Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Avijacija @ 2013 10 08, 08:30)
na moliūgų desertai ne man  schmoll.gif  kepiau pyragą su trapia tešla kur darosi krepšelis ir įdaruimoliūgas su kiaušiniais, citrina ir t.t. Nu skonis tai man ėn pro kur.

Labai greitai nuvertinote kepinius. Moliūgas gi nesuteikė jokio skonio Jūsų įdarui, tik užkimšo jo didesnę dalį, o jei jį pakeisti konservuotų su ar be prieskonių- niekada tam reikalui nepirktumėte konservuotų vaisių iš parduotuvės. Dauguma kas valgė tokį desertą teigė, kad į sudėtį įeina konservuoti persikai ax.gif
Atsakyti
Siemet pirma karta pasisodinau arbuzu siltnamyje(pleveliniame) ,cia,forume radome foto,kaip kompaktiskai juos auginti,pakabinant vaisius.Sejau :Sugar baby" ir " ZŁOTO WOLICY H" Esame labai patenkinti ,arbuzai uzaugo nuo 2kg.iki 5.5kg ir labai saldus biggrin.gif biggrin.gif Sekmes arbuzu auginime kitais metais mamytems 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif mergaitės , priminkit , o kaip verdat pienišką sriubą su moliūgu , bulvėm ir morkom...ar irgi reikia sublenderiuot...kaip skaniau blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
vakar dariau vistiena su moliugais ( be pievagrybiu ), si kart valge ir sunus, bet sake, jei nebutu moliugo but skanu doh.gif blush2.gif na bent nors tu moliugo gabaliuku nebutu ( nevisi suvirt spejo, kaikurie liko ir tai nepatiko doh.gif )
is ir trintos moliugu sriubos nevalgo , sake vaikisko netiketumo spalvos sriuba ir valgyt nesinori doh.gif biggrin.gif o vat keksiukus beatos kepiau su moliugu, tai maciau valge. Tik man ir nepatinka, kad truputi sutupia iskepus, matyt irgi darant tiksliai pagal recepta kazkas nepatinka, ar moliugas perskystas, miltu reik daugiau gal smile.gif

p.s. sunus tai jau subrendes, ne vaikas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lusasita: 08 spalio 2013 - 18:03
QUOTE(diuni @ 2013 10 08, 11:37)
blush2.gif mergaitės , priminkit , o kaip verdat pienišką sriubą su moliūgu , bulvėm ir morkom...ar irgi reikia sublenderiuot...kaip skaniau blush2.gif  ax.gif  4u.gif

As verdu pieniska sriuba su moliugu ir makaroniukais, kaip ruziukai tokios formos, itarkuoju su burokine trintuve. Man labai patinka , jau l.senai ja verdu, anksciau su tais moliugais kokiu seklos yra musu pard., dabar su naujais.
Atsakyti

Nu va, pagaliau atkapsčiau originalų receptą, pagal kurį kepiau pyragą ir neiškilo verysad.gif

Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui

Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Gal kas pasakys apie kepimo miltelius ( jau gavau patarimą dėti 2 šaukšt kepimo miltelių ir 1 sodos) įdomu ar iškiltų tada g.gif Ar kam gavosi nesukritęs, ačiū iš anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 07, 22:47)
Kaip tik savaitgaliui planuoju vieną jų receptą išbandyti su apelsino žievele bei graikiškais riešutais.

Tai jau ir lauksiu recepto ax.gif Tiesa,aš toj ledų mašinėlėj gaminu,ir be graikiškų,nes man tų graikų kvapas nelabai patinka... schmoll.gif
QUOTE(Avijacija @ 2013 10 08, 08:30)
Vistik man moliūgas geriau troškiniuose, sriubose ir panašiuose dalykuose. Su vištiena tas troškinukas liuks buvo, sriuba trinta irgi patinka.  Todėl daugiau manau saldumynų ir negaminsiu iš gražuolių moliūgėlių.

drinks_cheers.gif Man irgi.Tiesa,dar su varške man tinka-apkepai,varškėčiai ir t.t.Ir bulviniuose patiekaluose skanu.Keptos riekelės,bent jau Sweet mama ir Dumpling tai visiškai nevalgomas patiekalas pas mumis schmoll.gif Jei dar žali kažkokio nedanokusio avokado ir pašalusios bulvės skonio,tai pakepti aplamai nenupasakojami...nei su paprastu,nei su šokoladiniu sviestu...

Nors tą pumpkin cheesecake kažkurį variantą bandysiu...Tik įkvėpimo palauksiu ax.gif


Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 10 08, 21:13)
Nu va, pagaliau atkapsčiau originalų receptą, pagal kurį kepiau pyragą ir neiškilo verysad.gif

Gal kas pasakys apie kepimo miltelius ( jau gavau patarimą dėti 2 šaukšt kepimo miltelių ir 1 sodos) įdomu ar iškiltų tada g.gif Ar kam gavosi nesukritęs, ačiū iš anksto smile.gif


tai geriausią patarimą jau gavot.
Nežinia kodėl Jūsų recepte nenurodytas kepimo miltelių kiekis, o jų kepiniams su moliūgu reikia tikrai gerokai daugiau nei paprastam pyragui.
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 10 08, 22:13)

Gal kas pasakys apie kepimo miltelius ( jau gavau patarimą dėti 2 šaukšt kepimo miltelių ir 1 sodos) įdomu ar iškiltų tada g.gif Ar kam gavosi nesukritęs, ačiū iš anksto smile.gif

Tikrai turetu uztekti, as dejau tik 2 a.s. kepimo m., sodos nedejau. Bet dar noriu pasikartoti del miltu-trecia stikline berkite po truputi, ziurekit kad tesla nepasidarytu sunki ir klampi, vos ismaisoma. Man paskutini kepima gavosi pyragas toks kietokas ir sausas-miltu padauginta.
Sekmes kepant 4u.gif
Aj, dar pasiulysiu, jei turit keksiuku formeliu, tai pasidarykit maziau teslos ir pasibandykit, kad netektu nusivilti cielu pyragu ax.gif
Papildyta:
Sweet Dumpling pas mane irgi pakolkas be panaudojimo g.gif
Delicata viena idejau virt su bulvem, gaminau bulviu kose-be priekaistu :-) klausimas tik kiek moliugas sveikiau uz bulve, nes krakmolingi tai vienodai
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 10 09, 08:38)
Delicata viena idejau virt su bulvem, gaminau bulviu kose-be priekaistu :-) klausimas tik kiek moliugas sveikiau uz bulve, nes krakmolingi tai vienodai


Bulvės turi 12-24 proc. krakmolo, moliūgai- apie 6 proc.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 09, 10:02)
Bulvės turi 12-24 proc. krakmolo, moliūgai- apie 6 proc.

Aisku bigsmile.gif
Sakydamama 'vienodai' turejau omeny ne procentus o pajutima, man taip susilygino biggrin.gif
Ka siom dienom grauzi ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 09 spalio 2013 - 10:06
aš tai šiandien ruošiuos vištos kūną marinuoti. Kaži jei moliūgą paprieskoniavus kaip yerena rašė apie JPB, tiktų kartu kepti? nors juk nemanau kad turi pyktis šie du produktai smile.gif padažiuką dar kokį sumeistrausiu.......
Atsakyti