Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

biggrin.gif o aš kepiau tuos pyragus...pirmą ir antrą , o to , kur su kakava dar ne...nu skanu thumbup.gif ypač tas antras , kur pagrindas iš sausainių , o viršus moliūgai su varške...tas dabar bus kasdien... lotuliukas.gif kol nusibos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 06 spalio 2013 - 11:12
QUOTE(saintlina @ 2013 10 05, 19:22)
Yerena, o jei moliūgas buvo žalias ir pradėjo keist spalvą į terakotos - tai valgyt geriausia bus jau tada, kai visas persispalvins?

Jūs apie muskatinius? Turi jie išgulėti savo. Jei palanki vasara- vaisiai jau keičia spalvą ant krūmo, jei šaltoka ir drėgna- po gero mėnesio sandėliavimo. Taip kad spalva dar nieko nesako...

QUOTE(adija5 @ 2013 10 05, 23:23)
Nu va,ir galvok ką nori  g.gif Kol kas tikrai tikrai tik to Burgess buttercup, kurį Amba prigyrė ieškosiu...
Dariau tas šiltas salotas su pelėsiais.Nu,ką aš žinau... skanu...ypač kriaušės karamelizuotos ax.gif ... Panašu,kad daugiau ir nedarysiu...  schmoll.gif
Yerena,o gal ir moliūgus karamelizuojat kaip nors?Ar tik orkaitėj kepat apcukruotus?

Kriaušės yra labai dėkingas vaisius virtuvėje, o karamelizuotos- tinka ir saldiems, ir pikantiškiems patiekalams.
Jei mėgstate trintą sriubą, auginkite dar Uchiki Kuri arba Butternut tam tikslui. Paskutinysis iš viso yra universalus- ir žalią valgyti, ir keptą, ir konservuotą.
Moliūgų nekaramelizavau, nes labai jau jų siauras pritaikymo spektras patiekaluose. Vaikai tik noriai valgo keptas orkaitėje saldžias puseles.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 05, 22:23)
Dariau tas šiltas salotas su pelėsiais.Nu,ką aš žinau... skanu...ypač kriaušės karamelizuotos  ax.gif Moliūgų,tai ir tau ,Saintlina,palikau biggrin.gif Panašu,kad daugiau ir nedarysiu...  schmoll.gif


darysi darysi. Tik gal be moliūgų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 06, 11:52)
Jūs apie muskatinius? Turi jie išgulėti savo. Jei palanki vasara- vaisiai jau keičia spalvą ant krūmo, jei šaltoka ir drėgna- po gero mėnesio sandėliavimo. Taip kad spalva dar nieko nesako...


o tik muskatiniai keičia spalvą?
Atsakyti
Sveikos moliūgų mėgėjos smile.gif Noriu paklaust, o prie kurių moliūgų priskiriami "Amazonka" moliūgai? Kokiems patiekalams jie labiausiai tinkami?
Atsakyti
adija5, jei išmesti moliūgą iš šiltų salotų, jį reiktų kažkuom neutraliu pakeisti, nes jei vien tik kriaušės-sūris-riešutai, skoniai labai koncentruoti ax.gif padažo gi dar trūksta.

QUOTE(saintlina @ 2013 10 06, 15:31)
o tik muskatiniai keičia spalvą?

Į rudą spalvą ar bendrai?
Taip, visi muskatiniai, kurie augdami turi tamsiai žalią spalvą vėliau tampa terakotiniais. Dar Table King/Queen Acorn keičiasi. Kai kurie pilki moliūgai keičia odelės spalvą į tamsiai geltoną. Balti moliūgėliai tampa dramblio kaulo spalvos su laiku. O kuriuos dar turite?
P.S. Danka Polka, Kakai, Miranda tampa geltona su laiku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 06 spalio 2013 - 20:11
QUOTE(yerena @ 2013 10 06, 20:04)
Į rudą spalvą ar bendrai?
O kuriuos dar turite?


į terakotos smile.gif Aš čia dėl savo anų nežiniukų suku galvą. Kadangi pradėjo plytos atspalvį įgaut, tai galvoju - o gal netyčia čia tie Muskade de Provence? bigsmile.gif Mažoki tik, nes įsivaizdavau, kad anie didesni turi būti. Gal turiu visgi šansų jų paragaut smile.gif
O turiu visokių.. daugumą pažįstu. Iš tų, kur sodinau, bet neradau, yra Tristar Triamble, Marina di Chiogga ir Muscade de Provence. Pirmieji du labai charakteringi, tikrai atskirčiau. Lieka trečiasis. Arba tie mano žalieji nei vieni iš paminėtųjų, užaugo neaišku kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 06, 21:04)
jei išmesti moliūgą iš šiltų salotų, jį reiktų kažkuom neutraliu pakeisti, nes jei vien tik kriaušės-sūris-riešutai, skoniai labai koncentruoti ax.gif padažo gi dar trūksta.

O kas tai būtų?Nors aš galvoju,kad gal pabandysiu dar kartą,bet tuos moliūgų gabaliukus sublenderiuosiu ir gausis kaip padažas g.gif Aš jau ne pirmą kartą pastebiu,kad užmaskuoti moliūgai labai skaniai sueina,o va gabaliukais anikaip schmoll.gif Net ta pati sriuba,jei nesutrinta,man nelabai gardu,švelniai tariant,o va sutrinta jau vau thumbup.gif ...
O gal žinot kokie moliūgai tiktų šokolade gabaliukais panardint?Nu kaip braškės ar vyšnios,pvz. ax.gif Su Sweet dumpling nelabai-per sausi kažkokie gavosi pakepti orkaitėj.Ir Yerena,gal galima tų citrininių kotletų receptą,a?Nu nelabai man skanu kotletai aplamai,bet gal tie citriniai patiktų g.gif Turiu krūvą naminio antienos ir vištienos faršo doh.gif
QUOTE(saintlina @ 2013 10 06, 21:44)
O turiu visokių.. daugumą pažįstu. Iš tų, kur sodinau, bet neradau, yra Tristar Triamble, Marina di Chiogga ir Muscade de Provence.

Tai ir pas tavi tą Triamble nukniso g.gif ?Pas mani 5 veislės dingo,o atsodino tik dvi...Marinas paliko,tuoj vieną ir bandysiu,nes vis ten prie kotuko sujungimo kažkoks skystimas pasirenka g.gif Nupasakosiu:įdarysiu žąsį... biggrin.gif
Antra para su tais boileriais duoduos-pilna vonia paukštienos doh.gif Kam juos vienu metu taip masiškai naikint niekaip nedašunta ,bet kai už dyką duoda,tai nelabai ir klausinėju tongue.gif Ar ir jūs taip visus ant karto karakirinat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 07 spalio 2013 - 01:47
QUOTE(adija5 @ 2013 10 07, 02:46)
Antra para su tais boileriais duoduos-pilna vonia paukštienos doh.gif Kam juos vienu metu taip masiškai naikint niekaip nedašunta ,bet kai už dyką duoda,tai nelabai ir klausinėju tongue.gif Ar ir jūs taip visus ant karto karakirinat?

todėl, kad yra pjovimo laikas ir visiems paukščiams vienodas, per anksti ir per vėlai tai padarius, sunku būtų plunksnas nupešiot wink.gif

Psio, vakar paskutinis arbūzas buvo suvartotas.
Atsakyti
Vakar buvau turguj. Norėjau Butternut nusipirkti. Negavau. Bet už tai gavau Muskade de Provence nusipirkti bigsmile.gif Turėsiu paragavimui. Dar liko Uchiki Kuri gauti biggrin.gif
Tiesa vakar dariau sriubą iš dankos. Pelėsinis sūris ir kepintos jos sėklos stipriai pagerino skonį thumbup.gif
saintlina, maniškis muskade de providence labai charakteringom storom rievėm eina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 10 06, 20:58)
Sveikos moliūgų mėgėjos smile.gif Noriu paklaust, o prie kurių moliūgų priskiriami "Amazonka" moliūgai? Kokiems patiekalams jie labiausiai tinkami?


Niekas neaugina amazonkų ? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 10 07, 09:10)
saintlina, maniškis muskade de providence labai charakteringom storom rievėm eina smile.gif


ir aš googlyje tas rieves matau, o pas savo moliūgą - nelabai biggrin.gif Va toks pas mane (tik foto jis apsimeta melsvu, o iš tikrųjų žalias).
Nors, galų gale, koks skirtumas kaip jis vadinasi. Jei nebus skanus, tai ar toks vardas,ar kitoks - vistiek skonis tas pats smile.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 10 07, 01:46)
Ar ir jūs taip visus ant karto karakirinat?


nea, mes po kelis. Mama septyniasdešimt štukių augina, kur jau ten visus iš karto blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 spalio 2013 - 10:49