Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Merginos, kvieciam prisijungti visas 4u.gif

user posted image
Papildyta:
Nuostabus vaizdas vakare buna!!!!
Atsakyti
vijoleta20, thumbup.gif puiki idėja, tik gaila, kad taip toli...
matuke, štai Lunga (nebuvau namuose 5 dienas- o jis tai staigiai sugedo- bet žinojau, kad buvo nepilnai sunokęs). Plius dar dvi paskutines dienas "nakvojo" lauke. Gedimas matosi tamsesne dėme nuo kotelio (o antroje nuotraukoje matosi gedimo greitis):
user posted image user posted image
Nesunokęs muskatinis moliūgas:
user posted image user posted image
Savaime užgijusios žaizdos:
user posted image user posted image
user posted image user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 25, 15:20)
Iš vidaus moliūgas nepradeda pūti, simptomai iš karto matosi išorėje: arba pašąla, arba guli šalia pelyjančių vnt., arba yra pažeistas taip, kad savo jėgomis neįstengia "užlopyti" žaizdos. Jei pastebėjote- pažeistoji vieta (įdrėskimas ir pan.) ir net prapjovus moliūgą jis išskiria baltą, tąsų skystį, savotišką sulą. Nereikia tos vietos sausinti. Ji aptraukia pažeistą vietą ir moliūgas toliau negenda. Bet jei jau "atsirado" 3 cm įdubimas nuo neatsargaus transportavimo- pats moliūgas nesusitvarko. Toji vieta genda. Tada galima bandyti gelbėti ir papildomomis priemonėmis.
Vakare įdėsiu savaime užgijusių žaizdų vaizdelių.



Ačiū už paaiškinimus ir vaizdelius 4u.gif
Atsakyti
Pratesiu tema del koteliu, pas maneva toks baltas pelesiukas
Prakrapsciau kota-sausas g.gif
user posted image
user posted image

Vistiek as ji nulaupiau ir apipjausciau, ta kota, moliugas kietaw,be jokiu pavytimu ar paminkstejimu, bet vistiek nerimauju kad per kotus gedimas neprasidetu
user posted image

Cia dar du su itartinais koteliais buvo -butternutas jau prapjautas, nes butu pradejes gesti, o tas pilkas tai buvo su 4-5cm storio kotu-is pirmo zvilgsnio atrode kad dziusta graziai tas kotas, bet nulauzus pamaciau kad nelabai jau ten grazu, tai irgi apipjausciau ir apdziovinau- paliktas stebejimui, butugerai kaddar lapkriti pastovetu. Apie ji raso kad gruodzio men labai cukringumas padideja . Cia Sdobnaja Pyška.
user posted image
Atsakyti
matuke, taip nutinka, kai rudenį, po derliaus nuėmimo, moliūgai nebuvo pakankamai gerai pradžiovinti. Pelėsis atsiranda toje vietoje, kur išdžiuvusi dalis ribojasi dar su žalia kotelio dalimi.
Atsakyti
thumbup.gif viriau ir aš iš Marinų sriubą- puiki išėjo...dar kepiau ir pyragą , tai tas sausokas tikrai iš jos , reikėjo dėt daugiau grietinėlės...
Dabar lauksiu pasisakymų- ką iš Princų tų pilkų gaminat ax.gif smile.gif Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 11 02, 19:02)
thumbup.gif viriau ir aš iš Marinų sriubą- puiki išėjo...dar kepiau ir pyragą , tai tas sausokas tikrai iš jos , reikėjo dėt daugiau grietinėlės...
Dabar lauksiu pasisakymų- ką iš Princų tų pilkų gaminat ax.gif  smile.gif Dėkui 4u.gif

Sriubai tikrai Marina tinka drinks_cheers.gif Bulvių košei,bulvių tarkės patiekalams, vietoj visokių miltų padažų,pvz,guliaše,troškiny.Bet sulčių tai spaust neapsimoka...
Atsakyti
Yerena, taip, ten papelija kur sausas kotas ribojasi su nesudziuvusia dalim, tik tiek kad jau visai arti moliugo mesos, ar neprades gesti g.gif
Vakar kepiau kugeli , trecdalis tarkes buvo moliugas- Butternut. Labai skanu, drasiai kitakart desiu ir daugiau. Ir dar viriau moliugu sriubyte su kokoso pienu ir imbieru, mmmmm...... kaip skanu....dar pasibarsciau virsu Memel Blue suriu ...apsiedimas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 11 03, 02:01)
Sriubai tikrai Marina tinka  drinks_cheers.gif

Sriubai pagal savo konsistencija tinka, bet spalva gaunas nekokia, tokia purvina ax.gif

QUOTE(matuke @ 2013 11 03, 10:41)
Yerena, taip, ten papelija kur sausas kotas ribojasi su nesudziuvusia dalim, tik tiek kad jau visai arti moliugo mesos, ar neprades gesti  g.gif
...Ir dar viriau moliugu sriubyte su kokoso pienu ir imbieru, mmmmm...... kaip skanu....dar pasibarsciau virsu Memel Blue suriu ...apsiedimas  tongue.gif

Jei kotelio pagringas bus padengtas pelėsiu- būtinai pradės gęsti pats moliūgas. Arba nuvalote kotelį ir džiovinate moliūgus, arba nulaužote kotelius visiškai ir juos stebite, arba dedate tokius vienetus arčiau virtuvės ir pirmoje eilėje juos sunaudojate.
Beje, kadangi mėgstate prieskonius, pabandykite kitą kartą sriubą gaminti iš iškepto moliūgo ir vištienos sultinio bei pagardinti kokosų pienu, curry bei aitriąja paprika.
Atsakyti
Kodel neapsimoka spausti sulciu?Nebent jei labai nedaug moliugo tera.O taip tai tam kartui issispausti sultis labai gerai ir sveika.Aisku ziemai jas gaminti tai gal ir ne,gal net ir neissilaikytu.Prapjoviau didziuli moliuga tai be kitu patiekalu,butinai ir sultis du kartus i diena geriam.Tada aisku bus pertraula iki kito mol;iugo.
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2013 11 03, 16:46)
Kodel neapsimoka spausti sulciu?...

Todėl kad konkrečiai šis moliūgas nesultingas ir max stiklinę iš viso išspaustumėte. Jis tinka kitiems patiekalams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 03, 14:04)

Jei kotelio pagringas bus padengtas pelėsiu- būtinai pradės gęsti pats moliūgas. Arba nuvalote kotelį ir džiovinate moliūgus, arba nulaužote kotelius visiškai ir juos stebite, arba dedate tokius vienetus arčiau virtuvės ir pirmoje eilėje juos sunaudojate.
Beje, kadangi mėgstate prieskonius, pabandykite kitą kartą sriubą gaminti iš iškepto moliūgo ir vištienos sultinio bei pagardinti kokosų pienu, curry bei aitriąja paprika.


Viskas aisku, moliugus dabar apeinu kasdien g.gif

Butinai pabandysiu su sultiniu kariu ir cili-ar proporcijos yra kokios?
O moliuga visad apskrudinu keptuveje pries verdant sriuba, suprantu kad minit orkaitej kepta mirksiukas.gif
Atsakyti