Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija/kastracija - 2

O ko jūs tylite apie ilgai išgyvenusius nekastruotus? g.gif Tai mums tada tenka rėkti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 10 17, 21:37)
ir kas įrodys , kad kastracija gėris o natūralumas  ( ne kastracija ) blogis ? Kur tikslieji faktai ir statistika? Kodėl patys veterinarai patį veiksmą skatina, bet minusų neįvardina?

Aš nekalbu, kad vienas variantas yra blogis,o kitas gėris. Pasikartosiu, kad pirmiausia lengviausia nesigilinant negandas nurašyti vienam ar kitam variantui, neatsižvelgiant nei į amžių, tam tikrus veislės ypatumus,panagrinėjant mitybą, šuns gyvenimo būdą/aktyvumą, jau ką kalbėti apie genetiką, kurią atsekti tikrai sunku. Prieštaringų nuomonių buvo ir bus,o va kuria tikimybių teorija tikėti, jau pasirenka matyt šeimininkas pagal savo požiūrį, nes tų tyrimų, statistikų visada galim rasti kiekvieno pasirinkimo patvirtinimui ar paneigimui.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 17, 22:47)
O ko jūs tylite apie ilgai išgyvenusius nekastruotus? g.gif Tai mums tada tenka rėkti lotuliukas.gif

VV, akivaizdu, kad nemoki nei konstruktyviai diskutuot, nei argumentuot.
Klausimas buvo apie minusus. O tamsta viską išvartei savaip. Lyg ir suaugus moteris esi, bet elgies kaip ...
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2013 10 17, 22:50)
tų tyrimų, statistikų visada galim rasti kiekvieno pasirinkimo patvirtinimui ar paneigimui.

Kazkokia daugmaz objektyvia satatistika turbut dazna rimtesne vet.gydykla turi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 10 17, 22:53)
VV, akivaizdu, kad nemoki nei konstruktyviai diskutuot, nei argumentuot.
Klausimas buvo apie minusus. O tamsta viską išvartei savaip. Lyg ir suaugus moteris esi,bet elgies...

Aš darbar irgi paklausiau, tamsta nematai? g.gif
Borzika, kas per išsisukinėjimas?

Jei jokios konstrukcijos pavyzdžiuose neįžvelgi, nors realūs pavyzdžiai irgi būna aukso vertės, nes tai ne sausa kieno nors teorija, tai nėra ko tuomet ir bendraut.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 17, 22:57)
Aš darbar irgi paklausiau, tamsta nematai? g.gif
Borzika, kas per išsisukinėjimas?

Ko aš nematau? Jau tik nereik. Tamsta atsakei į mano klausimus? Ne.

QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 17, 22:57)
Jei jokios konstrukcijos pavyzdžiuose neįžvelgi, nors realūs pavyzdžiai irgi būna aukso vertės, nes tai ne sausa kieno nors teorija, tai nėra ko tuomet ir bendraut.

Tavo pvz. - aukso vertas. O kitų pvz. - nulio verti ar kaip suprast?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 17, 22:47)

Tu rėkti moki. Matom. Su vienu pavyzdžiu.
Merginos, kiek aš mačiau, tikrai pateikė realių, gyvenimiškų, kaip pati sakei - auksinių pavyzdžių. Matei Tu juos?

QUOTE(cile @ 2013 10 17, 22:57)
Kazkokia daugmaz objektyvia satatistika turbut dazna rimtesne vet.gydykla turi  g.gif

Manyčiau, reikės užklaust savųjų. Dėl elementaraus smalsumo.

Mes prieš mėnesį palaidojom VA tipo kalę. 12 metų. Vėžys ją ėdė senai jau, nuo kokių 8-9 metų. Nors... gal ir seniau. Tik tada pradėjom pastebėt. Vėliau atsirado dar ir kitos bėdos.
Jei jau taip konkrečiai - vaikų neturėjus, nekergta, bet ir nesterilizuota. Nežinau, ar tom ligom turėjo įtakos tai. Dabar jau niekas nepasakys. O kad kastracija/sterilizacija didina tą tikimybę - nežinau. Tas šuo ir be operacijos per trumpai gyveno.
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 17, 22:12)
9 garbus amžius? Juokiesi iš manęs? biggrin.gif

Aš tavęs klausiau apie dydį šuns. Mažiau tyčiokis ir derkis, o skaityk, kas rašoma. Didesnių veislių šunims 9 metai tikrai yra garbus amžius. Paimkit tokį dogo tipo šunį - jam 9 jau bus link rekordinio amžiaus. Deja, bet taip yra...
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 10 18, 08:21)
Aš tavęs klausiau apie dydį šuns. Mažiau tyčiokis ir derkis, o skaityk, kas rašoma. Didesnių veislių šunims 9 metai tikrai yra garbus amžius. Paimkit tokį dogo tipo šunį - jam 9 jau bus link rekordinio amžiaus. Deja, bet taip yra...

Tai gal labiau pasitikėk pašnekovu? O jei nepasitiki, tai nė nekliudyk ir ignoruok postus, nes rėkauji čia tu su savomis išvadomis apie 9 metus, kurių niekas neprašė tame pavyzdyje. Bandai kvailinti kitą, lyg kitas čia būtų toks durnas ir neskirtų lhasos apso nuo dogo doh.gif
Jei nori diskusijos į vienus vartus ir kiti argumentai tavęs nedomina, tai ir nekalbink, sėdėk bei skaityk kas patinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 18, 08:59)
Jei nori diskusijos į vienus vartus ir kiti argumentai tavęs nedomina, tai ir nekalbink, sėdėk bei skaityk kas patinka rolleyes.gif

Tai ne diskusija ir net ne futbolas. Deja.

Išmintis sako "Duok durniui kelią" - taigi, pirmyn wink.gif Ir sėkmės kelionėj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 18 spalio 2013 - 08:07
Bet kogi jus pykstates,mielosios?Tu argumentu galima paziureti googlej,ir vienokiu ir kitokiu...argi del to verta taip vieniems kitus keikti ax.gif Juk pagalvokim blaiviai.Jeigu as turiu vaika,tai galiu ji maitinti sveiku maistu,galiu duoti jam pinigu hamburgeriams,galiu sunkti jam morku sultis,galiu pirkti koka kola?As turiu tokia teise.Nes tai mano vaikas,ir as,arba pataikauju jo nesveikiems norams,arba uzsispiriu,ir liepiu valgyti sveikai...bet cia mano pasirinkimas...ir niekas manes uz tai nenubaus,ar ne?tai jei as turiu suni,tai taip pat,galiu ji sausu maistu maitinti,ar sert RAW,galiu sterilizuoti arba ne?ir kas mane uz tai pasmerks,ar nuteis?juk galu gale,tai,kad jis nesterilizuotas,kelia man rupesciu,tai manau uz tai,kad jis sotus,siltai lovoje miega,yra mylimas ir priziuretas,argi negali vardan viso sito paaukoti savo dauginimosi organus??O jeigu jums tai nekelia jokiu rupesciu,tai patys ir galvokit,kaip daryt..vieno recepto netgi prie tos pacios ligos niekas neisrasys..tik nereikia pyktis..manau,tai kiekvienos seimos reikalas,nes suo-seimos narys:)
Auginau ir nesterilizuotu kaliu kazkada,visko buvo,ir suniukus dovanodavom(aciu dievui grazus buvo)seni laikai buvo,mados nebuvo kaimuose sterilizuot.O doge viena ryta negyva radau-5 metu tebuvo,jokiu ligos pozymiu..Tada,aisku,ir skrodimu nieks nedare..o gal ir del to,kad nesterilizuota buvo?kas pasakys???
Atsakyti
QUOTE(vivilma @ 2013 10 18, 11:44)
Bet kogi jus pykstates,mielosios?Tu argumentu galima paziureti googlej,ir vienokiu ir kitokiu...argi del to verta taip vieniems kitus keikti ax.gif

Čia savos priežastys. Čia jau yra suformuota tokia strategija prieš n metų, kad kai kurios asobos šunų temose manosi esą dievai, o visi kiti durniai. Tik pačios nepastebi kiek daug savo nuomonės pakeitė per laiką, pvz. iš sausiako į raw ir pan. O kiti turi būtinai jų mintis atspėti ir esamą dieną kalbėti kaip jos, nes jei kalbės ne taip, tai viskas, forumo priešai biggrin.gif
Mano net nikas būtent šunų temoms sukurtas, nes čia vyksta tokie savotiški spektakliai biggrin.gif Tai ir aš įsijungiau, smagu būna bigsmile.gif
Kai nueinu į kitus forumo puslapius, tai niekur nėra tokios tendencijos kaip čia, na nebent iš paskos šunininkai atsivelka ir degutą pilsto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 18, 12:00)
kai kurios asobos šunų temose manosi esą dievai, o visi kiti durniai.

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif Laaabai taikliai abibūdinote save. Per tiek metų skaitymo šunų temoje tematau vieną dievuką - jus. bigsmile.gif
Atsakyti