Kievo kaip ir astros kepsniai nedaromi is maltos mesos, kadangi jau yra geru kievo receptu pasidalinsiu kepsnio astra receptuku:
Pagal si recepta nesudetingai gali pasidaryti Astros (kotletus) kepsnius
Reikalingi produktai:
4 vištienos krūtinėlių 200 gr grietinėlės 3 virtų kiaušinių 1 st. mirkytų razinų druskos pipirų maltų lauro lapų muskato riešuto 1 žalio kiaušinio smulkių ir stambių džiūvėsių.
Ant medinės lentelės reikia peilių smulkiai kapoti krūtinėles ir pastoviai laistyti grietinėle. Vištiena sugers visą grietinėlę į save. Baigiantkapoti krūtinėles, sudėti virtus kiaušinius, razinas ir prieskonius. Kai viskas bus susmulkinta, iš skystokos masės ant tos pačios medinės lentelės reikia formuotio netaisyklingo trikampio formos 1-1.5 cm storio kepsnius,pridengt maistine plėvele ir padėt į šaldytuvą kokiai valandai, kad sustingtų. Nebijokit jei atrodys, kad masė skystoka - vištiena tikrai sugers visą grietinėlę į save. Kai kepsniai jau bus sustingę, juos reikia paniruoti džiūvėsiuose: 1 sluoksnis -iš smulkių džiūvėsių, 2 sluoksnis -iš stambių džiūvėsių (kaip drožlės arba šiaudeliai). Jeigu neturit stambių džiūvėsėlių - bus gerai ir dviguba paniruotė iš smulkių džiūvėsių. Kepam įkaitintam aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių - kol gražiai apskrus. Ugnis netūrėtų būti labai kaitri, nes kitaip kepsniai greit apskrus bet vidus liks neiškepęs
Linkiu sekmes ir skanaus