Aciu
Niu, tai aciu uz smagu palaikyma
Ir as visada maniau,kad kaklo raumenukai turi tvirteti. O jei kudikis tik gules, tai ir atrofuotis gali. O ir mama mano siandien pasake,kad klaidingai mane suprato ir visai tai bobelei nepritaria
Ai, bet kai as tokia paranojiska mama,tai mane labai veikia visokie neva sudrausminimai, ypac vyresniu mamu.
Aciu
Aciu
niekada apie tai nesusimasciau
nesiojau savo dukryte ir viskas buvo ok. o be to tokio amziaus ji nebeguledavo ramiai ant rankyciu, tiesiog pykdavo
jai norejosi viska matyt ir stebet. labai gerai pamenu, kad man taip gaila buvo, kad ji nebeprisiglaudzia prie manes.... :verysad:ir dabar dar kai paguldau ant rankyciu, tai neilgam-rieciasi muistosi ir pyksta...
QUOTE(Augustina @ 2006 06 09, 09:43)
As irgi daznai panesioju stacia. Zinau, kad ilgai negalima, bet kad visai butu negalima???
Pirma karta girdziu
nu jo.. tikrai nukvakus babulė
nuo pat pirmųjų dienų mažiuką stačią nešioju prisiglaudus prie savęs, o kažkur nuo 2,5 mėn. nebeprilaikom ir galvytės
Ir tik taip nešiojamas nurimsta ir šiaip dažnai užmiega
ir tikrai nervuoja kai kokia vyresnė babulė sako "va mūsų laikais tai darydavo taip ir taip.." uj kaip siutina
ir tikrai nervuoja kai kokia vyresnė babulė sako "va mūsų laikais tai darydavo taip ir taip.." uj kaip siutina
Tikrai pasenusiu paziuriu bobul'ka.
Mano mama su anyta irgi aikciojo, netaip laikai, netaip laikai, tai vyras neapsikentes dave anytai knyga paskaityt kaip kudiki laikyti reikia, padejo, nors dar kuri laika truputi burbejo, kad ju laikais kitaip budavo...
tiek dukrą, tiek sūnų nuo gimimo stačiai nešiojau. sūnui didžiausia bausmė būti gulsčiam.
Mano dukrytė labai mėgsta,kai ją nešiojam stačią.Tada ji žvalgosi,jai įdomu.
Kai nešiojam paguldytą,jai tikra kankynė.
pirmą kartą išgirdau, kad negalima vaikučio nešioti stačio. Kiek žinau, mažyliui reikia pabūti įviriose padėtyse- ir stačiai, ir ant pilvuko, ant šoniuko, svarbu, kad vaikutis būtų kuo tvirčiau priglaustas, kad stuburiukas būtų tiesus, na ir galvytę kiek prilaikyti. Bet tai visai mažuliams. Vaikučiai skirtingi ir kiekviena pati geriausiai jaučiam, kaip jiems patogu ant mūsų rankų.
Tikrai neimk į galvą kas ką sako. Tikrai nemanau, kad 4,5mėn vaikiukui kažkas nutiks jei jį stačią panešiosi.
mano sūnelis išvis anksti galvytę pradėjo laikyti.Tai jau nuo kokių 2,5mėn turbūt net neprilaikydavai (tiksliai nepamenu nuo kada). Ir nešiodaavi stačią ikrai dažnai, nes jis išvis labai rankinukas buvo. Kolkas nieko blogo nepastebėjau.
taigi elkis kaip tau pačiai atrodo geriau, ir mažiau klausyk ką šneka (ypatingai vyresni žmonės, nes jų laiakis viskas buvo kitaip).
Laikykis ir negrašk savęs.
Sėkmės
mano sūnelis išvis anksti galvytę pradėjo laikyti.Tai jau nuo kokių 2,5mėn turbūt net neprilaikydavai (tiksliai nepamenu nuo kada). Ir nešiodaavi stačią ikrai dažnai, nes jis išvis labai rankinukas buvo. Kolkas nieko blogo nepastebėjau.
taigi elkis kaip tau pačiai atrodo geriau, ir mažiau klausyk ką šneka (ypatingai vyresni žmonės, nes jų laiakis viskas buvo kitaip).
Laikykis ir negrašk savęs.
Sėkmės
QUOTE(asta.s @ 2006 06 09, 08:57)
Nezinau, gal jau buvo kur si tema, bet vakar isgyvenau toki ivyki-viena moteris "atrase" man velniu, kad neteisingai laikau savo vaikiuka
Ji pasake,kad staciai kudikio negalima laikyti-tik gulsciai,nes galvyte sunki ir tokia padetis gali pakenkti kakliukui. Dukrytei 4,5men. Nuo 3men. galvytes neprilaikau ir daznai panesiodavau stacia. Ji mielai sukaliodavo galvyte-net nepagalvojau,kad ka negerai darau. Zinoma, nesiodavau ir ant pilvuko apversta ir gulsciai. Dabar jau galvoju,kad ir galvyte gal ilgiau reikejo prilaikyti
Dar su mama pakalbejau-ji taip pat pritare tai moteriai-sako,kad per anksti nereik maziuku taip drasiai nesiot
Zodziu, Baigiu uzsigrauzt galvodama,kad gal pakenkiau savo kleckiukui
Ka jus manot??!!
Nu zdrasti
oi kiek daug ir as tokiu pastabu girdejau
ir kaip nerimauti pradedavau, bet zinai, jeigu kada nors dar kokia babule tave taip is pusiausvyros bandys isvesti tu jai pasakyk, kad jos nuomones niekas neklause ir vaikus ji kogero jau senokai uzaugino taip, kad mokinti nudienos mamyciu jai nereiketu
as savo mazyle jau senokai stacia nesioju ir ji labai patenkina. Svarbu, kad galvyte tvirtai laikytu. Sekmes!
Aciu visoms