įrengimo kaina geresnė ir nemanau kad tas keliais procentas aukštesnis nvk atperka tą brangumą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 18, 10:02)
ŽŠ - tik ieškantiems ligų. Nevertas jis kelių sutaupytų litų.
Tu matau nieko nesi girdėjęs apie glikolinį ŽŠ, ten oras pašildomas standartiniame vėdinimo sistemų įrenginyje, kuris net Amalvos Komfovent rekuperatuoriuose eina kaip standartinė įranga - kaloriferyje. Ligų ir tenai ieškai

? Nevark
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 18, 09:23)
Būtent tai ir vyksta: užšąla, atšąla. Tenas gal kiek ir atitirpina. Tik ar tenas neveikia, kaip turėtų veikti, ar jis visai sugedęs nežinau. Nelabai jie norėjo išduoti savo paslapčių. Įtariu, kad tenas yra sugedęs, brokuotas, bet kažkiek lyg ir veikia. Žodžiu, teno problema.
O šiuo metu visai pašalintas
rekuperatoriaus parodymų langas. Tvarko.
Ten ne teno problema, o reguliavimo greičiausiai, termodavikliai nebuvo praėję metrologinės patikros ir keliais laipsniais aukštesnę temperatūrą rodė, tai oras buvo pašildomas ne iki 0C, o iki -3C ir rekupo plokštelės užšalo, tai dabar su + 16C atitirpinėja

.