Įkraunama...
Įkraunama...

problemos su mama

tai va,visgi negalima teigti,kad tos mamos visada teisios ax.gif Aišku,jeigu vertinant per savo prizmę,tai aš niekada nevaryčiau vaiko pas tėvą,tipo varyk,užknisai ir pan. Man taip kažkaip g.gif bet va draugės motiną ją visą gyvenimą ėda dėl bendravimo su tėvu,dėl panašumo į jį ir t.t. Ir paauglę ėdė ir dabar ėda. Moteriškė jaučia didžiulį pyktį tam vyrui,nors nuo skyrybų praėjo 20 metų... Net anūkus nuteikinėja prieš senelį. Beje,ji turi ir naują vyrą,ir bendrų vaikų su juo,bet...Tai net nežinau kaip čia ją verinti-juk draugė tai pas tą mamą augo,užaugo mielas,geras,atsakingas žmogus. Bet nuolat parinasi jeigu apie jos ir tėčio susitikimus sužino mama. Nu tai...būna tokių moterų (o matyt ir vyrų),todėl temos autorę tai užjaučiu,nes tikiu,kad jos situacija gali būti ir tokia kaip mano draugės.
Atsakyti
jeigu as pasakau "eisi pas teva gyventi" tai reiskia, jog tai isivaizduojama baisiausia kokia tik imanoma bausme, kurios niekad neivykdysiu. ir tai pasakyta is bnebesusivaldymo jau paskutinis koziris, blogiau nebegali but. nes ten butu elementaraii nepriziureta biggrin.gif bet siaip tai tegul tik bendrauja, oi tik tegul nori jisai kol dar nevelu irnesakyk.gif
Atsakyti
Kad nepriziureta - tai cia bausme jai ar jums? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tapyras @ 2013 10 19, 17:13)
Kad nepriziureta - tai cia bausme jai ar jums? g.gif

nu aisku kad jai, kaip dar kitaip galima isivaizduot. aisku kol bus nepilnamete, as jos neleisiu pas teva gyvent. zinodama jo gyvenimo buda. nu bet jin ir nenori. nupirktu tai gal visko, bet daugaiu nieko nepadarytu del jos, turetu gyvent savo galva, dar per maza tokiem issukiams.
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 10 19, 18:10)
jeigu as pasakau "eisi pas teva gyventi" tai reiskia, jog tai isivaizduojama baisiausia kokia tik imanoma bausme, kurios niekad neivykdysiu. ir tai pasakyta is bnebesusivaldymo jau paskutinis koziris, blogiau nebegali but. nes ten butu elementaraii nepriziureta biggrin.gif bet siaip tai tegul tik bendrauja, oi tik tegul nori jisai kol dar nevelu  irnesakyk.gif

matai,gal pas jumis kitokia situaciją,o vat mano draugė (na kaip ir temos autorė) norėjo gyventi su tuo tėčiu,bet bijojo įskaudinti mamą,tikrai bijojo,nes nu ją skaudindavo ir dabar skaudina iki pasiutimo bet koks geras žodis apie tą vyrą...žinoma,tai moters bėda,bet... patikėk,paauglei su tokia mama tikrai buvo sudėtinga,ir dabar nelengva. Ir tikrai toj paauglystej mano draugė aie savo mamą kartais pasakodavo labai panašiai kaip temos autorė. tiesiog kartais davesdavo, na o kai žmogus davestas,tai tada visi blogi tapdavo...Sakydavo tai mano draugei kiti suaugusieji,kuriems ji pasiguosdavo,kad čia maždaug jos paauglystė ir t.t.,paskui pamatę kaip ta mama elgiasi-sakydavo,kad ją reikia suprasti,užjausti ir t.t.,bet kad... nu kaip gali tas vargšas vaikas suprasti savo mamos siautėjimus,jeigu pati nieko panašaus nėra patyrus,tėtis geras tėtis,visada rūpinosi ir rūpinasi. O suprasti palikto žmogaus skausmą ir pyktį to nepatyrusiai paaugliokei tikrai sudėtinga.
Atsakyti
tai negaliu spjaut i sulini ir sakyt kad manoji niekad neuzsinores su tevu pagyvent linksmai. nezinau gi ateities. bet manau labai blogai yra nuteikinet pries teva. pati niekad nekomentuoju jo elgesio, mergiote darosi isvadas pati is to ka pamat su juo budama ar kai paskambina ir prizada aukso kalnus isgeres, apskui neatsimena. nu tai net ir vaikas supranta kame cia dalykjas. bet nesakau niekad, lai bendrauja, kad tik jam noro butu, turi but tas tevas koks jis ten bebutu. mano tevai kai issiskyre dar mazesne buvau, tevo mama - mano mociute siaubingus dalykus ant motinos mano man kalbedavo, o as gi tikedavau, nors persiplesk abiem gera but. motinai akis pries mirti draskydavau mociutes zodzius kartodama. aisku dabar jau net atgaila uz tai praeitas etapas, o mociute su kitu pasauliu snekasi ir neatsimena nieko, bet skaudziu budu suzinojau ko daryt siukstu negalima.

ikaitu vaika padaro tarpusavio rietynese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raudona Saule: 19 spalio 2013 - 17:46
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 10 19, 18:44)
ikaitu vaika padaro tarpusavio rietynese.

tai va,kad padaro...nors atrodo suaugę žmonės turėtų susiprast,bet būna kitaip. Ir vat nežinau ar tos mamos,kurios įtraukia vaikus į tas rietynes yra geros mamos. Kaip ten temos autorė,tai nežinau,bet draugei tai sunku būsavo,kai jai sakydavo,kad jos mama gera,faina,tieisog tobula (nu ji tikrai tais savo vaikais labai rūpinosi),bet... kaip tada tam vaikui vertinti kai taip apbūdinamas žmogus varo ant jos mylimo tėčio...
Žodžiu,čia tikrai labai sudėtinga situacija gali būti ir tas paaugliškas maištas,tai... Šiaip tai sutinku,kad paauglystė sunkus metas,kai tas žmogutis tampa perdėtai jautrus,o jeigu jis dar įtraukas į tokius tėvų reikalus,tai tada išvis sudėtinga...
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2013 10 19, 18:04)
tai va,visgi negalima teigti,kad tos mamos visada teisios ax.gif

gal todėl, kad pagimdžiusi moteris natampa automatiškai visažine
Papildyta:
QUOTE(Ramunita @ 2013 10 19, 08:32)
ir suaugėliai moka išbalansuoti tiek vaikus,tiek paauglius. Visokių amžiaus tarpsnių būna ir tėvams. kažkur skaitinėjau,kaip mama su dukterim pykstasi dėl aprangos. TMama skundžiasi aikštinga paaugle,nes toji nesirengia jos megztų megžtukų,o perkasi parduotuvėj. Mamai tipo nesuprantama kodėl netinka josios megztas doh.gif Ir susipyksta iki durų trankymų,rėkimų ir pan. Tai...čia vėl kalta paauglė g.gif turi nuostabią mamytę,ane?

paaugliui reikia turėti kažką savo - kartais geriau vaikščios apiplyšęs bet tai bus jo "stilius", jo asmeniniai rūbai o ne mamos ar senelio. Be to man juokingi bandymai sutramdyti blogą elgesį tokiais būdais, kai geria pvz., o tu jam bandai gražius (pagal tave) rūbus užmaut, desperatiškai apsimesti, kad jis yra tvarkingas, nematyti, ką už akių daro, ar kaip čia suprast. Aš nieko blogo pasakyti ar kažko sukritikuoti kuriai nors iš jūsų tikrai nenoriu
Atsakyti
Devuska, nejau nors viena akimirka kazkada buvai pagalvojusi, kad mama visazine?

siaip tai kai augini vaika tai "augi" kartu su juo. atrandi daug naujo sau asmeniskai, tobuleji, darai klaidas, vel bandai, o jei sustoji kazkurioj vietoj - blogai abiem pusem.
Atsakyti
Sveika, pati esu tavo bendraamžė, tai šiek tiek ir aš pasisakysiu. wink.gif
Visos mamos kartais būna piktos, nervuotos ir t.t., nereikia stebėtis, gal kažkas nutiko? Gal susipyko su kažkuo? Gal pavargo po darbo? Juk ir mes būnam kartais nervuotos... mirksiukas.gif Keista, kodėl Tau nepatinka, kad Tavo mama Tavimi taip rūpinasi? Mano mama t.p. skambinėja, klausia, domisi, nes ji visada nervuojasi, pergyvena ar man nieko nenutiko. Ir man patinka, kad manimi taip rūpinasi. Draugai mane vadina mamyčiuke, vien dėl to, kad manimi taip rūpinasi. Manau, kad jie tiesiog man pavydi, nes jiems leidžia kada nori grįžt namo ir pan. ax.gif
O dėl tėčio..hm..jei tėtis nori, o mama neprieštarauja, tada pabandyk, bet tikrai nebus taip, kad tėtis leidžia viską ( ir nemanau, kad Tu norėtum, jog leistų viską (rūkyt, gert)) smile.gif Tėtis irgi tau skambinėtų, klausinėtų kur Tu esi ir t.t.
O su sesėm/broliais visiems panašiai būna, po to užauga ir būna neišskiriami, švenčia šventes kartu ir t.t. O beje, kiek Tavo sesei metų? 4u.gif

Taigi, Tu apgalvok, kur Tu tikrai nori gyventi. Nelabai jau daug liko ir tiek Tu, tiek aš užaugsim ir tėvai neskambinės ir neklausinės kur mes esam. Tau trūks to, galiu garantuoti. mirksiukas.gif Aš mėgaujuosi dar tuo, kad manimi labai rūpinasi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 10 20, 12:29)
gal todėl, kad pagimdžiusi moteris natampa automatiškai visažine

tai niekas nėra visažinis,bet va,paskaitai tokią temą,kur paauglė tiesiog suėdama.tai... kai kurios jaučiasi visažinėm smile.gif

QUOTE(Wierra @ 2013 10 20, 17:54)

O dėl tėčio..hm..jei tėtis nori, o mama neprieštarauja

o autorė bijo tos mamos paklaust ar ji neprieštarauja...
Atsakyti
[quote=Ramunita,2013 10 20, 19:02]
tai niekas nėra visažinis,bet va,paskaitai tokią temą,kur paauglė tiesiog suėdama.
matau tendenciją,tos kurios paauglystėje turėjo bėdų su savo mamomis, tai čia ir rašinėja apie suėdimus verysad.gif
Nė viena mama nepuolė mergaitės tik gražiai patarinėjo.
Atsakyti