Sveikos, Mamytės,
Ir aš galiu pasidalinti savo "įspūdžiais" apie šį labai nemalonų nėštumo šalutinį poveikį...
Nuo pykinimo kankinausi 3,5 mėnesio...
Nors nei karto nevėmiau, bet momentais buvo taaaaaaaaip blogai, kad norėjau numirti - grįždavau po darbo ir visą vakarą pražliumbdavau lovoje...
Ir man, deja, nebuvo periodinių pykinimų, kaip, pvz, būna tik rytais kai kurias pykina arba tik vakarais - manęs nepykindavo tik kol miegodavau...
Kolegės užjautė mane - sakė, "geriau jau išsivemtum gerai, nei šitaip nuolat kankintis..." Tačiau deja... teko iškęsti...
O juk dar ir dirbti pilnu tempu reikėjo, o pykino net nuo kvėpavimo, nuo žiūrėjimo, nuo ėjimo....
Ir tuo laikotarpiu žodis valgymas tikrai nebuvo mano draugas....

Mėsos net kvapo negalėjau pernešt, jokių daržovių negalėjau pakęsti - valgiau tik miltinius patiekalus ir kai ką iš bulvių.
Ir visai nepadėjo kažkokie miltukai, kuriuos išrašė ginekologė... Sakė, kad daugumai padeda, bet manęs neveikė...
O štai, kas buvo mano vienintelė paguoda tuo laikotarpiu:
1. Juoda arbata su citrina;
2. Mandarinai;
3. Rūgštūs saldainiai (aš iš namų nieku neidavau be obuolinio ir apelsininio "Chupa Chups").
O taip yra todėl, kad geriausiai pykinimą ir šleikštulį malšina vitaminas C...
Ir, žinokit, man buvo nusispjauti, kad citrusiniai vaisiai vaikui gali sukelti alergiją - iš kažko juk reikėjo gyventi!!!
Tad jei dar nebandėte - pabandykite, bent jau mandarinai tai tikrai padės.
Ir jokiu būdu negerkit veisinių ir visokių kitokių aromatizuotų arbatų - jos labai labai skatina pykinimą...