QUOTE(Milao @ 2014 01 30, 10:48)
Tūris duoda tiek naudos, kiek ilgai leidžia orui užsibūti šilumokaityje. Šilumos perdavime laiko svarba lygiai tokia pati, kaip sienelių ploto, storio, laidumo ir dt.
Distiliavimui pritaikius supaprastintą rūkančio kosmoso versiją, procesas atpigtų. Lieka palyginti su BangaS pasiūlytos osmozės sąnaudom. Deja, tiek po osmozės, tiek po distiliavimo jau nebepavyktų pasinaudoti vandentiekio slėgiu purškimui.
Debitas nuo tūrio nepriklauso. Jei vamzdis kad ir 1000m3 bet su tuo pačiu darbiniu plotu šilumokaita nė kiek ne geresnė. Norite efektyvumo? Tik vienas kelias - kuo didesnis darbinis plotas! Tuo pačiu didės ir leistinas debitas - nuo ploto, ne nuo oro tūrio. dt, deja čia neprižaisite - nebent lovkost ruk kaip medeinos paul.
Jūs palaukite kol BangaS pasileis savo ŽŠ. Gal būt kaip man taip ir jam nereiks jokių osmozių ir distiliatų - gaus natūraliai iš ŽŠ. Bet jau aš įtariu būtent ŽŠ palaikant padorią drėgmę mano būste. Tuomet reiks paskaičiuot - ar už osmozės ir rūkančio kosmoso (nepamirškite, kad jis rūko tik protarpiais!!!) kainą neįsirengus ŽŠ, būtent atviro tipo kaip mano ar BangoS.
Beje, dar prisiminiau ko neturiu: mano šilumokaičio brėžiniuose buvo dirbtinis drėkinimas, perforuota žarna ant skaldos, kuria galima paduoti vandens į skaldą ir taip ją drėkinti. Nedariau, atrodė nereikalinga. Bet tai vienas iš variantų.
Korida gali pabandyti šliūkštelti porą litrų tiesiai į savo vamzdį (oops... ne į savo, į ŽŠ

)