Įkraunama...
Įkraunama...

***Kreta - XVII tema***

O kaip su rusu kalba? Kalba ten neblogai ir rusiskai drinks_cheers.gif
[/quote]

Su rusų pas mane be problemų smile.gif
Tik va jei nuomojantis mašiną gali duoti angliškai sutartį - tai baisu kad ko galiu ir nesuprasti doh.gif , nors su anglų irgi nėra taip blogai.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzduole @ 2014 02 12, 11:59)
gal galėtumėt parašyti kur gyvenote Agios Nicolaos? Koks paplūdimys ten? smėliukas, ar akmenukai?
4u.gif Ar vakare yra kur pasivaikščioti?

Rašiau, kad PRIE Agios Nikolaos, kad maždaug būtų aišku, apie kurią Kretos pusę kalba eina mirksiukas.gif . Iš tiesų gyvenome mažame miestelyje Sisi. Į Agios Nikolaos važiavome, ten buvo smėlio pliažas ax.gif . Gal yra ir kitokių, nelabai galiu papasakoti, nes buvome vieną dieną pasivaikščioti ir pasimaudyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 02 13, 07:36)
Samarijos tarpeklis schmoll.gif Grazu, ispudinga, bet pavargom labai, o paskui pro analogiskus tarpeklius pravaziavom su masina doh.gif Ir supratom, kad is Samarijos tarpeklio tiesiog padarytas biznis ir atrakcija: uz pinigus savom kojom praeiti 16km. doh.gif

Nepritariu. Yra didelis skirtumas ar važiuoti mašina ar eiti. bigsmile.gif Pagalvokit kuo norit kvėpuoti - tyru kalnų ir pušų oru ar mašinos išmetamosiomis dujomis? Beto ar tikrai faina visą kelią pravažiuot automobiliu? Kaip sumažėja regėjimo laukas - nepakelsit galvos į viršų, vairuotojas išvis nelabai galės pasidairyti! Na nebent Jūs išsinuomavote kabrioletą. Šitam žygiui reikia pasiryžti ir šiaip reikia mėgti ilgus pasivaiksčiojimus ir nusiteikti, kad po žygio kojas tikrai labai skaudės dar kelias dienas. Mano vyras sakė, kad mielai pereitų Samariją ir dar kartą! smile.gif Dabar žmonės išlepę ir tingi pasijudinti (taikau ne jums, o apskritai žmonėms). Mes mėgstam savaitgaliais nulėkti, kad ir iki kokio Neries regioninio parko pasivaiksčiot tais takeliais, nors aišku jie žymiai trumpesni ir lengvesni. Bet žmonių, juose, retai sutinkam, nebent kas išsirenka patį trumpiausią takelį 1 km ilgio... Tai ne tokiems eit į 16 km žygius! Tiesiog prieš bet kur važiuojant reikia blaiviai pagalvoti ar aš ten važiuoju, nes man tai bus įdomu, ar važiuoju, nes ten važiuoja visi. smile.gif Beto, koks čia biznis? Visur reikia važiuoti savarankiškai. Juk įėjimo bilietas tik 5 eurai, o visa kita tik transporto išlaidos! Nėra ko mokėt pinigus visokiems gidams, kurie tam tarpekly turbūt nieko nepapasakoja ir eina arba grupės priekyje arba gale! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 02 13, 10:20)
Nepritariu. Yra didelis skirtumas ar važiuoti mašina ar eiti.  bigsmile.gif Pagalvokit kuo norit kvėpuoti - tyru kalnų ir pušų oru ar mašinos išmetamosiomis dujomis? Beto ar tikrai faina visą kelią pravažiuot automobiliu? Kaip sumažėja regėjimo laukas - nepakelsit galvos į viršų, vairuotojas išvis nelabai galės pasidairyti! Na nebent Jūs išsinuomavote kabrioletą. Šitam žygiui reikia pasiryžti ir šiaip reikia mėgti ilgus pasivaiksčiojimus ir nusiteikti, kad po žygio kojas tikrai labai skaudės dar kelias dienas. Mano vyras sakė, kad mielai pereitų Samariją ir dar kartą! smile.gif Dabar žmonės išlepę  ir tingi pasijudinti (taikau ne jums, o apskritai žmonėms). Mes mėgstam savaitgaliais nulėkti, kad ir iki kokio Neries regioninio parko pasivaiksčiot tais takeliais, nors aišku jie žymiai trumpesni ir lengvesni. Bet žmonių, juose, retai sutinkam, nebent kas išsirenka patį trumpiausią takelį 1 km ilgio... Tai ne tokiems eit į 16 km žygius! Tiesiog prieš bet kur važiuojant reikia blaiviai pagalvoti ar aš ten važiuoju, nes man tai bus įdomu, ar važiuoju, nes ten važiuoja visi. smile.gif Beto, koks čia biznis? Visur reikia važiuoti savarankiškai. Juk įėjimo bilietas tik 5 eurai, o visa kita tik transporto išlaidos! Nėra ko mokėt pinigus visokiems gidams, kurie tam tarpekly turbūt nieko nepapasakoja ir eina arba grupės priekyje arba gale!  smile.gif

labai pritariu. Man Samarija iki siol yra turbut pats didziausias ispudis gyvenime. Mielai pakartociau dar syki.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 02 13, 11:20)
Nepritariu. Yra didelis skirtumas ar važiuoti mašina ar eiti.  bigsmile.gif Pagalvokit kuo norit kvėpuoti - tyru kalnų ir pušų oru ar mašinos išmetamosiomis dujomis? Beto ar tikrai faina visą kelią pravažiuot automobiliu? Kaip sumažėja regėjimo laukas - nepakelsit galvos į viršų, vairuotojas išvis nelabai galės pasidairyti!

Ne kabrioletas, o vaziavom, vaziavom, pamatem grazu tarpekli, sustojom, islipom, vaiksciojom, kvepavom grynu oru, fotografavomes-kas vercia kaip idiotui lekti pralekti pro gazias vietas? mirksiukas.gif
Vyras eitu jusu per Samarija vel todel, kad nemate nieko graziau. ax.gif O mes matem. blush2.gif Ir be to varginancio ejimo, kada paskutinius km jau ne gamtos sukurta grozi matai, o mastai, jog greiciau trasa baigtusi. blush2.gif
Cia reiktu isivertinti savo alpinistinius sugebejimus: vieni zmones tikrai kaifuoja nuo fizinio sporto, istvermes atostogu, kiti gi tinginiai arba su mazais vaikais, jie nori komforto, kartu ir pamatyti ka nors ispudingo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 02 13, 15:43)
Vyras eitu jusu per Samarija vel todel, kad nemate nieko graziau. ax.gif O mes matem. blush2.gif 

Nors Jūsų nikas "sena pažįstama", dar nereiškia, kad esate MŪSŲ sena pažįstama, kad galėtumėte drįsti teigti, kad tik Jūs matėt kažką gražesnio nei kad matė mano vyras. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na aš Samarijos tarpeklį visgi išbrauksiu iš lankytinų objektų, bet pagrindinė priežastis - vaikai, kurie tikrai žinau, kad labai sunkiai ištvertų. Jiems tikrai būtų per sunku.

O vidi tie lankytini vienuolynai - ar verta? Ar vaikams bus įdomu? Jei verta- kuris vienas Jums paliko didžiausią įspūdį?
Atsakyti
Man iš Kretos labiausiai patikę užstrigę yra:
1. Santorinis, labai norėčiau grįžti dar kartą ir ne vienai dienai ax.gif Tik plaukti reikia greitaeigiu kateriu, p ne tuo kur į vieną pusę 4 val plaukia, nes tikrai didžioji dalis malonumo dings. Ir pačiame Santorinyje reikia ne su autobusu važiuoti, o išsinuomoti mašiniuką ar dar geriau motorolerį ax.gif
2. Samarijos tarpeklis, bet aš mėgėja tokių ekstrymų smile.gif
3. Hipių paplūdimys, man paliko tikrai didelį įspūdį išsimaudyti jūroje tame paplūdimyje.

Spinalonga visai nieko, aplankėme nemažai vienuolynų (vyrui įdomu), bet iš jų neturiu kažkokių įspūdingų prisiminimų. Gegužės mėn. vėl grįšime, tik šį kart su vaikais, tai daugiau planuojame džiaugtis viešbučio ir jūros malonumais blush2.gif
Atsakyti
Mano nuomone, viską pamatyti verta, kad susidarytum savo nuomonę, nes kiekvienas mato vis kitomis akimis. Kažkam čia ir Balos lagūna nepatiko, nors man ji nuostabi, dar ir dabar žiūrint nuotraukas atrodo kažkas nerealaus wub.gif Man asmeniškai įspūdžio nepaliko Korno ežeras - vėžliukų nepamatėm, vanduo smirdėjo, pasimaudyt neina, nes atrodo vanduo skaidrus skaidrus ir smėlis, o išties ten dumblas, kuris tave įtraukia taip, kad paskui sunku ir išlipti. Bet nesigailiu, kad ten važiavom, o su vaikais tai išvis atrakcija paplaukioti vandens dviračiais ir stebėti vandenį ir kas jame gyvena. Važiuodami į Preveli vienuolyną, tiksliau į palmių giraitę, kadangi pasukome ne tuo keliu, irgi keikėmės, kad mašiną sulaužysim taip kažko įspūdingo ir nepamatę, bet na verta buvo smile.gif
Atsakyti
na kadangi mes vaziuojam su vaikais, tai atsizvelgdami I ju padukimo lygi ir pomegius ir objektus apziurai renkames atitinkamus. bernai musu karzygiai, tai jiems Knoso rumai labai patinka, jau klausia ar vel vaziuosim. Heraklione pilies fortas visai smagus apziurejimui. MB papasakojo vaikams Dzeuso gimimo legenda, is kart atsirado noras pamatyt jo gimimo urva. Akvariumas dar planuose, o daugiau tiesiog jura ir baseinas. kadangi viesbuty bus vandens kalneliai, nu koks aktyvus devynmetis juos keis I vienuolynus ar muzieju lotuliukas.gif

Samarija mes ejom tik dviese su vyru, tais metais I kelione kartu vaziavo visas burys mociuciu ir tetuciu, tai buvo kam vaikus palikt. Santorini as pasilieku tiems laikams, kai vaikams jau nebebus idomu atostogaut su tevais. tuomet ten vaziuosime tikrai ne vienai dienai.
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2014 02 13, 22:19)
Man iš Kretos labiausiai patikę užstrigę yra:
1. Santorinis, labai norėčiau grįžti dar kartą ir ne vienai dienai  ax.gif Tik plaukti reikia greitaeigiu kateriu, p ne tuo kur į vieną pusę 4 val plaukia, nes tikrai didžioji dalis malonumo dings. Ir pačiame Santorinyje reikia ne su autobusu važiuoti, o išsinuomoti mašiniuką ar dar geriau motorolerį  ax.gif
2. Samarijos tarpeklis, bet aš mėgėja tokių ekstrymų smile.gif
3. Hipių paplūdimys, man paliko tikrai didelį įspūdį išsimaudyti jūroje tame paplūdimyje.

Spinalonga visai nieko, aplankėme nemažai vienuolynų (vyrui įdomu), bet iš jų neturiu kažkokių įspūdingų prisiminimų. Gegužės mėn. vėl grįšime, tik šį kart su vaikais, tai daugiau planuojame džiaugtis viešbučio ir jūros malonumais  blush2.gif

Kur jis randasi??? 4u.gif

Musu planuose kol kas, bet ziuresim vietoje, nes didele kompanija:
Samarijos tarpeklis - norisi isbandyti save, susilieti su laukine gamta,
Santorini sala - nuvykt i Kreta ir neaplankyt sios salos manau nuodeme,
SPinalonga - ziurime seriala apie sia sala, tai manau noresis apsilankyti.
Taip pat be abejo kol keliausim, vazinesim nuomota auto - stoti visur, kur grazu ir idomu mums biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 02 14, 08:28)
Kur jis randasi???  4u.gif

Matala ax.gif
Atsakyti