Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 42

Gal kam buvo komplikacija po svitinimo.vyrui labai degina krutines sriti g.gif .spinduliavo plaucius per stemple.Jau savaite kaip lygintuvas ant krutines uzdetas blink.gif Oda neparaudusi deginimas is vidaus.
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2013 10 15, 09:09)
Laba diena,

kaip Jūsų mamos savijauta, ar  sustiprėjo  nors šiek tiek?

korcula, mamai geriau, bet kasdien vis dar lasina kali, natri...nezinau ar ka dar, anot gydytojos viskas gerai, atsigauna smile.gif pati mama irgi gerai jauciasi, atrodo aisku irgi jau kitaip, pradejo valgyti. Siandien kiso zonda, paziurejo ar viskas gerai, sako gerai, nera jokiu zaizdeliu viduje (ismatos juodos buvo...gal nuo stomatito kraujavo).......stiprinsimes, siaip 25 antra chemija, gal teks atideti g.gif
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 10 15, 14:26)
Po pirmų dviejų suleidimų buvo paraudimas toje vietoje, bet nedidelis. Po trečio ir ketvirto - jokios reakcijos kol kas nėra. Gal tik tiek ir bus

Bet reakcija turi būti, nes ji rodo, kad ląstelių paviršius yra veikiamas. Visi tie šalutiniai poveikiai primena biologinės terapijos poveikį ir kuo didesnė odos reakcija, tuo vaistas yra efektyvesnis.
Atsakyti
Romantike, man prieš kaulų scintigrafiją suleido tą radioaktyvią medžiagą į riešo veną su labai labai plonyte adata ir labai mažą kiekį. Porą kartų tą procedūrą apturėjau ir abu kartus pataikė be problemų, nors tų venų tai ir pas mane nėra.

Ida1, prieš spindulius šaltlankio aliejaus sriūbtelėdavau. Man krūtį spinduliavo ir viešraktikaulinį limfmazgį, siekė net kaklo pusę. Forume buvau paskaičius apie tai. Jums gal irgi tiktų tas aliejus, kad apsaugoti stemplę.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2013 10 15, 15:30)
Gal kam buvo komplikacija po svitinimo.vyrui labai degina krutines sriti g.gif .spinduliavo plaucius per stemple.Jau savaite kaip lygintuvas ant krutines uzdetas blink.gif Oda neparaudusi deginimas is vidaus.

Gurkšnoti šaltalankių aliejų, linų sėklų aliejų ir bet kokį kitą aliejų. Daug gerti vandens. Gydyti kaip gydytumėte nudegimo vietą. Maistas švelnus ir skystas - jogurtai, grietinė ir pan.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2013 10 15, 19:05)
Bet reakcija turi būti, nes ji rodo, kad ląstelių paviršius yra veikiamas. Visi tie šalutiniai poveikiai primena biologinės terapijos poveikį ir kuo didesnė odos reakcija, tuo vaistas  yra efektyvesnis.

Papildyta:
Mamai biologinės terapijos metu is pat pradziu buvo minimali reakcija (pasausejo oda ir niestedavo). Pasitepdavom riebiu Nivea kremu ir viskas praeidavo. Po 3men. KT parode pagerejima. Buvom pakiliai nusiteike. Taip pat pranyko visi niestejimai. Dar po 6men KT rode progresa. Siaip tai ir ant pacio zmogaus matesi, kad silpneja...
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 16, 07:26)

Papildyta:
sena pazįstama. Mamai po galvos svitinimo irgi kojos atsisake. Pradziai vaiksciojo kaip girta ar tiesiog kai keldavosi is lovos nugriudavo.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 16, 06:26)
Ir dar noriu paklausti, ka esate girdejusios, o gal ir bandziusios, apie skausmo pleistra? Ar ji gali israsyti seimos daktaras? O gal tik onkologas? O gal tik skausmo klinika?

Mano anytai pirmą kartą pleistrą nuo skausmo išršašė skausmo klinikoj, minimalią dozę. Po to jau išrašydavo šeimos gydytoja, ji ir stiprumą pamažu didino.
Atsakyti
4u.gif
Ir dar noriu paklausti, ka esate girdejusios, o gal ir bandziusios, apie skausmo pleistra? Ar ji gali israsyti seimos daktaras? O gal tik onkologas? O gal tik skausmo klinika?

Skausmo pleistriukus (Fentanylum) išrašo šeimos gydytojas, nereikia eiti į skausmo kliniką
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2013 10 15, 22:49)
Gurkšnoti šaltalankių aliejų, linų sėklų aliejų ir bet kokį kitą aliejų. Daug gerti vandens. Gydyti kaip gydytumėte nudegimo vietą. Maistas švelnus ir skystas - jogurtai, grietinė ir pan.

Aciu 4u.gif as jau sita viska isbandziau ir darom taip.jau buvau apsisvietus biggrin.gif .bet jam toks stiprus tas deginimas net tromadoli leidziu.Siaip irgi toks silpnesnis si karta.turbut tas agresyvus gydymas duoda apie save zinot.Laikomes tokiau.atrodo prisiskraidziau lotuliukas.gif
Atsakyti

Ta prasme nuo skausmo? Naudojau fentanilio pleistriukus. Nuskausmina gerai bet kiti šalutiniai doh.gif Drybsojau kaip girta - viskas sukosi, žodžio pasakyti negalėjau, iš lovos nepakilau... bet neskaudėjo thumbup.gif Kai susimažinau dozę per pusę šiek tiek apmažėjo tie šalutiniai reiškiniai.
Labai reikia žiūrėti dozavimą ir dažnai mūsų šeimos gydytojai neturi patirties verysad.gif
Bet bandykit 4u.gif
Atsakyti
[quote=Rita_12,2013 10 16, 07:33]
Papildyta:
Mamai biologinės terapijos metu is pat pradziu buvo minimali reakcija (pasausejo oda ir niestedavo). Pasitepdavom riebiu Nivea kremu ir viskas praeidavo. Po 3men. KT parode pagerejima. Buvom pakiliai nusiteike. Taip pat pranyko visi niestejimai. Dar po 6men KT rode progresa. Siaip tai ir ant pacio zmogaus matesi, kad silpneja...

Rita, kas vyksta? Liga progresuoja? Biologinę nutraukė?

Man tai reakcija baisi: veidą nuvaro votimis, turiu tepti antibiotikais, net vokus, išpila baisiomis raudonomis dėmėmis, oda sausa, žiauriai niežti, pleiskanoja, kartais vos suslapstau po Chanel kremu pudra. Bet, skaičiau, kad kuo didesnė odos reakcija, tuo didesnis vaisto poveikis. Žodžiu, jei per biologinę esi pabaisa, vaistas veikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nida44: 16 spalio 2013 - 11:10
Sveikos stiprybės šaltinukai wub.gif pasakitau ir baltai pavydžiu tvirtumo.
Mano mamytei suprastėjo visai.Fentanylum klijuojam 125 stiprumo nepadeda ir plius 3 kartus ketanovas leidžiamas....nepadeda.Pradedam leisti morfijų verysad.gif pradėjo tekėti gausios išskyros jos dvokia(jai gimdos kaklelio vėžys)mama dėl to labai kompleksuoja.Tokia ir mūsų kasdienybė.
Turiu klausimą-prašymą.gal kas atliko megace nors buteliukas?Mums nebekompensuoja nes gali išrašyti tik per 3 mėn 4 buteliukus verysad.gif su šiais vaistais dar ji kažkiek valgė,o dabar badauja,pykina,lašinėm pamaitinam.Atsilyginčiau jei kam tie vaisteliai nebereikalingi jau blush2.gif
Atsakyti