Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka 10

Sveikos mamytės, gal galite man paaiškinti ar teisingai mastau tokioje mūsų gyvenimo situacijoje. Šiuo metu gyvename Kaune ir vaikas lanko darželį Kaune. Nuo 2014 m. vasaros keliames gyventi į Vilnių, tad norėčiau pateikti prašymą į Vilniaus darželius per savivaldybę. Vienas iš tėvų yra registruotas Vilniuje baltupiuose.
Ar teikiant prašymą aš galiu tinktis tik Baltupiams (Verkių seniūnijai)priklausančius darželius ? Kiek max-mum darželių galima įtraukti į sąrašą ? Jei vaikas registruotas Kaune, ar jis gali papulti į Vilniaus darželį (nes vienas iš tėvų registruotas Vilniuje). ir apskritai ar imanoma gauti vietą 2014 m. rugsėjui ? Kaune visai kitokia tvarka, kažkaip paprasčiau viskas.
Ačiū už bet kokią info.
Atsakyti
mamytes, mes siemet nepatekom i darzeli. arteja sausis, tai nezinau kai pcia reiks elgtis, is naujo pildyt prasyma? ar mes toliau stovim eileje ir nieko daryti nebereikia?
Atsakyti
Vaikas irgi turi buti registruotas Vilniuje kartu su vienu is tevu, kitaip manau registruotis gal ir galima, bet nebutu gyvenamosios vietos suteikiamo prioriteto. Pildyti prasymus galima nuo sausio pradzios iki birzelio lyg, kuo anksciau, tuo geriau:)

QUOTE(Musicka @ 2013 11 15, 11:07)
Sveikos mamytės, gal galite man paaiškinti  ar teisingai mastau tokioje mūsų gyvenimo situacijoje. Šiuo metu gyvename Kaune ir vaikas lanko darželį Kaune. Nuo 2014 m. vasaros keliames gyventi į Vilnių, tad norėčiau pateikti prašymą į Vilniaus darželius per savivaldybę. Vienas iš tėvų yra registruotas Vilniuje baltupiuose.
Ar teikiant prašymą aš galiu tinktis tik Baltupiams (Verkių seniūnijai)priklausančius darželius ? Kiek max-mum darželių galima įtraukti į sąrašą ? Jei vaikas registruotas Kaune, ar jis gali papulti į Vilniaus darželį (nes vienas iš tėvų registruotas Vilniuje). ir apskritai ar imanoma gauti vietą 2014 m. rugsėjui ? Kaune visai kitokia tvarka, kažkaip paprasčiau viskas.
Ačiū už bet kokią info.

Atsakyti
QUOTE(Musicka @ 2013 11 15, 12:07)
Sveikos mamytės, gal galite man paaiškinti  ar teisingai mastau tokioje mūsų gyvenimo situacijoje. Šiuo metu gyvename Kaune ir vaikas lanko darželį Kaune. Nuo 2014 m. vasaros keliames gyventi į Vilnių, tad norėčiau pateikti prašymą į Vilniaus darželius per savivaldybę. Vienas iš tėvų yra registruotas Vilniuje baltupiuose.
Ačiū už bet kokią info.

Patekti bus tikrai nelengva, nes vaikas pretenduos į grupę nuo 3 metų. Ne visuose darželiuose tarkime be egzistuojančių dviejų 1,5 - 3m. grupių bus kuriamos papildomos. Nebent pora vnt. daugiau vaikų priima. Bet reikia nepamiršti, kad dar tįsiasi eilė iš tų vaikų, kurie nepateko šįmet ir pagal viską jie bus pirmi eilėje, taigi...
Atsakyti
Taigi buvau penktadienį savivaldybėje.Supratinga moteriškė pasitaikė. Kai tik suvedė vaiko pavardę į sistemą iškarto suvokė , kad kažkas netaip. Ilgai tylėdama sapudinėjo mygtukus, kol galaiusiai pasiskambino kažkam, kad viską padarė, o vistiek blogai rodo. Tada jau ten kažkas kąžką paspaudė ir mano vaikas vėl 1 . Tada aš pasikalausiau , jeigu per tą laiką , kol "sistema šokinėjo" buvo priimtas kitas vaikas - kur man kreiptis su skundu ??? Tada ji protingai bandė paaiškinti , kad aš nelabai galiu to sužinoti ir be to nelabai taip galėjo nuktikti. Aš jai paaiškinau, kad mamos, kurios nori kad vaikas patektų į darželį turi "žinoti labai daug" ir kad aš į darželį vaikštau du kartu į dieną , penkis kartus per savaitę. Auklėtojas matau ir su jomis bendrauju, taip pat laaaabai gerai žinau pakutinį pagal sąrašą priimtą vaiką ir jo prioritetus. Taigi pirmadienį užeisiu pas darželio direktorę pasikalbėti ir auklėtoją.

Taigi išvada tokia - reikia nuolatos sekti sitauaciją, nes ten vyksta visokiausi dalykai, o galus atsekti labai sunku. Dar pasakė, kad vėl ruošiamas naujas priėmimo tvarkos aprašas. Daugiau jokių detalių nežinau, bet informaciją reikia sekti.
Atsakyti
QUOTE(sause @ 2013 11 17, 15:00)
Taigi buvau penktadienį savivaldybėje.Supratinga moteriškė pasitaikė. Kai tik suvedė vaiko pavardę į sistemą iškarto suvokė , kad kažkas netaip. Ilgai tylėdama sapudinėjo mygtukus, kol galaiusiai pasiskambino kažkam, kad viską padarė, o vistiek blogai rodo.  Tada jau ten kažkas kąžką paspaudė ir mano vaikas vėl 1 .  Tada aš pasikalausiau , jeigu per tą laiką , kol "sistema šokinėjo"  buvo priimtas kitas vaikas  - kur man kreiptis su skundu ???  Tada ji protingai bandė paaiškinti , kad aš nelabai galiu to sužinoti ir be to nelabai taip galėjo nuktikti.  Aš jai paaiškinau, kad mamos, kurios nori kad vaikas patektų į darželį turi "žinoti labai daug" ir kad aš į darželį vaikštau du kartu į dieną , penkis kartus per savaitę. Auklėtojas matau ir su jomis bendrauju, taip pat laaaabai gerai žinau pakutinį pagal sąrašą priimtą vaiką ir jo prioritetus.  Taigi pirmadienį užeisiu pas darželio direktorę pasikalbėti ir auklėtoją.

Taigi išvada tokia - reikia nuolatos sekti sitauaciją, nes ten vyksta visokiausi dalykai, o galus atsekti labai sunku.  Dar pasakė, kad vėl ruošiamas naujas priėmimo tvarkos aprašas. Daugiau jokių detalių nežinau, bet informaciją reikia sekti.

Sveikinu, jums pasisekė 4u.gif
Aš buvau pirmadienį, ir iki šiol mano vaikas 56, o ne 1, ir iki šiol neteisinga seniūnija įrašyta. Ką dar galiu padaryti, jau neviltis ima dėl tokios skaidrios sistemos verysad.gif Parašiau net į delfi, bet ar savivaldybė turi ypatingą santykį su žiniasklaida, ar kaip, bet 0 reakcijos verysad.gif
Atsakyti
sveiki, taip ,,,liudna, bet kiek girdejau is aplinkiniu, vis tiek veikia pazinciu sistema, jei man ateity teks, as kreipsiuos i zurnalistus,,nes nu kiek galima tyleti sad.gif
Atsakyti
manrods užtektų žurnalistams numesti nuorodą į šią temą, kad pradėtų savivaldybėje žurnalistinį tyrimą cool.gif bo tikrai jau vien čia pasiskaičius postų užkniso savivaldybė su ta savo a la skaidria sistema gun_bandana.gif o kur dar kiti, čia neaptariami, atvejai doh.gif
Atsakyti
Va tas labiausiai ir pikta. Galėtumei laukti to priėmimo laiko, bet va kai matosi, jog skaidrumo visai nėra, tai tik pyktis ir neviltis ima doh.gif
Atsakyti
Visos čia tokios sąžiningos smile.gif Kažin kaip darytumėte, jei pasitaikytų galimybė įlįsti per pažintis? Negi nepasinaudotumėte?
Asmeniškai jei prieš mane įlįstų būčiau pikta, bet jei nepatektume ir būtų galimybė pasinaudotume. Darželis yra lygiai tokia pati gyvenimiška situacija kaip ir kitos. Kas gudresnis, tas pirmesnis deja.
P.S. Daržas mums neaktualus, patekome sąžiningai.
Atsakyti
Aš tikrai lįsčiau visais įmanomais būdais. Visi žino, kad ir anskčiau buvo problema su tais darželiais. Bet gi savivaldybė skelbia, kad jos naujoje sistemoje viskas yra švaru ir viskas OK. Va dėl to labiausiai pikta. Visi šneka, kad tiesiog dabar reikia nešti vokelius ne į darželį, o į savivladybę. Tai kam tokia sistema iš viso reikalinga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2013 11 18, 11:57)
Visos čia tokios sąžiningos smile.gif Kažin kaip darytumėte, jei pasitaikytų galimybė įlįsti per pažintis? Negi nepasinaudotumėte?
Asmeniškai jei prieš mane įlįstų būčiau pikta, bet jei nepatektume ir būtų galimybė pasinaudotume. Darželis yra lygiai tokia pati gyvenimiška situacija kaip ir kitos. Kas gudresnis, tas pirmesnis deja.
P.S. Daržas mums neaktualus, patekome sąžiningai.

o vat, zinokit, ne tik kad pasitaike, bet ir turiu galimybe pakliuti per pazintis. bet vis tiek pildysiu prasyma ir stosiu kaip visi normalus zmones i eile. o tai kam daugiau nei mums ta sistema buvo padaryta???? kai matysiu, kad briedas gaunasi, kaip ir kitoms cia besiskundziancioms, tai ne pazintimis naudosiuosi, o rasysiu skundus. tik ne savivaldybei, tikriausiai, nes ten ranka ranka plauna, o tiesiai stt. del akis badancios korupcijos. ai, dar galima valstybes kontrolei nel netinkamai iseikvotu valstybes lesu, bo sistema juk sukurta, bet tinkamai nefunkcionuoja. cool.gif
Atsakyti