Dalinuosi tikrai skanios traškios plonapadės picos su kumpiu ir pievagrybiais receptu

Iš nurodyto kiekio tešlos išeina keturi 25 cm. Skersmens picos padai.
Papločiui:
500 g. kvietinių miltų
11 g. (pakelio) sausų mielių
50 ml. vandens
50 ml. aliejaus
100 ml. pieno
2 arbatinių šaukštelių cukraus
Žiupsnelio druskos
Padažui: (vienai picai)
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
Ant viršaus: (vienai picai)
100 g. karšto rūkymo kumpio
100 g. kietojo sūrio
5 pievagrybiai
Alyvuogių
Džiovintų bazilikų, raudonėlių.
Pirmiausia aktyvuojame mieles. Į puodelį įpilame šilto, bet jokiu būdų ne karšto vandens 50 ml. Dedame 1-2 arbatinius šaukštelius cukraus, gerai išmaišome ir tada suberiame sausas mieles. Subėrus mieles, atsargiai išmaišome, kad nebūtų gumuliukų. Ir paliekame kokioms 5 min. Jei mielės tinkamos, tai po penkių minučių mišinys turėtų suputoti (pakilti).
Dideliame dubenyje persijojame miltus. Sumaišome su druska. Pilame pieną, aliejų, sumaišome pakilusias mieles. Mediniu šaukštu gerai išmaišome. Rankomis reikėtų minkyti tol kol tešla taps minkšta, elastinga bei nebekips prie rankų. (Jei tešla labai limpa prie rankų, rankas patepkite aliejumi. Minkyti bus kur kas lengviau.) Tešlą padedame šiltai, uždengtame dubenyje, pakilti 30 minučių.
Tešlą padaliname į keturias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame, suformuojame norimo dydžio picos padą.
Ruošiame padažą: Česnako skilteles sutarkuojame, sumaišome su aliejumi bei pomidorų padažu. Padažą tepame ant picos pado.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dedame ant picos pado smulkiai pjaustyto ar tarkuoto kumpio, griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Dedame į orkaitę 8 minutėms. Išimame ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio, beriame alyvuoges ir dar pakepame 3 min.
Patiekiant pabarstome džiovintais bazilikais, raudonėliais, ar prieskonių mišiniu picai. Ypatingai skanu su šviežiais bazilikais, bet deja, šiam kartui neturėjom
