Įkraunama...
Įkraunama...

Pica


PUSRYČIŲ PICA

Picos tešlai
300 g miltų
125 grietinės
70 g tirpinto sviesto
50 ml vandens
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis sodos

Įdarui
4 kiaušiniai
4 riekelės šviežios šoninės
mocarelos
tarkuoto čederio sūrio
2 pomidorai, smulkiai supjaustyti
pomidorų pastos aptepimui
šiek tiek svogūnų laiškų


1. Gaminame picos tešlą. Ištirpinkite sviestą. Grietinę sumaišykite su soda. Į didelį dubenį dėkite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Dėkite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla taps minkšta.

2. Iškočiokite apskritimo formos picos tešlą ir dėkite į picos kepimo formą. Tešlą aptepkite pomidorų pasta. Tuo tarpu apkepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais. Ant picos viršaus dėkite tarkuotą čederio sūrį, mocarelą, šoninę, smulkiai supjaustytus pomidorus. Pabaigai įmuškite 4 kiaušinius.

3. Kepkite labai karštoje 260ºC orkaitėje apie 10-12 minučių. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.


user posted image
Atsakyti
Pasidalinkite patirtimi, kokį sūrį dedate ant picos apart mocarelos.
man patinka sūris Tilster, bet ant picos man jis neskaniai išsilydo. Ką Jūs naudojate?
Atsakyti
Čia keli patarimai, tikrai padeda:

- Maišant tešlą gali atrodyti, kad ši tapo per tiršta. Neverta baimintis, tik stipriau minkykite rankomis, kol ji ims žvilgėti. Tešla kyla maždaug 2 valandas.
- Pica gaminama tokia tvarka: ruošiama tešla, dedama „Marinaros“ padažo, sūrio ir tik tada kitų produktų. Sūrio nepatartina barstyti ant viršaus, nes jis greitai perkepa.
- Orkaitė turėtų būti gerai įkaitinta (ypač apatinė jos dalis) – picos paplotis bus traškus, o viršus pernelyg nesukeps.
- Pica geriausiai iškepa krosnyje, tačiau tinka ir dujinė ar elektrinė orkaitė.
- Picą patogu supjaustyti virtuvinėmis žirklėmis.

Paimta iš čia: http://skanusrecepta...pica-pasisektu/

mmm pica prie šalto alaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš sūrį mėgstu ant viršaus, bet barstau kepimo pabaigoje.
Atsakyti
As labai megstu keturiu suriu pica. Visada naudoju mocarela, pelesini (Dor Blu), fermentini ir parmezana. Be galo skanu.
Atsakyti
Nusipirkau picai spec akmeni,siandien isbandem viskas gavosi puiku isskyrus tai, kad pritrauke picos apacia.
Tesla dejau ant neikaitinto. Gal kas darote ant spec akmens? Ir kaip? ikaitinate ar ne ?
Atsakyti
QUOTE(cuname @ 2015 03 31, 18:31)
Nusipirkau picai spec akmeni,siandien isbandem viskas gavosi puiku isskyrus tai, kad pritrauke  picos apacia.
Tesla dejau ant neikaitinto. Gal kas darote ant spec akmens? Ir kaip? ikaitinate ar ne ?

Nezinau priezasties del ko jums pritrauke apacia. Bet mano ziniomis, pries kepant, kepimo akmeni reikia ikaitinti.
Atsakyti
QUOTE(Deimantine Saule @ 2014 12 05, 18:37)
Pasidalinkite patirtimi, kokį sūrį dedate ant picos apart mocarelos.
man patinka sūris Tilster, bet ant picos man jis neskaniai išsilydo. Ką Jūs naudojate?


Kitoks mocarela:

skonis nerealus http://veggo.lt/prod...is-violife-200g

kepiau daugiafunkciniame puode
Atsakyti
Dalinuosi tikrai skanios traškios plonapadės picos su kumpiu ir pievagrybiais receptu 4u.gif Iš nurodyto kiekio tešlos išeina keturi 25 cm. Skersmens picos padai.

Papločiui:

500 g. kvietinių miltų

11 g. (pakelio) sausų mielių

50 ml. vandens

50 ml. aliejaus

100 ml. pieno

2 arbatinių šaukštelių cukraus

Žiupsnelio druskos

Padažui: (vienai picai)

1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus

2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo

2 skiltelės česnako

Ant viršaus: (vienai picai)

100 g. karšto rūkymo kumpio

100 g. kietojo sūrio

5 pievagrybiai

Alyvuogių

Džiovintų bazilikų, raudonėlių.

Pirmiausia aktyvuojame mieles. Į puodelį įpilame šilto, bet jokiu būdų ne karšto vandens 50 ml. Dedame 1-2 arbatinius šaukštelius cukraus, gerai išmaišome ir tada suberiame sausas mieles. Subėrus mieles, atsargiai išmaišome, kad nebūtų gumuliukų. Ir paliekame kokioms 5 min. Jei mielės tinkamos, tai po penkių minučių mišinys turėtų suputoti (pakilti).

Dideliame dubenyje persijojame miltus. Sumaišome su druska. Pilame pieną, aliejų, sumaišome pakilusias mieles. Mediniu šaukštu gerai išmaišome. Rankomis reikėtų minkyti tol kol tešla taps minkšta, elastinga bei nebekips prie rankų. (Jei tešla labai limpa prie rankų, rankas patepkite aliejumi. Minkyti bus kur kas lengviau.) Tešlą padedame šiltai, uždengtame dubenyje, pakilti 30 minučių.

Tešlą padaliname į keturias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame, suformuojame norimo dydžio picos padą.

Ruošiame padažą: Česnako skilteles sutarkuojame, sumaišome su aliejumi bei pomidorų padažu. Padažą tepame ant picos pado.

Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dedame ant picos pado smulkiai pjaustyto ar tarkuoto kumpio, griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Dedame į orkaitę 8 minutėms. Išimame ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio, beriame alyvuoges ir dar pakepame 3 min.

Patiekiant pabarstome džiovintais bazilikais, raudonėliais, ar prieskonių mišiniu picai. Ypatingai skanu su šviežiais bazilikais, bet deja, šiam kartui neturėjom smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♥Lavandula♥: 20 sausio 2016 - 18:42
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 01 20, 18:41)
Dalinuosi tikrai skanios traškios plonapadės picos su kumpiu ir pievagrybiais receptu 4u.gif Iš nurodyto kiekio tešlos išeina keturi 25 cm. Skersmens picos padai.


Aš panašia labai kepu, gan dažnai. Labai skani, žiauriai mėgstu su pievagrybiais. smile.gif

Esu dar atradusi tokį receptuką interneto platybėse picos alternatyvai, aišku ne tas pats kas orkaitėje kepta, bet kai nori greit ir paprastai "sueina". biggrin.gif

Naminė pica keptuvėje per 10 min.

Picos pagrindui:
3 kiaušinių,
4 v.š.grietinės,
3 v.š majonezo,
9 v.š.miltų (be kaupo),
žiupsnelio druskos.

Ir beabejo visa tai ką mėgstate dėti ant picos kumpis, dešra, grybai, daržovės ir t.t. Jei nemėgstate ar nenorite majonezo jį galima pakeisti gerai išplakta varške su pipirais, druska ir česnaku.

Gaminam:
1. Kiaušinius, grietinę, majonezą ir miltus sumaišiau, pagardinau druska.

2. Griežinėliais pjaustom kumpį, pomidorus (ar Jūsų pasirinktus produktus). Sutarkuojam fermentinį sūrį.

3. Keptuvę (28 cm.) su aliejumi įkaitinau ir supyliau paruoštą masę, ant jos užpyliau kelis šaukštus pomidorų padažo.

4. Sudedam griežinėliais supjaustytus produktus, mano atveju kumpį, pomidorus ir užbarstom sutarkuotą sūrį.

5. Uždengiam keptuvę, sumažinam kaitrą ir kepam apie 10 minučių. Skanaus!

Priedas  namine_pica_678x381.jpg   52,99KB   0 Parsiųsta kartų

Pasiskolinau iš: http://receptai.net/...pica-keptuveje/
Atsakyti