Mano megsamiausias patiekalas nuo vaikystes

Dar tarybiniais laikais su mama bandydavom daryti ir vis nesigaudavo, sviestas isbegdavo

Veliau suzinojau, kad sviesta butina atsaldyti. Dabar sviesto saldiklyje nesaldau, o tiesiog kotletukus susilipdau is vakaro ir palieku per nakti saldytuve - nei vienas neisbega kepant

Keletas mano atradimu:
*skaniausi kijevai - be sintetiniu prieskoniu, pagardinu TIK svieziais smulkintais gelsves lapeliais (ji cia laaabai tinka) ir druska.
*sviestas butinai turi buti naturalus (be augaliniu riebalu ir t.t.) ir skanus - ypac skanu su ''Smetonisku'' sviestu.
*kad kijevai butu idealios formos, sviesta reikia siek tiek atsildyti kambario temperaturoje, padalinti gabaliukais ir suformuoti taisyklingus pupeles formos gabaliukus, tada juos saldyti. Pati kijeva formuoju abiem rankom, suspaudant tarp delnu (kaip cepelina) - kai sviesto gabaliukas taisyklingos formos, tai mesa tolygiai ir apgula ji.
Pati pastaruoju metu dazniausiai kijevus darau is kapotos mesos - stambiais gabaliukais virtuviniu kombainu sukapoju file (butinai krutineles!) ir isminkau sukapota mesa rankomis (gabaliukai turi buti apie 1cm skersmens dydzio). Is tokios mesos kur kas greiciau ir lengviau sulipinti kotletuka, o valgant jauciasi kaip gerai ismusta file, nes islieka mesos struktura

Aisku, cia jau nusizengimas originaliam receptui...
O kalbant apie variacijas, tai kartais darau su suriu - dedu truputi sviesto ir mozrella surio, vien tik su paprastu fermentiniu suriu man nepatiko (buvo per daug sausi), o sitaip suris isbega skystas kaip padazas, o mesa sultinga. Esu dariusi su mozarella, trupuciu sviesto ir sauleje dziovintu pomidoru - labai visiems patiko, cia toks astresnis variantas, pateikiau su brukniu/cesnako padazu ir amerikietiskom bulvytem su kmynais