Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Aha,dėkui,vis tik reikia sandariai uždaryt g.gif Yerena,ar jau sukišot dirvon eksperimentines rudenines moliūgų sėklas ?Lyg ir minusą žadą po savaitgalio...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 11 22, 15:10)
Aha,dėkui,vis tik reikia sandariai uždaryt  g.gif

Pas mane tas indas "kvėpuojantis"-su ventiliacinėm angom.
Atsakyti
adija5, aš kišu pastoviai, kai tik prapjaunu naują veislę (darže išskyriau plotelį, sužymėjau ant lapo ir darže kuoliukais ir žinau kur kokia veislė jau pasėta, o kurios vietos dar laisvos).
NERA, ir toj serijos, ir Optimum (joje dar laikau morkas tarkuotas šiaudeliais korejietiškoms salotoms, kai per daug prisitarkuoju, irgi lieka sultingos ir traškios kaip ką tik sutarkuotos 8-10 dienų) gerai gabaliukai išsilaiko drinks_cheers.gif
adija5, sandarus uždarymas plėvele šaldytuve (jei neuždengsite- prisigers moliūgas svetimų kvapų ir džius po truputėlį) veikia porą dienų, jei reiktų savaitę ar dar ilgiau sandėliuoti- arba kubeliais ir į šaldiklį (ar dežutę, laikant šaldytuve), arba kepate, sutrinate į košelę ir į stiklainį (karštą sudėjus galima ir metus rūsyje laikyti).
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 19, 12:04)
Eilinį kartą pasikartoju- sėklas perku gyvai (įvairiose šalyse) ir el. sėklų parduotuvėse bei ebay (matuke, įrašykite naujojoje temoje pirmoje žinutėje info apie sėklų pirkimą, prašau)

hihihi.gif
SM laiko randu vis maziau, bet jei suseksiu tema i pabaiga , tai bus padaryta pioneer.gif
P.s. Yerena, paskutiniu metu nuslugo upas moliugams, mestelk kokia lengva skania ideja kasdieniam racionui plyyyyyz ax.gif
Atsakyti
matuke, thumbup.gif
Iš lengvesnių ir greičiausių darau lazaniją su kepto moliūgo minkštimu (vietoj pomidorų padažo sluoksnių) iš stiklainio ir kalakutiena. Maniškiai labai mėgsta makaronus (tam idealiai tinka penne) su kumpio bei moliūgų (vasarą su cukinijų) gabaliukais grietinėlės ir sūrio padaže. Taip pat išvalgo visas daržoves iš keptos orkaitėje lašišos su daržovėmis bei sūdytomis citrinomis.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 23, 15:43)
matukethumbup.gif
Iš lengvesnių ir greičiausių darau lazaniją su kepto moliūgo minkštimu (vietoj pomidorų padažo sluoksnių) iš stiklainio ir kalakutiena. Maniškiai labai mėgsta makaronus (tam idealiai tinka penne) su kumpio bei moliūgų (vasarą su cukinijų) gabaliukais grietinėlės ir sūrio padaže. Taip pat išvalgo visas daržoves iš keptos orkaitėje lašišos su daržovėmis bei sūdytomis citrinomis.

Lazanja man tas patiekalas kuriam sugaistu nemazai laiko su begale indu, beje turim irgi savo labai megiama varijanta su moliugu.
Makaronai eina ir pas mus, tik nelabai supratau kaip ta padaza daryt tongue.gif
Paskutini karta pjoviau salduji Sdobnaja Pyska, speju kad jis panasus i CP. Valgem zalia, dariau cukatus is 3/4 moliugo, kaip nekeista manes jie nesuzavejo schmoll.gif
Dar turiu puse pintines Delicata ir Sweet dumpling......nebenoriu as jau ju blush2.gif tad jei kas tokiu neturit galiu keist i koki toki kokiu as neturiu, pvz. Crown Prince, Buttercup ar koki nedidcka kitoki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 11 24, 23:24)

Makaronai eina ir pas mus, tik nelabai supratau kaip ta padaza daryt  tongue.gif



Čia kaip suprantu J.Oliverio makaronų su cukinija ir kumpiu receptas, padažas daromas iš 100gr grietinės, 1 kiaušinio trynio ir 100gr tarkuoto kietojo sūrio (aš naudoju Džiugą), visa tai tiesiog sumaišant. Jis užpilamas pabaigoje ant makaronų jau sumaišytų su pakepinta cukinija ir truputį pakaitinamas, kad sutirštėtų. Čia dar labai tinka čiobreliai essen.gif
Atsakyti
Nesu J.Oliverio mėgėja. MB verda makaronus, aš tuo metu supjaustau k.r. kumpį ar kokią "panevėžio filė" bei cukiniją/moliūgą. Pakepinu juos porą min keptuvėje su šaukštu sviesto bei čili milteliais (jei vaikai valgo čili nededu). Į makaronų puodą (vandenį jau nupilus) pilu grietinėlės (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus- 6 suaugusiems pilu 500 ml (420 g)), dedu gerą saują tarkuoto kietojo sūrio bei beriu čili-laimo prieskonius. Šildau ir maišau, kol padažas sutirštės (sūris išsilydys, o padažas sutirštės makaronų dėka). Tada suverčiu moliūgą su kumpiu. Gerai permaišau ir tiekiu pietums. Makaronai lėkštėje lieka al dente (vandenį nupilti reiktų porą min. anksčiau negu nurodyta ant pakelio). Čia druskos nenaudoju visai, nes kumpis sūrokas.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 26 lapkričio 2013 - 16:07
O šiuo atveju kuris moliūgas labiau tiktų?
Atsakyti
NERA, tik tas, kuris išlaiko formą net maišant- Buttercup, Hokkaido, muskatinės veislės- Butternut, Muscade de Provance (tik su jomis reiktų būti atsargesniems maišant- labai sluoksniuojasi ir susitrina).
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 11 26, 16:05)
Į makaronų puodą (vandenį jau nupilus) pilu grietinėlės (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus- 6 suaugusiems pilu 500 ml (420 g)), dedu gerą saują tarkuoto kietojo sūrio bei beriu čili-laimo prieskonius. Šildau ir maišau, kol padažas sutirštės (sūris išsilydys, o padažas sutirštės makaronų dėka). Tada suverčiu moliūgą su kumpiu. Gerai permaišau ir tiekiu pietums. Makaronai lėkštėje lieka al dente (vandenį nupilti reiktų porą min. anksčiau negu nurodyta ant pakelio). Čia druskos nenaudoju visai, nes kumpis sūrokas.
Skanaus  mirksiukas.gif



dieve, kaip skanu, bet mes per duris netilptume, jei makaronus su sūriu valgytume schmoll.gif Kaip gerai žmonėms, kurie arba nestorėja, arba nekreipia dėmesio, jei ir apvalėja. Mes negalim į save žiūrėt, jei kažkiek paapvalėjam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2013 11 26, 17:53)
dieve, kaip skanu, bet mes per duris netilptume, jei makaronus su sūriu valgytume  schmoll.gif Kaip gerai žmonėms, kurie arba nestorėja, arba nekreipia dėmesio, jei ir apvalėja. Mes negalim į save žiūrėt, jei kažkiek paapvalėjam verysad.gif


lotuliukas.gif tai nereikia ryti po "prausiamą bliūdą" tų makaronų ir neapvalėsit, viską padaro kiekiai...
Atsakyti