QUOTE(Borzika @ 2013 10 26, 08:59)
Kodėl manot, kad galėtų nesulaukti?

Mano jaunėlei (kastratei) - 6,5, o ji man dar tokia jauna atrodo
Aš nemanau, kad ji neišgyvens ar jau bus sena tokio amžiaus.

Turėjau galvoje, kad ar rizikuoti atidėti sterilizaciją kokiems 3m ir neramina mintis, kad sveika (be piometros) gali nesulaukti to amžiaus. O 6m ribą pasirinkau, nes nuo tada maždaug prasideda brandusis amžius, jau ir tos ligos labiau kabinasi (padariau išvadą pagal pasisakymus), ir toks kaip ir tinkamas laikas paruošti šunį senatvei...
QUOTE(Seterių_mama @ 2013 10 26, 12:23)
Nereikia laukti piometros ir nusiteikinėt blogiems dalykams. Tos piometros greičiausiai ir nebus. Mano patirtis - per 15 metų nei pas mano kales nei pas mano veisimo kales, beje veisiamos buvo tik keletas, nebuvo nei vieno piometros atvejo.
Aišku daug kam sterilizacija yra tiesiog patogumas.
O mano patirtis - visa puokštė su sterilizacija susijusių ligų... Ir nors ano šuns gyvenimo sąlygos kardinaliai skyrėsi nuo mūsiškės, bet visą tai perėjus visada liks nerimas ir suvokimas, kad ne tik kitiems nutinka tokie dalykai.
Na, man ir nesterilizuota šunė yra patogumas.

Mūsų sprendimas įtakotas grynai tik šuns sveikatos klausimo ir didelės kitų patirties auginant sterilizuotus šunis ir išvengiant vėžio.
QUOTE(cile @ 2013 10 26, 13:44)
Tiesa, sunyte del kurios dabar vel diskusija atsinaujina bedu panasiu neturi
Taip, būtent, mūsiškė tikras auksas lyginant su kitų pasakojamais nesklandumais.

Todėl ir kilo atidėjimo idėja. Ar operuoti sveiką neproblemišką kalę dabar, ar atidėti solidesniam amžiui.

Bet pagal visų pasisakymus, kad ir ne tiesioginius, panašu, kad net nelogiška būtų sterilizuoti dabar.