Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Daugiausia skonio odelėje, tad jei norite jo mažiau - auginkit storasienes patikusios spalvos, nulupkite odelę ir tada liks mažiau išraiškingas skonis. Tas pats ir tiems, kurių skrandžiai paprikų netoleruoja. Valgykit be odelės ir pamatysit, kad skrandis netriukšmaus..
Balta paprika įdomi, nes " spalva be spalvos", tik jų kiek tekę auginti, nėra buvę labai storom sienelėm. Tad jei dar nulupus odelę..visai nėra ką valgyti. Gal tik man pasitaikę augint plonasienės.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 11, 23:12)
Baltose jokio skonio išreikšto nėra  ax.gif 

QUOTE(Ex @ 2014 01 12, 07:48)
Baltos paprikos man išvis nesusipratimas..

Panašiai ir man,bet vis tiek paprikom vadinauser posted image.
Tiesą sakant,man ir juodos spalvos skanių paprikų nepasisekė dar surast.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 01 12, 19:34)

Aš iš sodininkams.lt turėjau MAVRAS tai buvo juodos bet kai suniko prasimušė bordo spalva, tai buvo skanios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 01 12, 17:34)

Jei reikėtų rekomenduoti, tai pirmoje vietoje sakyčiau rinktis oranžines, tada raudonas arba geltonas. Visos kitos man nepasitvirtino.

Iš raudonų jau kelinti metai auginu iš a.a. anytos augintų paprikų išluptų sėklų. Tai vienintelės nestorasienės, kurios man labai labai. Jos kūginės. Pavadinimo neįsivaizduoju. Jinai irgi buvo gavusi daigais iš kažkur.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 01 12, 18:34)

Pernai auginau ODA (juodos spalvos) - neskanios. Daugiau nekartosiu. Tiesa, jos augo juodos, o kai sunoko - tokios violetines spalvos pasidare. Bet, man jos tik dekoratyvines, maistui - visiskai netinka.
Atsakyti
Ingrin ruda, bet man pernai buvo skaniausia
Atsakyti
QUOTE(jura64 @ 2014 01 12, 23:18)
Ingrin ruda, bet man pernai buvo skaniausia

Ingrid?Man tai nelabai,nelabai user posted image.Aišku,už tas Oda skanesnės.O derlingos tos nevalgomos Odos, ohoho doh.gif Ale kas iš to user posted image...Bandysiu šiemet dar tuos Mavras.
Atsakyti
Žiloj jaunystėj nuo paprikų kvapo net pykindavo doh.gif O dabar be raudonų paprikų, nu jau labai labai skanios Ex užfundytos ilgos, konuso formos, geltonos paprikos wub.gif ( einu tikrinti sėklų dėžutę, laiku prisiminiau apie tokias biggrin.gif )
Atsakyti
Ziloj jaunystej, gal net sakyciau vaikystej, kai tevukas atsidarydavo stiklainiuka Leco, mes moteriskes i salis issilakstydavom- vien nuo kvapo biggrin.gif ... o dabar lapnoju tik daina. tas pats ir su alyvuogem. Dar studiju laikais negalejau suprast kaip zmones gali jas valgyt. Ir bac!- viena diena- uzsimaniau ir emiau valgyt biggrin.gif
Atsakyti
O gal kas is estu Big papa bandet? Ji irgi tamsi is paveiksliuko, isimeciau krepselin idomumo delei.

user posted image
Atsakyti
Tai išduosit paslaptį kur perkat šiuos:

Buržui F1 (geltoni vaisiai) 150-200 cm aukščio krūmas
Bocman (raudoni vaisiai) 150-180 cm
Velmoža (geltoni vaisiai) 150-200 cm
Grenadior F1 (raudoni) 250-280 cm
Avangard (raudoni) 150-180 cm
Maestro (raudoni) 200-280 cm
Persona F1 (raudoni) 160-180 cm
Prestiž (raudoni) 150-180 cm
Tirada (raudoni) 180-250 cm
Gudvin F1 (raudoni) 160-180 cm
Radža (geltoni) 140-160 cm

sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2014 01 13, 12:17)
Ziloj jaunystej, gal net sakyciau vaikystej, kai tevukas atsidarydavo stiklainiuka Leco, mes moteriskes i salis issilakstydavom- vien nuo kvapo biggrin.gif ... o dabar lapnoju tik daina. tas pats ir su alyvuogem. Dar studiju laikais negalejau suprast kaip zmones gali jas valgyt. Ir bac!- viena diena- uzsimaniau ir emiau valgyt  biggrin.gif

O gal ip jau i papriku tema turit gera tikra leco recepta? Man vis nesigauna to tikro senovinio skonio isgauti.

Alyvuoges tai man irgi niam niam, gerai, kad ir neauga pas mus, o tai vietoj slyvu sodinciau seimos nelaimei biggrin.gif
Atsakyti