Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(2Ditute @ 2013 09 28, 22:49)
Sveikos, gal kuri galit įmesti nuorodą SM temos apie valgius iš moliūgo, nu niekaip nerandu doh.gif  doh.gif  doh.gif Radau tik apie cukinijas verysad.gif
Ačiū

http://www.supermama...;#entry60277484
Prasom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 28, 21:46)
Ka gamini is JPB, ar pjovei kad zalia valgytum? Ir ko taip anksti  ax.gif


taigi jau rašiau temoje, kad valgau žalią, kepiau plokštainį su bulvėm. O prapjoviau todėl, kad neiškenčiau, norėjau paragauti, o subrendusių moliūgų, kurie jau atskleidė savo skonines savybes dar neturiu, juk visai neseniai derlių nuėmiau.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,

parsivežėm ir mes savo moliūgus kvapniuosius muscade de provence. Sėklas pirkau maximoje, Nojaus -ekologiškos smile.gif . Auginau pirmą kartą šituos, tai labai sakyčiau gerai, gal kitos pasakys,kad ne, nes neturiu su kuo palyginti.
Sodinau praeitų metų kompostinėje 2 daigus. Tai va parsivežiau 9 moliūgus: 5,8kg, 7,8kg, 6,8kg, 8,1kg, 8,9kg, 11,1kg, 7,1kg , vieną galiūną 18,1kg ir vieną prapjoviau nesvėrusi, buvo jis ir apie kokius 7 kg, nes kaimynas permetė per tvorą ir skilo kotelio vietoje per puse. Skonis nerealus man jo ir neprinokusio bigsmile.gif .

Pernai auginau didžiuosius, bet man jie nepatiko nei sriubai, nei žali valgyti. Šiemet iš vieno daigo nei vienas nemezgė, matyt suprato, kad man jis neskanus lotuliukas.gif .
Tai va tokia mano moliūgų auginimo patirtis. Ant pakelio rašo, kad išsilaiko iki vasario, o čia jūs rašote, kad galima iki gegužės išlaikyti, manau išsilaikys tikrai tiek, nes pernai dičkį 32kg po stalu virtuvėje išlaikėme iki kovo thumbup.gif , po to dalinom visiems ir visi buvo laimingi thumbup.gif
Atsakyti
rytoj keliausim i darzeli biggrin.gif
[attachmentid=230288]
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 28, 20:54)
JPB....  smile.gif

Cielą Lungą di,tą metrinę apsikabinus smagiau atrodytum grauždama biggrin.gif

Pasirodo ir aš turiu graužiamųjų-Crown of prince.Bet dar nepjoviau...turiu dar pomidorų ax.gif Sultys tai man vienos skanesnių iš jų pernai gavosi.Logiškai mąstant,tai jis turėtų tikt varškės virtinukams,jei dantys atšips,žalius graužiant?Su mėtų ar šalavijų padažiuku... essen.gif

Tais Uchiki tai labai patenkinta thumbup.gif Sriuba liuks , su bulvių koše ar plokštainiu irgi, gabaliukai su vištos file -apsirijimas...Manau,kad ir Marina patiks,tik anai dar tuos žvynus reiks nukrapštyt...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 29, 16:47)
Pasirodo ir aš turiu graužiamųjų-Crown of prince.Bet dar nepjoviau...turiu dar


Kodel grauziamuju? Ka is ju darot? Kaip sunkiai jie pjaunasi doh.gif bandem sriuba virt, visai neblogai gavosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievakata: 29 rugsėjo 2013 - 19:28
QUOTE(svieske @ 2013 09 28, 12:36)
Gal galite placiau... Kaip tai daroma g.gif

Jūs apie naminę mascarpone ar pyragą?

QUOTE(matuke @ 2013 09 28, 16:01)
Neuzilgo kepsiu siuos keksiukus  tongue.gif
Gal Yerena ir sukritikos, kad ne desertinis moliubas, bet naudosiu Ushiki Kuri, nes vieninteli turiu jau subrendusi, parsivezta pries 3 savaites cool.gif

Nekritikuosiu, bet desertams tinka Delicata, Crown Prince, Sweet Meat, Baby Bear ar koks Small Sugar. Ypač iš paskutiniųjų labai mėgsta amerikiečiai kepti pyragus.

QUOTE(adija5 @ 2013 09 28, 16:59)
Yerena,parašykit,jei nesunku,kurios veislės labiausiai su varške tinka ir aš atsikabinsiu blush2.gif

Varškės nevalgau, nes nemėgstu blush2.gif

lora111, sveika sugrįžusi thumbup.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 09 29, 16:47)
...gabaliukai su vištos file -apsirijimas...Manau,kad ir Marina patiks,tik anai dar tuos žvynus reiks nukrapštyt...

Smagu, kad patiko mirksiukas.gif Marina irgi puikiai tiks, tik padažas nebus tokios saulėtos spalvos.
Atsakyti
diuni, jei cheesecake'as- tai pagrindas Niujorko sūrio pyragas, tik apačia riešutinė (su keptais lazdyno riešutais) arba imbierinė, pakeltais kraštais iki formos viršaus ir be grietinės sluoksnio. Į įdarą (1 kg mascarpone arba varškės) papildomai 500 g kepto trinto moliūgo ir 2 a.š. prieskonių meduoliams.
Jei pyragas- trapi tešla, įdarui reikia (proporcijų nepasakysiu, darau iš akies, bet jis būna labai skystas, vėliau tirštėja trynių sąskaita orkaitėje, atšaldytas būna pudingo konsistencijos) kepto trinto moliūgo, trynių, cukraus, grietinėlės ir prieskonių (cinamono, imbiero, muskato riešuto, gvazdikėlių ir kardamono). Viršų padengti stooooru plaktos grietinėles sluoksniu.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 29, 16:47)
Cielą Lungą di,tą metrinę apsikabinus smagiau atrodytum grauždama biggrin.gif


biggrin.gif

JPB jau į pabaigą, suku galvą kokį sekantį reikės pjauti... bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 09 29, 14:01)
rytoj keliausim i darzeli  biggrin.gif
[attachmentid=230288]

Ot ačiū už idėją bigsmile.gif O su kuo akis , nosį ir kepurę priklijavot??
Atsakyti
Gal pravers tokioms pradedančiosiom kaip aš smile.gif nes jau susimaišau kas kaip smile.gif


http://namudarkytoja...-isirinkti.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 rugsėjo 2013 - 09:42
QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 18:21)
Vieno puodo patiekalas:

Dviguba vištos krūtinėlė (kaulą ir odelę pašalinti), supjaustyta išilgai juostomis (vidinės, mažosios filė dydžio) arba kubeliais, kam kaip patinka
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai
2 šauštai miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sviesto

1 Hokkaido moliūgėlis (pašalinti sėklas, galima lupti, aš nelupu odelės, supjaustyti vieno kąsnio kubeliais)
svogūnas (smulkiai supjaustytas)
200 g mažesnių pievagrybių (supjaustytų į 4 dalis)
2 šaukštai sviesto
150 ml grietinėlės (36 proc.)
500 ml naminio vištienos sultinio (tik ne iš kubelių!!!)
1 šaukštas miltų (nebūtinai)

Paruoštą vištieną apibarstyti prieskoniais ir gerai permaišyti su aliejumi. Įberti miltų ir viską gerai pakratyti (darau zip maišelyje), kad viskas apsiveltų miltais. Atidėti.
Paruošti daržoves- moliūgą, svogūną ir pievagrybius.
Didesniame puode ištirpinti šaukštą sviesto, jame apkepti iš abiejų pusių vištieną su visais miltais ~5 min. Mėsą išimti. Į tą patį puodą įdėti šaukštą sviesto ir jame greitai (~2 min) apkepti smulkintus svogūnus ir pievagrybius. Išimti. Į tą patį puodą vėl įdėti šaukštą sviesto ir jame tik apkepti (~4 min) moliūgo gabalėlius. Nepergyventi dėl susidarančių "apnašų ant dugno"- viskas ištirps padaže. Bet jei kas bus pridegę, bet neturėtų, nes dažnai tenka vartyti daržoves- geriau puodą išplauti. Ant moliūgo sudėti vištieną, įpilti karštą sultinį (mėsa nebus panardinta skystyje), užvirinti ir virti ~3-5 min, kol moliūgas suminkštės nepermaišant turinio (priešingu atveju tiesiog sutrinsite gabaliukus). Supilti grietinėlę, judinant puodą grietinėlę tolygiai pasiskirstyti sultinyje. Ant viršaus sudėti grybus su svogūnais ir pakaitinti porą min, kad padažas sutirštėtų. Tiekti su bulvių košę.
Tipstanti burnoje, skaniausia vištiena, kokią tik ragavau  wub.gif Padažas tampa net oranžiniu nuo moliūgo, gabaliukai laiko savo formą.

Jeigu naudojamos vandeningos veislės, padažą galima sutirštinti šaukštu miltų.

Skanaus  mirksiukas.gif




kadangi recepto virtuveje neturejau, bet buvau perskaicius, tai is atminties gaminau, aisku proprciju neislaikydama, blush2.gif

bet kaip skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Kartojom po tris kartus , net vyras, skeptiskai ziurintis i moliugus, net dukra thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti