Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(vobla @ 2013 12 28, 15:15)
As cia kuria diena krapsciaus prie gelyno, nuvytusias astras nurinkinejau- sliekas islindo pasisveikint. Kiek zinau kol sliekai kepurnejasi pavirsiuje- dideliu salciu nebus. pries salant jie giliau i zeme isiknisa.

Ot apie sliekus isgirdau. Kazi ar nenutroks mano sliekiukai kompostinej uzdengtoj dviguba plevele?
Atsakyti
Apžiūrėjau šiandien daržą - kurmiai ne vieną česnaką "iškėlę" gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 12 28, 22:47)
Apžiūrėjau šiandien daržą - kurmiai ne vieną česnaką "iškėlę"  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

Jediara, pasigailekit tu vargseliu, kam juos sitaip protest.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 12 29, 20:19)
Jediara, pasigailekit tu vargseliu, kam juos sitaip protest.gif

Česnakų tai man reikia smile.gif - su kurmiais jau senokai kariauju, tik Antikurmį parnešu į namus ir prasideda...... mad.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 12 28, 13:52)
nebus šiemet žiemos- čia nuspręsta pagal jo giminaičio paskerstą kiauliuką.

Manau, kad bus. Bent trumpai stiprus atšalimas tikrai bus. O jeigu kiauliukas dar be sluoksnio apsauginio, vadinasi šalta žiema iki sausio vidurio-galo dar nebus.
Arba kiauliukas nujautė savo kriuksėjimo pabaigą iki žiemos šalčių biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2013 12 28, 19:32)
Ot apie sliekus isgirdau. Kazi ar nenutroks mano sliekiukai kompostinej uzdengtoj dviguba plevele?

Aš keli metai jau nebedengiu. Išlieka ir kaliforniečiai.
Atsakyti
Mergaitės, garantuoju, kad nors ir Lietuvoje ta kiaulė auginta, bet tikrai ne lietuvaitė, užtat ir visokias nesamones rodo lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Nebėra jau lietuviškų kiaulyčių verysad.gif Užsienietės teisybės ir nesako mastau.gif O žiema vistiek ateis, taip dar nebuvo, kad neateitų, net neabejoju. Klausimas tik kada?

Kaliforniečiai ir pas mane jau adaptavosi. Pernai padariau eksperimentą, išgyveno. nepanašu, kad kas nors būtų iššalę.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 12 29, 19:47)
Aš keli metai jau nebedengiu. Išlieka ir kaliforniečiai.

QUOTE(Para @ 2013 12 29, 20:05)
Kaliforniečiai ir pas mane jau adaptavosi. Pernai padariau eksperimentą, išgyveno. nepanašu, kad kas nors būtų iššalę.

o maniškiai dar rudens nesulaukę emigravo unsure.gif
Atsakyti
Jei norit tikslia diagnoze pagal kiauliuka,tai kiauliukas turi būt virš metu. O šiais laikais mažai kas tokius beskerdžia. Pati ūkiškai gyvenu,tai pusės metu jau ohoho užauga,nelabai metu išlaukiu. ax.gifO dar ūkininko auginta,nelabai tikiu,kad būtu tiksliai. Mano a.a močiutė taip skaičiuodavo metus. Pradėdavo nuo gruodžio 21d.kokia ta diena bus,toks ir mėnuo bus.. 21 SAUSIS,22 VASARIS, 23 KOVAS irt.t visada atitikdavo.
Atsakyti
QUOTE(Saulyte8 @ 2013 12 29, 22:50)
Jei norit tikslia diagnoze pagal kiauliuka,tai kiauliukas turi būt virš metu. O šiais laikais mažai kas tokius beskerdžia. Pati ūkiškai gyvenu,tai pusės metu jau ohoho užauga,nelabai metu išlaukiu. ax.gifO dar ūkininko auginta,nelabai tikiu,kad būtu tiksliai. Mano a.a močiutė taip skaičiuodavo metus. Pradėdavo nuo gruodžio 21d.kokia ta diena bus,toks ir mėnuo bus.. 21 SAUSIS,22 VASARIS, 23 KOVAS irt.t visada atitikdavo.

Pjaunam tikras lietuviškas, kurios auga ne "kaip ant mielių", tai žiemos tikrai "nerodo", tik vos vos pastorėjimas buvo. Dabar labai įdomu, kaip bus rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip noriu žiemos...šerkšno, saulės ir sniego girgždančio po kojomis smile.gif

Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 12 29, 22:46)
o maniškiai dar rudens nesulaukę emigravo  unsure.gif

Net sliekai žiūri kur geriau lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Gal maisto pritrūko mastau.gif O gal sliekai bus šaltos žiemos pranašai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 29 gruodžio 2013 - 21:35
Aš tai pajūry man išviso šalčiu nepranašauja.Bet kai duos viena diena,taip manau,kad .....nemoku lietuviškai parašyt,tai žemaitiškai...žagdžiuogsiu...
Atsakyti