O man paskaičius autorės "problemą" atrodo, kad problemos kaip ir nėra.
Visų pirma matau kaprizingą paauglę, kuriai viskas negerai. Taip, paauglystė yra sunkus metas, kai atrodo, kad niekas tavęs nemyli ir niekas nesupranta, tačiau....
Miela autore, jūsų mama (mano nuomone) stengiasi rasti "priėjimą" prie jūsų, todėl ir elgiasi kaip šešiolikmetė (lenda prie jūsų, ale nori žaisti ir pan.) Jos skambučiai jums ir teiravimasis kada grįšite, kur esate ir pan. yra visiškai normalu: ji jaudinasi dėl jūsų, juk jūs jos vaikas ir jums dar tik 16! Mano tėvai man skambindavo ir kai man 16 metų buvo, ir kai 20 m. Net ir dabar, kai jau nebegyvenu su jais ir važiuoju kur į tolimesnę kelionę, jie prašo pranešti, kai pasiekiu tikslą. Ir tai, autore, yra normalu.
Matosi, kad esate priešiškai nusiteikusi prieš mamos draugą. O kodėl? Jis jums trukdo? Juk mama kuriasi sau gyvenimą ir ji turi teisę vėl mylėti. Juk nesiprašo jis į jūsų tečio vietą. Ar prašosi?
O tas varymas pas tėtį, tai... Tiesiog tėvai netekę kantrybės kartais pasako mums nemalonių dalykų. Bet neretai mes patys juos išprovokuojame. Manau, kad jūs ne kartą esate netiesiogiai mamai pasakiusi apie norą gyventi pas tėtį. O pas tėtį gyventi jūs norite nes jis jus šiuo metu lepina, ar ne? Tik kaži ar taip pat būtų, jei jus atsikraustitumėt pas jį...

Pamėginkit ir pamatysit

Tada tėvai apsikeis rolėm: mama jus lepins ir nieko nedraus, nes matys jus rečiau, o tėtis perims auklėjimą.
Nesupykite, bet jūs neesat jau tokia didelė ir suaugusi, kaip jums atrodo. Šiuo metu jūs dar tik pradedat mokintis būti "didele". Aš suprantu, kad tai yra nelengva, bet pasistenkit suprasti savo aplinką, nes jie jums nori tik gero. Pati pagalvokit, ar bandytų mama su jumis bendrauti, ar skambinėtų jums, ar domėtųsi jumis jei nerupėtumet...?