Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(saintlina @ 2013 10 06, 21:44)
Iš tų, kur sodinau, bet neradau, yra Tristar Triamble, Marina di Chiogga ir Muscade de Provence...Arba tie mano žalieji nei vieni iš paminėtųjų, užaugo neaišku kas  smile.gif

QUOTE(NERA @ 2013 10 07, 10:10)
saintlina, maniškis muskade de providence labai charakteringom storom rievėm eina smile.gif

Nei vieno iš paminėtų nėra nuotraukoje. Visiems yra būdingi tam tikri požymiai- stipriai išreikštos rievės (ir užuomazgą galima pagal tai atpažinti), spalva, žiedo pusėje galiuko užbaigimas, gumbai. Gal būt gavote kryžmintas sėklas g.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 10 07, 02:46)
O kas tai būtų?Nors aš galvoju,kad gal pabandysiu dar kartą,bet tuos moliūgų gabaliukus sublenderiuosiu ir gausis kaip padažas g.gif
O gal žinot kokie moliūgai tiktų šokolade gabaliukais panardint? Ir Yerena,gal galima tų citrininių...

Gal cukinija, jei moliūgas netinka? Kokio skonio ir konsistencijos būtų moliūgo padažas? Dėl šokolado- pabandykite muskatines veisles, jos sultingos, turi malonų meliono aromatą bei salstelėjusi skonį. Bet ar tiks toks derinys- sunku nuspėti valgytojo skonį.
Citrininiai kotletai (darau iš akies):
vištienos krūtinėlės mėsos
kiaušinis
druskos
kalendros sėklų
citrinos žievelės
juodgrūdės sėklų
smulkintų (šviežių, marinuotų ar džiovintų) aitriųjų pipirų.
Viską (jei vaikai valgys, jiems pipirų nedėti) sumesti į smulkintuvą, formuoti kotletus rankas vis drėkinant vandeniu, nes baisiai aplimpa faršu (papildomai dar gausiai apvolioju sezamo sėklose) ir kepti keptuvėje. Tiekti su daržovėmis (mums skainiausia su šermukšnių padažu).

Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 10 04, 18:38)
Nebent tik per karšta orkaitė g.gif
Receptą radau čia , šitoj temoj, manau, patikrintas smile.gif
Tik neparašyta kiek kepimo miltelių dėti, tai dėjau 2 šaukštukus g.gif

Panašiam kiekiui miltų ir moliūgo (tik man neaišku ką su moliūgu toliau darote, mano recepte reikalingas kiekis- 500 g moliūgo tyrelės), reikia 2 a.š. kepimo miltelių ir 1 a.š. sodos. Viršus dengiamas kreminiu glajumi, būdingu amerikiečių morkų pyragui.

P.S. Pamiršau temperatūrą- 180 C, kepu didesnėje stačiakampėje formoje ~25 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 07 spalio 2013 - 14:31
As auginau Amazonka,taciau nezinau prie kokio skonio juos priskirti.Tiesiog is eiles imu ir kazka gaminu.O rusiu turejau keleta.Man jie uzaugo gana nedideli,bet kaip dabar ziuriu,tai gerai.Prasipjovei,pagaminai sriuba,kita diena kepi kugeli,vel perpus su bulvem dedu. ir ramu,moliugo beveik ir nera.Na jei liko,galima dar issispausti sulciu ir isgerti.O ka daryti su didziuliu kai zmogus gyveni vienas?Drauges irgi turi sodus,moliugu uzsiaugino.Kitais metais auginsiu tik nedidelius.
Atsakyti
vakar vyras perkasinejo darza, tai rove visus likucius. Musu moliugai siemet augo prie tuju, daug virksciu kabinosi i tujas, tik kai jau pradejo intensyviai augt vaisiai, kai kurie nuslinko zemyn ax.gif nu ir ka... patempe vyras uz virksciu, kad israut, ismest, o is tuju ant zemes sleptelejo moliugelis ir perskilo . tas nunese ant kompostines ismete ir atejo pasigirt. Aisku nubegau, atsiprasiau moliugelio ir parsinesiau namo smile.gif bet jis neprinokes, gal net neuzauges g.gif nes vidurysdar pilnas is su vos ryskejanciomis seklomis ( na kaip cukinijos kad buna jaunos) ...

Klausimas, ar toki moliuga galiu valgyt? Tiesa biskeli paveluotas klausimas, nes jau vakar valgem bulvinius blynus perpus su tuo moliugu, siandien jau keksiukus kepiau is jo ... ir dabar vistiena ruosiuosi troskint su moliugu...

Ar nebus bloga nuo tokio nesubrendelio g.gif blush2.gif Po blynu tai liuks, ir labai skanu buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 10 07, 15:50)
Klausimas, ar toki moliuga galiu valgyt? Tiesa biskeli paveluotas klausimas, nes jau vakar  valgem bulvinius blynus perpus su tuo moliugu,  siandien jau keksiukus kepiau is jo ... ir dabar vistiena ruosiuosi troskint su moliugu...

Ar nebus bloga nuo tokio nesubrendelio  g.gif  blush2.gif Po blynu tai liuks, ir labai skanu buvo smile.gif

QUOTE(matuke @ 2013 09 27, 00:47)
Ar visi moliūgai (net dekoratyviniai) yra valgomi?

Visi moliūgai yra valgomi, tik subrendę dekoratyviniai yra labai kieti ir pasitaiko karčių vnt.

Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 07, 11:13)
Nei vieno iš paminėtų nėra nuotraukoje.

na, nėra tai nėra. Va palauksiu, ką Adija apie Marinką pasakys, gal ir man nebereiks kitais metais smile.gif
Adija, o tu to provanso muskatinio neaugini? Pasikliaučiau tavo skoniu ir žinočiau, ar išmest man juos iš galvos, ar dar ne.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 07, 16:05)
Adija, o tu to provanso muskatinio neaugini? Pasikliaučiau tavo skoniu ir žinočiau, ar išmest man juos iš galvos, ar dar ne.

Auginau,turiu cielus du,vieną kiniečių Naujiems laikau...Derlingesni tik Waltham butternut buvo,pusantro užaugino biggrin.gif Šiandien sriubą viriau iš vieno,nu net nėr ką lygint su tuo Uchiki irnesakyk.gif Man iš Kuri daug skanesnė gaunasi.
O Marina,jei gerai pamenu,tai irgi krakmolinga turėtų būt.Nupasakosiu biggrin.gif

Vis tik man labiau reikalingi sriubiniai ir troškiniams mastau.gif Desertams kažkaip nelabai eina...Ir šiaip iš saldumynų man tik juodas šokoladas,kaip Ventai,patinka.Iš saldžių kepinių- tikras totorkų palikuonių padarytas šimtalapis wub.gif Ale ten moliūgo nepridėsi.Nu dar ledai,bet kaip su moliūgu juos padaryt,žalio supratimo neturiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 07, 15:27)
Panašiam kiekiui miltų ir moliūgo (tik man neaišku ką su moliūgu toliau darote, mano recepte reikalingas kiekis- 500 g moliūgo tyrelės), reikia 2 a.š. kepimo miltelių ir 1 a.š. sodos. Viršus dengiamas kreminiu glajumi, būdingu amerikiečių morkų pyragui.

P.S. Pamiršau temperatūrą- 180 C, kepu didesnėje stačiakampėje formoje ~25 min.

Tai varna aš doh.gif , moliūgą sutarkavau ir viskas verysad.gif , o pasirodo, kad tyrelės reikia biggrin.gif
Bandysiu vėl smile.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 10 07, 18:11)
Tai varna aš doh.gif , moliūgą sutarkavau ir viskas verysad.gif , o pasirodo, kad tyrelės reikia biggrin.gif

As kepiau su tarkuotu moliugu, puikiai viskas gavosi. Reikia labai ziureti miltus, nepadauginti, tesla turi buti tirsta , mazdaug kaip kugelio tarkes,tokios konsistencijos, priesingu atveju pyragas per kietas gausis. O jeimper mazai miltu-bus kose, zodziu labu svarbus tas tarkes-miltu santykis.
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 10 07, 18:11)

Aš nežinau pagal kokį Jūs darote receptą (darbo eiga) ir ką jame reikia veikti su moliūgu- gal tik jį sutarkuoti? g.gif Manajame dar figuruoja prieskoniai ir riešutai.
Dėl tyrelės- arba perkate gatavą parduotuvėje (skardinėse) arba gaminatės pati- verdate ar kepate ax.gif Čia ne tas pats, kas smulkiai sutarkuoti žalią moliūgą.
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2013 10 07, 20:29)
...Reikia labai ziureti miltus, nepadauginti, tesla turi buti  tirsta , mazdaug kaip kugelio tarkes,tokios konsistencijos, priesingu atveju pyragas per kietas gausis. O jeimper mazai miltu-bus kose, zodziu labu svarbus tas tarkes-miltu santykis.

Bet jei recepte nurodyta 3 st. miltų- tai atitinkamai 3 ir beriu (nebent miltai yra laikomi drėgname rūsy (???) ir jų reiktų gerokai mažiau). Recepte nenurodytas stiklinės tūris, kepimo miltelių kiekis- maždaug daryk iš akies g.gif Kepiniai su žaliom daržovėm reikalauja kur kas daugiau kildiklio, be to- nenurodytas moliūgo tipas- sultingas ar sausas. Jei renkamės sausesnį- miltų reikės gi mažiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 07 spalio 2013 - 20:20
QUOTE(adija5 @ 2013 10 07, 17:47)
...Nu dar ledai,bet kaip su moliūgu juos padaryt,žalio supratimo neturiu  schmoll.gif

Yra ir moliūginių ledų. Visų pagrindas tas pats- pienas/grietinėlė, saldiklis, tryniai ir priedai. Kaip tik savaitgaliui planuoju vieną jų receptą išbandyti su apelsino žievele bei graikiškais riešutais.
Atsakyti
na moliūgų desertai ne man schmoll.gif kepiau pyragą su trapia tešla kur darosi krepšelis ir įdaruimoliūgas su kiaušiniais, citrina ir t.t. Nu skonis tai man ėn pro kur. Bandžiau dar delicata cukrumi pasibarstyti ir kepti. ir tas man jau ne......... fe fe fe. Vistik man moliūgas geriau troškiniuose, sriubose ir panašiuose dalykuose. Su vištiena tas troškinukas liuks buvo, sriuba trinta irgi patinka. Na matyt kiekvienam savas reikalas. Todėl daugiau manau saldumynų ir negaminsiu iš gražuolių moliūgėlių. Tik labai smalsu buvo, tai reikėjo išbandyti.
Atsakyti