Įkraunama...
Įkraunama...

Mes ne kitokie, mes dar geresni!

QUOTE(la.aukse @ 2014 01 07, 15:24)
Sveikos, iki šiol tik skaičiau, bet nusprendžiau prisijungti smile.gif
Aš džiaugčiausi, jei mano vaikas bent plotų spektaklyje, nes nors pats į teatrą labai mgsta eit, tačiau vaidinti, ypač jei salėje yra žiūrovų ar šokti rateliuose išvis atsisako...

Prasom prasom jungtis 4u.gif O kokio amziaus jusu vaikutis?

Kaip Naujuosius metukus sutikote? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koralinė: 07 sausio 2014 - 19:30
sveikos smile.gif
QUOTE(panele Morta @ 2014 01 07, 18:44)
Sveika prisijungus 4u.gif nors vangiai mergaites cia bendrauja blush2.gif

nelabai laiko yra, kai sukuosi namuose kaip voverytė blush2.gif smile.gif o dar Kalėdoms gavom porą gyventojų naujų, tai yra kas veikti biggrin.gif

mes naujuosius sutikom ramiai, antri metai jau keturiese wub.gif

lėksim mes penktadienį į Santariškes, pas kardiologus, žiūrėsim kaip širdutė mūsų po operacijos smile.gif
Atsakyti
o as siandien pasiskambinau i ppt galvoju uzsiregistruosiu ivertinimam, pasitarti del mokyklos, o gavau lyg su kokiu slapiu skuduru per galva, zodziu jei turim negalia mums galima eiti tik i spec mokykla, jokiu vertinimu isanksto nereikia, ir nesvarbu kad vasara neigalumas baigiasi... isvadas padare net i vaika nepaziureje. ryt eisiu pas psichiatre, nes nieko as nebesuprantu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veiducka: 07 sausio 2014 - 20:16
QUOTE(veiducka @ 2014 01 07, 20:14)
o as siandien pasiskambinau i ppt galvoju uzsiregistruosiu ivertinimam, pasitarti del mokyklos, o gavau lyg su kokiu slapiu skuduru per galva, zodziu jei turim negalia mums galima eiti tik i spec mokykla, jokiu vertinimu isanksto nereikia, ir nesvarbu kad vasara neigalumas baigiasi... isvadas padare net i vaika nepaziureje. ryt eisiu pas psichiatre, nes nieko as nebesuprantu...

Oho blink.gif nu nesamone kazkokia. Viena mokytoja pasakojo, kad kazkokia reforma daroma, kuri kaip tik vaikuciams su negalia palengvins patekima i paprastas mokyklas g.gif

La.aukse, jei plotu, tai viskas gerai, bet va jo tekstas spektaklyje paloti buvo, kaip suniukui doh.gif

Naujieji mums ligomis prasidejo. Angina vaikinui, tai namie abu dar ir dabar kalariaujame. Nusikele reabilitacija ir kiti planai koregavosi. Dabar galvoju nuvesti suneli kardiograma pasidaryti (po anginos skaiciau, kad buna komplikaciju) ir kaulu tanki istirti, nes sergant nervu-raumenu ligom dazna ostoporoze nors kalcio ir vit d pakanka. Tokie artimiausi planai pas mus.
O va kovo men neigluma pratesti reikia. Vedates jus saviskius i komisija? Pries metus kai buvau, tai ten i berniuka net neziurejo, sake kad vadovaujasi israsais, tai va, idomu ar si karta man ji temptis ten ar geriau vienai eiti g.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 01 07, 22:41)
Oho blink.gif nu nesamone kazkokia. Viena mokytoja pasakojo, kad kazkokia reforma daroma, kuri kaip tik vaikuciams su negalia palengvins patekima i paprastas mokyklas  g.gif

La.aukse, jei plotu, tai viskas gerai, bet va jo tekstas spektaklyje paloti buvo, kaip suniukui  doh.gif

Naujieji mums ligomis prasidejo. Angina vaikinui, tai namie abu dar ir dabar kalariaujame. Nusikele reabilitacija ir kiti planai koregavosi. Dabar galvoju nuvesti suneli kardiograma pasidaryti (po anginos skaiciau, kad buna komplikaciju) ir kaulu tanki istirti, nes sergant nervu-raumenu ligom dazna ostoporoze nors kalcio ir vit d pakanka. Tokie artimiausi planai pas mus.
O va kovo men neigluma pratesti reikia. Vedates jus saviskius i komisija? Pries metus kai buvau, tai ten i berniuka net neziurejo, sake kad vadovaujasi israsais, tai va, idomu ar si karta man ji temptis ten ar geriau vienai eiti  g.gif

Musu popierius psichiatre pristato i ndnt bet laiska gavom kad atvykt su vaiku
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2014 01 07, 22:55)

hmm, tai reiks pasikonsultuoti dar. mus siunčia su dokumentais šeimos gydytojas visada.

Tiesa, žiūrėjau filmą, kur nuoroda yra. Visai patiko, nėra jis toks apie kokį iš pradžių galvojau... Trileris, įdomus.
Atsakyti
Labas rytas,
gerdama rytinę kavą brūkštelėsiu. Mano vaikiui po savaitės sueis ketveri. Iki šio rudens maniau kad auginu nekalbantį, sunkoko charakterio vaikiną, tačiau rugsėjo apsisprendims nueiti pas vaikų psichologą pagalbos baigėsi vidutinio neįgalumo pažyma su įrašu F83. Kažkaip dar bandau pati save susirinkti, nes greičiausiai pasąmoningai dar sunku net pripažinti, kad su tuo mano vaiku kažkas ne taip. Iki tol maniau, kad esu gal kiek per liberali mama nesugebanti įveikti kai kurių vaiko auklėjimo iššūkių...

Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2014 01 07, 23:55)

Aš spalio pabaigoj viską tvarkiausi (čia apie Kauną turiu omeny). Tai psichiatrė sakė, o ir NDNT registratūroj priimant dokumentus pakartojo, kad su vaiku reikia būti. Bet maniškis tuo metu ten stogą būtų nukėlęs, nes kaip tik toks neramus ir piktas tuo metu buvo, o aš ten išvis apie pusantros val. prasitryniau. Tai sutarėm taip su vyru - išvedėm vaiką nuo pat ryto į darželį ir vyras buvo pasiruošęs lėkt iš darbo ir atvežt jį į tą komisiją esant poreikiui. Galiausiai man ten pasakė, kad be reikalo išvis aš ten laukiau, nes viską vertina iš popierių, vaiko nereikia, o man sėdėt irgi nebūtina buvo, tik davė lapelį, kada atvažiuot atsakymo... Žodžiu jei būčiau kyštelėjusi naglai galvą į kabinetą anksčiau (ale pasiklausti ar reikia vaiko), nebūtų reikėję pralaukti eilėj pusantros valandos...
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

kai neigaluma tvarkemes, tai nereikejo vaiko I komisija, mano vyras sutvarke, jam tik kazkokia anketa dave namo parvezt uzpildyt, tai uzpildziau g.gif ten irgi klausimai apie savarankiskuma ir pan, ar pats valgo, wc reikalus atlieka Ir pan., tai gal to uzteko..

Airv, o filma kokia kalba ziurejai? as ir noriu paziuret blush2.gif

La.aukse, svarbiausia susitaikyti ir pripazinti. neigalumas nieko cia nereiskia, ar tu ji susitvarkysi, ar ne, jei vaikuciui yra problemu, tai jos ir bus, nesvarbu ar tas stampas uzdetas. o kiek jums negalia laiko dave? 4u.gif

Sourit, o jums sirdute operavo? unsure.gif 4u.gif

Nauji musu ramus ir neramus biggrin.gif iki 12 ramiai trise pabuvom, uzmigo vaikas nesulaukes fejerverku, po 12 pas kaimynus ejom, ten kiek buvo name kaimynu, visi susirinko biggrin.gif (musu namas nedidelis daugiabutis), tai zodziu 4 seimos biggrin.gif as mobilia aukle isijungiau, girdejau kaip vaikas kvepuoja.. tai iki ryto pasedejom, kita diena oi kaip sunku buvo, nes vaikas tai kelesi, o mes miego norejom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(la.aukse @ 2014 01 08, 08:59)
Aš spalio pabaigoj viską tvarkiausi (čia apie Kauną turiu omeny). Tai psichiatrė sakė, o ir NDNT registratūroj priimant dokumentus pakartojo, kad su vaiku reikia būti. Bet maniškis tuo metu ten stogą būtų nukėlęs, nes kaip tik toks neramus ir piktas tuo metu buvo, o aš ten išvis apie pusantros val. prasitryniau. Tai sutarėm taip su vyru - išvedėm vaiką nuo pat ryto į darželį ir vyras buvo pasiruošęs lėkt iš darbo ir atvežt jį į tą komisiją esant poreikiui. Galiausiai man ten pasakė, kad be reikalo išvis aš ten laukiau, nes viską vertina iš popierių, vaiko nereikia, o man sėdėt irgi nebūtina buvo, tik davė lapelį, kada atvažiuot atsakymo... Žodžiu jei būčiau kyštelėjusi naglai galvą į kabinetą  anksčiau (ale pasiklausti ar reikia vaiko), nebūtų reikėję pralaukti eilėj pusantros valandos...

nuo 5 metu vaiko reikia, nes reikia atsakyti i klausimyna, daug klausimu uzdavineja, jei vaikas nekalba ar nesupranta mama atsako. tas klausimynas irgi priduoda kazkokius balus skirianr neigaluma. kai 3 metu tvarkemes nejom, o praejusi karta jau reikejo vaiko
Atsakyti
sveikos smile.gif
QUOTE(panele Morta @ 2014 01 08, 09:16)
Sourit, o jums sirdute operavo? unsure.gif  4u.gif

oi, mums tų operacijų jau tiek pridaryta smile.gif širdutę operavo kai 3 mėnesiukai buvo - pilna AV komunikacija - abu vožtuviukai suaugę buvo į vieną, ir diidelė ertmė pertvaroj. o pačią pirmą parą operavo stemplytę ir kasą, tai vis važinėjamės bužuotis smile.gif

vakar buvom TA, tai va kaip mes augam - pusantrų metukų coliukė sveria 7,8 kg, ir esam 74 cm. manau, numanot kaip atrodom smile.gif esam maždaug kaip 7-8 mėnesio kūdikėlis smile.gif
be je, ir pasigirsiu, manoji jau bando ropoti wub.gif sunkiai raida mums tobulėja, bet vis į priekį smile.gif
Atsakyti
Labas, mes buvom PPT vaiko ivertinimui .KLausinejo vaiko visokiu dalyku Uztrukom apie 2val.Vaika buvo issivede viena i kabineta o ,as likau uz duru.Isvadu aptarimas 16d.Tik pasake,kad protinio atsilikimo tikrai nera(Mums buvo psichiatre uzrasiusi lengva protini atsilikima)Tik,kad jo elgesys kelia sunkumu,nuovargis ir t.t Tai dabar nezinau nei kaip elgtis.Realiai jis zino,kad einant i lauka reikia apsirengti(pirstines,kepure,salikas ,batai,striuke),bet i lauka iseina tik su batais ir striuke g.gif Is mokyklos gryzta susales,nes pareina be kepures,pirstiniu.
Turiu dar didesne beda,ima daiktus nesavo.Reikia uzrakint duris,o ziuri, kad raktu nera,nes mano bernas juos issinese i mokykla.Siandien is seses paeme 170lt,is kuriu 50lt nusinese i mokykla(aukletoja man juos grazino).Buna,kad parsinesa kazkokias korteles,karta kepure parnese ne savo .Itariu,kad turesiu vargo su juo..
Uz tai,kad paeme pinigus as ji subariau,jis supyko,tai net i masina nelipo,kad kartu parvaziuotume namo.parejo pestute apie 800m.Tiesiog pabego i laukus ir gryzo laukais namo.
Papildyta:
QUOTE(sourit @ 2014 01 08, 12:30)
sveikos smile.gif

oi, mums tų operacijų jau tiek pridaryta smile.gif širdutę operavo kai 3 mėnesiukai buvo - pilna AV komunikacija - abu vožtuviukai suaugę buvo į vieną, ir diidelė ertmė pertvaroj. o pačią pirmą parą operavo stemplytę ir kasą, tai vis važinėjamės bužuotis smile.gif

vakar buvom TA, tai va kaip mes augam - pusantrų metukų coliukė sveria 7,8 kg, ir esam 74 cm. manau, numanot kaip atrodom smile.gif esam maždaug kaip 7-8 mėnesio kūdikėlis smile.gif
be je, ir pasigirsiu, manoji jau bando ropoti wub.gif sunkiai raida mums tobulėja, bet vis į priekį smile.gif

mano berniukas ,kai buvo pusantru metu, svere (9.300kg,ugis 77cm)
Siuo metu sveria19kg,ugis 120cm,ir esam 7metu.
Atsakyti