Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai VI tema

QUOTE(*milka* @ 2014 03 07, 12:09)
ka daryti ,kad kardeliai neissivartytu i sonus ?

Sodinti reikia įprastai. Tik paskui, kai bus dydžio per sprindį, patręšti ir apkaupti. Bet ir to maža, kai būna vėjas, ar labai dideli žiedai, neatlaiko svorio ir linksta. Geriausia pririšti.
Papildyta:
QUOTE(mamuse40 @ 2014 03 07, 11:53)
reikia patarimo, kardeliu svogunelius laikiau dezutej pasiziuriu o jie jau atzalas pradeje leisti po 1cm , ka daryti?

Nuvalykite lukštelius ir padėkite šaltai. Turėtų sustoti vegegetacija.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 01, 22:28)
Mano pazystama gyvena vokietijoj  tai ji sake kad visai ju neiskasa ziema,sake kad nesusala....bet ten nebuna tokiu salciu iki 20 laipsniu.

Na, pas mane kasmet po kelis netyčia užsilikusius išdygsta (Vilniuj ir sakyčiau šaltoj, molingoj dirvoj) g.gif Peržiemoja ir montbretės, ir kardeliai, kurie kasant pasislepia - tai pavasarį vis pagalvoju, gal imt ir surizikuot visus palikt kiek pamulčiavus, bet rudenį ir vėl imu kastuvą showoff.gif nesinori rizikuot mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 07, 15:17)
Na, pas mane kasmet po kelis netyčia užsilikusius išdygsta (Vilniuj ir sakyčiau šaltoj, molingoj dirvoj)  g.gif  Peržiemoja ir montbretės, ir kardeliai, kurie kasant pasislepia - tai pavasarį vis pagalvoju, gal imt ir surizikuot visus palikt kiek pamulčiavus, bet rudenį ir vėl imu kastuvą  showoff.gif nesinori rizikuot  mastau.gif

As taip praradau visas montbretes, 2 ziemas issiemojo buvau uzpylus durpiu o trecia ir durpes nepadejo , buvo salta labai ziema.
O kardeliu vaikuciai isdygsta, nes lukstai kieti ir nepersala, galima is rudens norimu pasiset.
Papildyta:
QUOTE(*milka* @ 2014 03 07, 13:09)
Sveikos as uzsuku su tokiu klausimu ,o ka daryti ,kad kardeliai neissivartytu i sonus . Maniskiai tai islinksta i sonus?

Kardeliai sodinami gyliai, maziausiai 10 cm o jei labai dideli svogunai ir 15 cm.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
grožiuosi, negaliu atsigrožėti jūsų kardeliais. biggrin.gif Pati turiu keletą rūšių, bet tokių gražių, kaip kai kurios iš jūsų, ypač Jediara- ne. schmoll.gif
Gal kas turi pertekliaus ir žada parduoti, labai norėčiau savo kolekciją papildyti naujomis veislėmis, dvieilėmis, garbanotomis?
Atsakyti
as tai ketinu kita savaite pradeti kardelius sodint, kas dvi savaites kad visi vienu kartu nezydetu
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 08, 19:40)
as tai ketinu kita savaite pradeti kardelius sodint, kas dvi savaites kad visi vienu kartu nezydetu

Manau per anksti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 08, 18:40)

dar labai anksti, išlindusius daigelius gali pakirsti šalna, o be jų kad išsisuksime - mažai tikėtina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 08, 18:40)

Per anksti. Žemė jiems dar per šalta. Pasodinti ilgai nedigs, o jei užeis lietūs, tai gali ir supūt. Aš sodinu gegužės pradžioj . Pirmieji pražysta liepos pabaigoj, paskutiniai - spaly.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 08, 20:40)

Oho, aš tai dar išvis į daržą dar neinu, apie gėles net minčių nekyla... nebent čia gal kokie šiltesni kraštai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 03 08, 00:09)
As taip praradau visas montbretes, 2 ziemas issiemojo buvau uzpylus durpiu o trecia ir durpes nepadejo , buvo salta labai ziema.

Jei Vilniuj būtumėt - galėčiau pasidalinti montbrečių svogūnėliais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 08, 22:22)
Oho, aš tai dar išvis į daržą dar neinu, apie gėles net minčių nekyla... nebent čia gal kokie šiltesni kraštai  g.gif
Papildyta:

Jei Vilniuj būtumėt - galėčiau pasidalinti montbrečių svogūnėliais  4u.gif

Aciu, turiu kas pasidalintu.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 08, 19:40)

turbūt juokaujat... bigsmile.gif užmeskit akį į kalendorių... biggrin.gif
Atsakyti
as ne LT gyvenu ,ir dali buvau palikus ziemot ,atrodo neissalo.Kad jau dideli daigai tu kardeliu tuoj rusi subujos biggrin.gif
Atsakyti