QUOTE(sena pažįstama @ 2014 02 13, 07:36)
Samarijos tarpeklis

Grazu, ispudinga, bet pavargom labai, o paskui pro analogiskus tarpeklius pravaziavom su masina

Ir supratom, kad is Samarijos tarpeklio tiesiog padarytas biznis ir atrakcija: uz pinigus savom kojom praeiti 16km.
Nepritariu. Yra didelis skirtumas ar važiuoti mašina ar eiti.

Pagalvokit kuo norit kvėpuoti - tyru kalnų ir pušų oru ar mašinos išmetamosiomis dujomis? Beto ar tikrai faina visą kelią pravažiuot automobiliu? Kaip sumažėja regėjimo laukas - nepakelsit galvos į viršų, vairuotojas išvis nelabai galės pasidairyti! Na nebent Jūs išsinuomavote kabrioletą. Šitam žygiui reikia pasiryžti ir šiaip reikia mėgti ilgus pasivaiksčiojimus ir nusiteikti, kad po žygio kojas tikrai labai skaudės dar kelias dienas. Mano vyras sakė, kad mielai pereitų Samariją ir dar kartą!

Dabar žmonės išlepę ir tingi pasijudinti (taikau ne jums, o apskritai žmonėms). Mes mėgstam savaitgaliais nulėkti, kad ir iki kokio Neries regioninio parko pasivaiksčiot tais takeliais, nors aišku jie žymiai trumpesni ir lengvesni. Bet žmonių, juose, retai sutinkam, nebent kas išsirenka patį trumpiausią takelį 1 km ilgio... Tai ne tokiems eit į 16 km žygius! Tiesiog prieš bet kur važiuojant reikia blaiviai pagalvoti ar aš ten važiuoju, nes man tai bus įdomu, ar važiuoju, nes ten važiuoja visi.

Beto, koks čia biznis? Visur reikia važiuoti savarankiškai. Juk įėjimo bilietas tik 5 eurai, o visa kita tik transporto išlaidos! Nėra ko mokėt pinigus visokiems gidams, kurie tam tarpekly turbūt nieko nepapasakoja ir eina arba grupės priekyje arba gale!