Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(adija5 @ 2013 11 29, 18:28)
O tie sunkūs tai kiek kg maždaug?Ir kokio skūra kietumo?Ir ar iš jų galima spaust sultis ,jei ką ?

nežinau, neturiu kaime kaip pasvert tokius. Bet aš pakeliu. Sultys vargiai iš jų gautųsi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 16:18)
aha, dideli ir sunkūs. Taip ir buvo - ant krūmo po 3-4. Ir, atrodo, nedaug aš jų sodinau, ale kai susikrovė visi, tai kažkaip labai nemažai pasidarė  blink.gif

Eikit, sau . Po 3-4 net. Kažkaip man mizerniai. Tik po 1 moliūga Hubbardai išstenėjo.
3 augalai 3 moliūgai. Einu pasversiu didžiausią ir parašysiu kokie pas mane svorio. Bet tikrai dideli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 29 lapkričio 2013 - 20:15
QUOTE(adija5 @ 2013 11 29, 18:28)
Jo,šitie gražučiai  wub.gif O tie sunkūs tai kiek kg maždaug?Ir kokio skūra kietumo?Ir ar iš jų galima spaust sultis ,jei ką ?

Pasvėriau. Atmetus mano svorį, lieka didžiausiam 26 kg, o mažiausiam 10 kg.
Nežinau ar skūra kietumu skirsis nuo visos masės kietumo. Sulčių tikrai mažai bus. Didijį galvoju piauti ( gal kirsti ) apie Naujus Metus, kai susirinks daugiau žmonių. Išdalinsiu gabalais, nes šeimoje aš viena naudoju šitą gėrį .
Atsakyti
oho. Pas mane turbūt 26 nesieks (ačiū aukščiausiajam). Bet tikrai daugiau nei 10 kg.
Skūra tokia pat kieta kaip ir moliūgas, taip kad geriau imk kirvelį cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 21:04)
oho. Pas mane turbūt 26 nesieks (ačiū aukščiausiajam). Bet tikrai daugiau nei 10 kg.
Skūra tokia pat kieta kaip ir moliūgas, taip kad geriau imk kirvelį  cool.gif

Tai kai vienas augo, tai ir užaugo galingas. Kažkada vasarą dar rodžiau nuotrauką su degtukų dėžele ant viršaus. Užsimezgusių dar buvo, bet jie nupuvo.
Aš galvoju , kad pas mane ne visai tinkama vieta. Šone daržo saulės elektinė, o moliūgai augo kraštinėje lysvėje. Nukreipiau juos į kraštą ir gavosi, kad virkščios pastoviai buvo šešėlyje. Gal todėl ir neužsimezgė arba supuvo. Kitiems metams kraštinę lysvę naikinu.
Atsakyti
amba41, moliūgams reikia saulės, bet jei ir šešėlis- bent jau lapus galima būtų kur ne kur nupjauti dėl geresnės ventiliacijos, tada nors užuomazgos nepūtų... O dėl Hubbard'ų dalybų- aš dedu į 120 l maišą, MB meta moliūgą virtuvėje ant plytelių, jis skyla į keletą gabalų, o tada jau kas kur- jam sėklos, o moliūgo minkštimas į orkaitę ar puodą, gabaliukais į šaldytuvą vėlesniam vartojimui. Tiesa, pasisiūlė MB ant dienų pjauti tokius milžinus lankiniu pjūklu doh.gif
diuni, sulčių iš Hubbardų nebus.
NERA, sirgo ir manosios, bet iš esmės- mažai tų cukinijų iš jų buvo, kai tuo pat momentu Romanesco iš po kiekvieno lapo turėjo po cukiniją thumbup.gif Romanesco sėklų yra Kalvarijų turguje, Erfurto sėklose.

Štai, vasarą įdėtos nuotraukos- Ronde de Nizza ir Romanesco- nėra ką lyginti su Black Beauty, bei vienas iš hibridinių Butternut:
user posted image user posted image

user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 30 lapkričio 2013 - 00:08
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 20:13)
Bet aš pakeliu.

Ačiū už labai informatyvų atsakymą user posted image.Iš karto aišku pasidarė,kiek moliūgas sveria.Man per dideli,vadinasi...
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 22:04)
Skūra tokia pat kieta kaip ir moliūgas, taip kad geriau imk kirvelį  cool.gif

Dideli ir dar kieti.Kapojami arba daužomi į plyteles user posted imageNea,man tokių nereikia reiškias,kad ir labai gražūs.Plytelių gaila...O ar jau ragavai?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 11 30, 06:15)
O ar jau ragavai?

ne biggrin.gif biggrin.gif Tik vieną pjoviau, nes draugams dalinau kažkada - ot privargau to proceso metu karsta.gif
Atsakyti
Saintlina, man irgi labai gaila kad Ushikiai nusaldejo, pakolkas jie man buvo nr.1
Vakar prapjoviau Muscade de provence- greiciausiai jis pas mane nespejo pilnai sunokti, nes toks vandeningas skonis, seklos nesubrendusios, stebuklas kad jis laikosi pakolkas gerai, nes turiu dar antra toki g.gif

Viriau virtinukus siandien pagal Yerenos teslos recepta, tiesa ne su moliuginiu idaru ax.gif
Teslos koncistencija ir man labai patoko-minksta, elastinga, bet isvirusiam varijante man asmeniskai biski per skysta mirksiukas.gif deciau ciut daugiu miltu kita karta.
Tesla isbandyta, moliugas prapjautas, brandinsiu minti apie moliugo idaro virtinius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 30, 12:11)
  Tik vieną pjoviau, nes draugams dalinau kažkada - ot privargau to proceso metu  karsta.gif

Ir net gabaliuko nepasilikai paragavimui po tokio darbo blink.gif Net nekrimstelėjai?
QUOTE(matuke @ 2013 11 30, 15:10)
man irgi labai gaila kad Ushikiai nusaldejo, pakolkas jie man buvo nr.1

Man jie irgi pirmu numeriu eina kartu su Marinom.Ir Justynka.Tik Marinos galėtų mažesnės būt g.gif Nors ant pokelio parašyta 5kg, užaugo dvigubai didesnės.Ir skūra nevalgoma,gaila.
Atsakyti
Na, gal nenusinuodisit nuo tos skuros, sutarkavus, pvz

Neturedama ka veikt, perziurejau savo seklas. Na ka , gal ir nereokes kiitamet pirkt, jei liks daigios, nes pavasari ne visu gerai dygo. Bet turiu ir nebandytu , pirktu sekleleje, kaip Justinka, Hokaido, Lecebnaja, Smal sugar, Carevna liaguska. Gal ir vel nesutalpinsiu, bet negaliu atsiskyti ir isbandytu, nors dar ne visus paragavau, pvz. Marina ar Medovyj desert.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 01 gruodžio 2013 - 19:53
QUOTE(Venta9 @ 2013 12 01, 20:42)
Na, gal nenusinuodisit nuo tos skuros, sutarkavus, pvz

Tai,kad bulbatiorkė užstringa g.gif Sulčiaspaudė irgi neima...
Atsakyti