Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip laikyti ir nešioti kūdikį?

QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 02 11, 09:30)
As maciau kaip 3 menesiu mergyte praktiskai jau net sodina ir laiko ore tik uz pazastyciu.Ar taip galima  g.gif ....man atrodo,kad tik nuo sesiu menesiu galima g.gif ......be to pratina gulet ant pagalvytes...as savo dar nepratinu,nemanau,kad tai irgi reikalinga schmoll.gif tik nuo kokiu sesiu menesiu g.gif

Pagalvės kūdikiams iki metų nereikia, užtenka sulankstyto vystyklo, o nešiojau savąją ant pilvuko paguldžius arba atvirkščiai į rankos linkį galvytę įguldžius. biggrin.gif
Sėkmės augant 4u.gif
Atsakyti
nesioju be jokio kieto pagrindo...
Atsakyti
Straipsnyje "Kengūros priežiūros metodas" gyd neonatologė pasakoja, kad neišnešiotukus gerai yra nešioti vertikaliai, tai ir sveikus naujagimius drąsiai galima taip nešioti smile.gif
Atsakyti
as savo irgi nesiojau be jokiu pagalviu
Atsakyti
Mums irgi buvo iskiles rimtas klausimas,kaip taisyklingai nesioti leliukus,nes mazoji labai greitai priprato prie ranku unsure.gif tada pazistama neurologe patare,kad taisyklingai nesioti reikia viena ranka laikant uz pazastu,o kita po uzpakaliuku,nugaryte i mama atremta staciai,ir ant pilvuko.pastarojo budo nepripazistam,na o viska matyti,aplinkui dairyti ir apziurineti buta dar karta dar karta dar karta-musu mylimiausias uzsiemimas smile.gif tik manau,kad reiks kazka isigyti nesiojimui,nes man rimtai pradeda skaudeti nugara verysad.gif
Atsakyti
nu as pasiguldydavau ant keliu, ranka viena po vaiku, o po ranka pagalve, kad butu patogu. tik kad as kedej sitaip. ir po siai dienai taip migdau ant ranku smile.gif
Atsakyti
mano mažiukei kai buvo 3 mėn. nuejom i mankštas ir kineziterapiaute manes klausia, o kodel jūs tokį mažą vaika statot???? blink.gif
Tai va, o maniške irgi nenorėdavo jau gulčia būt nešiojama....Aišku, kai visisškai mažuliukas kleckiukas, tai sutinku, kad pakanka stačia palaikyti tik atsirūgimui. Bet kai jau laikyt pradeda galvytę, tai vaikui nebeidomu gulėti.... Na, žodžiu. O ir nebepaklausiau aš jos tada, kada jau galima doh.gif g.gif
Atsakyti
Aš taip pat nežinojau, kad negalima nešioti stačiomis. Pirmą sykį apie tai išgirdau api tai, kai nunešiau savo 1,5 mėnesio mergaitę pas chirurgą profilaktiniam patikrinimui. Tai jis tik pamatęs, kad vaiką laikau stačiomis, iškarto išbarė ir pasakė, kad taip nešioti negalima ir kenkia vaiko stuburui ir kad jį reikia nešioti gulsčiomis.
Bandėm mes su vyru po tokio pareiškimo (nes ne juokais išsigandau), nešioti gulščiai, bet visada baigdavosi tuo pačiu: verksmais, o paskui nusileidžiam ir vėl nešiojam stačiai.
Nu nepatinka mano vaikui horizontali padėtis. Pyksta. O stačiai nešiojama būna labai patenkinta, nes dairosi į visas puses, viską mato. Dažnai taip net užmiega man ant krutinės smile.gif
Atsakyti
mano mazyle irgi patenkinta kai laikom ja stacia.tikriausiai taip yra visiems leliukams.ot pavyzdziui yra vaikiuku,kurie labai ilgai neatsirugsta,tai ir turi laikyti stacia.be to,mamos jaucia kas vaikui gerai,o kas ne.
Atsakyti
kai nesioju pasiguldau ant kaires rankos ir supuoju,o kartais ir stacia panesioju,kad atsirugtu.
Atsakyti
Kas pasakė, kad negalima nešioti stačiom,- nieko neišmano, netgi norisi pasakyti, kad tas chirurgas, kuris taip pasakė irgi neišmano. Jau vieno mėnesio vaikus reikia nešioti pakaitom tai ant vieno, tai ant kito klubo. Taip kaip nešioja negrės. Savo klubą truputį pakreipti į šoną, patį šoną truputį išriesti ir pasodinti vaiką ant klubo. Kol dar leliukas nenulaiko galvytės, reikia daryti taip: ta ranka, ant kurio klubo pasodinote, reikia, kad eitų per vaikučio galvytę taip, kad liestų ausytės kraštą ir dalį nugarinės galvos srities, o baigtųsi prilaikant užpakaliuką. Kita ranka, prilaikote nugarytę. Vaikutis įsikimba į drabužius ir apsiveja kojytėm liemenį.
Taip vaikas su rankytėm tvirtai įsikimba į drabužius.
Taip vystosi vaiko griebimo instinktas, vestibiuliarinis aparatas, vaikas savarankiškėja ir tiesiog greičiau vystosi. Ypatingai toks nešiojimas yra rekomenduojamas dėl taisyklingos klubukų padėties.
Kai vaikutis pradeda nulaikyti galvytę, taip galima pasisodinti ir ant pilvo, kai pati stovi.
Jeigu kam įdomu galiu atsiųsti nuotrauką kaip tai atrodo. Tik parašykite AŽ
Atsakyti
Net negalvojau apie tai g.gif Kaip paemiau, taip nesu. Kol galvos nelaike, prilaikydavau kad nesiubuotu i visas puses, o veliau... kaip pats ponas nori taip ir nesu rolleyes.gif , nes jeigu jam nepatinka kaip nesi tai rekia ir raitos ir sukas ant ranku, kol negauna savo. Va ir visas mokslas.
Atsakyti