Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 42

QUOTE(NERA @ 2013 10 23, 09:37)
Mums iš karto pabrėžė, kad jokių papildų, jokių vitaminų ,kol taikoma chemija, nebent žolelių.
Kaip mama jaučiasi?

Aš šitą gėrimuką geriu kiekvieną dieną. Tik pradedu po šaukštą, o paskui didinu dozę iš lėto. Po mėnesio vartojimo man hemoglobinas apie 20 vienetų pakyla  thumbup.gif

Mama sustiprejo thumbup.gif turejo jau poryt gultis, bet dar neaisku ka gydytoja pasakys, gal nukels truputi, gal keis gydyma....tik nesuprantu kam, manau mamos problema buvo, kad ji pradejus lasinti chemija visai nustojo valgyti, ko pasekoje labai nusilpo. O pati chemija nebuvo labai baisi, pykino minimaliai, aisku venos isdegintos, stomatitas baisinis buvo, plaukuciai paliko, bet kaip suprantu tai daznam nutinka. Dabar ligonineje atstate ko truko, baisiausiai buvo del kalio.

O ta gerimuka butinai pasakysiu, kad mama pasidarytu ir vartotu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2013 10 23, 14:16)
Mama sustiprejo  thumbup.gif  turejo jau poryt gultis, bet dar neaisku ka gydytoja pasakys, gal nukels truputi, gal keis gydyma....tik nesuprantu kam, manau mamos problema buvo, kad ji pradejus lasinti chemija visai nustojo valgyti, ko pasekoje labai nusilpo. O pati chemija nebuvo labai baisi, pykino minimaliai, aisku venos isdegintos, stomatitas baisinis buvo, plaukuciai paliko, bet kaip suprantu tai daznam nutinka. Dabar ligonineje atstate ko truko, baisiausiai buvo del kalio.

O ta gerimuka butinai pasakysiu, kad mama pasidarytu ir vartotu  drinks_cheers.gif

dar radau.kad tokiems ligoniams.issekusiem ir siaip sveikuoliams 4u.gif .labai vertingas yra avizu kisielius.Ten gausu mikroelementu gelezies.. kalio.amino rugsciu ir tt.Tegul mama pasruosia.receptas internete.Mums ir onkologas rekomendavo.kai vyrui silpna buvo.As dariau.gavosi gan neblogai mirksiukas.gif .
Atsakyti
Sveiki,

jungiuosi pas jus, nes tikiuosi pagalbos...vakar vakare išgirdau siaubingą žinią...mamai kepenų vėžys 3 stadija...tiek ir težinau...dar pasakė, kad tikrai nesigydys...niekad nebuvo pas mus labai gražūs santykiai, bet visvien ši žinia labai paveikė....žinau, kad reiktų nuvažiuoti pašnekėti, bet net nžn ką sakyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nainana @ 2013 10 24, 11:16)
Sveiki,

jungiuosi pas jus, nes tikiuosi pagalbos...vakar vakare išgirdau siaubingą žinią...mamai kepenų vėžys 3 stadija...tiek ir težinau...dar pasakė, kad tikrai nesigydys...niekad nebuvo pas mus labai gražūs santykiai, bet visvien ši žinia labai paveikė....žinau, kad reiktų nuvažiuoti pašnekėti, bet net nžn ką sakyti  unsure.gif

Kai mano mama suzijojo kad serga krūties vėžiu irgi sakė nevažiuos nesigydys ir nieko nedarts.Buvo pasakyta,gerai nevažiuok,bet kai bus blogai nesitikėk ir iš mūsų pagalbos,jei tau pačiai nerūpi sava sveikata ir mes,nesigydyk.bet tada viena ir kentėsi smile.gif Žiauru taip sakyti,bet ir važiavo ir gydėsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nainana @ 2013 10 24, 10:16)
Sveiki,

jungiuosi pas jus, nes tikiuosi pagalbos...vakar vakare išgirdau siaubingą žinią...mamai kepenų vėžys 3 stadija...tiek ir težinau...dar pasakė, kad tikrai nesigydys...niekad nebuvo pas mus labai gražūs santykiai, bet visvien ši žinia labai paveikė....žinau, kad reiktų nuvažiuoti pašnekėti, bet net nžn ką sakyti  unsure.gif

Mano tetis kai buvo prasitares, jog gal neigydys, paklausiau, ka as turesiu savo dukrai, jo anukei pasakyt, kodel senelio neturi? Kaip paaiskint mazam vaikui, kad senelis nenori pasveikti? Kazkiek suveike.
O siaip tai pirmiausiai gal pati apsipraskit su ta mintim, "suvirskinkit" naujiena. O paskui tiesiog pasakykit, kad padesit, kuo galesit. Man sake, kad svarbu su tokiais ligoniais kalbetis apie liga, jei tik jie to nori. Apsilankykit kartu pas gydytoja, papasakos, kokie galimi gydymo budai
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2013 10 24, 11:27)
Kai mano mama suzijojo kad serga krūties vėžiu irgi sakė nevažiuos nesigydys ir nieko nedarts.Buvo pasakyta,gerai nevažiuok,bet kai bus blogai nesitikėk ir iš mūsų pagalbos,jei tau pačiai nerūpi sava sveikata ir mes,nesigydyk.bet tada viena ir kentėsi smile.gif Žiauru taip sakyti,bet ir važiavo ir gydėsi  4u.gif

neveikai jos tokie pasakymai...jos atsakymas, ir nereikia man jusu...
apie liga suzinojo pries 3 men. pas gydytojus daugiau nebuvo nuejus...vakar prasitare, tik netycia...

QUOTE(s3mka @ 2013 10 24, 13:50)
Mano tetis kai buvo prasitares, jog gal neigydys, paklausiau, ka as turesiu savo dukrai, jo anukei pasakyt, kodel senelio neturi? Kaip paaiskint mazam vaikui, kad senelis nenori pasveikti? Kazkiek suveike.
O siaip tai pirmiausiai gal pati apsipraskit su ta mintim, "suvirskinkit" naujiena. O paskui tiesiog pasakykit, kad padesit, kuo galesit. Man sake, kad svarbu su tokiais ligoniais kalbetis apie liga, jei tik jie to nori. Apsilankykit kartu pas gydytoja, papasakos, kokie galimi gydymo budai

tai vat, pirmiausia reik paciai apsisprasti...nes snd galva plysta...kolegos snd pasake kazka darbo tema, kad as kazko nepadariau, tai iskart verkti unsure.gif
skambinau as jai snd, pasake, kad susitikti nenori su manimi, nes enturi apie ka kalbetis, apie liga isvis nenori kalbet. gydytis nesigydys, nes neturi tam pinigu ir galimybiu...pasiuliau pagalvoti apie broliuka, kuriam 11 metu. pasake, kad dar nemirsta, o kai matys, kad blogeja, tada ir sutvarkys dokumentus globai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nainana: 24 spalio 2013 - 15:43
QUOTE(nainana @ 2013 10 24, 16:42)
neveikai jos tokie pasakymai...jos atsakymas, ir nereikia man jusu...
apie liga suzinojo pries 3 men. pas gydytojus daugiau nebuvo nuejus...vakar prasitare, tik netycia...
tai vat, pirmiausia reik paciai apsisprasti...nes snd galva plysta...kolegos snd pasake kazka darbo tema, kad as kazko nepadariau, tai iskart verkti  unsure.gif
skambinau as jai snd, pasake, kad susitikti nenori su manimi, nes enturi apie ka kalbetis, apie liga isvis nenori kalbet. gydytis nesigydys, nes neturi tam pinigu ir galimybiu...pasiuliau pagalvoti apie broliuka, kuriam 11 metu. pasake, kad dar nemirsta, o kai matys, kad blogeja, tada ir sutvarkys dokumentus globai...

manau.kad jusu mama jau per tris menesius su liga apsisprato.ir sprendima nesigydyti jau prieme.Priverstinio gydymo nuo vezio nera.jus nesinervuokit ir taupykit savo sveikata.Nes del broliuko tai labai liudna .neatsakinga jo atzvilgiu:verysad: bet perkalbeti mama turbut bus neimanoma.Ji nei pirma nei paskutine.kuri taip daro isgirdus diagnoze.Cia tik mano nuomone,gal ir neteisinga blush2.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 24, 17:09)
Tai gal net vezio jai ir nera? Koks kepenu sutrikimas, na o zmones ir megsta lepteleti-vezys. g.gif
Mastau, kad jei 3 stadija ir dar kepenu, tai nesijaustu ji taip gerai tuos 3 menesius... g.gif
Tiesa, o apie kokias galimybes gydytis ji kalba? Elementarus gydymas Lietuvoje-nemokamas. 4u.gif

nzn net...reiks vaziuot vakare akis i aki pasneket, nors ji ir nenori. siaip nesijaucia ji gerai...paskutiniu metu pasakydavo, kad jai blogai, bet ale neranda daktarai priezasties (nors dabar aisku, kad viska jie randa)...budavo ir greitoji isvesdavo, bet to ji nepasakojo, is kitu isgirsdavau...
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2013 10 07, 15:24)
Mums irgi sunkiai sekesi pradeti gydyma.tridaliojau as cia po foruma smile.gif .bet pradetas.bus ir pabaigtas.Ieskokit iseities.laikykites 4u.gif

Dėkui visoms už patarimus dėl chematerapeutės. 4u.gif
Dabar mama iš VUOI perėjo gydytis į Santariškes ( į antrą gatvės galą kaip sakant) pas vedėją Skaistę Tulytę. thumbup.gif Super gera gydytoja....
Jau antrą chemiją sulašino... ir gydytoja stebėjosi ( beje ji ne viena jau) kaip su tokiais kraujo tyrimais ( kurie buvo rugpjūčio mėn. atseit chemoter. Zarembienės nekokie) nedarė chemoterapijos. unsure.gif Būna nekompetetingų gydytojų, gaila ..... doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(nainana @ 2013 10 24, 10:16)
Sveiki,

jo, zinios apie sia liga tikrai pakerta kojas ir gerai supurto 4u.gif
mano mama, suzinojusi diagnoze, buvo visai nekokios nuotaikos. ai ka as cia rasau, tos busenos tikrai nuotaikos nebuvimo nepavadinsi. buvo visiskas pasimetimas, apatija, liudesys, atsiribojimas nuo aplinkiniu. i bandymus, kaip nors paivairinti jos laika, atsakymas buvo vienas: man nereikia, atstokit ir pan.
siaip ne taip su viena jos drauge praplovem smegenis. pasakojom kitu zmoniu istorijas, kaip va kiti serga jau daug metu, gydosi ir gyvena. ta pati per ta pati kalbedavom. padejo bedu turgaus ziurejimas. ten gi rodo visokias liudnas istorijas. tai mama man pasakodavo, kad va mate kaip kazkas serga, gydosi, atkrenta, vel gydosi. tokiu budu ji pajuto, kad ne ji viena su tokia liga.
reiktu jums su mama pasikalbeti. gal yra zmogus, kuriuo ji labai pasitiki, vertina. butu galima paprasyti, kad tas zmogus perkalbetu. ir aisku, reiktu detaliau issiaiskinti, kodel ji nenori gydytis.
vakar mamai dare echoskopija, tai kasa, kepenys svarus, auglys nepadidejes lyginant su liepos pab. duomenimis.
lapkr. 12 d. darys KT, bus praeje 3 men nuo svitinimo.
beje, kalbant apie megace, onkologe sake, kad jie gali israsyti tik kas 3 men. bet va seimos gydytojai gali ir dazniau.
Atsakyti
QUOTE(norali @ 2013 10 07, 14:11)
o dėl gydytojų, mano gydytoja - L.Daukantienė, tikrai nuostabi gydytoja,

pritariu dėl Daukantienės, ji tikrai nuostabi drinks_cheers.gif

QUOTE(Mažos meškos @ 2013 10 25, 11:58)
Dėkui visoms už patarimus dėl chematerapeutės.  4u.gif
Dabar mama iš VUOI perėjo gydytis į Santariškes ( į antrą gatvės galą kaip sakant) pas vedėją Skaistę Tulytę.  thumbup.gif  Super gera gydytoja....
Jau antrą chemiją sulašino... ir gydytoja stebėjosi ( beje ji ne viena jau) kaip su tokiais kraujo tyrimais ( kurie buvo rugpjūčio mėn. atseit chemoter. Zarembienės nekokie) nedarė chemoterapijos. unsure.gif Būna nekompetetingų gydytojų, gaila  ..... doh.gif  schmoll.gif

džiaugiuosi, kad pagaliau suradot sau gydytoją. 4u.gif

Mums Zarembienė tik vieną kartą pavadavo, bet liko slogi patirtis... duris parodė - "matote kiek laukiančių" ir liepė patiems greičiau apsispręsti dėl gydymo... bet ar aš ne dėl to atvykstu pas gydytoją, kad ji turi geriau žinot kaip gydyt? Mūsų atveju tai išrašė stiprią chemiją jau vos bepaeinančiam žmogui, mes galvojom gal kažką kitą jau rašys, nes tikrai matės, kad blogai... o gavom lengva ranka vaistų už pora tūkstančių, kurie taip ir liko nepanaudoti (vis galvoju, kad yra žmonių, kuriems reikia ir nepaskiria - "lėšų trūksta", o čia švyst, praktiškai, kad greičiau nusibaigtų..). Teko greituoju būdu organizuotis konsultaciją su kitu gydytoju...
Atsakyti
QUOTE(Migliūnė @ 2013 10 25, 15:32)
pritariu dėl Daukantienės, ji tikrai nuostabi  drinks_cheers.gif
džiaugiuosi, kad pagaliau suradot sau gydytoją.  4u.gif

Mums Zarembienė tik vieną kartą pavadavo, bet liko slogi patirtis... duris parodė - "matote kiek laukiančių" ir liepė patiems greičiau apsispręsti dėl gydymo... bet ar aš ne dėl to atvykstu pas gydytoją, kad ji turi geriau žinot kaip gydyt? Mūsų atveju tai išrašė stiprią chemiją jau vos bepaeinančiam žmogui, mes galvojom gal kažką kitą jau rašys, nes tikrai matės, kad blogai... o gavom lengva ranka vaistų už pora tūkstančių, kurie taip ir liko nepanaudoti (vis galvoju, kad yra žmonių, kuriems reikia ir nepaskiria - "lėšų trūksta", o čia švyst, praktiškai, kad greičiau  nusibaigtų..). Teko greituoju būdu organizuotis konsultaciją su kitu gydytoju...

as netikiu, kad gydytojai specialiai nugydo...
Atsakyti