Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai -VGN. 13 tema

Ar nieks nebevaziuoja gimdyt i VGN? Mazokai pasisakymu g.gif .
Pasidalinkite gimdziusios mamytes patirtim 4u.gif
Atsakyti
Pirma vaikeli gimdziau 2005m., antra - 2008 ir po gero menesio vesiu ten trecia, kad padetu gimti.
Pirma karta dare neplanuota cezari - gyd.Razumas, anta pagimdziau pati - Bozena akusere buvo....Zodziu, nei pirma nei antra karta NEKUO nenusivylem, ir NIEKAM NIEKO nemokejom, vaziavom nesitare. Likom patenkinti profesionalumu,o kad kazkam kazkas nepatinka a - tai visada tokiu atsiras....Supraskite - kad uzmokejusios - uz jus niekas nepagimdys ir maziau skausmo nebus, del nuskausminimo reik gerai suvokti jo pasekmes tiek mamai tiek kudikiukui.......Pritariu del MP (mamos pienas), tikrai, pirma karta turejom problemu del to, niekas nepaaiskino "zaliai mamai" kas ir kaip....veliau kai uzkilo temp., del kruties - atejo sesele ir "padare tvarka" smile.gif Galu gale pirma vaika ismaitinau 1,5 metu,o antra iki 2 m.
Atsakyti
Pries keturi metus gimdziau vgn(kaip tik dare remonta), gydytojais likau patenkita. Palatos nedideles, dviviete pas mane buvo. Tik kad iki tualeto reikejo iki kolidoriaus galo preiti, tai po gimdymo sunkoka buvo. O siaip ispudis tikrai geras.
Atsakyti
QUOTE(RositaZ @ 2014 03 10, 11:35)
Pirma vaikeli gimdziau 2005m., antra - 2008 ir po gero menesio vesiu ten trecia, kad padetu gimti.



QUOTE(Milis @ 2014 03 17, 20:46)
Pries keturi metus gimdziau vgn(kaip tik dare remonta),

Aciu mamytes, bet pries 4 metus pati ten gimdziau. Norejau isgirst nauju atsiliepimu, bet kazkaip nieks nieko neraso visai unsure.gif
Atsakyti
Kaip ir pries keturis metus, ir dabar vyksta remontai ir artimiausiu metu jie nesibaigs (pakeite langus, po to keis radiatorius, tada duris... taip gauna pinigelius). Gimdziau sausio men per salcius, tai kad ir pakeisti langai, bet pro juos pucia, net prasiau, kad uzklijuotu. Buvau dvivieteje palatoje, mokamos neemiau.
Gydytoju prieziura nesiskundziu, nors ir savaitgalis ispuole, o del seseliu kvalifikacijos tai panasu, kad jos ziniu turi maziau, nei pries keturis metus, bet man ir reikejo maziau pagalbos.
Atsakyti
Sveikos,

Gimdžiau kovo pradžioje, tai norėčiau pasidalinti savo įs pūdžiais.

Gimdyti atvažiavom nubėgus vandenims. Priėmė maloniai, patikrino tonus ir spaudimą. Tik įstrigo, kad visus daiktus vyrui liepė nešti į automobilį, nors atvažiavom su taksi ir gydytojai kelis kart pakartojau, kad mes be mašinos. Na bet čia toks pastebėjimas, kad keista būna, jei ne su savo automobiliu atvažiuoji. smile.gif

Patekom į gimdyklą. Teko 4 gimdykla, na tai nedidelė, bet jauki gimdykla. Realiai ten telpa kokie 4-5 maximum žmonės, tai mano atveju buvo 2 akušerės, sanitarė ir vyras, tai žmonių žiūrint į patalpos dydį buvo tiršta bent jau man, nes patalpa nedidelė, o gimdant tiek kartšta, kad oro trūko.
Akušerės atėjusios prisistatė, papasakojo ir pasikalbėjom kaip norėčiau gimdyti, siūlė pabūti ant kamuolio (jis kiekvienoj gimdykloj yra) - tik man kamuolys dar didesnė bėda buvo, nei stovint ar gulint smile.gif Skatinamųjų neleido, tik fiziologinį. Negaliu pasakyti kaip su epidūro atlikimu, nes rinkausi medikamentinį nuskausminimą, tai jis man gerai suveikė - atjungė iki pačio gimdymo smegenis, kad kas vyko 3h (nuo vaistų suleidimo iki stumimo) visiškai tuščia.
Akušerės padėjo ir prieš gimdymą ir gimdymo metu. Darbą vertinčiau profesionaliai, jokių nereikalingų pastabų ar juokelių. (su akušerėm nesitariau ir niekam nieko nemokėjau)

Po gimdymo iš karto paguldė mažylę ant pilvo, kol siuvo ir tvarkė. Po to davė pamaitinti. Vyras visą laiką buvo kartu.

Pogimdyvinė palata, kadangi buvo kaip visi juokėsi iš Kaziuko vaikų bumo, teko gulėti ne akušerijos skyriuje, o pataloginiam. Sesutės rūpinosi, užeidavo kelias valandas, pamokė tiek mus mamas (abi pirmakartės), tiek mūsų vyrus, kaip keisti pampersus, apie prausimą, apie maitinimą. Žodžiu suteikė visą informaciją ir pagalbą tiek dieną, tiek naktį kiek tik klausinėjom.

Maistas skanus ir jo nemažai duoda, man užteko. Žinoma ne restoranas, kai kur be druskos, arbata, kava su pienu. Žinai kur važiuoji, tad tikėtis restoranio maisto nereikėtų tikėtis.
Reikėtų turėti savo puodelį ir įrankius. Paprašius duoda, bet labai jau nenoriai.

Įspūdį paliko gerą ir profesionalų, antrą kartą važiuočiau vėl čia gimdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelika: 27 kovo 2014 - 22:00
Sveikos,

Jei kuri gimdė neseniai ir tarėtės su kuriuo nors gydytoju, būtų įdomu sužinoti ar mokėjot į kasą, ar gydytojas tai sutvarkė, kad nereiktų mokėt? Ir gal galėtumėt pasidalinti kaina į až.
Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti

Siais metais VGN gimdziau savo suneli. Visose gydymo istaigose ir ligoninese yra visokiu niuansu, bet bendrai paemus, man ten buvo gerai. Israsymo diena net buvo gaila is ten isvaziuoti biggrin.gif mielai dar buciau pora dienu ten likusi ilgiau smile.gif
Jei dar karta tektu rinktis - rinkciausi VGN.
Atsakyti
Vis dar vyksta remontai gimdyklų pusėje,tad laikinosios gimdyklos tikrai mažytės .. Gimdyti vandenyje galimybės,kol baigs remontuoti tikrąsias gimdyklas( o tai truks dar apie porą mėnesių), šiuo metu nėra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 09 gegužės 2014 - 13:56
Sveiki!
Gal kas turit ir galit pasidalint gydytojos Arinos Keblikienes kontaktais? Aciu! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2014 05 09, 14:51)
Vis dar vyksta remontai gimdyklų pusėje,tad laikinosios gimdyklos tikrai mažytės .. Gimdyti vandenyje galimybės,kol baigs remontuoti tikrąsias gimdyklas( o tai truks dar apie porą mėnesių), šiuo metu nėra

Tai jau baigėsi remontai gomdyklose? Ar jose jau gimdo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rocsi @ 2014 06 08, 23:00)
Tai jau baigėsi remontai gomdyklose? Ar jose jau gimdo? smile.gif

Jei teisingai supratau gydytoja, tai siandien jau turejo persikraustyti atgal i suremontuotas gimdyklas.
Atsakyti