Įkraunama...
Įkraunama...

Vedinimas nuosavame name - 3

QUOTE(Vilienė @ 2014 01 30, 11:06)

prie šilumokaitos, tik dt ir plotas.

Dar nepamirskim ir santykio su laiku ---greitcio smile.gif ...
Ir vel tas jofana greitis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 30 sausio 2014 - 09:14
Nu gerai, pasikartosiu, su šio momento skaičiais
Įeinantis oras pašildomas 21,5, o išeinantis atšaldomas 14,8. Iš to darau išvada, kad siekiant pagražinti rezultatą, gaunamą pagal Vilienės nurodytą formulę 20 psl, yra išbalansuoti srautai. Išeinantis srautas atšąla mažiau, nes jis didesnis. Dalis oro į vidų pateks per įvairius nesandarumus. Jei teisingai primečiau iš temperatūrų, 70% oro patenka per rekuperatorių su 92% NK, 30% per skyles su 0% NK. Bendras namo vėdinimo NK nukrenta tokiu atveju iki 63%, bet Paul naudingumas pagal formule teisingas - 92%. Ir į kaloriferio sunaudotą energiją dėmesio kreipti juk nereikia. Ловкость рук и никакого мошенничества.
Paul aišku gali didžiuotis, bet gyventojui tai kas iš to...

QUOTE(korida @ 2014 01 30, 07:56)
http://energypro.lt/...dinimo-sistema/  paul dirba max naudingumo koef . 92pr. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 30, 11:35)
Nu gerai, pasikartosiu, su šio momento skaičiais
Įeinantis oras pašildomas 21,5, o išeinantis atšaldomas 14,8. Iš to darau išvada, kad siekiant pagražinti rezultatą, gaunamą pagal Vilienės nurodytą formulę 20 psl, yra išbalansuoti srautai. Išeinantis srautas atšąla mažiau, nes jis didesnis. Dalis oro į vidų pateks per įvairius nesandarumus. Jei teisingai primečiau iš temperatūrų, 70% oro patenka per rekuperatorių su 92% NK, 30% per skyles su 0% NK. Bendras namo vėdinimo NK nukrenta tokiu atveju iki 63%, bet Paul naudingumas pagal formule teisingas - 92%. Ir į kaloriferio sunaudotą energiją dėmesio kreipti juk nereikia. Ловкость рук и никакого мошенничества.
Paul aišku gali didžiuotis, bet gyventojui tai kas iš to...

Vat tai ir norejau parodyti biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tūris duoda tiek naudos, kiek ilgai leidžia orui užsibūti šilumokaityje. Šilumos perdavime laiko svarba lygiai tokia pati, kaip sienelių ploto, storio, laidumo ir dt.
Distiliavimui pritaikius supaprastintą rūkančio kosmoso versiją, procesas atpigtų. Lieka palyginti su BangaS pasiūlytos osmozės sąnaudom. Deja, tiek po osmozės, tiek po distiliavimo jau nebepavyktų pasinaudoti vandentiekio slėgiu purškimui.
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 30, 09:06)
Tūryje matau tik minusą o ne pliusą - tūris niekaip neprisideda prie šilumokaitos, tik dt ir plotas.
Pats proceso pavadinimas jau mina ant minties, kad tai nėra pigu. Be to, ten distiliuojami žymiai tauresni skysčiai, produktai, kur tokios išlaidos pasiteisina biggrin.gif
<{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 30, 09:09)
Nors kalbai einant apie plokštelinius rekuperatorius oras paduodamas jau pašildytas ik ~0C, bet tai negarantuoja, kad paduodamas perteklinis vandens kiekis nepadidins šilumokaičio apledėjimo rizikos.

Jeigu apledytų, tai visi rotoriai užsikimštų ledu prie šaltuko.
Drėkinimo intensyvumas turėtų būti reguliuojamas ir ne per gausus, kad negautume 100% RH į patalpas. Jeigu iš šilumokaičio išeina 18-20C 60% RH oras į patalpas, tai jis dar turi daug potencialo išdžiovinti vandenį ar ledą ant plokštelių.
Šiaip ar taip priešužšalimo apsauga turėtų būti, nes ir be drėkinimo paprastas aliuminis šilumokaitis užšaltų. Tam reikia tradicinio ar glikolinio ŽŠ arba kanalinio kaloriferio...

QUOTE(Milao @ 2014 01 30, 09:48)
Lieka palyginti su BangaS pasiūlytos osmozės sąnaudom. Deja, tiek po osmozės, tiek po distiliavimo jau nebepavyktų pasinaudoti vandentiekio slėgiu purškimui.

Norėčiau patikslinti, kad tai atvirkštinės osmozės membrana http://gerasvanduo.l...ozes--ro--7/lt/
Akvariumistų skelbimuose ta įranga 150Lt su 200 ltr per parą našumu, matmenys nedideli. Sunaudojant tik 10% kiekio membranoje kristų tik 10% vandentiekio slėgio, taigi kažkiek liktų ir purkštukams.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2014 01 29, 23:19)
Abi 2 išeitis yra neblogos. Dar yra kitų panašių - atviri akvariumai, kainami ant radiatorių podai su vandenių. Tačiau visa tai - priemonės kaip kovoti su sausra, kai nieko kito nebelieka.  Geresnis būdas - nustatyti priežastį ir ją pašalinti.

Kiek pasinagrinėjau "sausumo" temą- radiatorų moliniai indai su vandeniu duoda nykiai mažai drėgmės ir tik apie patį radiatorių. Atviras akvariumas manyčiau irgi negarins daug drėgmės, gal aš ir klystu. Priežastis - statant namą iš dujų silikato blokelių, jie nebuvo impregnuoti iš vidaus (bent jau tokią teoriją laikyčiau priimtiniausia), ko pasekoje "traukia" drėgmę, kurios ir taip nykiai mažai.
Atsakyti
Manyčiau ,kad tai ir bus dujų silikato priežastis ,dėl ko taip patalpose išsausėja oras g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 30, 10:48)
Tūris duoda tiek naudos, kiek ilgai leidžia orui užsibūti šilumokaityje. Šilumos perdavime laiko svarba lygiai tokia pati, kaip sienelių ploto, storio, laidumo ir dt.
Distiliavimui pritaikius supaprastintą rūkančio kosmoso versiją, procesas atpigtų. Lieka palyginti su BangaS pasiūlytos osmozės sąnaudom. Deja, tiek po osmozės, tiek po distiliavimo jau nebepavyktų pasinaudoti vandentiekio slėgiu purškimui.

Debitas nuo tūrio nepriklauso. Jei vamzdis kad ir 1000m3 bet su tuo pačiu darbiniu plotu šilumokaita nė kiek ne geresnė. Norite efektyvumo? Tik vienas kelias - kuo didesnis darbinis plotas! Tuo pačiu didės ir leistinas debitas - nuo ploto, ne nuo oro tūrio. dt, deja čia neprižaisite - nebent lovkost ruk kaip medeinos paul.
Jūs palaukite kol BangaS pasileis savo ŽŠ. Gal būt kaip man taip ir jam nereiks jokių osmozių ir distiliatų - gaus natūraliai iš ŽŠ. Bet jau aš įtariu būtent ŽŠ palaikant padorią drėgmę mano būste. Tuomet reiks paskaičiuot - ar už osmozės ir rūkančio kosmoso (nepamirškite, kad jis rūko tik protarpiais!!!) kainą neįsirengus ŽŠ, būtent atviro tipo kaip mano ar BangoS.
Beje, dar prisiminiau ko neturiu: mano šilumokaičio brėžiniuose buvo dirbtinis drėkinimas, perforuota žarna ant skaldos, kuria galima paduoti vandens į skaldą ir taip ją drėkinti. Nedariau, atrodė nereikalinga. Bet tai vienas iš variantų.
Korida gali pabandyti šliūkštelti porą litrų tiesiai į savo vamzdį (oops... ne į savo, į ŽŠ blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 30 sausio 2014 - 11:28
QUOTE(Milao @ 2014 01 30, 01:21)
... Bet nieko, Viliene ir madwifi kazkur netoliese zino distiliavimo aparata.  biggrin.gif

distliavimo agregatas per daug gremezdiskas ir papidomos energijos reikalauja doh.gif vandens filtru membrana turetu paprasciau, pigiau ir efektyviau spresti si klausima mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 30, 10:48)
Deja, tiek po osmozės, tiek po distiliavimo jau nebepavyktų pasinaudoti vandentiekio slėgiu purškimui.

Statai slegini bakeli is tu paciu vandens filtru ir vualia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 30, 11:27)
Beje, dar prisiminiau ko neturiu: mano šilumokaičio brėžiniuose buvo dirbtinis drėkinimas, perforuota žarna ant skaldos, kuria galima paduoti vandens į skaldą ir taip ją drėkinti. Nedariau, atrodė nereikalinga. Bet tai vienas iš variantų.
Korida gali pabandyti šliūkštelti porą litrų tiesiai į savo vamzdį (oops... ne į savo, į ŽŠ blush2.gif )

Aš pasidariau. Apie 20 metrų perforuoto tech. vamzdžio iškart virš ŽŠ. Tik nežinau ar neužspaudžiau jo per statybas... Reiks bandyti.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 30, 12:52)
Aš pasidariau. Apie 20 metrų perforuoto tech. vamzdžio iškart virš ŽŠ. Tik nežinau ar neužspaudžiau jo per statybas... Reiks bandyti.

Hermetiškai tikrai neužspaudėte. Ner mažyčio nuotekio tikrai užtektų. Vamzdis kainavo visiškus centus, lyginant su osmozėm ir distiliatoriais.
Aš dar galiu garaže grindys pragręžt ir padaryt bent taškinį drėkinimą, bet kol kas per sausu oru nesiskundžiu, jaučiamės gerai, o už mane vyresnis sovietinis barometras nuolat rodo 70%, kitų prietaisų neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 30 sausio 2014 - 12:00
QUOTE(BangaS @ 2014 01 30, 12:52)

o pas pati irgi zvyrinis ZS ?
Atsakyti