Įkraunama...
Įkraunama...

Špicai

QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 11, 10:37)
Kalba eina ne apie RAW mitybą, o apie temą "špicų mityba".  RAW ir pati randu.
Na, bet nesvarbu, maniau šita tema skirta pokalbiams apie viską , kas susiję su špicais, matyt klydau.  Nieko nuostabaus, kad iki kol neparašiau Jūsų tema merdėjo.. nes gi čia žmogus turi labai jau atsirinkti ką parašyti, nes tuoj būsi užpultas "draugiškų" viską superišmanačių  temos dalyvių (ne visoms tai žinoma taikau).
Manau laikas Jums pakeisti temos pavadinima, kad ji skirta tik veisėjoms ir superžinovėms,  ir kad pradedančioms špiciukų augintojoms čia ne vieta.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 10, 16:49)
O  dar dėl mitybos tesiant  vet. gydytoja kaip tik griežtai užtai , kad mėsa žalia duoti , nes iš žalios gi daugiausia naudingų medž.  Sausas ryte, mesa+ kosyte vakare.
Vien sausu maitinti ji kategoriskai pries, sako tai tas pats kas zmogui kasdien valgyti makdonalde.
Del misrios mitybos, tai blogumas yra tada kai mesa sumaisoma su sausu maistu ir duodama kartu, o jei skirtingu metu tai neturetu buti zalinga. Kazkas dar is Jusu siule daryti savaitgali mesadienius, tai manau irgi tada butu labai didelis blogis pasak Jusu nes skrandis tik prie sauso prates...

Del RAW  beskaitant FB ir kitur apie RAW, suprantu, kad  koki vilksuni maitina maltais kaulais, skrandziais ir t.t. tai viskas paprasta , kaip mazam nykstukui tai subalansuot neturiu supratimo...
Gal kas savo nykstuka maitinat RAW?

Na apie vilkšunius nieko nepasakysiu biggrin.gif, nes maistinu vokiečių aviganius, špicą ir žaislą mėsa. Maltų kaulų jokiu būdu niekada niekam neduodu. Kaip Agnnyte minėjo-tai ne šiaip kaulai, tai kaulai mėsoje. Mano šunų atveju-visi kaulai vištoje biggrin.gif. Su dideliais viskas aišku-duodi tą broilerį ir viskas biggrin.gif. Su mažom veislėm-ėda jie puikiai ir tuos skrandžius, beja labai mėgsta, tik aš jiems pjaustau piršto dydžio gabaliukais (jokiu būdu nemalu), o kaulingą mėsą irgi duodu gabaliukais, tik tas kaulingas dalis plius padaužau mėsos plaktuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2015 02 11, 15:58)
aciu uz neatsakyma biggrin.gif . Tik norejau apytikriai suzinoti, ir nereikia cia keltis iki dangaus tongue.gif

Nejaugi sunku atsakyti? Zinau kad tai brangus suniukai. Bet as apie ji svajoju jau ne vieni metai, ir tikrai turesiu smile.gif  Ar reikia bojoti paklausti klausimo, nes, gal jis bus kvailas? Jai zinociau viska neklausciau.

Suni paskutini karta turejau vaikysteje. O gal negalima man tureti toookio suns, nes nesu pakankamai isprususi spicu auginimo klausimais, jusu manymu?

Galima turėti špicą ir net bitinai jeigu čia svajone . Niekas ne gime špicistu . Mes ir dabar mokomės . Prisiminu savo klausimus kur užduodavau savo veisėjai . Jai užteko kantrybes man visko paaiškinti . Pats kvailiausias klausimas buvo ar nepakeis spalva mano mažiuke jie valgis daug morkos ? Dabar juokinga o prieš 8m . tikrai pergyvenau .
Tiesiog susidomėjimas veislei reikia pradėti ne nuo klausimo kiek kainuoja maistas . Kopeikos , palyginus su kosmetika , parodoms ,veterinaro paslaugoms ... Ir su ta MEILE , kuria duoda špicas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarelaa @ 2015 02 11, 11:37)
Kalba eina ne apie RAW mitybą, o apie temą "špicų mityba".  RAW ir pati randu.
Na, bet nesvarbu, maniau šita tema skirta pokalbiams apie viską , kas susiję su špicais, matyt klydau.  Nieko nuostabaus, kad iki kol neparašiau Jūsų tema merdėjo.. nes gi čia žmogus turi labai jau atsirinkti ką parašyti, nes tuoj būsi užpultas "draugiškų" viską superišmanačių  temos dalyvių (ne visoms tai žinoma taikau).
Manau laikas Jums pakeisti temos pavadinima, kad ji skirta tik veisėjoms ir superžinovėms,  ir kad pradedančioms špiciukų augintojoms čia ne vieta.

O ką šiuo klausimu sako jūsų veisėja ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sunrayja @ 2015 02 11, 15:58)
aciu uz neatsakyma biggrin.gif . Tik norejau apytikriai suzinoti, ir nereikia cia keltis iki dangaus tongue.gif

Nejaugi sunku atsakyti? Zinau kad tai brangus suniukai. Bet as apie ji svajoju jau ne vieni metai, ir tikrai turesiu smile.gif  Ar reikia bojoti paklausti klausimo, nes, gal jis bus kvailas? Jai zinociau viska neklausciau.

Suni paskutini karta turejau vaikysteje. O gal negalima man tureti toookio suns, nes nesu pakankamai isprususi spicu auginimo klausimais, jusu manymu?

Kam užduoti klausimus ir po to pačiai duoti atsakymus ?
Pačiai sau. Keistai čia ...
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2015 02 11, 14:58)

Man tai pasirodė normalus Jūsų klausimas smile.gif kuris beje niekada nebūna kvailas, kvaili būna tik atsakymai mirksiukas.gif sėkmės įgyvendinant savo svajonę!
Atsakyti
QUOTE(saika @ 2015 02 11, 20:53)
Galima turėti špicą ir net bitinai jeigu čia svajone . Niekas ne gime špicistu . Mes ir dabar mokomės . Prisiminu savo klausimus kur užduodavau savo veisėjai . Jai užteko kantrybes man visko paaiškinti . Pats kvailiausias klausimas buvo ar nepakeis spalva mano mažiuke jie valgis daug morkos ? Dabar juokinga o prieš 8m . tikrai pergyvenau .
Tiesiog susidomėjimas veislei reikia pradėti ne nuo klausimo kiek kainuoja maistas . Kopeikos , palyginus  su kosmetika , parodoms ,veterinaro paslaugoms ... Ir su ta MEILE , kuria duoda špicas  wub.gif

SVEIKI,
neplanuoju dalyvauti parodose smile.gif

QUOTE(Tazerina @ 2015 02 11, 21:38)
Kam užduoti klausimus ir po to pačiai duoti atsakymus ?
Pačiai sau. Keistai čia ...

nezinau as atsakymo i ta klausima, tik zinau kad nepigiai, o kiek mazdaug kainuoja - nezinau.

QUOTE(Mody @ 2015 02 11, 22:06)
Man tai pasirodė normalus Jūsų klausimas  smile.gif kuris beje niekada nebūna kvailas, kvaili būna tik atsakymai  mirksiukas.gif sėkmės įgyvendinant savo svajonę!

siaip mano vyras visada buvo pries suni. bet priejom kompromisa: po metu leis man nusipirkti, kadangi dukryte dar per maza, bijo, kad uztampys glezna maza spiciuka blush2.gif biggrin.gif . O po metu ji jau bus 6.5 metuku (plius dovana jubiliejui mano) biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, spicu myletojos ir augintojos 4u.gif

liudna, kad sita temute jau apmirusi, noretusi kazkaip ja atgaivinti smile.gif

jau kuris laikas svajoju apie spicuka, butent apie pomerana wub.gif vis skaitineju ir ziurineju internete apie juos, kaip tik jusu tema uztikau, perskaiciau visa... bet kazkaip norisi labiau sia veisle pazint, todel pagrindinis man rupimas siuo metu klausimas butu - ar greitu metu numatoma kokia paroda, kur butu galima pamatyti spicu veisles suniukus? gal kas zino? norisi ir gyvai pamatyt, ir pabendraut su veisejais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amy.: 24 kovo 2015 - 01:21
QUOTE(amy. @ 2015 03 24, 00:20)
Sveikos, spicu myletojos ir augintojos  4u.gif

liudna, kad sita temute jau apmirusi, noretusi kazkaip ja atgaivinti  smile.gif

jau kuris laikas svajoju apie spicuka, butent apie pomerana  wub.gif vis skaitineju ir ziurineju internete apie juos,  kaip tik jusu tema uztikau, perskaiciau visa... bet kazkaip norisi labiau sia veisle pazint, todel pagrindinis man rupimas siuo metu klausimas butu - ar greitu metu numatoma kokia paroda, kur butu galima pamatyti spicu veisles suniukus? gal kas zino? norisi ir gyvai pamatyt, ir pabendraut su veisejais

Dabar paroda bus Siauliuose balandzio 18-19 dienomis,sekanti Jonavoje geguzes 9 jei nemaisau 😊
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Daug metu svajojau apie spiciuka, bet vis iskildavo kliutys ji isigyti..finansai, persikelimas gyventi i kita sali, busto nuomotojo draudimas tureti augintini...O dabar pagaliau as galiu igyvendinti savo svajone, bet...niekur nerandu kad kas nors turetu mazyliu. Perziurejau visus kiek zinau veislynu internetinius puslapius, bet nieko verysad.gif

Gal zinot ar kuris nors veislynas turi mazyliu arba greitu metu susilauks vados?

Atsakyti
QUOTE(Alaja @ 2015 03 27, 18:01)
Sveikos  4u.gif

Daug metu svajojau apie spiciuka, bet vis iskildavo kliutys ji isigyti..finansai, persikelimas gyventi i kita sali, busto nuomotojo draudimas tureti augintini...O dabar pagaliau as galiu igyvendinti savo svajone, bet...niekur nerandu kad kas nors turetu mazyliu. Perziurejau visus kiek zinau veislynu internetinius puslapius, bet nieko  verysad.gif

Gal zinot ar kuris nors veislynas turi mazyliu arba greitu metu susilauks vados?

Mano patarimas Jums - skambinti veisėjams arba aplankyti jų facebook'ą, ten Jūs rasite naujausią informaciją. Gaila, bet daugelis iš mūsų tinklapius apleidome. sad.gif Bent jau mes savo veislyno internetinę svetainę pildėme labai seniai. Ieškant kilmingo, gražaus špico reikia apsišarvuoti kantrybe. smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

gal kuri iš jūsų prieš įsigydama šuniuką jau augino katę? Labai nerimauju, ar mano katė "supras" lojantį spirgutį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jotule17 @ 2015 03 29, 20:36)
Labas vakaras,

gal kuri iš jūsų prieš įsigydama šuniuką jau augino katę? Labai nerimauju, ar mano katė "supras" lojantį spirgutį  4u.gif

Pirmiau nei špicai į mūsų namus atkeliavo škotų nulėpausė katė. Kai įsigijome pirmą špiciukę, žinoma, ji nebuvo sužavėta smile.gif , bet agresyviai nesielgė. Po to atsirado ir daugiau špicų, su kate neišskiriamais draugais netapo, bet sugyveno draugiškai, skanėstais pasidalindavo.
Manau, viskas priklauso nuo Jūsų elgesio, auklėjimo. Katei reikia parodyti, kad ją mylite, ja domitės nemažiau, nei anksčiau.
Atsakyti