Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 16, 15:39)
Oi, tai dar lauk  biggrin.gif  Dabar jau kai isvaziavo, tai bent po viena ryte ir vakare uodega iskista randu naujai. Eisiu jau pernyksciu vazoneliu ieskoti ir plauti, nes jau nuo grietines siumetiniai indeliai pasibaige atideti  biggrin.gif

Sveikos, aš irgi jau daiginu pipiriukus, šiandien jau 3 d. kaip tupi vatos pataluose, bet jau pro luobelę matosi, kad greitai išlys daigiukas ax.gif . Nu labai smagu stebėti kaip dygsta kas nors smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2Ditute: 16 sausio 2014 - 16:27
O kada dabar bus tinkamiausias laikas sėti čiliukus ir paprikas?
Atsakyti
Dar vienas klausimelis, ar esat augine paprikas is papriku parduotuviniu isimtas seklas. Paprikos parduotuvej tokios grazios,idomu ar seklos daigios,o gal jas per anksti nuskina ir nieko gero is seklu.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 01 18, 10:00)
Dar vienas klausimelis, ar esat augine paprikas is papriku parduotuviniu isimtas seklas. Paprikos parduotuvej tokios grazios,idomu ar seklos daigios,o gal jas per anksti nuskina ir nieko gero is seklu.

šimtą kartų kartotas klausiumas. Galima. Tačiau ar verta čia jau jums spręsti. Greičiausiai tai bus hibridas kuris nepaveldės visų savybių auginant mums iš sėklų. Galit laimę bandyt.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 01 18, 09:00)

Taip teko auginti ir ne karta. Siais metais ir vel laime bandysiu. Uzaugdavo neblogas derlius, tik nepasitikekit aklai , juk tai visada rizika. As sodinu visada kelis daigus , o visa kita is pirktiniu seklu, kad netektu nusivilti. Pernai taip nezaidziau, o siemet jau pasodinau. Siap pas mane uzaugdavo puikiai, bet velgi - tai tik pasizaidimui, nes rizika isvis nieko netureti. smile.gif
Atsakyti
o sakykit kaip suprasti kai rašoma "Ankstyvas pusiau aitriųjų paprikų hibridas." Čia apie DRAKY H. tai jos nėra labai aštrios? Nes esu auginusi tik DE CAYENNE. Tai jų aštrumas kaip ir tiko mums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2014 01 18, 12:39)
o sakykit kaip suprasti kai rašoma "Ankstyvas pusiau aitriųjų paprikų hibridas." Čia apie DRAKY H. tai jos nėra labai aštrios? Nes esu auginusi tik DE CAYENNE. Tai jų aštrumas kaip ir  tiko mums.  4u.gif

švelnūs, vos aštroki, desertiniai pipiriukai, panašiai kaip pepperoncini. valgyt cielus, ypač marinuotus skanu traukt už kotuko iš stiklainiuko, vietoj agurkų prie mėsos.
Pipirų aštumas matuojamas Scoville skale. Kajenai turi ~30000 scovilio vienetų, aštriausias pasaulio Trinidad scorpion, Naga, Jolokia ~ 1000000, o draky bus koks 1000 smile.gif, nu max 5000
Atsakyti
gal kas nežino, kaip džiovint?
user posted image

[attachmentid=231056]
Atsakyti
QUOTE(miglu @ 2014 01 16, 17:07)
O kada dabar bus tinkamiausias laikas sėti čiliukus ir paprikas?

Per kitą priešpilnį, prieš pat pilnatį.
Atsakyti

Sveikos 4u.gif ,

šiandien nusipirkau HABANERO sėklų , pasirodo, aštriausios , (kai klausiau pardavėjos, ar nebus super aštios, apsimetė ,kad nežino ).....noriu paklausti jūsų, kas auginot, įmanoma jas panaudot po kažkokią dalelę ,gal sėklas išėmus,ne taip aštrios būna ? man užtekdavo aštrumo tokių,kaip varpelių smile.gif ....
Dėkui , jei atsakysit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilsva @ 2014 01 18, 14:43)
Sveikos  4u.gif  ,
šiandien nusipirkau HABANERO sėklų , pasirodo, aštriausios , (kai klausiau pardavėjos, ar nebus super aštios, apsimetė ,kad nežino ).....noriu paklausti jūsų,  kas auginot, įmanoma jas panaudot po kažkokią dalelę ,gal sėklas išėmus,ne taip aštrios būna ? man užtekdavo aštrumo tokių,kaip varpelių  smile.gif ....
       Dėkui , jei atsakysit  4u.gif  4u.gif  4u.gif

patys geriausi pipirai, kokius tik auginau. sveikinu su geru pirkiniu smile.gif labai stebiuos, kad jau ir mūsų parduotuvėse jų yra. aš siunčiaus iš Nyderlandų. Jie tikrai velnioniškai aštrūs, vienų pačių net neragauk, ir net drėgnų sėklų plikom rankom nečiupinėk, paskui akis ar lūpas palietus pajusi, kas per velnias smile.gif idealus jų panaudojimas - mango-habanero padažas pagal tą receptą:
http://giedrius-v.li....com/46100.html
Super, super, super, valgom ir dar norim. Jų skonis kažkoks kitoks, nei paprastų pipirų. sakyčiau prabangesnis.
Aišku, užteks vieno krūmo, nes nemažas ir labai derlingas, dešimtys habaneriukų kabaliuoja. O vienai padažo porcija išvirti reikia 4 su visom sėklom.
be to, labai ilgos vegetacijos, mano sėklos jau ant radiatoriaus daiginasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 sausio 2014 - 14:58
[quote=Paladė,2014 01 18, 15:58]
patys geriausi pipirai, kokius tik auginau. sveikinu su geru pirkiniu smile.gif labai stebiuos, kad jau

oooo biggrin.gif , kokių įsigijau....pataikyk tu man taip bigsmile.gif ,
ačiū už atsakymą ir dar receptuką 4u.gif
jau ir aš daiginu ax.gif , suintrigavot su tuo skoniu ypatingu smile.gif ...
Atsakyti