QUOTE(jurginėlis @ 2013 11 06, 09:35)

taigis nieko mandro, kubeliais pjaustyti moliūgai, kepti su žolelėm, o šalia lėkštėj tokiais pat kubeliais papjaustyti žali ananasai. Kas matėt
kėptą ananasą? gal jis tikrai spalvą iš geltonos į oranžinę keičia...Kaip kitaip vaikį moliūgais pamaitinčiau, jei
tik pamatęs kratosi
Ananasas nekeičia spalvos nei troškintas, nei keptas orkaitėje, nei grilyje. Tuo labiau jų (moliūgo ir ananaso) minkštimo struktūros yra visiškai skirtingos.
Sutinku su vieno garsaus virėjo teigimu, kad moliūgas ne vien trintai sriubai tinkantis (su retoriniu klausimu lietuviams kaip gamina moliūgą, kad šeimose atsiranda antipatija moliūgui apskritai). Teko "ragauti" moliūgų košės pas pažįstamą- susisluoksniavusi, vandeninga, sūri masė (moliūgas, vanduo, druska). Jos dukra
net atsisako ateiti valgyti, kai mama gamina tokį garnyrą. O pavaišinus jas koldūnais įdarytais moliūgu su čiobrelio sviestu- mergaitė paprašė įdėti dar išsinešimui.