Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija/kastracija - 2

QUOTE(Nolda @ 2013 10 17, 19:16)
Diskusija jūsų gera, nes pati dievagojausi kad kastruosiu, o atėjo laikas ir... bijau smile.gif gaila kalės, mačiau ją dvejose narkozėse - trečios matyt nenoriu... bet baisu ir dėl ateities...

Maniškis turėjo keturias. Dvi paskutines - vos dvi savaitės viena nuo kitos. Ir net ne kastracijai migdžiau. Kartais to tiesiog negali pasirinkti...
Ne narkozės reikia bijot.

QUOTE(Nolda @ 2013 10 17, 20:41)
bet yra labai didelis spaudimas - jei neveisi, sterilizuok ir viskas smile.gif

Kur tas spaudimas? Įstatymas yra? O žmonių asmeninė nuomonė ar gali būt spaudimas? Jei turi tvirtą savo nuomonę, suformuotą kokybiškos informacijos rinkimu ir analizavimu, jokio kito žmogaus asmeninis nusistatymas neprivers tavęs persigalvoti, jei nepažeidi įstatymo.

Rodnega, šiaip geriausia šito būtų klausti to, kuris rašė straipsnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 17 spalio 2013 - 20:08
Aš klausiau to Taurės, nes ji rašė, kad tikimybė maža. Reiškia ją veterinarai informavo kokia procentaliai yra rizika. O tokia informacija būtu naudinga visiems
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 10 17, 12:57)

Turbūt labai norit išgirsti mano atsakymą.
Neskaičiuoju procentais, esu nepagydoma optimistė gyvenime ir tikiuosi, kad nebus ligų. Jei bus, esu pasiruošusi gydyti.
Bet nepasiruošusi neplanuotai šuniukų vadai. Jau rašiau kaip gali nutikti neplanuotos šuniukų vados būtent mūsų gyvenimo sąlygomis. Man aplamai gyvūnų veisimas atrodo kaip išnaudojimas. Taip gaila tų " laimingų mamų". Todėl lai tai daro žmonės suprantantys, ir turintys reikiamas nervų ląsteles tokiems reikalams. Aš džiaugsiuosi sterilizuotu petu.

Gal dar ir sėkmingai sterilizuota ir gyvenanti katė įtakos mano sprendimui daro. Aišku dar ir šuniuko pirkimo kontrakte įrašas irgi įpareigoja. Bet galėjau juk pirkti parodinę, finansų tam turiu. Tik į parodas manęs netraukia, gaila būtų parodinį šunį petu paverst smile.gif

Ir dar, na nėr tos rizikos tokios baisios kaip jūs piešiate. JAV nebūtų kaip yra, jei šunys mirtų dėl to.

QUOTE(Rodnega @ 2013 10 17, 13:16)
Aš klausiau to Taurės, nes ji rašė, kad tikimybė maža. Reiškia ją veterinarai informavo kokia procentaliai yra rizika. O tokia informacija būtu naudinga visiems

Jūs kabinėjatės ax.gif Neskaičiavau procentų, jūs paskaičiuokit.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 10 17, 18:52)
tik per tuos tuscius paistalus vertinga info uzsimeta.

Labai teisingai pastebėta.

Rodnega, VV, sąžiningai atsakykit (be visokių filosofavimų ir pan.), tiksliau, išvardykit, kokių realių pavyzdžių turit, kad kas būtų blogo nutikę kastruotiems patinams/kalėms. Ačiū. Mane tai tikrai domina.

Tikrai nesakau, kad kastracija - panacėja. Ir pati labai ilgai svarsčiau, ir tik 1 iš 2 beveislių kastravau. Bet panašėja, kad teks ir "senąją" kastruot (vėliau ar anksčiau) sad.gif
Praėjo jau 5 metai po "mazgės" kastracijos. Ir kas jai blogo nutiko? Lyg ir nieko. Atrodo, kaip jauniklė. Nieks jai 6 metų neduoda, max - 2-3.
Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2013 10 17, 18:28)
Dauguma iš šalutinio poveikio padarinių ganėtinai kenksminga

Prašyčiau sukonkretint.
Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2013 10 17, 18:35)
o vat ko tylim apie minusus?

O kas juos nutyli?
QUOTE(Rodnega @ 2013 10 17, 19:06)
nes tas pats šalutinis poveikis pakenks sveikatai

Konkrečiau? Ką omeny turit?
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 10 17, 21:25)
Rodnega, VV, sąžiningai atsakykit (be visokių filosofavimų ir pan.), tiksliau, išvardykit, kokių realių pavyzdžių turit, kad kas būtų blogo nutikę kastruotiems patinams/kalėms. Ačiū. Mane tai tikrai domina.

Juk rašiau, nuo kitų bėdų užmigdė. Inkstai, kepenys, skydliaukė ir pan. Konkretumų kažkokių daugiau nepateiksiu, tai ne mano gyvūnai.
Šiai dienai žinau 9 metų būtent JAV gyvenančią kalytę, kuri jau prieglaudoje sterilizuota, t.y. jaunutėlė. Pati šeimininkė ją jau sena vadina, vežimukus perka ir tikrai niekas nesitiki, kad ji išgyvens dar 9 metus kas būtų normalu ir sakytum jau tikrai sena buvo. Beje, stora ji, nieko neina padaryti, nekankinsi gi badu. Ji nuo normalių porcijų tunka ir tunka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 17, 21:31)
Šiai dienai žinau 9 metų būtent JAV gyvenančią kalytę, kuri jau prieglaudoje sterilizuota, t.y. jaunutėlė. Pati šeimininkė ją jau sena vadina, vežimukus perka ir tikrai niekas nesitiki, kad ji išgyvens dar 9 metus kas būtų normalu ir sakytum jau tikrai sena buvo. Beje, stora ji, nieko neina padaryti, nekankinsi gi badu. Ji nuo normalių porcijų tunka ir tunka rolleyes.gif

Tai kur konkretumas pas tamstą?
Neaišku, nei kas per šuns dydis - kai kuriems didesniems šunims tai tikrai turi įtakos. Ir 9 metai jau yra garbus amžius.
Apie maistą irgi nelabai aišku - normali porcija yra kas?
O kad šeimininkė senute vadina - ne kažkoks rodiklis, ne kažkoks...

Nenoriu pyktis ir kartotis. Tik... Jei reikalauji iš kitų argumentų, būk maloni, pateik pati.
Atsakyti
Pasiskaičiau agieshos blogą... doh.gif Buvau skaičius, bet visai pamiršus, o kaiptik tokios info ir reikėjo man. Ir ką, galva vėl susisukus. Sterilizacijos pliusų išvardinta gerokai mažiau, nei minusų. O ir minusai skamba kraupiai, kai įvairiausių vėžių tikimybės didėja keliais kartais... Bet, vis kliuvo akis, kad pabrėžiamos daugiau jaunų (iki rujos) sterilizuotų kalių prastos prognozės. g.gif
Mūsiškei 3m. Bet skirtingai, nei jūs, čia pasisakančios, mes neturime jokių problemų: saugoti man absoliučiai nesunku, nėra netikrų nėštumų, nėra sekiojančių šunų - viskas ok. Tik va kad ketiname siųstis ją į užsienį, o čia jau man stresas, ar extra atveju mes jai galėtume padėti taip, kaip LT. verysad.gif
Tik vėlgi, teisingai Borzika paklausė, kur realūs sterilizacijos pasekmių pavyzdžiai? unsure.gif Apie pieno liaukų vėžį ir gimdos vėžį skundžiamasi daug, net pati esu susidūrusi. O apie vėžius, skydliaukę, displazijas iššauktas sterilizacijos neteko skaityti. Tai iš kur ta statistika tokia bauginanti? Net pats straipsnis baigiamas optimistine gaidele: "Teigiama, kad kastruoti ar sterilizuoti gyvūnai gyvena 30 proc. ilgiau dėl sveikatos ir elgesio pagerėjimo po kastracijos." Kodėl tada jie gyvena ilgiau, jei turėtų kentėti nuo begalės kitų ligų, kurias sukėlė sterilizacija. Velniava, kaip supainiojo mane.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ..seNse..: 17 spalio 2013 - 20:41
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 17, 21:31)
*Juk rašiau, nuo kitų bėdų užmigdė.

**Šiai dienai žinau 9 metų būtent JAV gyvenančią kalytę, kuri jau prieglaudoje sterilizuota, t.y. jaunutėlė.

***ir tikrai niekas nesitiki, kad ji išgyvens dar 9 metus

****Beje, stora ji, nieko neina padaryti, nekankinsi gi badu. Ji nuo normalių porcijų tunka ir tunka

*Turbūt nesupratai mano klausimo esmės.

**Vienu pavyzdžiu vadovaudamasi tiek "postringauji"? Keista.

***Gal ir žiauriai pasakysiu, bet tikrai nenoriu, kad mano šunės 20 metų nugyventų. Aišku, jei jos jaustųsi kaip 2-3 metų šunės, būdamos 20, tai kodėl ir ne. Bet tai nerealu!

****Storumas - tai ne kastracijos pasėkmė, o šeimininko apsileidimas. Arba yra kažkokia liga, dėl kurios privalu kreiptis į vetus!
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 10 17, 20:25)
Labai teisingai pastebėta.

Ta prasme prie kokių ligų priveda nutukimas?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 10 17, 21:50)

Baikit spamint! Ir atsakykit konkrečiai į mano aukščiau pateiktus klausimus.
Kiek galima pilstyt iš tuščio į kiaurią?

Papildyta:
Pasikartosiu - nesu akla kastracijos šalininkė!
Mane domina rimti/pagrįsti argumentai, realūs pvz.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 10 17, 21:54)
Baikit spamint! Ir atsakykit konkrečiai į mano aukščiau pateiktus klausimus.
Kiek galima pilstyt iš tuščio į kiaurią?

Nuo rytojaus pilnatis. Tai išvakarėse kai kas švenčia...

Rodnega, nu ar būtina vaidint šlangą? Žmogus normaliai paklausė, o čia dergiasi.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 10 17, 21:34)
Tai kur konkretumas pas tamstą?
Neaišku, nei kas per šuns dydis - kai kuriems didesniems šunims tai tikrai turi įtakos. Ir 9 metai jau yra garbus amžius.
Apie maistą irgi nelabai aišku - normali porcija yra kas?
O kad šeimininkė senute vadina - ne kažkoks rodiklis, ne kažkoks...

Nenoriu pyktis ir kartotis. Tik... Jei reikalauji iš kitų argumentų, būk maloni, pateik pati.

O kas yra konkretumas? Jei netinka toks, tai pateikite gal pati tada statistiką pvz. kiek gi tų sterilizuotų sulaukė to tikrai garbaus amžiaus? Įtariu irgi parteiksit tą patį: Onutės kalytė sulaukė biggrin.gif mirksiukas.gif
9 garbus amžius? Juokiesi iš manęs? biggrin.gif Jezus, einu jau saviškei karstelį pirkti cool.gif doh.gif O tai kai mano senelių, kitų pažįstamų žmonių šunys, katės sulaukia po 20 metų, tai kas tada yra? Antgamtinis stebuklas? bigsmile.gif O tie ilgiausiai pasaulyje gyvenę, kone 30 sulaukę šunys yra kas? Marsiečiai? smile.gif
Lhaso apsos mišrūnėlė. Kol buvo jauna, dar nebuvo nutukusi, akys visai kitos buvo. Dabar jau tokio grynai seno šuns, apsukos visai ne tos, artritas puola, stuburo bėdos, dar ten kažkas. Kažin kodėl sterilizacija tos jaunystės nepadovanojo?

Aš nereikalauju argumentų. Aš juos pati žinau. Aš žinau, kad būna visaip. Vadinasi, ne čia šuo pakastas, ne ten taip koncentruojamės. Gal esmė mityba, gal dar didesnė gyvenimo būdas?.. rolleyes.gif
Atsakyti