Įkraunama...
Įkraunama...

Špicai

nu jo subalamutinot mane visai biggrin.gif Buvom isitikine, kad ten viskas bus gerai, tik tiek kad suniukai neplanuotai susikerge. net nezinau kaip cia elgtis, kaip ir sutarem jau, kad imsim, bet problemu su sveikata tai tikrai nenoriu, nes ne perrseniausiai palaidojom savo cvergiuka, kuriam buvo sarkoma verysad.gif
Atsakyti
Bendravimas JAU prasidėjęs nuo melo. Jums tai tinka kai nuo pirmų sakinių Jus apgaudinėja? Kai šunys netyčia susikergia, net jei tai mama ir sūnus ar dar kokia artimi giminaičiai, jei tie šunys iki galo neturi visko susitvarkę normaliam kergimui-dokumentus galima gaut, susimoki baudą (tikrai ne milžinišką), parašai pasiaiškinimus, šuniukams negimus praneši apie įvykį-dokumentus duoda. BET jei jų niekad ir negalėjo būt, jei yra diskvalifikacinių ydų, probelmų su sveikata, kai nėra jokių šansų dėl rimtesnių bėdų negaut dokų-šunys aišku kergias iš meilės netyčiom wink.gif.
Tad viskas priklauso nuo to ar norit mokėt už visus tuos makaromus kuriuos Jums taip dailiai kabina smile.gif. Jums nepatogus dabar atsisakyt? O jiems užtat visai normaliai meluot wink.gif
Atsakyti
Laba.
Niekad nediskutuoju, tačiau pamačiusi Laurytem postą, trumpai parašysiu savo istoriją.
Tikiuosi, padarysite ne tik Jūs, bet ir kiti norintys įsigyti šuniuką teisingą sprendimą, nes aš savo laiku neieškojau info forumuose, nesidomėjau kam reikalingi kilmės dokumentai ir neklausiau vieno žmogaus patarimo, kad susilaikyti, palaukti ir atsakingai nusipirkti šuniuką. Taip, man jo reikėjo čia ir dabar (dėl to paieška buvo labai trumpa), norėjau sveiko, gražaus, tikro špico. Ir kam gi man tokiai protingai mokėti tris kartus brangiau už šuniuką su dokumentais, jeigu be jų, iš veislyno, kilmingų tėvų galiu nusipirkti špicą tik be dokumentų, nes tėvai netyčia susikergė kai veisėja išvažiavusi buvo pas giminaičius, o savo šunis paliko saugoti kaimynei. Žiopla kaimynė nenusaugojo ir ką daryt, reikia surasti gerą, patikimą šeimą mažyliams augti. O ši kalytė prieš pusmetį jau buvo turėjusi šuniukų, tad veisėja jeigu šuniukams bandytų išimti dokumentus, būtų gavusi dideeelę baudą ir susigadinusi veislyno reputaciją, o šuniukai patys labai dailūs, gausaus plauko, tikrai sveiki. Ech, naivuolė - patikėjau visa šia istorija. Naivuolė gal čia net netinka, tiksliau būtų: durną ir bažnyčioj muša. Šuniuką pirkome taip pat ne Lietuvoje, lėkiau pasiimti savo išsvajotąjį akis išdegus. Atvykus, šuniukas kailio turėjo mažiau nei nuotraukose. Žymiai mažiau. Pasak "veisėjos" jau pradeda keistis vaikiškas kailiukas (3 mėn. šuniukui), dėl to ir atrodo kaip su "penkiais plaukais". Ai, užaugs gi tas kailis, važiuojam namo greičiau tik! Grįžus namo, po keturių dienų prasidėjo ligos. Ausų erkutės ir kirkšnies išvarža, demodekozė buvo tik "gėlytės" palyginant su tuo, kas laukė ateityje. Buvo nepiktybinis išorinis navikas ir kelio girnelės išnirimas, dėl kurios operacija buvo būtina. Pinigų atžvilgiu patikėkit manim, už tuos pinigus skirtus visiems gydymams, būčiau galėjusi nusipirkti špicą ir daugiau nei už 7000lt. Pinigai lieka pinigais, bet pooperacinis periodas buvo begalo sunkus ne tik mūsų labai mylimam šeimos nariui, bet ir visai šeimai. Liga yra baisi, labai. Galiausiai šuo sulaukęs nepilnai 4 metų mirė. Įgimta širdies yda, kurios anksčiau nei vienas veterinaras nebuvo pastebėjęs. Tiesa, pamiršau paminėti, jog po skambučio "veisėjai" dėl ausų erkučių, telefono numeris buvo nebenaudojamas - gaudyk vėją laukuose.

Pasiklausykite kitų žmonių patarimų, kurie tikrai Jums linki laimės ir bando apšviesti ne dėl to, jog jiems bus nuo to pelnas ar dar kažkokia nauda. Aš pasimokiau, tik deja iš savų klaidų.
Geros dienos, damos. smile.gif
Atsakyti
Aciu, kad nepatingejot papasakoti savo skaudzios patirties 4u.gif Jusu istorija tikrai pamokanti.
Atsakyti
Ir dar kas liečia išvaizdą. Kogero kaip ir kiekvienam mylinčiam savo šunį, jis būna ne tik pats protingiausias, geriausias bet ir gražiausias. Gražus ir mūsiškis buvo. Labai dailaus veiduko, tik palyginus su špicais, kurie turi kilmės dokumentus, kaip pvz., gatvėje sutinkant ar kur šioje temoje moterys įkelia savo šuniukus nu nesilygina mano ir jų. Skirtumų daug. Kailio gausume, snukučio ir kūno ilgume, bei ausyčių dydyje. Tad kai kitose temose esu skaičiusi, moterys akis drąsko, kad jų bedokumentinis šuniukas lygiai toks pats kaip kitų su dokumentais ar dar n kartų gražesnis, tai nežinau, jos arba aklos arba tokiu būdu slepia savo nusivylimą. Gražūs tie mūsų šuniukai, nu bet jie tik šiek tiek panašūs į mūsų išsvajotą veislę.
Atsakyti
http://grynas.delfi....i.d?id=66237252 Gal padės atsakyti į svarbiausia klausimą - ar reikia šuns?
**Elit galia , kad žmones dažniausia mokosi iš savu klaidų . Tikiu kad kitas jūsų šuniukas bus špicas , jog ši veisle kariauja širdį visam gyvenimui . smile.gif
laurytem nepatingėkit , paskaitykit ši tema , jau buvo čia diskusijos apie dokumentinius ir bedokumentinius . Aš daviau nuorodas , kurie tikrai pravers ieškodama sau draugą 12-15 m .
Ir dar noriu įkelti kilmes dokumentu kaina , kad neliktu mitų kad kainuoja 1000... Tai pat galite pamatyti ir baudas
Priedas Nr. 4 LKD KILMĖS LIUDIJIMŲ KAINŲ LENTELĖS
VIENO KILMĖS LIUDIJIMO KAINA MAŽĖJA, JEI: VIENO KILMĖS LIUDIJIMO KAINA NUSIŽENGIMŲ ATVEJAIS
(nuolaidos pagal kilmės dokumentų kainos mažinimo lentelę netaikomos)
Abiejų tėvų bendras titulų skaičius
titulai 1 2-3 4-10 daugiau Nusižengimas LKD šunų veisimo nuostatams kaina
JN, CAC, N - 1 Lt - 2 Lt -3 Lt -4 Lt Trūksta 1 parodos vienam iš tėvų 120Lt
CACIB, R.CACIB, BOB - 2 Lt - 4 Lt - 6 Lt - 9 Lt Trūksta 2 parodų bendrai abiems tėvams 160Lt
LT JCH, kitų šalių JCH - 3 Lt - 5 Lt - 8 Lt - 10 Lt Trūksta 3 parodų bendrai abiems tėvams 200Lt
LT CH, kitų šalių CH - 4 Lt - 7 Lt - 10 Lt - 15 Lt Trūksta 4 parodų bendrai abiems tėvams 240Lt
Pasaulio, Europos JCH - 5 Lt - 10 Lt Per anksti sukergta kalė (per jauna arba ankstesnės vados šuniukams mažiau
nei 8 mėn.) arba per vėlai sukergta kalė – netyčinis susikergimas su to paties
savininko patinu, kuris nekenkia kalės sveikatai, per anksti sukergtas patinas 120Lt
Pasaulio, Europos CH - 6 Lt - 12 Lt
Tarptautinis CH - 15 Lt - 30 Lt
BH, IPO B - 3 Lt - 6 Lt Pakartotinai per anksti sukergta kalė (ankstesnės vados šuniukams mažiau nei
8 mėn.) arba per vėlai sukergta kalė – netyčinis susikergimas su to paties
savininko patinu, kuris nekenkia kalės sveikatai, per anksti sukergtas patinas 240Lt
Darbinis CH - 10 Lt - 20 Lt
IPO I / medž. III laipsnio - 5 Lt - 10 Lt
IPO II / medž. II laipsnio - 10 Lt - 20 Lt Per anksti sukergta kalė (per jauna arba ankstesnės vados šuniukams mažiau
nei 8 mėn.) arba per vėlai sukergta kalė 200Lt
IPO III / medž. I laipsnio - 15 Lt - 30 Lt
Kergimas užsienyje - 10 Lt Pakartotinai per anksti sukergta kalė (ankstesnės vados šuniukams mažiau nei
8 mėn.) arba per vėlai sukergta kalė 400Lt
Neprivalomas teigiamas sveikatos
tyrimas - 5 Lt - 10 Lt
Reikalingi kergimui sveikatos tyrimai, atlikti po kergimo, parodų įvertinimai ir dresuotės diplomai, gauti po kergimo (neskaičiuojama kaip antras nusižengimas) 50Lt

BAZINĖ VIENO KILMĖS LIUDIJIMO KAINA 50 LT
VIENO KILMĖS LIUDIJIMO MAŽIAUSIA KAINA 20 LT

Trūksta 1 lauko bandymo bendrai abiems tėvams 70Lt
Trūksta 2 lauko bandymų bendrai abiems tėvams 90Lt
Trūksta 3 lauko bandymų bendrai abiems tėvams 110Lt
Trūksta 4 lauko bandymų bendrai abiems tėvams 130Lt
Du ir daugiau skirtingų nusižengimų, paminėtų aukščiau 500Lt
LKD klubo nepatvirtintas kergimas (atlikus DNR testą) 500Lt

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saika: 28 spalio 2014 - 20:12
aciu mergaites uz patarimus 4u.gif , turiu dar geras dvi savites pamastymams ir apsisprendimui ar ryztis pirkti ta suniuka, susideliosim visus uz ir pries ir priimsim sprendima, kol kas minusu dauiau matau nei pliusu doh.gif
Atsakyti

Sveiki, jau kuris laikas domiuosi spicais ir paskutiniu dienu diskusija mane labai suintrigavo smile.gif kokiu siurprizu galima tiketis is suniuko be dokumentu kaip ir aisku, nemazai informacijos, bet mane domina kaip tik priesingas klausymas- o kokia veisejo atsakomybe, parduodant suniuka su dokumentais? Perkant is veislyno tu pasitiki pilnai veisejo zodziu ir besalygiskai tiki, bet pabendravus su keliais veisejais vistik abejoniu man iskilo, jei galetumet pasidalinkit informacija ar taip is tiesu buna?
Domiuosi nykstukiniais spicais, ir nepaisant kad suniukai su dokumentais, viskas zinoma apie tevus i senelius, veislyne man pasake kad nei vienas veisejas negali duoti 100% garantijos kad suniukas bus nykstukas o ne mazasis spicas. Suprantu kad paskui suniukas jau nesvarbu koks ar mazesnis ar didesnis jis jau tavo suniukas ir tiek, bet ziurint i kainas juk nykstukinio ir mazojo spico kaina skiriasi labai jau zenkliai. Tai kaip tokiu atveju elgiamasi- ar cia lieka tiesiog "kaip Dievas dave" ar vis tik tokiu atveju pardavimo kaina perziurima pagal fakta?
Kitas klausymas apie sveikatos bukle- kaip Elit aprase nesmagia situacija del igimtu ligu, jei perki be dokumentu gali kaltinti savo durna galva, bet jei suniukas su dokumentais juk veterinaras negali keliu menesiu suniukui nustatyti ar kas negerai? Pagal ankstensiu komentarus suprantu kad spicam girneliu tyrimas labai svarbus, bet ar yra kazkokie pagrindiniai sveikatos rodikliai, kuriuos suniukas turi atitikti kad galetu gauti dokumentus? Kazkur skaiciau kad labai svarbu kad momenelis butu uzsitraukes, kitaip ateityje dideliu problemu gali buti...Galbut kazkur yra aprasyti tokie reikalavimai?

Atsakyti
Saika, taip pas mus tikrai gyvens šios veislės šuniukas. wub.gif
Tačiau šiek tiek vėliau, nes namuose yra vaikutis, kuris tik pradėjo vaikščioti, o vaikas yra vaikas ir ši veislė, manau, nėra labai tinkama šeimoms su mažais vaikais. 4u.gif

Lisa, taip, veisėjai ne Dievai kažkoki, kad garantuotų 100 proc. viską, čia būtų nerealu, tačiau perkant šuniuką dažniausiai duoda sutartį, kurioje įsipareigoja tik veisėjas, tiek pirkėjas ir ją galima koreaguoti pagal abiejų pusių susitarimą. Esu skaičiusi šiame forume temą apie tai, paieškokite apie pirkimo - pardavimo sutartis. O dėl sveikatos rodiklių, tai, kad gautų šuniukas dokumentus, juos apžiūri kinologai. Tikrina ar yra visi dantukai, plaukas ar tinkamos spalvos, uodega nelūžusi.
Atsakyti
QUOTE(Lisa @ 2014 10 28, 22:14)
Sveiki, jau kuris laikas domiuosi spicais ir paskutiniu dienu diskusija mane labai suintrigavo smile.gif kokiu siurprizu galima tiketis is suniuko be dokumentu kaip ir aisku, nemazai informacijos, bet mane domina kaip tik priesingas klausymas- o kokia veisejo atsakomybe, parduodant suniuka su dokumentais? Perkant is veislyno tu pasitiki pilnai veisejo zodziu ir besalygiskai tiki, bet pabendravus su keliais veisejais vistik abejoniu man iskilo, jei galetumet pasidalinkit informacija ar taip is tiesu buna?
Domiuosi nykstukiniais spicais, ir nepaisant kad suniukai su dokumentais, viskas zinoma apie tevus i senelius, veislyne man pasake kad nei vienas veisejas negali duoti 100% garantijos kad suniukas bus nykstukas o ne mazasis spicas. Suprantu kad paskui suniukas jau nesvarbu koks ar mazesnis ar didesnis jis jau tavo suniukas ir tiek, bet ziurint i kainas juk nykstukinio ir mazojo spico kaina skiriasi labai jau zenkliai. Tai kaip tokiu atveju elgiamasi- ar cia lieka tiesiog "kaip Dievas dave" ar vis tik tokiu atveju pardavimo kaina perziurima pagal fakta?
Kitas klausymas apie sveikatos bukle- kaip Elit aprase nesmagia situacija del igimtu ligu, jei perki be dokumentu gali kaltinti savo durna galva, bet jei suniukas su dokumentais juk veterinaras negali keliu menesiu suniukui nustatyti ar kas negerai? Pagal ankstensiu komentarus suprantu kad spicam girneliu tyrimas labai svarbus, bet ar yra kazkokie pagrindiniai sveikatos rodikliai, kuriuos suniukas turi atitikti kad galetu gauti dokumentus? Kazkur skaiciau kad labai svarbu kad momenelis butu uzsitraukes, kitaip ateityje dideliu problemu gali buti...Galbut kazkur yra aprasyti tokie reikalavimai?

Nors pas mane ir ne nykštukiniai špicai, bet esmė pardavimo vis tiek panaši. Pagal sutartį turi įsipareigojimų tiek veisėjas tiek pirkėjas, ją sudaro kiekvienas pagal save. Na aš bent jau žiūrint iš veisėjos pusės tai jei neduok Dieve kas būtų šuniukui ateity dėl genetinių kažkokių dalykų tai tada kompensuočiau dalį išlaidų, bet čia vėlgi susitarimas asmeniškai su kiekvienu pirkėju. Dėl to ar peraugs... na šiaip šito nuspėti visad aišku negalima, bet kai kada numatyt įmanoma, jei šuniukas pvz akivaizdžiai didesnis, lygiai taip pat jei šuniukas mažųjų vadoje mažesnis, bet patikrintas veterinaro ir visiškai sveikas tuomet galima spėt, kad bus nykštukas. Bet čia dar reik atsižvelgti į tėvus, senelius ir pan. jei visi buvo ~20cm kokių tai beveik nėr galimybės, kad gims mažasis, na čia jau daugiau nykštukų veisėjos pakomentuos smile.gif šiaip šuniukas jei neturi kažkokių akivaizdžių veislės standarto neatitinkančių bruožų tuomet visad gauna dokumentus ir juos gauna pagal mamą (jei nykštukė gauna kaip nykštuko, vėliau galima pervest į mažuosius ir atvirkščiai)

QUOTE(**Elit @ 2014 10 29, 09:06)
Saika, taip pas mus tikrai gyvens šios veislės šuniukas.  wub.gif
Tačiau šiek tiek vėliau, nes namuose yra vaikutis, kuris tik pradėjo vaikščioti, o vaikas yra vaikas ir ši veislė, manau, nėra labai tinkama šeimoms su mažais vaikais.  4u.gif

Dėl vaikų tai mano manymu čia labai priklauso nuo pačio vaiko smile.gif mano vieną kalytę išsivežė į Klaipėdą, kur jauniausiui vaikui gruodį bus 4 metai, bet man nekilo visai jokių abejonių, kad galėčiau neatiduoti jiems šuniuko, nes tas vaikas taip laukė šuniuko ir myli labiausiai iš visų turbūt, prižiūri, atsargiai elgiasi, o šuniukas juk vos virš 1kg smile.gif o štai praeitą savaitę buvo mamos draugė su dukrom 6m ir 4m vat ten nė už ką neduočiau mažo šuniuko... aš žiūrėjau ir man širdis stojo kai jos ant rankų laikė netgi mano didesnius jau 4-5mėn šuniukus... todėl po kelių min šuniukai buvo atimti ir uždaryti.. todėl aš manau, kad čia labai individualu ir priklauso nuo tėvų supratimo bei pačio vaiko smile.gif bet aišku jeigu Jūsų dar labai mažiukas, vos tik pradėjęs vaikščioti, gal ir verta palaukti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mody: 29 spalio 2014 - 09:26
Mody, taip priklauso ir nuo vaiko, ir nuo tėvų auklėjimo. Tačiau, kad ir kaip atsakingai auklėčiau vaiką, aš už jį negaliu garantuoti. Visko būna ir neesu iš tų supermamų, kurios gintųsi, kad na jau ne, mano vaikas ne toks, jis neužgaus šuniuko ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Noriu truputi paaiškinti norintiems pirkti nykštuką apie ūgį . Žodis "nykštukas" turi kažkokia magiška reikšme . Atrodo kad čia šuniukas , kurio galima įkišti į kišene ir prasidėta paieška ko mažesnio šuniuko . o ypač , paskaitė skelbimus iį skelbiu .lt , kur ale veisįjai garantuoja ale špicams ūgis - 18 , svoris 1,5 kg . Ale veisejai todėl kad tikras veisėjas niekada negarantuos ūgis , o 18 cm ir 1,5 kg - čia jau beveiki garantuotas momenėlis . Noriu užstoti mažosius špicus - čia ne antra rušis po nykštukų ir tikrai nera nieko blogesni . Taip jau atsitiko kad mano kalyte ant ribos -22cm . ( ko mane labai džiugino ) ir kiekvienoje vadoje pas ja buvo ir nykštukai ir mažieji . Prieš kelis dienos sukako 2 m . D- vadoj Štai tokia buvo mažyliai 2 men user posted image
2 šuniukai gime nykštukai ir 1 - mažasis . Kaina ju skyrėsi iškartu , bet tikrai ne ženkliai . Šeimininkai buvo perspėti kad šuniukas gali peraugti , o gali ir -ne . Štai kokie jie užaugo
Dublis Du ( 21 cm) Dublis - namų džiaugsmelis user posted image user posted image
Disnejus ( 21 cm) - parduotas šeimai su 3 vaikams ( mažiausiam buvo 2 m ) su sąlyga dalyvauti parodose . Jis yra 3 šaliu jaunimo cempionas user posted image user posted image
Ir mažasis Dankanas ( 23,5cm) - mylimukas ir lepunelis user posted image user posted image
Ir aš tikrai nemanau kad nors 1 broliukas yra blogesnis už kita . 4u.gif
Ši nuotrauka parodo ūgio skirtumas . 2 broliukai susitiko prieš metus parodoje - Disnejus ir Dankanas user posted image
Atsakyti