QUOTE(adija5 @ 2013 10 03, 23:07)
kai šiltoms salotoms kepinat moliūgų gabalėlius, ar jie apskrunda, ar minkšti gaunasi? ar nuo moliūgo priklauso?
QUOTE(yerena @ 2013 10 03, 22:21)
Bėda tada, kai vienai šeimai reikia tokį milžiną valgyti, bet kai yra keletas draugų, norinčiųjų- moliūgo kiekio užtenka pietums.
QUOTE(adija5 @ 2013 10 03, 22:29)
Tai reiškia,kad Table King atkrinta iš graužiamųjų sąrašo.Nenorėčiau dantus išsisukiot,jau ne pieniniai gi,neatsiauginsiu
tikrai verta auginti, ar bent jau paragauti...
Man didžiuulis pliusas- kad moliūgas skanus ir termiškai neapdorotas. Kam gadinti gerą maistą virimu, kepimu, cukrumi, pelėsiais...
QUOTE(Paladė @ 2013 10 04, 08:31)
kai šiltoms salotoms kepinat moliūgų gabalėlius, ar jie apskrunda, ar minkšti gaunasi? ar nuo moliūgo priklauso?
Aš kepiau keptuveje - neapskrudinau , bet buvo minkšti , skonis kaip bulvės ...
QUOTE(Dusia37 @ 2013 10 04, 08:51)
Aš kepiau keptuveje - neapskrudinau , bet buvo minkšti , skonis kaip bulvės ...
aišku
QUOTE(adija5 @ 2013 10 02, 22:14)
Man irgi tokie kol kas patinka.
QUOTE(saintlina @ 2013 10 03, 11:02)
o kas auginot Muskade de Provence - ar tikrai jis toks skanus ir saldus, desertui labai tinkamas?
Labai norėjau paragaut, ale kad nesudygo nei vienas pas mane
Labai norėjau paragaut, ale kad nesudygo nei vienas pas mane
Man irgi nė vienas nesudygo, o labai labai norėjau.
Kažkaip šiemet man moliūgai aplamai prastai dygo
QUOTE(Ex @ 2013 10 03, 11:18)
Neturim nė vienos, bet moliūgai labai valgomi. Tiesa aš nedarau tokių prabangių patiekalų, kaip yerena
QUOTE(yerena @ 2013 10 03, 15:05)
Supjaustytą (-us) kubeliais Butternut moliūgą (-us) (aš jam odelės nelupu
Jatau,, net apsiselėjau
Jums knygą ne tik apie moliūgų auginimą ir veislės reikia rašyti, bet ir apie jų panaudojimą su tokiais receptais
QUOTE(Paladė @ 2013 10 04, 08:31)
kai šiltoms salotoms kepinat moliūgų gabalėlius, ar jie apskrunda, ar minkšti gaunasi? ar nuo moliūgo priklauso?
Aš indą pridengiu alum. foliją, kad gabaliukai liktų sultingi. Jei mėgstate apskrudintus- nedenkite arba kepimo metu porą kartų permaišykite turinį.
Gabaliukai aliejuje neturi plaukioti, jo tereikia, kad neišsausėtų kepimo metu.
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 04, 08:46)
Kam gadinti gerą maistą virimu, kepimu, cukrumi, pelėsiais...
Nes tik termiškai apdorojus padidėja mums reikalingų medžiagų kiekis kai kuriose daržovėse, nes tik su riebalais pasisavina tam tikri vitaminai. O graužti tik tam, kad graužti ir užpildyti skrandį...
QUOTE(NERA @ 2013 10 04, 09:32)
Neturim nė vienos, bet moliūgai labai valgomi. Tiesa aš nedarau tokių prabangių patiekalų, kaip yerena
Prabanga
QUOTE(yerena @ 2013 10 04, 10:37)
Nes tik termiškai apdorojus padidėja mums reikalingų medžiagų kiekis kai kuriose daržovėse, nes tik su riebalais pasisavina tam tikri vitaminai. O graužti tik tam, kad graužti ir užpildyti skrandį...
kodėl tik tam..
QUOTE(diuni @ 2013 10 04, 11:58)
vyšniomis
tomis, kur kokteiliams skirtos, su kotukais bet be kauliuko
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 04, 10:55)
kodėl tik tam..
manot, kad termiškai neapdorota daržovė neturi vitaminų, mikroelementų, fermentų, kurie suyra prie 42 laipsnių temperatūros? Aš nesakau, kad viską reikia valgyti žalią, tik va, jeigu daržovė skani neapdorota, tai kam ją virti/kepti. O kokias naudingas medžiagas suteikia pelėsinis sūris? Kiek žinau, jį vartojant išsivysto žarnyno disbiozė...





