Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip laikyti ir nešioti kūdikį?

Niu, tai aciu uz smagu palaikyma 4u.gif Ir as visada maniau,kad kaklo raumenukai turi tvirteti. O jei kudikis tik gules, tai ir atrofuotis gali. O ir mama mano siandien pasake,kad klaidingai mane suprato ir visai tai bobelei nepritaria mirksiukas.gif Ai, bet kai as tokia paranojiska mama,tai mane labai veikia visokie neva sudrausminimai, ypac vyresniu mamu.
Aciu rolleyes.gif
Atsakyti
niekada apie tai nesusimasciau blink.gif nesiojau savo dukryte ir viskas buvo ok. o be to tokio amziaus ji nebeguledavo ramiai ant rankyciu, tiesiog pykdavo bebe.gif jai norejosi viska matyt ir stebet. labai gerai pamenu, kad man taip gaila buvo, kad ji nebeprisiglaudzia prie manes.... :verysad:ir dabar dar kai paguldau ant rankyciu, tai neilgam-rieciasi muistosi ir pyksta...
Atsakyti
QUOTE(Augustina @ 2006 06 09, 09:43)
As irgi daznai panesioju stacia. Zinau, kad ilgai negalima, bet kad visai butu negalima???

Pirma karta girdziu g.gif ypac jei jau galvyte tvirtai laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 10 birželio 2006 - 14:48
nu jo.. tikrai nukvakus babulė fool.gif nuo pat pirmųjų dienų mažiuką stačią nešioju prisiglaudus prie savęs, o kažkur nuo 2,5 mėn. nebeprilaikom ir galvytės smile.gif Ir tik taip nešiojamas nurimsta ir šiaip dažnai užmiega smile.gif
ir tikrai nervuoja kai kokia vyresnė babulė sako "va mūsų laikais tai darydavo taip ir taip.." uj kaip siutina mad.gif
Atsakyti
Tikrai pasenusiu paziuriu bobul'ka. smile.gif Mano mama su anyta irgi aikciojo, netaip laikai, netaip laikai, tai vyras neapsikentes dave anytai knyga paskaityt kaip kudiki laikyti reikia, padejo, nors dar kuri laika truputi burbejo, kad ju laikais kitaip budavo... biggrin.gif
Atsakyti
tiek dukrą, tiek sūnų nuo gimimo stačiai nešiojau. sūnui didžiausia bausmė būti gulsčiam.
Atsakyti
Mano dukrytė labai mėgsta,kai ją nešiojam stačią.Tada ji žvalgosi,jai įdomu. thumbup.gif Kai nešiojam paguldytą,jai tikra kankynė. verysad.gif
Atsakyti
pirmą kartą išgirdau, kad negalima vaikučio nešioti stačio. Kiek žinau, mažyliui reikia pabūti įviriose padėtyse- ir stačiai, ir ant pilvuko, ant šoniuko, svarbu, kad vaikutis būtų kuo tvirčiau priglaustas, kad stuburiukas būtų tiesus, na ir galvytę kiek prilaikyti. Bet tai visai mažuliams. Vaikučiai skirtingi ir kiekviena pati geriausiai jaučiam, kaip jiems patogu ant mūsų rankų.
Atsakyti
Tikrai neimk į galvą kas ką sako. Tikrai nemanau, kad 4,5mėn vaikiukui kažkas nutiks jei jį stačią panešiosi.
mano sūnelis išvis anksti galvytę pradėjo laikyti.Tai jau nuo kokių 2,5mėn turbūt net neprilaikydavai (tiksliai nepamenu nuo kada). Ir nešiodaavi stačią ikrai dažnai, nes jis išvis labai rankinukas buvo. Kolkas nieko blogo nepastebėjau.
taigi elkis kaip tau pačiai atrodo geriau, ir mažiau klausyk ką šneka (ypatingai vyresni žmonės, nes jų laiakis viskas buvo kitaip).
Laikykis ir negrašk savęs.
Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(asta.s @ 2006 06 09, 08:57)
Nezinau, gal jau buvo kur si tema,  bet vakar isgyvenau toki ivyki-viena moteris "atrase" man velniu, kad neteisingai laikau savo vaikiuka  unsure.gif  Ji pasake,kad staciai kudikio negalima laikyti-tik gulsciai,nes galvyte sunki ir tokia padetis gali pakenkti kakliukui. Dukrytei 4,5men. Nuo 3men. galvytes neprilaikau ir daznai panesiodavau stacia. Ji mielai sukaliodavo galvyte-net nepagalvojau,kad ka negerai darau.  Zinoma, nesiodavau ir ant pilvuko apversta ir gulsciai. Dabar jau galvoju,kad ir galvyte gal ilgiau reikejo prilaikyti g.gif Dar su mama pakalbejau-ji taip pat pritare tai moteriai-sako,kad per anksti nereik maziuku taip drasiai nesiot  verysad.gif  Zodziu, Baigiu uzsigrauzt galvodama,kad gal pakenkiau savo kleckiukui  verysad.gif  Ka jus manot??!!

Nu zdrasti blink.gif Mums 1 mėn. laiko gydytoja neonatologė Santariškėse kaip tik liepė nešioti kuo daugiau stačią viena ranka apjuosus pilvuką, o kitą perkišus per klyną; veidukas į išorę (tikiuosi čia aiškiai aprašiau bigsmile.gif ). Tikrai neklausyk ką tokios bobos šneka. Juolab, kad vaikiukas jau 4,5 mėn. Tuoj sodinti galėsi, o čia nešioti neleidžia blink.gif
Atsakyti
oi kiek daug ir as tokiu pastabu girdejau mirksiukas.gif ir kaip nerimauti pradedavau, bet zinai, jeigu kada nors dar kokia babule tave taip is pusiausvyros bandys isvesti tu jai pasakyk, kad jos nuomones niekas neklause ir vaikus ji kogero jau senokai uzaugino taip, kad mokinti nudienos mamyciu jai nereiketu mirksiukas.gif as savo mazyle jau senokai stacia nesioju ir ji labai patenkina. Svarbu, kad galvyte tvirtai laikytu. Sekmes!
Atsakyti
Aciu visoms 4u.gif
Atsakyti